Ακολουθήστε μας

Γαλλία

Χαν Σεϊχούν: η νέα περίκλειστη Αμμόχωστος; εκκενώθηκε από τρομοκράτες, ο στρατός νίκησε αλλά δεν έχει εντολή επίσημα να μπει στην πόλη.Που οφείλεται η εμπλοκή.

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: O ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ SAA ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ.


Πόλη φάντασμα η Χαν Σεϊχούν…..



O στρατός απελευθέρωσε την πόλη από τους τρομοκράτες αλλά ο διεθνής παράγοντας δεν του επειτρέπει να εισέλθει τουλάχιστον επίσημα σε αυτήν. Είναι ένα πραγματικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Αν και ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη Χαν Σεϊχούν εισήλθε σε αυτήν έδωσε σποραδικές μάχες με τους εναπομείναντες τρομοκράτες, εκκενώθηκε ολοσχερώς η πόλη από τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και των συνεργών της ωστόσο ο στρατός αποσύρθηκε και παραμένει στην περίμετρο της πόλης μετά την εμπλοκή με την 
Τουρκία, το επεισόδιο με το κομβόι και το διπλωματικό πυρετό που ακολούθησε……
Τι εμποδίζει τον στρατό να εισέλθει στην πόλη;

Οι τακτικές του Τίγρη


Ο επικεφαλής της εκστρατείας, ο γενικός ταξίαρχος Suhail Al-Hassan, ο επονομαζόμενος Τίγρης έχει ένα ξεχωριστό στρατιωτικό στυλ στην αντιμετώπιση των μεθόδων της τρομοκρατικής εισβολής και στην απελευθέρωση των πόλεων. Ηλεκτρονικό … και στη συνέχεια παράσχει επαρκείς δυνάμεις επί πεδίου … και από κοντά και με την κάλυψη από αέρος. 


Καθώς προχωράει προς το στόχο του, ο Nimr επιτίθεται σε περισσότερους από έναν άξονες για να επιτύχει τουλάχιστον δύο βασικούς στόχους: να καλύψει τον πραγματικό του προορισμό και να αναγκάσει τον εχθρό να διατηρήσει θέσεις και να τον εμποδίσει να κινηθεί και να ελιχθούν τα στρατεύματα του μεταξύ των μέτωπων και των άξονων για να αποφευχθεί η παραβίαση που θα προκύψει αναπόφευκτα. 
Η τακτική της «γέφυρας» του  »τσιμπήματος » και της πύρινης απόφραξης χρησιμοποιείται για την επίτευξη των ακόλουθων βασικών στόχων: 


ελαχιστοποίηση των θυμάτων μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού, περιορισμός κατά το δυνατό σε υλικές ζημιές-καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία, διευθέτηση μεγάλων περιοχών με υποταγή τους και εξαναγκασμό του εχθρού σ΄απόσυρση ….


Όλες αυτές οι τακτικές και πολλές άλλες επιτεύχθηκαν πολύ αποτελεσματικά στο θέατρο των επιχειρήσεων και τα περισσότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εκτός από την είσοδο του Συριακού Αραβικού στρατού στην πόλη Χαν Σέιχουν και τον πολιορκημένο θύλακα …
Η ΕΜΠΛΟΚΗ 


1 – Η Τουρκία δεν θέλει να κάνει την εκκένωση του παρατηρητηρίου της από το «Μorek» στον παγιδευμένο θύλακα της Β Χάμα για να μην αποτελέσει ένα πολιτικο-στρατιωτικό προηγούμενο-τετελεσμένο που μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον. Μπροστά σε αυτή την τουρκική μισαλλοδοξία, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανοίγει το μέτωπο στο Kebani και στα υψώματά του, στον άξονα προς Jisr al-Shughur στη βόρεια ύπαιθρο της Lattakia.


2 – Η ταχεία απόσυρση της τουρκικής θέσης θα φέρει τρομερά σημάδια και ενδείξεις κατάρρευσης τουρκικής επιρροής στο Ιντλίμπ και δυνατότητα επέκτασης της συριακής επιχείρησης… 


Αυτό θέλησε ν΄αποφύγει η Άγκυρα κι έστειλε κομβόι με στόχο:


Α ………


Β Προσπάθεια να εκθέσει και να αποδείξει την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του Συριακού Αραβικού Στρατού και τις προθέσεις του επί του πεδίου της μάχης.


Γ Να γνωστοποιηθεί η έκταση της ρωσο-ιρανικής υποστήριξης αυτής της διαδικασίας, καθώς είναι σύμμαχοι της Δαμασκού και εγγυητές με την Τουρκία της Συμφωνίας των Άστανα.


Δ να λάβει διεθνή υποστήριξη η Τουρκία και εδώ σημειώνουμε τις δηλώσεις Macron στη συνάντηση με Putin για εκεχειρία και ανάλογο twitter της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Δαμασκό…


Ε Να κερδίσει χρόνο για διευθέτηση της τύχης του εξοπλισμού και των τρομοκρατών που παγιδεύτηκαν στo θύλακα της Χαν Σεϊχούν, Μοrek, του Λατάμνεχ, Kafr Zita και εκείνων που ζήτησαν καταφύγιο στο τουρκικό σημείο Μοrek.


Εδώ, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας διενήργησε προειδοποιητική επιδρομή κατά του τουρκικού κομβόι και το ανάγκασε να σταματήσει στην πόλη « Hish » και να μείνει εκεί και να κατασκευάσει πρόχειρο κατάλυμα και ανάχωμα στο σημείο αυτό για να είναι κοντά στο σημείο επιχειρήσεων και να εξασφαλίσει την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεών από το σημείο του Mοrek. 


Δημιουργεί ένα νέο σημείο ελέγχου ως ανάχωμα έναντι του Συριακού Αραβικού Στρατού αν προσπαθήσει να προχωρήσει προς την Maarat al Numan.


3 – Είναι αλήθεια ότι οι παγιδευμένοι δρόμοι και τα σπίτια του Χαν Σέϊχουν μπορεί να είναι ένας λόγος για να καθυστερήσει η ανακοίνωση της απελευθέρωσης, αλλά ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν έχει επίσημα τουλάχιστον εισέλθει ακόμα, και αυτό εξηγείται εν μέρει από την επιθυμία του να αφήσει το σημείο εξόδου των τουρκικών δυνάμεων του παρατηρητηρίου ανοιχτό . 
Η Χαν Σέϊχουν είναι ένας πολύ ευαίσθητος φάκελος που δεν μπορεί να αγνοηθεί, ο χημικός φάκελος, η τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στις 30/3/2017 όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες … 
Ο δημοσιογράφος « Seymour Hersh » απέδειξε ότι το αέριο σαρίν που χρησιμοποιήθηκε ήταν τούρκικο και όχι συριακό. Η Χαν Σέϊχουν και αυτός ο θύλακας πιθανότατα θ’ ανοίξει ξανά την πόρτα σε μια σοβαρή έρευνα πεδίου που θ’ αποδεικνύει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη χημική επίθεση.
Όλος ο κόσμος αδημονεί και κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη του εκπροσώπου του συριακού ΓΕΣ αναμένοντας το επίσημο ανακοινωθέν της απελευθέρωσης….Πόσες φορές πρέπει να ελευθερωθεί μια πόλη για να κατοχυρωθεί στο νικητή… νέα στρατιωτικά ήθη στον 21ο αι.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

★ 20.08.19 Олег Блохин опубликовал видеосъёмку с БПЛА западной части Хан-Шейхуна (ВИДЕО)


? https://militarymaps.info/mark/id503791 
? https://militarymaps.info?lat=35.4468876&lng=36.6329266&z=14&t=3militarymaps.info/?lat=35.446887 
Хан-Шейхун | ★ 20.08.19 Олег Блохин опубликовал видеосъёмку с БПЛА н.п. Хан-Шейхун (ВИДЕО)







Γαλλία

Στον Λίβανο ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Karamallah Daher

Γαλλική παρέμβαση

Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να πλήττει πολλούς στόχους στη χώρα αυτή.

«Επιβεβαιώνουμε πως ο υπουργός μεταβαίνει στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές αρχές και να παράσχει γαλλική υποστήριξη, ιδιαίτερα ανθρωπιστική υποστήριξη», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Γαλλία ζήτησε να τερματιστούν αμέσως τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στον Λίβανο, τονίζοντας παράλληλα ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη χώρα αυτήν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, κάλεσε επίσης τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν: Λάθος του Νετανιάχου να απορρίψει την πρόταση για κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Annegret Hilse/File Photo

Αν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνηθεί την πρόταση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, προειδοποίησε

Την άποψη πως θα ήταν «λάθος» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να «απορρίψει» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς με αυτή την απόφαση θα θεωρηθεί «υπεύθυνος» για ενδεχόμενη περιφερειακή κλιμάκωση, διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θεωρώ πως θα ήταν λάθος από πλευράς του (σ.σ. ισραηλινού) πρωθυπουργού να την αρνηθεί, διότι θα αναλάμβανε την ευθύνη για περιφερειακή κλιμάκωση, προφανώς τα νέα θύματα στις τάξεις των αμάχων στον Λίβανο, καθώς και ενδεχόμενη παραπέρα κλιμάκωση, που δεν θα μπορούσε να περιορίσει κανείς», προειδοποίησε, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στο Μόντρεαλ.

«Η πρόταση που έγινε είναι καλά εδραιωμένη πρόταση. Δεν έγινε στον αέρα», επισήμανε ο κ. Μακρόν. Όπως ανέφερε, η πρόταση «προετοιμάστηκε» και αποτέλεσε «αντικείμενο διαπραγμάτευσης» με «τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τις ομάδες του», τόσο «από τους Αμερικανούς» όσο και «από εμάς τους ίδιους».

Ο Καναδός πρωθυπουργός συμφώνησε πως «είναι απόλυτη ανάγκη να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός αμέσως».

Οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένων αραβικών κρατών, απηύθυναν κοινή έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στα σύνορα του Ισραήλ και του Λιβάνου για 21 ημέρες, την ώρα που ισραηλινοί καταιγιστικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους κι έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη λιβανική επικράτεια αυτή την εβδομάδα. Η έκκληση για κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών εβδομάδων διατυπώθηκε μερικές ώρες αφού ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, ο υποστράτηγος Χερτσί Χαλεβί, ζήτησε από τους άνδρες του να προετοιμαστούν για ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά.

Ο Εμανουέλ Μακρίν είπε ακόμη πως θέλει να πιστεύει ότι οι πρώτες αντιδράσεις του Ισραήλ στην πρόταση δεν είναι «οριστικές» κι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας έκτακτης σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ζήτημα, προκειμένου να «αυξηθεί η πίεση».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γαλλία

Μακρόν στον ΟΗΕ: Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

REUTERS/Mike Segar

Όσα είπε από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το Ισραήλ να «σταματήσει την κλιμάκωση στον Λίβανο», μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών.

«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο», διακήρυξε από το βήμα του ΟΗΕ. «Ο κύριος κίνδυνος στη Μέση Ανατολή είναι αυτός της κλιμάκωσης. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την “ευθύνη” να παρασύρει τον λιβανέζικο λαό σε πόλεμο», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Θα ενεργήσουμε για να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση ώστε να γλιτώσουν ζωές αμάχων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει πόλεμος στο Λίβανο. Καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει τις επιδρομές του στο Λίβανο και τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τα πλήγματα».

Ο πόλεμος στη Γάζα «έχει κρατήσει πάρα πολύ»
Μίλησε επίσης για τη Γάζα, «όπου η μοίρα του παλαιστινιακού λαού είναι παρούσα και βαραίνει σε κάθε μας συζήτηση». «Θα ήθελα να δηλώσω τη θέση της Γαλλίας: καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εδώ θρηνούμε τα θύματα, 48 εκ των οποίων ήταν Γάλλοι πολίτες. Ζητάμε και πάλι εμφατικά την απελευθέρωση των ομήρων», είπε.

«Το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα να προστατεύει τον λαό του. Ωστόσο, ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζεται πάρα πολύ καιρό (…) Αυτοί οι θάνατοι αποτελούν πηγή μίσους. Χρειαζόμαστε κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης», επέμεινε επίσης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή