Ακολουθήστε μας

Ισραήλ

Το Ισραήλ στην κατάκτηση του Κουρδιστάν;

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Ισραήλ και το Κουρδιστάν …..

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekurd.net, η παρουσία του Ισραήλ σε αυτή τη στρατηγική περιοχή, λόγω των πολλαπλών συνόρων, την κάνει για το Ισραήλ ένας νέος λόγος «αποικιοποίησης».

Πολλές πόλεις του Ιράκ, όπως οι Μοσούλη και Νινευί αναφέρονται ξεκάθαρα στη Βίβλο και αποδεικνύει ότι αυτή η περιοχή είναι μέρος του βιβλικού Μεγάλου Ισραήλ.
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ για αυτή τη «νέα κατάκτηση»:
1 – Στο γεωγραφικό επίπεδο,  η μετακίνηση χιλιάδων εβραίων Κούρδων από το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών από το ιρανικό Κουρδιστάν, προς τις ιρακινές πόλεις της Μοσούλης και Νινευή, αλλά πρέπει να γνωρίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα ταξίδια γίνονται συνήθως για ειρηνικούς λόγους, επειδή ο σκοπός για αυτούς τους Εβραίους είναι το προσκύνημα σε αρχαίους εβραϊκούς θρησκευτικούς χώρους προσκυνήματος.
2 – Στο πολιτικό επίπεδο , το Ισραήλ κατηγορείται επίσης για τη διεξαγωγή μυστικών συνομιλιών με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (ΠΚΚ) για να πραγματοποιηθεί η ενσωμάτωση των Κούρδων και άλλων Εβραίων στις περιοχές του Ιράκ που ελέγχονται από την ΠΚΚ. Μετά το 2003, φέρεται να αγοράστηκαν από Εβραίους εκτάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν οι οποίοι ήθελαν να επιστρέψουν στις ρίζες τους σε αυτό το μέρος το οποίο αποτελεί επίσης μέρος της ιστορίας του εβραϊκού λαού.
3 – Σε ιστορικό επίπεδο , πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί εβραϊκοί ιεροί τόποι, όπως αυτός του Εβραίου προφήτη Ναούμ  στο Αλ Qush, του προφήτη Ιωνά στη Μοσούλη, αλλά και ο τάφος του προφήτη Δανιήλ στο Κιρκούκ. Έξω από την κουρδική περιοχή, βρίσκεται ο ναός του Ιεζεκιήλ στο χωριό Αλ-Kifl στη επαρχία της Βαβέλ κοντά στο Νατζάφ και ο τάφος του Eσδρά στην αλ-Uzair στην επαρχία Misan κοντά στη Βασόρα, μια περιοχή που κατοικείται από σιίτες στο Νότιο Ιράκ.
4 – Σε στρατιωτικό επίπεδο , κουρδικές και ιρακινές πηγές κατηγορούν την Μοσάντ να «εργάζεται» με ισραηλινές εταιρείες και τουρίστες για να ανταποκριθεί στις αιτήσεις διεκδικήσεων αυτών των πρώην εβραϊκών ιδιοκτησιών του Ισραήλ στο Ιράκ. Αλλά εκτός από την ιστορική πλευρά, η Μοσάντ φέρεται να έχει οργανώσει την εκπαίδευση των στρατιωτικών δυνάμεων των Κούρδων πεσμεργκά  (Pesha Merga).
5 – Σε επίπεδο της στρατιωτικής στρατηγικής , το Ισραήλ έχει πολλούς συμμάχους στο έδαφος, όπως οι ξένοι που πληρώνονται από τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίζουν την έννοια του «Χριστιανικού σιωνισμού». Αλλά και από τις δύο κύριες παρατάξεις των Κούρδων, συμπεριλαμβανομένης της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν με επικεφαλής τον Τζαλάλ Ταλαμπανί. Χωρίς να ξεχάσουμε τον Qubad Ταλαμπανί, γιο του Ταλαμπανί, ο οποίος διευθύνει από την Ουάσιγκτον. Εξάλλου είναι παντρεμένος με μια Εβραία, την Sherri Kraham. 
Οι Χριστιανοί Σιωνιστές έρχονται μέσω Τουρκίας. 
Πολλοί εχθροί στο έδαφος κατηγορούν το Ισραήλ και τους Χριστιανούς για την προσομοίωση επιθέσεων για να διώξουν τους κατοίκους από τη γη τους, κυρίως στην Νινευή, Ιρμπίλ, Αλ-Hamdaniya,  Bartalah, Talasqaf, Batnayah, Bashiqah, Elkosheven, Uqrah, και στη Μοσούλη. Αλλά οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις είναι ευθύνη της Αλ Κάιντα και άλλους τζιχαντιστές του Ισλάμ.
Αλλά όλες αυτές οι κατηγορίες, είναι πράγματι αλήθεια; 
Ένας τίτλος υπό μορφή ερώτησης ακολουθεί κατ ‘ανάγκην μια απάντηση. Για να την γνωρίσετε, παρακολουθήστε μας στο Alyaexpress-News, πολύ σύντομα θα προβούμε και εμείς στη δική μας ανάλυση για το θέμα.
Πηγή

Η ανάλυση της AlyaexpressNews: το Ισραήλ και το Κουρδιστάν
Το Ισραήλ στην κατάκτηση του Κουρδιστάν;
Δημοσιεύσαμε πρόσφατα αυτό το άρθρο σχετικά με το θέμα, αναφέροντας όλα τα σημεία για τα οποία κατηγορείται το Ισραήλ ότι «αποικίσει» αυτή τη γη. 
Έχουμε όμως μια άλλη άποψη για το θέμα, και η ανάλυση των Wladimir van Wilgenburg επιβεβαιώνει την ανάλυσή μας:
Η πρόσφατη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μουσταφά Ahmadi-Rowshan ανανέωσε τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, μόλις τρεις ημέρες μετά ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ χρησιμοποίησε την περιοχή του Κουρδιστάν για την εκστρατεία του εναντίον των πυρηνικών επιστημόνων.
Το Κουρδιστάν, πάλι, απεικονίστηκε ως ένα «δεύτερο Ισραήλ», παρόλο που η περιοχή θεωρείται ως τόπος φιλοξενίας κατασκόπων από πολλές χώρες, με εξαίρεση το Ισραήλ, λόγω της στρατηγικής θέσης του.
Μια ανώνυμη πηγή ασφαλείας ανακοίνωσε μέσω του Γάλλου δημοσιογράφου Georges Malbrunot ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν τους Κούρδους πρόσφυγες στην περιοχή του Κουρδιστάν κατά του Ιράν. Το 2005 είχε γράψει παρόμοιο άρθρο που υποδήλωνε ότι 1.200 πράκτορες της Μοσάντ δρούσαν στο Κουρδιστάν και το 2006,η Newsnight του BBC έχει βρει αποδείξεις για τη στρατιωτική εκπαίδευση από το Ισραήλ, αλλά όχι απαραίτητα από τη Μοσάντ.
Είναι γνωστό ότι το παρακλάδι κατασκοπείας του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΔΚΚ) είχε εκπαιδευτεί από την Μοσάντ (και από το Ιράν και τη CIA) στη δεκαετία του 1960 για τον πόλεμο κατά της Βαγδάτης και για την υποστήριξη των μη-Αράβων κατά των Αράβων εθνικιστών εχθρών τους. Υπάρχουν όμως και άλλα κράτη της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Ιράν και η Συρία που υποστήριξαν επίσης τις ιρακινές κουρδικές ομάδες.
Το 2008, ο επικεφαλής της Μοσάντ Μέιρ Dagan αναγνώρισε ότι οι εθνικές μειονότητες ήταν μία ευκαιρία για το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες να αλλάξουν το καθεστώς στο Ιράν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η  Μοσάντ έχει ως συνέπεια μια πραγματική αλλαγή της ιρανικής κυβέρνησης.
Το 2008, η Μοσάντ κατηγορήθηκε από τη Χεζμπολάχ για τη δολοφονία του Imad Mughniyeh κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Συρία διασχίζοντας το Κουρδιστάν. Αυτό το είδος αναφορών θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη του KRG στον αραβικό κόσμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ιρανική εκδίκηση. 
Αλλά μέχρι τώρα, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και το www.ekurd.net κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη στήριξη των Κούρδων ανταρτών του Ιράν και ότι θέλουν να αποικίσουν το έδαφος στο όνομα του «Μεγάλου Βιβλικού Ισραήλ», όπως τα κόμματα του Κουρδιστάν (PJAK) και των Μουτζαχεντίνων Khalk ( ΜΕΚ).
Οι αναλυτές που εστιάζονται στις σχέσεις KRG-Μοσάντ συχνά ξεχνούν ότι το ιρανικό Al-Quds ιδρύθηκε το 1983, εκπαίδευσε και εξόπλισε  τις ιρακινές κουρδικές δυνάμεις για τον πόλεμο κατά του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν. Ως εκ τούτου, υπήρχε πάντα σχέση μεταξύ των κουρδικών κομμάτων του Ιράκ και των Ιρανών κατασκόπων.
Υπάρχουν φήμες που υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν πέντε Ιρανούς κατασκόπους το 2007, εκτός από τον Αμπάς και τον Hoseyni Hormat Faruqi που διέφυγαν επειδή Κούρδοι αξιωματούχοι τους ειδοποιήσαν για την επιδρομή. Επιπλέον, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη περιοχή του Κουρδιστάν, ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί πήγε αμέσως στο Ιράν.
Πρόσφατα, μια αντιπροσωπεία του ιρανικού Κουρδιστάν ταξίδεψε για να συζητήσει την υπόθεση Χασιμί. Τον Νοέμβριο 2011, ο ιρακινός επικεφαλής του στρατού και το υψηλό μέλος του KDP Babakir Ζεμπάρι επισκέφτηκαν επίσης το Ιράν. Τα περισσότερα κουρδικά κόμματα, ιδιαίτερα η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν (PUK), έχουν καλές σχέσεις με το Ιράν.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράκτορες της κουρδικής ασφαλείας πιστεύουν ότι το Ιράν συμβάλει στη σταθερότητα στο Ιράκ, και συχνά κατηγορούν το Ιράν ότι υποστηρίζει σουνιτικές επαναστατικές ομάδες, όπως την Ανσάρ αλ-Ισλάμ. Οι Κούρδοι συναντήθηκαν συχνά με εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αλλά ο σχηματισμός συνεργασιών στο ιρανικό Κουρδιστάν για την στόχευση πυρηνικών επιστημόνων θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για το Ιράν. Είναι επίσης ελάχιστο πιθανό ότι οι Ιρανοί Κούρδοι έχουν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν έξω από τις κουρδικές περιοχές του Ιράν.
Ως εκ τούτου, φαίνεται απίθανο ότι το KDP η το PUK επιτρέπουν στη Μοσάντ να προετοιμάσει στο Κουρδιστάν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, ακόμα και αν δέχονται την εκπαίδευση και την αρωγή του Ισραήλ. Είναι πιο πιθανό ότι ο μουτζαχεντίν, οι οποίοι χρησιμοποιούν κολλώδες βόμβες από το 1979 για να σκοτώσουν Ιρανούς αξιωματούχους είναι πίσω από αυτές τις δολοφωνίες.
Εκείνοι που περιγράφουν το Κουρδιστάν ως βάση για πράκτορες της Μοσάντ, δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι το Ιράν είναι αισθητά πολύ πιο παρόν στο Κουρδιστάν παρά τη Μοσάντ.
Οι Κούρδοι του Ιράκ θα κάνουν τα πάντα για να προσπαθήσουν να έχουν σχέσεις με όλες τις πλευρές ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους.

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ιράν

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν ποκρυπτογραφήσει πλήρως τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν

Επί ποδός πολέμου Μοσάντ, Σιν Μπετ και Αμάν! Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος • Ναυτεμπορική

Ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να ξεκίνησε λόγω της πιο εντυπωσιακής αποτυχίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να προβλέψουν την επίθεση της Χαμάς, αλλά στην επικείμενη σύγκρουση με το Ιράν οι κατάσκοποι του εβραϊκού κράτους φαίνεται να έχουν προετοιμάσει καλά το έδαφος.

Η Μοσάντ, η Σιν Μπετ και η Αμάν-η υπηρεσία Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού -φέρονται να έχουν αποκρυπτογραφήσει πλήρως όχι μόνο τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν, αλλά και τις δυνάμεις που θα έχει να αντιμετωπίσει, κυρίως η αεροπορία του Ισραήλ.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούν περίπου 350.000 άνδρες του στρατού ξηράς, 18.000 μέλη του πολεμικού ναυτικού, 37.000 άνδρες στην αεροπορία και 15.000 στην αεράμυνα. Υπάρχουν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης που αριθμούν περίπου 150.000 στις χερσαίες δυνάμεις, περισσότεροι από 20.000 στο πολεμικό ναυτικό και 15.000 στις αεροδιαστημικές υπηρεσίες.

Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Η πολεμική αεροπορία
Η ιρανική πολεμική αεροπορία (IRIAF) θεωρείται απαρχαιωμένη, καθώς διαθέτει κυρίως αεροσκάφη που κληρονόμησε από την εποχή του Σάχη, πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979. Πρόκειται για 183 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 63 F-4 (και μερικά RF -4) , 26 F-14, 23 Sukhoi Su-24, 20 MiG-29, 17 F-5, 17 F-7, 8 Saeqeh (τοπική έκδοση του F-5), 9 Mirage F-1 και έναν αριθμό Su -22 και Su-25. Η λειτουργικότητα αυτών των αεροσκαφών δεν είναι γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν τα ισραηλινά μαχητικά και λόγω της αδυναμίας απόκτησης ανταλλακτικών. Η IRIAF διαθέτει επίσης ένα στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που αποτελούνται από 3 ειδικά διασκευασμένα Boeing 707 και ισάριθμα 747s .

Το Ιράν δεν διαθέτει επιθετικά ελικόπτερα ,αλλά μόνο 6 μεσαία και ελαφριά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Το πυραυλικό οπλοστάσιο
Αντίθετα, το ιρανικό πυραυλικό οπλοστάσιο είναι πιο εξελιγμένο και βασίζεται σε μια αξιοσημείωτη σειρά εκτοξευτών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Αν και η επιχειρησιακή τους δυνατότητα δεν είναι επίσημα γνωστή, οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς MRBM μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, όπως και οι υπερηχητικοί Fattah-1 και 2 που κατάφεραν να «τρυπήσουν» την ισραηλινή αεράμυνα στις τελευταίες επιθέσεις.

Η Τεχεράνη μπορεί να υπολογίζει επίσης σε έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων Shahab-3, Kheibar Shekan, Sejjil, Khorramshahr, Ghadr-1 και Emad, που είναι και οι δύο παραλλαγές του Shahab-3. Το Ιράν έχει επίσης πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς: τον Soumar , που μπορεί να πλήξει στόχους έως και σε 2.300 χιλιόμετρα και τοn Paveh παράγωγο του πρώτου με εκτιμώμενο βεληνεκές 1600 χλμ.

Το Ιράν διαθέτει περίπου 1900 άρματα μάχης– κυρίως ρωσικά T-72S και 2600 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Το ιρανικό ναυτικό διαθέτει επίσης 7 φρεγάτες και τρία υποβρύχια κλάσης Kilo. Το Ιράν, συνολικά, ωστόσο, μπορεί να βασιστεί σε έναν τεράστιο και ποικιλόμορφο στολίσκο μικρών σκαφών επιφανείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.

Τι αντιπαραθέτει το Ισραήλ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία(IAF) διαθέτει 339 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 309 πολλαπλών ρόλων για άμυνα και επίθεση εδάφους). Ο ισραηλινός αεροπορικός στόλος περιλαμβάνει: 196 μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16, 83 F-15 και 30/39 F-35. Το Ισραήλ διαθέτει 7 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 και ισάριθμα KC-130H. Διαθέτει επίσης 128 ελικόπτερα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων 26 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A και 22 AH. -64Δ.

90 πυρηνικές κεφαλές
Το Ισραήλ διαθέτει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ της κατηγορίας Delilah και Jericho, ενδιάμεσου βεληνεκούς,και πυραύλους Popeye που εκτοξεύονται από αεροσκάφη.

Πιστεύεται επίσης ότι το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να έχει 90 πυρηνικές κεφαλές, εκ των οποίων περίπου 50 θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτούς τους τύπους βαλλιστικών πυραύλων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF ) αποτελούνται επίσης από 169.500 μονίμους στρατιώτες-άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS). Το IDF έχει επίσης περίπου 465.000 έφεδρους , εκ των οποίων περίπου 300.000 ανακλήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Στο Ισραήλ, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άτομα άνω των 18 ετών, με διάρκεια 32 μηνών για τους άνδρες και 24 μήνες για τις γυναίκες.

Για την ιστορία, το Ισραήλ διαθέτει περίπου 400 άρματα μάχης τύπους Merkava IV και 4M και 700 τύπου III, όπως και αρκετές χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αν και λόγω της φύσης του πολέμου με το Ιράν ,δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Το πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ τέλος διαθέτει 7 κορβέτες και 8 περιπολικά σκάφη κατευθυνόμενων πυραύλων μαζί με 5 υποβρύχια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε τα κέντρα διοίκησης του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρα διοίκησης που ανήκουν στο τμήμα πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, σύμφωνα με τους IDF.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, ο στρατός είπε ότι στόχευσε αρκετές ακόμη τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων και θέσεων εκτόξευσης πυραύλων στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Beqaa.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, περισσότερες από 70 άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν, προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Περιλάμβαναν εκτοξευτές πυραύλων, κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων, λέει ο IDF.

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Times of Israel

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Παράπονα Τραμπ για τους Αμερικανοεβραίους! Τους στήριξα και δεν με στηρίζουν – “Μπλέξιμο” με Ισραήλ

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέει στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Hugh Hewitt: «Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ένα πράγμα. Πρέπει να είναι έξυπνοι για τον Τραμπ. Γιατί δεν με στηρίζουν. Έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για το Ισραήλ, έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για τον εβραϊκό λαό. Και δεν είναι αμοιβαίο, όπως λένε».

Δεν είναι σαφές εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ήθελε να πει «Αμερικανοί Εβραίοι» αντί για «Ισραήλ» στην πρώτη φράση, αλλά συχνά συγχέει τα δύο και οδηγεί σε κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί αντισημιτικά ρητορική.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο. Αλλά συνήθως δεν ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ δεν τον υποστηρίζει, και μάλιστα μερικές φορές επικαλείται δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Ισραηλινοί τον υποστηρίζουν σε πολύ υψηλά νούμερα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή