Ακολουθήστε μας

Ιράν

Ιράν και Τουρκία ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Συρία πριν τις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Ιράν και η Τουρκία καλούν σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία πριν τη «Γενεύη 2»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της
Τουρκίας και του Ιράν ζήτησαν σήμερα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη
Συρία πριν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που προγραμματίζονται για τις
22 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τερματισθεί η σύγκρουση και για
μια εκεχειρία, ει δυνατόν πριν καν πραγματοποιηθεί η διάσκεψη Γενεύη 2»,
δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξη Τύπου
που έδωσε στην Τεχεράνη μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ
Νταβούτογλου.Ο Νταβούτογλου δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να
περιμένουμε γι’ αυτό δύο μήνες» για να συγκληθεί η ειρηνευτική διάσκεψη.
«Η κατάσταση του συριακού λαού επιδεινώνεται».

Οι δύο υπουργοί
δήλωσαν πως έχουν «πολλές παρόμοιες απόψεις», κυρίως θεωρούν αμφότεροι
ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» στον πόλεμο της Συρίας.

Το Ιράν είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/11/2013_529731

ΗΠΑ

Κυρώσεις από ΗΠΑ που στοχεύουν τη Χαμάς ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου! Μία ΜΚΟ και ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία χρηματοδοτούσαν την οργάνωση

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς, κατηγορώντας το ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην εξωτερική συγκέντρωση χρημάτων για την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, σε δράση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και αυτό που αποκαλεί «ψευδή φιλανθρωπική οργάνωση», την οποία κατηγορεί ότι είναι εξέχοντες διεθνείς οικονομικοί υποστηρικτές της Χαμάς, καθώς και στην τράπεζα Al-Intaj στη Γάζα που λέει ότι είναι ελέγχεται από την ομάδα.

Στο στόχαστρο είναι επίσης ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της Χαμάς, ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία, και εννέα από τις επιχειρήσεις του, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Καθώς συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να υποβιβάζει αμείλικτα την ικανότητα της Χαμάς και άλλων αποσταθεροποιητικών ιρανών πληρεξούσιων να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιούν πρόσθετες βίαιες ενέργειες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στη δήλωση.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Νέες προειδοποιήσεις από Ιράν! Θα απαντήσει σε κάθε ισραηλινό χτύπημα

Η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν φοβάται τον πόλεμο και θα δώσει μια σταθερή και κατάλληλη απάντηση σε οποιαδήποτε νέα ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος».

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ιράν επαναλαμβάνει την προειδοποίηση των τελευταίων ημερών, ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στο έδαφός του, υποστηρίζοντας ότι δεν επιθυμεί έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Την Τρίτη το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στη δεύτερη άμεση επίθεσή του στο Ισραήλ, σε αντίποινα για τη δολοφονία των ηγετών των πληρεξούσιων δυνάμεων, δηλαδή του Ισμαήλ Χανίγιε και του Χασάν Νασράλα που ηγούνταν των Χαμάς και Χεζμπολάχ αντίστοιχα, που ευθυγραμμίζονται με την Τεχεράνη στην περιοχή και ενός στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην επίθεση.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Ιράν, Abbas Araghchi, λέει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν φοβάται τον πόλεμο και θα δώσει μια σταθερή και κατάλληλη απάντηση σε οποιαδήποτε νέα ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος».

Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει τις παρατηρήσεις σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το Ιράν έκανε ένα «μεγάλο λάθος» με την πυραυλική του επίθεση, που ακολούθησε της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι συζητούσαν μια κοινή απάντηση με το Ισραήλ, ο αρχηγός του επιτελείου του Ιράν προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα χτυπήσει τις ισραηλινές υποδομές σε περίπτωση επίθεσης στο έδαφός της.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πύραυλος καταρρίφθηκε με το σύστημα πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί βαλλιστικούς πυραύλους ενώ βρίσκονται ακόμη έξω από την ατμόσφαιρα.

Ο IDF αναφέρει ότι  βαλλιστικός πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη στο Ισραήλ αναχαιτίστηκε επιτυχώς από την ισραηλινή αεράμυνα.

Σειρήνες ήχησαν σε όλο το κεντρικό Ισραήλ εν μέσω φόβων για πτώση θραυσμάτων.

Ο πύραυλος καταρρίφθηκε με το σύστημα πυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς Arrow, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί βαλλιστικούς πυραύλους ενώ βρίσκονται ακόμη έξω από την ατμόσφαιρα.

Πάνω από 130 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα

Περίπου 135 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα, από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με το IDF.

Εν τω μεταξύ, ηχούν νέες σειρήνες πυραύλων στην Άκρα, τη Ναχαρίγια και τα προάστια της Χάιφα.

Ισραηλινός αξιωματούχος: Η διαβούλευση του πρωθυπουργού για την ασφάλεια δεν ήταν κάτι το ασυνήθιστο

Η διαβούλευση για την ασφάλεια του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα το απόγευμα δεν ήταν επείγουσα ή έκτακτη, λέει Ισραηλινός αξιωματούχος στους Times of Israel.

«Η κυβέρνηση διεξάγει τακτικές υπουργικές συζητήσεις για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης», λέει ο αξιωματούχος, «και αυτό κάνει τώρα».

Το πρόγραμμα του Νετανιάχου παρακολουθείται στενά από εξωτερικούς παρατηρητές, καθώς αναζητούν κάποιες ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη φύση της απάντησης του Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή