Ακολουθήστε μας

Σάββας Καλεντερίδης

Σ. Καλεντερίδης : Το Κυπριακό στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα (ηχητικό)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Κυπριακό θα βρίσκετε στο κυρίως μενού της επίσκεψης Ερντογάν  στην Αθήνα μετά και την επίσκεψη του Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ, εκτίμησε ο αναλυτής  Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στην κατεύθυνση λύσης  μετά τις Προεδρικές εκλογές στη Κύπρο που θα συνιστά κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας .
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο Αμερικανικός και διεθνής παράγοντας αυτό επιδιώκουν, ενώ μίλησε και για το στρίμωγμα Ερντογάν στη βάση οικονομικών σκανδάλων και διαφθοράς στη Τουρκία με ανάμιξη μέχρι και στο σπάσιμο του εμπάργκο στο Ιράν, για οικογενειακό και πολιτικό οικονομικό όφελος.
Ακούστε το ηχητικό:

Video

Διχασμός για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2024

Θέματα Εκπομπής 4ης Οκτωβρίου 2024
1. Το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεραπετρίτη επιμένει στο λάθος με την Τουρκία
2. Διχασμένες οι απόψεις για το αν το Ισραήλ θα χτυπήσει τα πυρηνικά του Ιράν 18:25
3. ΗΠΑ: Απανωτά σκάνδαλα του συζύγου της Χάρις ρίχνουν σκιά στον προεκλογικό της αγώνα 45:10
4. Ρωσία-Ουκρανία: Ο Ζελένσκι τα βάζει με τη Δύση 49:00

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Απάντηση στην απάντηση

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σάββας Καλεντερίδης: Αρχίζει ο φαύλος κύκλος της εκδίκησης, δηλαδή της απάντησης στην απάντηση.

Πως το Ιράν κατέστει μία αξιόλογη δύναμη στον τομέα των εξοπλισμών – Ο γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης συνομιλεί με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

Το ιράν υπερέχει του Ισραήλ σε βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά μειονεκτεί σε πολεμική αεροπορία.

«Πρόσφατα οι δυτικές υπηρεσίες, έγραψαν ότι το Ιράν κατασκέυασε έναν αντιαρματικό πύραυλο, τον Αλμάς (που σημαίνει Διαμάντι στα Πέρσικα), κάνοντας αντίστροφη μηχανική στον ισραηλινό Spike και στον αμερικάνικο Javelin.»

«Αν δούμε τη εξέλιξη της παγκόσμιας βιομηχανίας, αυτό γίνεται. Κάποιοι έχουν έρευνα και ανάπτυξη και άλλοι αντιγράφουν. Η Ιαπωνία αντέγραψε την Βρετανία, η Κορέα αντέγραψε την Ιαπωνία, η Κίνα αντέγραψε τις ΗΠΑ. Το Ιράν διέθεσε πολλά λεφτά, για να μπορέσει να αναπτύξει την δική του αμυντική βιομηχανία.»

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

«Υπόγεια» απόφαση για χτύπημα!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σάββας Καλεντερίδης: Τί δείχνουν οι σχεδιασμοί του Ισραήλ και ο ποιός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει ο εβραϊκός παράγων στις ΗΠΑ – Γιατί έβγαλαν από τη μέση τον Νασράλα και ποιοί είναι οι στόχοι του Ισραήλ στα αντίποινα εναντίον του Ιράν;

Μερικά από τα σημεία της παρέμβασης του Σάββα Καλεντερίδη στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής”:

Παρακολουθώ καιρό την πορεία του Νετανιάχου. Η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση αποτελείται από Νετανιάχου, Μπεν Γκβιρ και Σμότριχ. Αδυνατώ να πιστέψω, ότι ό,τι συμβαίνει ή αυτό που θα συμβεί είναι βούληση αυτών των τριών ατόμων. Αν δεν είχε τη στήριξη ιδιαίτερα του εβραϊσμού των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που συμβαίνει στη Γάζα με τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στον Λίβανο. Αυτό λέω, γιατί υπάρχουν στοιχεία που λένε, ότι όποτε πήγαινε να γίνει κάτι για την εκτόνωση της κρίσης πάντα κάτι συνέβαινε και ξεκινούσε κάτι από το Τελ Αβίβ και δεν επέτρεπε, τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα. Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός και για να μη γίνει τον σκότωσαν. Οι ΗΠΑ είχαν ένα μεγάλο σχέδιο για την περιοχή, τις συμφωνίες του Αβραάμ. Αυτό είχε ως στόχο, να καταστήσει βιώσιμο το κράτος του Ισραήλ από πλευράς ασφάλειας. Γιατί υπάρχει κίνδυνος εξάλειψης του κράτους, λόγω της γεωγραφίας του. Αυτές οι συμφωνίες ενώ είχαν πάρει τον δρόμο τους και ήταν πολύ κοντά στην αναγνώριση από τη Σαουδική Αραβίας, αυτήν την προοπτική είδε η Τεχεράνη και έκανε την εισβολή η Χαμάς και τορπίλισε την εξέλιξη που θα έφερνε ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή. Από εκεί μετά άρχισε αυτή η τρέλα. Ήδη έχει ληφθεί η απόφαση για το χτύπημα στο Ιράν, την οποία πήραν σε μία υπόγεια εγκατάσταση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή