Ακολουθήστε μας

Ισραήλ

Ο Πούτιν, «Βυζαντινός Αυτοκράτορας» στην Εγγύς Ανατολή

Δημοσιεύτηκε

στις

Ισραήλ Σαμίρ  Komsomolskaya Pravda
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μαχμούντ Αμπάς στα εγκαίνια
 του ρωσικού πολιτιστικού κέντρου στη Βηθλεέμ.

Σε αντίθεση με τους δυτικούς ομόλογους του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρειάζεται να χαϊδέψει το Ισραήλ με την ροή του τριχώματος, λέει ο αρθρογράφος της δημοφιλούς  εφημερίδας  Komsomolskaya Pravda. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους Αγίους Τόπους, ο Πούτιν «καταιόνισε» τις αυταπάτες του Ισραήλ για ρωσική υποστήριξη για στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Σπάνιο είναι να συμφωνήσουν οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστίνιους, αλλά το πέρασμα του Ρώσου Προέδρου έγινε δεκτό από όλους τους με σπάνια ομοφωνία, που δεν συναντάται συχνά σε αυτού του είδους επίσκεψη αστραπή [25 – 26 Ιούνιος].
Το Ισραήλ αριθμεί περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσους μετανάστες. 
Επίσημα, επρόκειτο ο Πούτιν να εγκαινιάσει ένα μνημείο στη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν στις μάχες κατά της ναζιστικής Γερμανίας, και ένα ρωσικό πολιτιστικό κέντρο στη Βηθλεέμ, αλλά η αντιπροσωπεία αριθμούσε πολλούς  αξιωματούχους του πετρελαϊκού τομέα και του φυσικού αερίου που είχαν έρθει για επιχειρηματικές συζητήσεις. 

Λίγοι είναι οι βασιλείς που έτυχαν των τιμών που επιφυλάχτηκαν στον Πούτιν στους Αγίους Τόπους, οι οποίοι είδαν να περάσουν πάρα πολλούς ανθρώπους. 

Η μεγάλη εφημερίδα Ha’aretz παρομοίασε αυτή την επίσκεψη με αυτή ενός Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Ας θυμηθούμε ότι η Παλαιστίνη ήταν κάποτε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και κάποια φώτα του Μεγαλείου Της λάμπουν ακόμα στη Ιερουσαλήμ και στη Βηθλεέμ.
Η θέση της Ρωσίας στον κόσμο, θα έχει γνωρίσει ιλιγγιώδεις αλλαγές τα τελευταία χρόνια! 
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, οι δειλές απόπειρες της χώρας μας για να ακουστεί μια ανεξάρτητη φωνή για την Εγγύς Ανατολή είχε προσελκύσει μόνο γελοιοποίηση και περιφρόνηση από τους Ισραηλινούς ηγέτες. Θυμάμαι έτσι, μια αντίδραση του Σιμόν Πέρες, του σημερινού πρόεδρου, ο οποίος ήταν τότε πρωθυπουργός η απλός υπουργός. Κατευθείαν, είχε  απάντησει με περιφρόνηση σε προτάσεις της Μόσχας: «Ποιοι νομίζουν ότι είναι στη Μόσχα; Τους ζητήσαμε τίποτα; Ποιος νοιάζεται για το τι σκέφτονται;».
Ο καιρός πέρασε, και σήμερα, αυτός ο ίδιος ο Σιμόν Πέρες είναι πανευτυχής να ακολουθήσει τον Ρώσο προέδρο, να τρέξει πλάι του. Παρά λίγο, θα αγκάλιαζε τις μπότες, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα ότι η Συρία και το Ιράν πρέπει να τοποθετηθούν στο ίδιο επίπεδο.
Ο Πούτιν, αγγελιοφόρος και πρέσβης της ειρήνης
Από τη Ρωσία εξαρτάται η ισορροπία δυνάμεων στη Εγγύς Ανατολή. 
Η δήλωση αυτή έγινε ταυτόχρονα από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, ακόμη και αν σκέφτονταν με αντίθετα οράματα. 

Όπως ένας πλούσιος υποψήφιος γαμπρός που φλερτάρει δυο αντίπαλες νύφες, ο Πούτιν έδειξε επιφυλακτικός, διατήρησε την ισορροπία, μίλησε με αυτοσυγκράτηση, χωρίς να ήταν κρύος.  
Κάλεσε τους Ισραηλινούς να κάνουν ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, και δέχτηκε να μετέφερει  μήνυμα από το Νετανιάχου στον Μαχμούντ Αμπάς, το οποίο περιείχε πρόταση συνάντησης και  επανέναρξης των συνομιλιών. Αλλά αυτό δεν ενθουσιάσε όμως τους Παλαιστίνιους, για τους οποίους οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ δεν χρησιμεύουν σε σχεδόν τίποτα.
Όπως έλεγε ο διάβολος στο Πούσκιν, «εμείς δεν παίζουμε για τα χρήματα, αλλά για να περάσουμε στην αιωνιότητα».

Όπως το περιμέναμε, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της Ρωσίας για τον βομβαρδισμό του Ιράν, αλλά οι αναφορές τους σε μια ενδεχόμενη επίθεση καταιονίστηκαν. 
«Μην ξεκινήσετε τέτοια περιπέτεια που θα μετανιώσετε στη συνέχεια», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Θυμηθείτε το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αυτοί οι πόλεμοι δεν οδήγησαν σε τίποτα το καλό». 

Όσον αφορά τη Συρία, επανέλαβε ότι ακόμη και αν η Ρωσία δεν ήταν εκεί για να υπερασπιστεί τον Μπασάρ αλ Άσαντ, υπήρχαν στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού. Η Ρωσία λοιπόν δεν θα αφήσει τη Συρία. Και πρόσθεσε: «Εξάλλου, δεν θα πετυχαίνατε τίποτα, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιος θα ανέλαβε την εξουσία στη συνέχεια στη Δαμασκό».
Στη Βασιλική του Παναγίου Τάφου, ο Πούτιν έγινε δεκτός σαν επικεφαλής ενός Ορθόδοξου Κράτους. Ο Πατριάρχης ήρθε να τον συναντήσει με άκουσμα θρησκευτικών ύμνων. 
Το βράδυ, πήγε στο Τείχος των Δακρύων, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Ρωσία ήθελε την ειρήνη και μια ειρηνική ύπαρξη για τους Ισραηλινούς Εβραίους. 
Αντίθετα με τους περισσότερους πολιτικούς των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Δυτικής Ευρώπης, δεν έχει ανάγκη να χαϊδέψει το Ισραήλ στην κατεύθυνση του τριχώματος για χάρη των αντιδράσεων του εβραϊκού λόμπι στη χώρα του. Διατήρησε μια φιλική ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς δουλοπρέπεια.

Για τις ισραηλινές εφημερίδες, ήταν «η επίσκεψη ενός πρέσβη της ειρήνης». 

Στη Βηθλεέμ, ένας από τους ομορφότερους δρόμους της Γεννήσεως θα φέρει από δω και στο εξής το όνομά του. 

Στο ημερολόγιο τους, ο Πούτιν και ο Λαβρόφ [ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών] θα μπορούσαν κάλλιστα να γράψουν: «γυρίσαμε σπίτι κουρασμένοι, αλλά ικανοποιούμενοι».

var _wau = _wau || []; _wau.push([“small”, “wvg1ie6mi5ta”, “m3y”]);
(function() {var s=document.createElement(“script”); s.async=true;
s.src=”http://widgets.amung.us/small.js”;
document.getElementsByTagName(“head”)[0].appendChild(s);
})();

Ιράν

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν ποκρυπτογραφήσει πλήρως τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν

Επί ποδός πολέμου Μοσάντ, Σιν Μπετ και Αμάν! Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος • Ναυτεμπορική

Ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να ξεκίνησε λόγω της πιο εντυπωσιακής αποτυχίας των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών να προβλέψουν την επίθεση της Χαμάς, αλλά στην επικείμενη σύγκρουση με το Ιράν οι κατάσκοποι του εβραϊκού κράτους φαίνεται να έχουν προετοιμάσει καλά το έδαφος.

Η Μοσάντ, η Σιν Μπετ και η Αμάν-η υπηρεσία Πληροφοριών του ισραηλινού στρατού -φέρονται να έχουν αποκρυπτογραφήσει πλήρως όχι μόνο τους στόχους της επίθεσης στο Ιράν, αλλά και τις δυνάμεις που θα έχει να αντιμετωπίσει, κυρίως η αεροπορία του Ισραήλ.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούν περίπου 350.000 άνδρες του στρατού ξηράς, 18.000 μέλη του πολεμικού ναυτικού, 37.000 άνδρες στην αεροπορία και 15.000 στην αεράμυνα. Υπάρχουν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης που αριθμούν περίπου 150.000 στις χερσαίες δυνάμεις, περισσότεροι από 20.000 στο πολεμικό ναυτικό και 15.000 στις αεροδιαστημικές υπηρεσίες.

Με δεδομένη τη γεωγραφική απόσταση των 2.000 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις δύο χώρες, μια πιθανή σύγκρουση θα περιλάμβανε, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα, τις αεροπορικές δυνάμεις.

Η πολεμική αεροπορία
Η ιρανική πολεμική αεροπορία (IRIAF) θεωρείται απαρχαιωμένη, καθώς διαθέτει κυρίως αεροσκάφη που κληρονόμησε από την εποχή του Σάχη, πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979. Πρόκειται για 183 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 63 F-4 (και μερικά RF -4) , 26 F-14, 23 Sukhoi Su-24, 20 MiG-29, 17 F-5, 17 F-7, 8 Saeqeh (τοπική έκδοση του F-5), 9 Mirage F-1 και έναν αριθμό Su -22 και Su-25. Η λειτουργικότητα αυτών των αεροσκαφών δεν είναι γνωστή, αλλά εκτιμάται ότι δεν είναι ικανά να αναχαιτίσουν τα ισραηλινά μαχητικά και λόγω της αδυναμίας απόκτησης ανταλλακτικών. Η IRIAF διαθέτει επίσης ένα στόλο μεταγωγικών αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που αποτελούνται από 3 ειδικά διασκευασμένα Boeing 707 και ισάριθμα 747s .

Το Ιράν δεν διαθέτει επιθετικά ελικόπτερα ,αλλά μόνο 6 μεσαία και ελαφριά μεταγωγικά ελικόπτερα.

Το πυραυλικό οπλοστάσιο
Αντίθετα, το ιρανικό πυραυλικό οπλοστάσιο είναι πιο εξελιγμένο και βασίζεται σε μια αξιοσημείωτη σειρά εκτοξευτών μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Αν και η επιχειρησιακή τους δυνατότητα δεν είναι επίσημα γνωστή, οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς MRBM μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ, όπως και οι υπερηχητικοί Fattah-1 και 2 που κατάφεραν να «τρυπήσουν» την ισραηλινή αεράμυνα στις τελευταίες επιθέσεις.

Η Τεχεράνη μπορεί να υπολογίζει επίσης σε έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων Shahab-3, Kheibar Shekan, Sejjil, Khorramshahr, Ghadr-1 και Emad, που είναι και οι δύο παραλλαγές του Shahab-3. Το Ιράν έχει επίσης πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς: τον Soumar , που μπορεί να πλήξει στόχους έως και σε 2.300 χιλιόμετρα και τοn Paveh παράγωγο του πρώτου με εκτιμώμενο βεληνεκές 1600 χλμ.

Το Ιράν διαθέτει περίπου 1900 άρματα μάχης– κυρίως ρωσικά T-72S και 2600 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Το ιρανικό ναυτικό διαθέτει επίσης 7 φρεγάτες και τρία υποβρύχια κλάσης Kilo. Το Ιράν, συνολικά, ωστόσο, μπορεί να βασιστεί σε έναν τεράστιο και ποικιλόμορφο στολίσκο μικρών σκαφών επιφανείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.

Τι αντιπαραθέτει το Ισραήλ
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία(IAF) διαθέτει 339 μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 309 πολλαπλών ρόλων για άμυνα και επίθεση εδάφους). Ο ισραηλινός αεροπορικός στόλος περιλαμβάνει: 196 μαχητικά-βομβαρδιστικά F-16, 83 F-15 και 30/39 F-35. Το Ισραήλ διαθέτει 7 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 και ισάριθμα KC-130H. Διαθέτει επίσης 128 ελικόπτερα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων 26 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A και 22 AH. -64Δ.

90 πυρηνικές κεφαλές
Το Ισραήλ διαθέτει επίσης βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ της κατηγορίας Delilah και Jericho, ενδιάμεσου βεληνεκούς,και πυραύλους Popeye που εκτοξεύονται από αεροσκάφη.

Πιστεύεται επίσης ότι το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να έχει 90 πυρηνικές κεφαλές, εκ των οποίων περίπου 50 θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αυτούς τους τύπους βαλλιστικών πυραύλων.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF ) αποτελούνται επίσης από 169.500 μονίμους στρατιώτες-άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS). Το IDF έχει επίσης περίπου 465.000 έφεδρους , εκ των οποίων περίπου 300.000 ανακλήθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Στο Ισραήλ, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άτομα άνω των 18 ετών, με διάρκεια 32 μηνών για τους άνδρες και 24 μήνες για τις γυναίκες.

Για την ιστορία, το Ισραήλ διαθέτει περίπου 400 άρματα μάχης τύπους Merkava IV και 4M και 700 τύπου III, όπως και αρκετές χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αν και λόγω της φύσης του πολέμου με το Ιράν ,δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Το πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ τέλος διαθέτει 7 κορβέτες και 8 περιπολικά σκάφη κατευθυνόμενων πυραύλων μαζί με 5 υποβρύχια.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Το Ισραήλ χτύπησε τα κέντρα διοίκησης του τμήματος πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρα διοίκησης που ανήκουν στο τμήμα πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, σύμφωνα με τους IDF.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024, ο στρατός είπε ότι στόχευσε αρκετές ακόμη τοποθεσίες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων και θέσεων εκτόξευσης πυραύλων στο νότιο Λίβανο και στην κοιλάδα Beqaa.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των χερσαίων επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο, περισσότερες από 70 άλλες τοποθεσίες της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν, προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός.

Περιλάμβαναν εκτοξευτές πυραύλων, κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ και αποθήκες όπλων, λέει ο IDF.

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Times of Israel

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Παράπονα Τραμπ για τους Αμερικανοεβραίους! Τους στήριξα και δεν με στηρίζουν – “Μπλέξιμο” με Ισραήλ

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέει στον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Hugh Hewitt: «Το Ισραήλ πρέπει να κάνει ένα πράγμα. Πρέπει να είναι έξυπνοι για τον Τραμπ. Γιατί δεν με στηρίζουν. Έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για το Ισραήλ, έκανα περισσότερα από οποιονδήποτε για τον εβραϊκό λαό. Και δεν είναι αμοιβαίο, όπως λένε».

Δεν είναι σαφές εάν ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ήθελε να πει «Αμερικανοί Εβραίοι» αντί για «Ισραήλ» στην πρώτη φράση, αλλά συχνά συγχέει τα δύο και οδηγεί σε κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί αντισημιτικά ρητορική.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καταφερθεί κατά των Αμερικανοεβραίων επειδή δεν τον υποστήριξαν περισσότερο και είπε τον περασμένο μήνα ότι οι Εβραίοι θα έχουν πολλές ευθύνες αν χάσει τον Νοέμβριο. Αλλά συνήθως δεν ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ δεν τον υποστηρίζει, και μάλιστα μερικές φορές επικαλείται δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι Ισραηλινοί τον υποστηρίζουν σε πολύ υψηλά νούμερα.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή