Διεθνή
Κόκκινο χαλί από τον Τραμπ στον Ερντογάν: Διαδηλώσεις από Κούρδους, Αρμένιους, Έλληνες
Παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των συνεργατών, για μία «αθόρυβη επίσκεψη», μεγάλη υποδοχή ετοιμάζει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έρχεται στην Ουάσιγκτον με σηκωμένα τα μανίκια για να κερδίσει τις εντυπώσεις έχοντας στο μυαλό του το εσωτερικό εθνικιστικό ακροατήριο στην Τουρκία.
- Όπως πάντα, ο κ. Τραμπ υποπίπτει σε πολιτικό παράπτωμα, εμπιστεύεται ένα άνθρωπο που τον εκμεταλλεύεται και κινδυνεύει να κινηθούν νέες διαδικασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις όποιες σχέσεις του με τον Τούρκο Σουλτάνο, ο οποίος κάθε φορά που συναντά τον Αμερικανό πρόεδρο, φεύγει με δώρα, αντί να εισπράξει κυρώσεις, όπως προστάζουν οι αμερικανικοί νόμοι.
Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Foreign Policy, ο κ. Ερντογάν δεν μπορεί να αναμένει το ίδιο θερμό καλωσόρισμα από την υπόλοιπη Ουάσιγκτον. Και προφανώς εννοεί τους Αμερικανούς νομοθέτες, αλλά και την αμερικανική κοινή γνώμη.
Ο Τούρκος αναλυτής Soner Cagaptay, στέλεχος του Ινστιτούτου Washington, έχει γράψει μία κουβέντα σε κείμενό του, που είναι πλέον σημείο αναφοράς, καθώς περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση για τον Ταγίπ Ερντογάν, στην αμερικανική πρωτεύουσα:
- «Έχω παρακολουθήσει τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις για πάνω από δύο δεκαετίες. Δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη οργή εναντίον της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Είναι απλά τρελό”, είπε χαρακτηριστικά.
Η κατάσταση είναι όπως την παρουσίασε ο Τούρκος αναλυτής, ο οποίος αρχικά είχε στηρίξει τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως και όλο το σύστημα στην αμερικανική πρωτεύουσα. Όλοι, από την κυβέρνηση, το Κογκρέσο, τις δεξαμενές σκέψης, τους γραφειοκράτες και τους αναλυτές, είχαν ταχθεί υπέρ του και είχαν κατασκευάσει ένα «μύθο» γύρω από το όνομά του.
Ο μύθος αυτός κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Απομένει να τον υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, ένας εβραϊκής καταγωγής άνοστος άνθρωπος, που πρέπει να έχει ευθύνη γι’ αυτό που ζούνε οι Κούρδοι. Λέγεται ότι υποστήριξε αμέσως -αν δεν την είχε σκεφθεί ο ίδιος- την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Βόρεια Συρία. Ήταν το περίφημο νεύμα προς τον Ερντογάν να εισβάλει και να σφάξει τους Κούρδους. Το περίφημο πράσινο φως…
- Την επόμενη Τετάρτη, που αναμένεται -εκτός απροόπτου- ο πρόεδρος της Τουρκίας, θα οργανωθούν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες έξω από το Λευκό Οίκο, την τουρκική πρεσβεία και το ξενοδοχείο στο οποίο θα καταλύσει ο Ερντογάν. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο κ. Τραμπ θα του προσφέρει το Blair House, όπως την προηγούμενη φορά. Όπου και να καταλύσει τις 24 ώρες που θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον, οι διαδηλωτές θα τον ακολουθούν. Οι αρχές, για να αποφευχθούν οι τραγικές σκηνές της προηγούμενης επίσκεψης του Ερντογάν, τον Μάιο του 2017, θα αναπτύξουν μεγάλο αριθμό δυνάμεων μεταξύ των διαδηλωτών. Η τουρκική πρεσβεία, θα οργανώσει αντιδιαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου θα βρίσκονται οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι και οι Έλληνες.
Την ίδια στιγμή, ισχυρές θα είναι οι αντιδράσεις των Αμερικανών νομοθετών. Οι εταιρείες λόμπι που εργάζονται για την Τουρκία, έχουν επικοινωνήσει με γερουσιαστές και ζήτησαν να καθοριστεί μία συνάντησή τους με τον κ. Ερντογάν. Είναι σημαντικό ότι μέχρι της στιγμής δεν ζήτησαν το ίδιο από βουλευτές, καθώς -όπως είναι γνωστό- το σύνολο των μελών της Βουλής έχει ταχθεί μαζικά εναντίον του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Hellasjournal.com

Διεθνή
Ιράν: Συναντήσεις με Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία ενόψει των επόμενων συνομιλιών για τα πυρηνικά με τις ΗΠΑ
«Κατά τη γνώμη μου, οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχασαν τον ρόλο τους (στον φάκελο των πυρηνικών) λόγω των λανθασμένων πολιτικών που υιοθέτησαν. Φυσικά, δεν το θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνομιλίες μαζί τους στη Ρώμη», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί στα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Το Ιράν θα έχει συνομιλίες στη Ρώμη την Παρασκευή με τα ευρωπαϊκά μέρη της πυρηνικής τους συμφωνίας του 2015, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του την Τετάρτη, καθώς και οι δύο πλευρές προσπαθούν να τοποθετηθούν ενόψει ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν το Σάββατο.
Το Reuters ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Τεχεράνη πρότεινε να συναντηθεί με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, γνωστές συλλογικά ως E3, οι οποίες τήρησαν τη συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό της πυρηνικής δραστηριότητας του Ιράν, η οποία αποκλείστηκε το 2018 όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από αυτήν κατά την πρώτη του θητεία στον Λευκό Οίκο.
«Κατά τη γνώμη μου, οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχασαν τον ρόλο τους (στον φάκελο των πυρηνικών) λόγω των λανθασμένων πολιτικών που υιοθέτησαν. Φυσικά, δεν το θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνομιλίες μαζί τους στη Ρώμη», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί στα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.
Υπήρξε αρχικός δισταγμός στις «Ε3» σχετικά με την ανησυχία ότι τέτοιες συνομιλίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παράλληλη τροχιά και να παραβιάσουν τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από τη δεύτερη κυβέρνηση του Τραμπ, που η Ουάσιγκτον λέει ότι στοχεύουν να εμποδίσουν το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.
Ωστόσο, τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες είπαν στο Reuters ότι η E3 αποφάσισε ότι ήταν τελικά προς το συμφέρον τους να διατηρήσουν τον διάλογο με το Ιράν και να επιβεβαιώσουν τον τρόπο με τον οποίο οραματίστηκαν τις παραμέτρους μιας νέας πυρηνικής συμφωνίας.
Οι πολιτικοί διευθυντές του υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκαν με αμερικανούς αξιωματούχους στο Βερολίνο την Τετάρτη για να ενημερωθούν για τους προηγούμενους γύρους συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν και να προετοιμαστούν για τη συνάντηση της Ρώμης και θα μεταβούν εκεί την Παρασκευή, δήλωσαν δύο διπλωμάτες.
Το Ιράν προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυναμική των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά με την κυβέρνηση Τραμπ που ξεκίνησαν εκ νέου στο Ομάν το Σάββατο και μετά τις συνομιλίες του με τη Ρωσία και την Κίνα την περασμένη εβδομάδα. Οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και του Ιράν θα συναντηθούν εκ νέου στη Ρώμη το Σάββατο.
Η προσέγγιση του Ιράν στις «E3» υποδηλώνει ότι διατηρεί ανοιχτές τις επιλογές του, αλλά θέλει επίσης να αξιολογήσει τη θέση των Ευρωπαίων σχετικά με την πιθανή επαναφορά των κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών κατά της Τεχεράνης πριν από τον Οκτώβριο, γνωστή στους διπλωματικούς κύκλους ως «μηχανισμός snapback», όταν λήξει το ψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας του 2015.
Οι σχέσεις με Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία
Οι σχέσεις μεταξύ της E3 και του Ιράν έχουν επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο παρά τις σποραδικές συναντήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ένα πλαίσιο νέων κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ισλαμική Δημοκρατία για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της, την κράτηση ξένων πολιτών και την υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Υπογραμμίζοντας αυτές τις εντάσεις, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε την Τρίτη ότι το Παρίσι δεν θα το σκεφτόταν δύο φορές εάν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις αποτύχουν για την έναρξη της απόσυρσης των κυρώσεων, οι οποίες, όπως είπε, θα είχαν «καταστροφικές συνέπειες».
Κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κρυφής ανάπτυξης πυρηνικού όπλου. Το Ιράν το αρνείται εδώ και καιρό, λέγοντας ότι το επιταχυνόμενο πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου είναι μόνο για μη στρατιωτικούς ενεργειακούς σκοπούς.
Σε επιστολή που διανεμήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και είδε το Reuters, ο μόνιμος εκπρόσωπος του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, είπε ότι τα σχόλια του Μπαρό ήταν «αβάσιμα και πολιτικά ανεύθυνα».
Είπε ότι οι κυρώσεις θα ήταν «νομικά και διαδικαστικά εσφαλμένες, απαράδεκτες και άκυρες».
«Η ανοιχτή απειλή (του Μπαρό) να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις με ”καταστροφικές επιπτώσεις” στην οικονομία του Ιράν συνιστά κατάφωρη πράξη πολιτικού και οικονομικού εξαναγκασμού», αναφέρεται στην επιστολή.
Την Τρίτη, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις σε αυτό που περιέγραψε ως δίκτυο με έδρα το Ιράν και την Κίνα που είναι ύποπτο για προμήθεια συστατικών προωθητικών βαλλιστικών πυραύλων για το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.
Ο Αραγτσι είπε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων έστειλαν το “λάθος μήνυμα”.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι είναι σίγουρος για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας που θα εμπόδιζε τον δρόμο του Ιράν προς την ικανότητα πυρηνικής βόμβας.
Πηγή: Reuters
Διεθνή
Προειδοποιητικό πλήγμα του Ισραήλ στη Συρία! Επίθεση σε εξτρεμιστές που ετοίμαζαν βιαιοπραγίες κατά των Δρούζων
Η ισραηλινή επίθεση έγινε έπειτα από μια έκρηξη φονικής θρησκευτικής βίας σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό όπου ζουν κυρίως δρούζοι.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε προειδοποιητικό πλήγμα εναντίον «εξτρεμιστών» που ετοιμάζονταν για να επιτεθούν σε μέλη της μειονότητας των δρούζων στη συριακή πόλη Σαχνάγια, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή δήλωσή του με τον υπουργό Άμυνας Ίσραελ Κατς.
Η ισραηλινή επίθεση έγινε έπειτα από μια έκρηξη φονικής θρησκευτικής βίας σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό όπου ζουν κυρίως δρούζοι. Οι συγκρούσεις που φέρνουν αντιμέτωπους στις περιοχές αυτές δρούζους και σουνίτες μουσουλμάνους και, σύμφωνα με τις αρχές και μια μη κυβερνητική οργάνωση, στοίχισαν στη διάρκεια της νύκτας τη ζωή σε 13 ανθρώπους στη Σαχνάγια, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Δαμασκού. Χθες, Τρίτη, συγκρούσεις στον οικισμό Τζαραμάνα, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους.
«Δεν κοιμηθήκαμε τη νύκτα (…) βλήματα όλμων έπεφταν πάνω στα σπίτια μας», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμερ Ραφάα, κάτοικος της Σαχνάγια. «Πού είναι οι αρχές; Τις ικετεύουμε να αναλάβουν το ρόλο τους (…) άνθρωποι πεθαίνουν και έχουμε τραυματίες», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πηγή στο υπουργείο Υγείας, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίσθηκαν από τα πυρά «ομάδων εκτός νόμου που στοχοθέτησαν τους αμάχους και τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιφέρεια της Σαχνάγια».
Πρόκειται για πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές ομάδων ενόπλων, και για έξι άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο που στοχοθετήθηκε από τις ομάδες αυτές, διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής δημόσιων σχέσεων του υπουργείου Πληροφόρησης Άλι αλ-Ριφά.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, δύο Δρούζοι μαχητές σκοτώθηκαν εξάλλου στη Σαχνάγια.
«Οι συγκρούσεις άρχισαν σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη και επεκτάθηκαν στην περιφέρειά της και οι κρότοι από τις εκρήξεις δεν σταμάτησαν την περασμένη νύκτα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάραμ, ένας 27χρονος δρούζος μαχητής που δεν θέλησε να γνωστοποιήσει το επώνυμό του.
«Υπάρχει ένα πτώμα στο δρόμο ακριβώς μπροστά μου και δεν μπορεί κανένας να πλησιάσει», πρόσθεσε ο νεαρός άνδρας μιλώντας από το τηλέφωνο και ενώ ακούγονταν καθαρά πυροβολισμοί.
Το Ισραήλ θεωρεί πως οι σουνίτες ισλαμιστές, που κατέλαβαν το Δεκέμβριο την εξουσία στη Δαμασκό, αποτελούν απειλή που αυξάνεται στα σύνορά του και έχει δηλώσει πως θα υπερασπισθεί τους δρούζους της Συρίας, μια μειονότητα η πίστη της οποίας αποτελεί παρακλάδι του ισλάμ και η οποία έχει μέλη στη Συρία, το Λίβανο και το Ισραήλ.
Στην ισραηλινή δήλωση, στην οποία το σημερινό πλήγμα χαρακτηρίζεται «προειδοποιητική επιχείρηση», αναφέρεται επίσης ότι «δόθηκε ένα μήνυμα στο συριακό καθεστώς – πως το Ισραήλ περιμένει απ’ αυτό να αναλάβει δράση για να εμποδίσει να βλαφτούν οι δρούζοι».
Εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εσωτερικών, μιλώντας στο Reuters από τη Σαχνάγια, τη συριακή πόλη που το Ισραήλ ανακοίνωσε πως στοχοθέτησε, δήλωσε ότι δεν έχει ενδείξεις ότι έγινε εκεί κάποια επίθεση.
Διεθνή
Τουρκία: Ο Ερντογάν απορρίπτει τις κουρδικές εκκλήσεις για ομοσπονδιακή δομή της Συρίας ως «απατηλό όνειρο»
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία αναγκαστική δομή ακριβώς πέρα από τα σύνορά μας, εκτός από μια ενοποιημένη Συρία», είπε αναφερόμενος στα 911 χιλιόμετρα συνόρων Τουρκίας και Συρίας, σύμφωνα με ένα κείμενο των σχολίων που δημοσίευσε το γραφείο του την Τετάρτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε τα αιτήματα των Σύριων Κούρδων να υιοθετήσει η Συρία ένα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα όνειρο και δεν είχαν θέση στη γειτονική χώρα.
Αντίπαλα κουρδικά κόμματα της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των κυρίαρχων Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στα βορειοανατολικά, συμφώνησαν σε συνάντηση το Σάββατο σε ένα κοινό πολιτικό όραμα για την κουρδική μειονότητα της χώρας. Η έκκληση για μια αποκεντρωμένη δομή απορρίφθηκε από τους ισλαμιστές ηγέτες της Συρίας.
«Το ζήτημα μιας ομοσπονδιακής δομής δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ”απατηλό όνειρο”. Δεν έχει θέση στην πραγματικότητα της Συρίας. Συμβουλεύω (τους Κούρδους) να μην ονειρεύονται μια ομοσπονδιακή δομή ή να λάβουν αποφάσεις που θα απειλήσουν την περιοχή, αλλά μάλλον να λάβουν μέτρα που θα υπηρετήσουν τη σταθερότητα της περιοχής», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από τη Ρώμη.
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία αναγκαστική δομή ακριβώς πέρα από τα σύνορά μας, εκτός από μια ενοποιημένη Συρία», είπε αναφερόμενος στα 911 χιλιόμετρα συνόρων Τουρκίας και Συρίας, σύμφωνα με ένα κείμενο των σχολίων που δημοσίευσε το γραφείο του την Τετάρτη.
Σύμμαχος της Δαμασκού η Τουρκία
Οι SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία. Η ομάδα υπέγραψε συμφωνία με τη Δαμασκό τον Μάρτιο για τη συγχώνευση των κυβερνητικών οργάνων και των δυνάμεων ασφαλείας των Κούρδων με την κεντρική κυβέρνηση.
Η Άγκυρα, που θεωρείται ο πιο στενός σύμμαχος της Δαμασκού, χαιρέτισε τη συμφωνία, αλλά είπε ότι η εφαρμογή της πρέπει να διασφαλίσει τη διάλυση της πολιτοφυλακής YPG που ηγείται των SDF.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ εντός της Συρίας ήταν απαράδεκτες προκλήσεις με σκοπό να βλάψουν τη θετική ατμόσφαιρα εκεί μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο.
Είπε ότι θα συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «με την πρώτη ευκαιρία», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι «καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον» σχετικά με τις πολιτικές στη Συρία.
«Σε θέματα που σκεφτόμαστε διαφορετικά, η αναζήτησή μας για συμβιβασμό σε λογική βάση θα συνεχιστεί σίγουρα», είπε, επαινώντας τις προηγούμενες επαφές τους ως «ειλικρινείς, γόνιμες και φιλικές».
Πηγή: Reuters
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική4 εβδομάδες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία