Ακολουθήστε μας

Εκλογές 2014

Ο εθνικός κατήφορος και τα μεγάλα λάθη με άξονα τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε

στις

του Σάββα Καλεντερίδη
Τη στιγμή που η Ευρώπη βαδίζει προς τις ευρωεκλογές και οι πολίτες των χωρών της Ευρώπης συζητούν, συνδιαλέγονται, προβληματίζονται και ανταλλάσσουν απόψεις για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου, τη στιγμή που καταμετρώνται ήδη αρκετά ρεύματα ευρωσκεπτικισμού σ’ αυτήν την πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο, τη στιγμή που οι τέσσερις εκ των πέντε υποψηφίων για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Κομισιόν συνδιαλέγονται μεταξύ τους αλλά και με το ευρωπαϊκό κοινό, προβάλλοντας τα επιχειρήματα της ομάδας που εκπροσωπούν αλλά και της χώρας από την οποία κατάγονται, η Ελλάδα είναι κυριολεκτικά απούσα.
Είναι απούσα από τον ευρωπαϊκό διάλογο, είναι απούσα από τις συζητήσεις που γίνονται και αφορούν το ίδιο το μέλλον της χώρας μας, ενώ ο κ. Τσίπρας, θέλοντας προφανώς να κρύψει τη γλωσσική -και όχι μόνο- ανεπάρκειά του, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, συνομιλώντας με τα απομεινάρια του υπαρκτού σοσιαλισμού ανά την Ευρώπη!

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι τα κόμματα θα επιλέξουν την αφρόκρεμα της ελληνικής πολιτικής, φιλοσοφικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής διανόησης για τα ευρωψηφοδέλτιά τους, για να πάρουν σοβαρές και υψίστου κύρους προσωπικότητες τη σκυτάλη, να συζητήσουν με την ελληνική κοινωνία, να πάρουν και να μεταδώσουν προβληματισμούς για την πορεία της Ε.Ε. και της ίδιας της χώρας, η οποία ειδικά την περίοδο αυτή εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις βουλές των χωρών της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών οργάνων, στην Ελλάδα για άλλη μια φορά παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «εδώ η χώρα καίγεται και η… Χάιδω χτενίζεται».

Ενώ θα περίμενε να ακούσει κανείς στις συζητήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θέσεις, εισηγήσεις, προτάσεις και ενστάσεις για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν, του επιτρόπου Εξωτερικών και Αμυνας, την πολιτική της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης, της λαθραίας μετανάστευσης, της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Κύπρου, την οποία αρνείται πεισμόνως να αναγνωρίσει, ενώ θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης και μιας σειράς από άλλα καυτά ζητήματα, στην Ελλάδα συζητάμε τη διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα, για να οδηγηθούμε σε εκλογές και ανατροπή της κυβέρνησης.
Είναι σαν να τοποθετούμε τον εαυτό μας και την Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου, βάζοντάς την ταυτοχρόνως στην άκρη -πιο άκρη δεν γίνεται- της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με άλλα λόγια, οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας θέματα εσωτερικής πολιτικής, αγνοώντας τη σοβαρότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα, λησμονώντας ότι από την Ε.Ε. θα ζητήσουμε την όποια λύση στο μείζον πρόβλημα του χρέους, λύση που θα καθορίσει την πορεία της χώρας τουλάχιστον ως το 2050.

Και αν συζητούσαμε τα εσωτερικά ζητήματα με όρους εθνικού συμφέροντος, θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει αυτήν τη συμπεριφορά. Η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, όμως, μας έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που να δείχνει τέτοια εχθρότητα προς τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, από το οποίο χρηματοδοτείται, χαρακτηρίζοντας έγκλημα καθοσίωσης τη χρηματοδότηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συλλόγου στον οποίο προΐσταται μια Τσιγγάνα, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συγχωριανών της, οι οποίοι είναι γνωστό σε όλους ότι πολιορκούνται από το τουρκικό προξενείο να υποκύψουν και να δηλώσουν «Τούρκοι» ενώ δεν είναι, φιλοξενώντας ταυτοχρόνως στις τάξεις του και στο ψηφοδέλτιό του άτομα που, αν δεν χρηματοδοτούνται, ακολουθούν πολιτική η οποία ταυτίζεται απολύτως με την πολιτική ενός ξένου κράτους, ενώ δηλώνουν «Τούρκοι», τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι είναι Πομάκοι.

Και για να μην αρχίσουν να ρίχνουν τα βέλη τους οι υβριστές της Σαμπιχά, που, ενώ οι ίδιοι είναι απολύτως κρατικοδίαιτοι, χρηματοδοτούνται μέσω των συλλόγων και των ΜΚΟ όπου οι ίδιοι συμμετέχουν από το ελληνικό κράτος και από ιδρύματα τύπου Σόρος, συκοφαντούν τη Σαμπιχά ως ακροδεξιά και όργανο του ελληνικού κράτους, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι, τη στιγμή που στην Τουρκία οι Πομάκοι ιδρύουν ελεύθερα συλλόγους και παλεύουν για τα δικαιώματά τους, στην Ελλάδα το τουρκικό προξενείο στην ουσία απαγορεύει να δηλώσεις Πομάκος. Οι δηλώσεις του καθηγητή πανεπιστημίου και υπ. ευρωβουλευτού κ. Χριστόπουλου «θέλουν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράμα» και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ «εμείς οι Τούρκοι δεν θέλουμε τη Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο» τα λένε όλα.
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “δημοκρατία

Γερμανία

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και... τρομοκρατούν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πανικό στη Μέρκελ
Εκτενή αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κάνει δημοσίευμα της γερμανικής Rheinische Post.

Στο γνωστό πνεύμα της… τρομολαγνείας, ο αρθρογράφος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τις «μεγαλόστομες υποσχέσεις».

Οι Γερμανοί βλέποντας τις ελπίδες για εκλογή Προέδρου να εξανεμίζονται και τις υποσχέσεις Σαμαρά να μένουν στα χαρτιά, άρχισαν τις επικοινωνιακές επιθέσεις με στόχο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα… παπαγαλάκια της Μέρκελ και του Σόιμπλε επιδίδονται σε μια ακατάσχετη τρομολαγνεία, προσπαθώντας να διατηρήσουν στην εξουσία “οικεία πρόσωπα”, όπως είπε άλλωστε με περίσσιο θράσος ο… φιλέλληνας Γιουνκέρ.

Ήδη τα ξένα ΜΜΕ, από Ευρώπη μέχρι Αμερική παρουσιάζουν μια «κόλαση» σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να περιορίσουν τις πιθανότητες ανάδειξης μιας κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά που θα βάλει βέτο στα «θέλω» των δανειστών.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση προβλέπει αναταράξεις στην Ευρωζώνη με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Μια κυβερνητική αλλαγή θα έθετε σε κινδύνους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωζώνη, καθώς οι αγορές θα αμφισβητούσαν όλη την Ένωση» αναφέρει η ιστοσελίδα και συνεχίζει σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στις αγορές.

Την ίδια ώρα, το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο τονίζει ότι οι ανησυχίες για την Ελλάδα θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εορταστική ατμόσφαιρα που επικρατεί στους επενδυτές.

Το DPA, μάλιστα, δεν αποκλείει την επιστροφή της Ελλάδας σε παλιές εποχές κρίσης με αντίστοιχες συνέπειες και για τις γερμανικές αγορές.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί σχόλιο εμπειρογνωμόνων από την ιδιωτική τράπεζα M.M.Warburg & Co., σύμφωνα με την οποία εκτός από τις χρηματιστηριακές αναταράξεις «πιθανή κυβερνητική αλλαγή θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε άλλα ριζοσπαστικά κόμματα της αντιπολίτευσης να εμφανιστούν με ευρωφοβικές θέσεις».

Εμπειρογνώμονες της τράπεζας HSH Nordbank εκτιμούν ότι «εάν έρθουν οι αριστεροί πολέμιοι των μεταρρυθμίσεων στην εξουσία, τότε υπάρχει η απειλή τερματισμού των απαραίτητων διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων με νέο κούρεμα του χρέους».

Οι γερμανικές πένες λοιπόν, αφού μας κορόιδεψαν τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται ξανά ανερυθρίαστα και ασκούν την πιο χυδαία προπαγάνδα.

Δυστυχώς γι’ αυτούς και τους εγχώριους “εκλεκτούς”, ο ελληνικός λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο…

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΝΑΝ, ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΘΑ… ΠΑΡΟΥΝ!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αν δίνουν 3 εκατ. ευρώ σε έναν, σκέψου πόσα θα... πάρουν!

Ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχτεί η φάση με τον Χαϊκάλη, την
Ξουλίδου κι όποιον άλλον προκύψει στο μέλλον, τα ποσά που ακούγονται ως
«δέλεαρ» στους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, πέρα από το ότι
προκαλούν την οργή του Έλληνα, οφείλουν να προκαλέσουν και σκέψεις.


Με κυριότερη αυτή: Αν πράγματι χώνουν τόσο χρήμα για μία ψήφο, τι ποσά θα πάρουν πίσω αν μείνει η Ελλάδα στα χέρια του Αντώνη και του «Μπένι».

Αν πιστέψουμε ότι το ποσό είναι… φιξ, άρα 3 εκατ. ευρώ στον καθένα, το σύνολο μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 60 μιλιόνια. Και αν κάποιος ή κάποιοι κάνουν ή επιδιώκουν να κάνουν μία τέτοια επένδυση, τι κέρδος ανταποδοτικό προσδοκούν και αναμένουν;

Μια και το’φερε η κουβέντα για τα φράγκα, αλήθεια ο Μελάς, μετά το ντόρο που προκαλείται με τον Χαϊκάλη, πώς θα ψηφίσει στις υπόλοιπες ψηφοφορίες;

Και πώς θα πείσει τον κόσμο ότι όλα είναι κρυστάλλινα;

Απλά αναρωτιέμαι…

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Ελληνικές Προεδρικές Εκλογές: Η Μαρίν Λεπέν καταγγείλει τον «Ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό»

Δημοσιεύτηκε

στις

L’Orient Le Jour (Λίβανος) – AFP       (μτφ. Κριστιάν)
Η Πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (άκρα δεξιά) Μαρίν Λεπέν (Marine Le Pen) κατήγγειλε σε ανακοίνωσή τον «ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό» που βασιλεύει κατά τη γνώμη της  στην Ελλάδα, όπου λαμβάνει χώρα την Τετάρτη ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών.

«Με την ευκαιρία των ελληνικών προεδρικών εκλογών, των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήλθε σε μια νέα φάση στην ολοκληρωτική μετατόπιση της, δίνοντας μια εντολή ψήφου για πρώτη φορά στην ιστορία της», έγραψε η κα Λεπέν. 

«Δεν αποτελεί έκπληξη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τον Σταύρο Δήμα, πρώην επίτροπο και επίσημο υποψήφιο της ελληνικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών αγορών. Ο στόχος είναι να κλειδωθεί
οποιαδήποτε πιθανότητα αλλαγής ή ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση βάθους επί της ουσίας των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας», σύμφωνα με την ευρωβουλευτή. 

«Η Μαρίν Λεπέν καταδικάζει έντονα αυτή τη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις εθνικές εκλογές», έγραψε…,  πριν να «ενθαρρύνει τον ελληνικό λαό και τους εκπροσώπους του να διώξουν από τις  κάλπες τους υποψηφίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών, των οποίων τα αποτελέσματα είναι κάκιστα σε όλους τους τομείς».

Οι Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν την Τετάρτη για το πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών από τις  οποίες εξαρτάται η τύχη της κυβέρνησης και της πολιτικής της λιτότητας που διεξάγεται από το 2010, καθώς θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εάν το Κοινοβούλιο αποτυγχάνει να διορίσει τον αρχηγό του κράτους.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ταξιδεύοντας τη Δευτέρα στην Αθήνα, αρνήθηκε να «ανακατευτεί στην ελληνική πολιτική», αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πρόωρων κοινοβουλευτικών, ενώ εκτίμησε ότι θα ήταν «κρίμα» να αναθεωρηθεί μια «τόση μεγάλη προσπάθεια» που έγινε από τη χώρα. 

Δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, που εξήγησε ότι θα προτιμούσε να βλέπει «γνωστά οίκεια πρόσωπα» στην εξουσία στην Ελλάδα προκάλεσαν επίσης  την αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και πολύ ειρωνεία στα κοινωνικά δίκτυα.
Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή