Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Στην Κύπρο η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Χαμηλούς τόνους τηρεί η Λευκωσία την ώρα που η Άγκυρα πυκνώνει τους λεονταρισμούς της και επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με εξαγγελία γεωτρήσεων στη θαλάσσια περιοχής της Μόρφου.
Η γεώτρηση στο γαλλικών συμφερόντων Οικόπεδο 11 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ενεργοποίησε και το Παρίσι που διακριτικά παρακολουθεί την όλη διαδικασία. Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly σε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι των τουρκικών προκλήσεων και απειλών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη έρχεται στην Κύπρο αύριο. Θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό της Χριστόφορο Φωκαΐδη και θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες που συμμετέχουν στη Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λιβανό (UNFIL) και οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κατέπλευσαν στη Λάρνακα. Τα «ραντάρ» των γαλλικών φρεγατών είναι στραμμένα στο Οικόπεδο 11 όπου ξεκίνησε η γεώτρηση από το West Capella.

Η πληροφορία για την επίσκεψη της Γαλλίδας ΥΠΑΜ έγινε γνωστή μετά το μήνυμα που έστειλε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Rene Troccaz, ότι για τη Γαλλία «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φίλη χώρα και σύμμαχος. Δεν πρόκειται για κενά λόγια διότι νομίζω ότι το αποδείξαμε με συνέπεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε και σήμερα». Ο Γάλλος Πρέσβης σε χαιρετισμό σε δεξίωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Λευκωσία για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, σημείωσε ότι η Γαλλία στήριξε τις θαρραλέες προσπάθειές που καταβάλλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υπέρ της επανένωσης της Κύπρου. «Ήμασταν στο πλάι σας κατά τη διαδικασία αυτή. Σας στηρίζουμε εδώ και 43 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σας στηρίζουμε και στους κόλπους της ΕΕ. Ξέρετε ότι τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην ΕΕ μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Ελπίζουμε σε μια δίκαιη επανένωση, που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις παραμέτρους του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο.  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική στήριξη που επιδεικνύει η Γαλλική Δημοκρατία στις προσπάθειες που καταβάλλουν, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των Αρχών των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες και κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μια λύση, επεσήμανε, που θα επιβάλλει σε ολόκληρη τη χώρα την ειρήνη και την ασφάλεια και θα δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της. Σε αυτή την προσπάθεια δώσαμε και δίνουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ελπίζοντας σύντομα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε μία συμφωνημένη πρόταση λύσης στην οποία τον τελικό λόγο έγκρισης θα έχει ο λαός. Μπορεί με τη λήξη της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα να μην πετύχαμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πετύχαμε όμως επιδεικνύοντας επιμονή, να διαμορφώσουμε ισχυρές συμμαχίες κατανόησης των θέσεών μας. Για πρώτη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ο πυρήνας του κυπριακού προβλήματος, ο οποίος αφορά την ασφάλεια των Κυπρίων και όχι την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων της όποιας τρίτης χώρας».
Προτείναμε λύσεις, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που αφορούν την ευημερία του κυπριακού λαού στο σύνολό του και στη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους απαλλαγμένου από τις όποιες εξαρτήσεις τρίτων.
«Η εμμονή τόσο της τουρκικής πλευράς, αλλά, δυστυχώς, και των Τουρκοκυπρίων στα κεφάλαια Ασφάλειας και Εγγυήσεων για να συνεχίσουν οι εγγυήσεις του 1960 –ένας αναχρονιστικός θεσμός– που το 2017 δεν βρίσκει κανέναν που να κατανοεί γιατί να συνεχίσουν, ιδιαίτερα μέσα από μια συνολική δέσμη προτάσεων που είχαμε καταθέσει στο τραπέζι και που αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τις ανησυχίες των συμπατριωτών μας. Μηχανισμούς που αναφέρονται και εφαρμόζονται στην Ευρώπη, (μηχανισμούς) που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και που δημιουργούσαν πραγματικά τις συνθήκες ασφάλειας που θέλαμε να νιώθουν και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, ενώ την ίδια ώρα μέσα από τους ίδιους μηχανισμούς ήταν και η υλοποίηση των όποιων θα είχαν συμφωνηθεί», πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τις προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν για τον τερματισμό της απαράδεκτης κρατούσας κατάστασης και που θα τους οδηγήσουν στη δημιουργία ενός σύγχρονου, πραγματικά ευρωπαϊκού κράτους, για την ευημερία όλων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

Εκπρόσωπος: Απαιτείται σοβαρότητα
Χωρίς αντίκρυσμα είναι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς συνεχίζονται κανονικά οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις στην Kυπριακή ΑΟΖ, με τη Λευκωσία να κρατά χαμηλούς τόνους. «Απαιτείται σοβαρότητα, ψυχραιμία και λίγα λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως δεν πρέπει να παρασυρθούμε στο παιχνίδι έντασης ή αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου που επιχειρεί να στήσει η Τουρκία. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην αποστολή του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός, λέγοντας πως τελικά δεν φαίνεται να κατευθύνεται στον κόλπο της Μόρφου.

ΔΗΚΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΑΚΕΛ
Η τρίμερής συνεργασία με το Ισραήλ για την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ήταν απλά θέαμα για πανηγυρισμούς και συνθήματα αποφαίνεται το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δηλώσεις του του Υπουργού Ενέργειας του Ισραήλ, Γιούβαλ Στάινιτς σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ότι    η χώρα του επιταχύνει τις συνομιλίες με την Τουρκία για να καταλήξουν πριν από το τέλος του έτους σε μια συμφωνία για την κατασκευή αγωγού μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Το ΑΚΕΛ επικρίνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και σημειώνει ότι «τώρα πληρώνουμε τα λάθη, την αδράνεια και την ολιγωρία της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα αξιοποίησης των υδρογονανθράκων».

«Η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και σε γεωτρήσεις», δήλωσε ο Τούρκος υφυπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων. Μία τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί από απόσταση την Κυπριακή γεώτρηση στο θαλάσσιο τεμάχιο 11.

Παράλληλα, πολεμικά σκάφη από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ισραήλ βρίσκονται σε διακριτική απόσταση, ενώ στην περιοχή πλέει και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος».

Φιλελεύθερος

Γαλλία

Le Figaro: Ο πολιτισμικός πόλεμος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Η τεχνική της υπονόμευσης των κοσμικών δημοκρατιών από την Μουσουλμανική Αδελφότητα αναπτύσσεται γύρω από το «δικαίωμα της διαφορετικότητας» ένα δικαίωμα που δεν υπάρχει πουθενά ως τέτοιο αλλά το οποίο συναγάγουν από το άρθρο κατά των διακρίσεων που υπάρχει στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι των ευρωπαικών χωρών εκπόνησαν και συνέταξαν μια στρατηγική για να ενισχύσουν το αίσθημα του ανήκειν στην Umma των μουσουλμανικών κοινοτήτων που είναι εγκατεστημένες στη Δύση.

Η διαστροφή του διεθνούς δικαίου είναι μέρος της στρατηγικής της Isesco (Islamic Educational, Scientific and Cultural Organization), που οφείλει πολλά στις οδηγίες του Yusuf al-Qaradâwî. Η τεχνική της υπονόμευσης των κοσμικών δημοκρατιών από την Μουσουλμανική Αδελφότητα αναπτύσσεται γύρω από το «δικαίωμα της διαφορετικότητας» ένα δικαίωμα που δεν υπάρχει πουθενά ως τέτοιο αλλά το οποίο συναγάγουν από το άρθρο κατά των διακρίσεων που υπάρχει στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Για την Μουσουλμανική Αδελφότητα η τεχνολογική και οικονομική δύναμη της Δύσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια χρήσης στρατιωτικών μέσων και η κατάκτηση της μπορεί να γίνει μόνο μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Οι δυτικές δημοκρατίες θα υποχωρήσουν όπως υποχώρησε ο μουσουλμανικός κόσμος τον 18ο αιώνα.

Η τεχνική της υπονόμευσης των κοσμικών δημοκρατιών από την Μουσουλμανική Αδελφότητα αναπτύσσεται γύρω από το «δικαίωμα της διαφορετικότητας» ένα δικαίωμα που δεν υπάρχει πουθενά ως τέτοιο αλλά το οποίο συναγάγουν από το άρθρο κατά των διακρίσεων που υπάρχει στον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1980 οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι των ευρωπαικών χωρών εκπόνησαν και συνέταξαν μια στρατηγική για να ενισχύσουν το αίσθημα του ανήκειν στην Umma των μουσουλμανικών κοινοτήτων που είναι εγκατεστημένες στη Δύση. Εκδόθηκε στο Κατάρ το οποίο και είναι ο σημαντικότερος χρηματοδότης της Αδελφότητας στον κόσμο από την Isesco που δημιουργήθηκε κατά τα πρότυπα της Unesco για τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (αντίγραφο του ΟΗΕ των μουσουλμανικών χωρών), υπό τον τίτλο Πολιτιστική Ισλαμική Δράση έξω από τον Ισλαμικό Κόσμο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί να εμποδίσει τις μουσουλμανικές μειονότητες να υιοθετήσουν τοπικούς νόμους και αρχές που απορρέουν από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο έγγραφο, που δημοσιεύθηκε στα αγγλικά και τα γαλλικά, οι Αδελφοί αναλαμβάνουν να «χτίσουν την προσωπικότητα του μουσουλμάνου », ώστε αυτός «να σέβεται στην καθημερινή του ζωή τις εντολές του Αλλάχ, τις απαγορεύσεις του, να συμπεριφέρεται στα πλαίσια της γενναιόδωρης και ανεκτικής ισλαμικής ηθικής και να εφαρμόζει την σαρία.». Η στρατηγική αποσκοπεί στην παροχή προστασίας από την «πολιτισμική αλλοίωση και αποξένωση» και «εγγυάται την απαραίτητη πολιτισμική ασφάλεια για την ανάπτυξη της μουσουλμανικής προσωπικότητας».

Η διδασκαλία των δυτικών αξιών, της ανεξιθρησκίας και των κανόνων του κοσμικού κράτους στο σχολείο αποτελούν εμπόδιο για την ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών των μουσουλμάνων.

Το έγγραφο της Isesco είναι ένα κείμενο εκατό σελίδων, μπερδεμένο, άτακτο και επαναλαμβανόμενο. Δεν είναι υπογεγραμμένο αλλά ορισμένα χωρία που σχετίζονται με τη Γαλλία υποδηλώνουν μια εγγύτητα με τα κείμενα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του IESH (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών) του Château-Chinon. Το έγγραφο εστιάζει στην εκπαίδευση των νεότερων γενεών που γεννήθηκαν στη Δύση, τις οποίες το Ισλάμ δεν πρέπει να χάσει, καθώς θα είναι εκείνες οι αγγελιοφόροι που θα διαδώσουν τη θρησκεία των εκλεκτών σε όλο τον κόσμο. Οι αδελφοί εξηγούν ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι «αφομοιώσιμοι», ότι θα προκαλέσουν προβλήματα στους Δυτικούς μόνο εάν αυτοί επιμείνουν να αγνοούν την ανάγκη τους να καθοδηγούνται από το Ισλάμ (ένα επιχείρημα γνωστό από τον βασιλιά του Μαρόκου που ήθελε να κρατήσει υπό τον έλεγχό του το Μαροκινή διασπορά στην Ευρώπη). Σύμφωνα με το κείμενο λόγω της ιδιαιτερότητάς τους οι μουσουλμάνοι «συνεχίζουν να υποφέρουν από ρατσισμό, ιδιαίτερα όταν ασκούν ορισμένες θρησκευτικές πρακτικές και τηρούν θρησκευτικούς κανόνες. Θεωρούνται υπεύθυνοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες είναι μεμονωμένες πρακτικές ξένες προς το Ισλάμ».

Ο Isesco καλεί τις ισλαμικές χώρες να διατηρήσουν δεσμούς με τις μουσουλμανικές μειονότητες “χρησιμοποιώντας όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να διασφαλιστούν […] μόνιμες, διαρκείς και γόνιμες σχέσεις και επικοινωνία”.

Η διδασκαλία των δυτικών αξιών, της ανεξιθρησκίας και των κανόνων του κοσμικού κράτους στο σχολείο αποτελούν εμπόδιο για την ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών των μουσουλμάνων. «Ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών […] στις δυτικές χώρες οφείλονται εν μέρει στα σχολικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο σε μουσουλμάνους όσο και σε δυτικούς. Είναι δύσκολο για ένα παιδί που έχει εμποτιστεί από την κοσμική δυτική εκπαίδευση να απομακρυνθεί από αυτήν. Είναι λοιπόν απαραίτητο να εφαρμοστεί στη Δύση –και αυτή είναι η στρατηγική– «μια κατάλληλη και υγιή ισλαμική εκπαίδευση με συνετά επεξεργασμένα προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση, τον πολιτισμό, τον προσανατολισμό και την κοινωνική προστασία (των μουσουλμάνων), σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του Ισλάμ». Ο σκοπός είναι «η επίτευξη μιας βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης των ισλαμικών κοινωνιών εντός μη μουσουλμανικών χωρών» και η ανάπτυξη ενός βιώσιμου ισλαμικού οικοσυστήματος σε μη μουσουλμανικές χώρες.

Ο Isesco καλεί τις ισλαμικές χώρες να διατηρήσουν δεσμούς με τις μουσουλμανικές μειονότητες “χρησιμοποιώντας όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να διασφαλιστούν […] μόνιμες, διαρκείς και γόνιμες σχέσεις και επικοινωνία”. […] Ο εκπαιδευτικός τομέας των media halal που αναπτύχθηκε από τη δεκαετία του 2010 είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής. Με το πρόσχημα ότι παρέχουν στους Μουσουλμάνους «μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους, εμπνευσμένη από την πνευματικότητα του Ισλάμ», οι Αδελφοί απαιτούν σεβασμό για την ιερότητα του Ισλάμ τόσο από τους Μουσουλμάνους όσο και από τους μη Μουσουλμάνους εξού και η προώθηση της αόριστης έννοιας της ισλαμοφοβίας.

ΠΗΓΗ: Le Figaro

Μετάφραση: Μπάμπης Πετράκης

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή