Ακολουθήστε μας

Ισραήλ

“Τέρμα” το Al Jazeera από το Ισραήλ – Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την διακοπή της λειτουργίας του

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο υπουργός επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, σε δική του ανάρτηση στο Χ, διευκρίνησε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε ομόφωνα σήμερα (5/5) υπέρ της διακοπής της λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα.

Στην κυβερνητική ανακοίνωση, ωστόσο, δεν προσδιορίζεται πότε θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση για το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη μετά την έγκριση από τη Βουλή του Ισραήλ ενός νόμου που επιτρέπει το προσωρινό κλείσιμο τηλεοπτικών δικτύων που θεωρείται ότι συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια στη διάρκεια του πολέμου εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα.

H απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από περιφερειακό δικαστή

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στο κλείσιμο του Al Jazeera με ανάρτηση του στο Χ, κάνοντας λόγο για ένα κανάλι υποκίνησης.

«Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου αποφάσισε ομόφωνα: Το κανάλι της υποκίνησης Al Jazeera θα κλείσει στο Ισραήλ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Νετανιάχου

הממשלה בראשותי החליטה פה אחד: ערוץ ההסתה אל ג׳זירה ייסגר בישראל.

תודה לשר @shlomo_karhi

— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) May 5, 2024

Άμεσα σε ισχύ η απόφαση

Ο Ισραηλινός υπουργός επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, σε δική του ανάρτηση στο Χ, διευκρίνησε ότι υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού, η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί και από περιφερειακό δικαστή.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz υπογραμμίζει ότι ο Κάρχι μπορεί πλέον να διατάξει τη διακοπή των εκπομπών του καναλιού στο Ισραήλ, τόσο στην αραβική όσο και στην αγγλική γλώσσα, να κλείσει τα γραφεία του στο Ισραήλ και να κατάσχει εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από το προσωπικό της, με εξαίρεση τηλέφωνα και υπολογιστές. Επίσης, του ζητήθηκε να περιορίσει την πρόσβαση μέσω διαδικτύου από το Ισραήλ στον ιστότοπο του Al Jazeera.

Σύμφωνα με την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, ο ίδιος έχει την εξουσία να απαγορεύσει τη λειτουργία του καναλιού για 45 ημέρες.

Πηγή: in.gr

Ιράν

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Πάνω από 120 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν σήμερα

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Στήριξη του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ σε Νετανιάχου! Απάντηση στον Μακρόν

«Πολεμάτε τον αγώνα μας. Θα σας βοηθήσουμε με τις στρατιωτικές σας ανάγκες», είπε στον Νετανιάχου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Τη στήριξή του στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό στην Ιερουσαλήμ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, προκαλώντας οργή από τον Νετανιάχου. Οι δύο ηγέτες μίλησαν αργότερα στο τηλέφωνο σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν τα πράγματα.

 

«Θα πρέπει να διπλασιάσετε τη βοήθεια του Ισραήλ», συνεχίζει ο Γκράχαμ, «γιατί οι άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν το Ισραήλ θέλουν επίσης να καταστρέψουν τον γαλλικό λαό».

Γυρνώντας στον Νετανιάχου, ο Γκράχαμ λέει: «Πολεμάτε τον αγώνα μας. Θα σας βοηθήσουμε με τις στρατιωτικές σας ανάγκες».

«Οι Δίδυμοι Πύργοι έπεσαν όχι εξαιτίας ενός τυφώνα, [αλλά] επειδή οι ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 3.000 από εμάς σε μία μόνο μέρα», λέει, αναφερόμενος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. «Και θα μας σκότωναν όλους αν μπορούσαν. Αν ποτέ το Ιράν αποκτούσε πυρηνικό όπλο, θα το χρησιμοποιούσε. Το ερώτημα θα ήταν σε ποιον θα το χρησιμοποιούσαν πρώτα. Σε εμένα; Εσάς; Τη Σαουδική Αραβία; Δεν μπορούμε ποτέ να το αφήσουμε να συμβεί. Οπότε θα σε βοηθήσουμε».

Αναφερόμενος στον αγώνα του Ισραήλ ενάντια στη Χεζμπολάχ και την εκστρατεία του να κάνει τον βορρά ασφαλή για τους εκτοπισμένους κατοίκους του, ο Γκράχαμ λέει: «Ό,τι χρειάζεται για να φέρεις τον λαό σου πίσω στα σπίτια του, εσύ το κάνεις».

Στήριξη και από γερουσιαστή των Δημοκρατικών

«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι στηρίζουμε το Ισραήλ και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», λέει ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Richard Blumenthal από το Κονέκτικατ.

«Πολεμούμε σαν λιοντάρια με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης και του αμερικανικού λαού και των εκπροσώπων του εδώ», λέει ο Νετανιάχου. «Θέλω να σας ευχαριστήσω και τους δύο για την αστρική υποστήριξή σας στο Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου».

Συνέχεια ανάγνωσης

ΗΠΑ

Κυρώσεις από ΗΠΑ που στοχεύουν τη Χαμάς ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου! Μία ΜΚΟ και ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία χρηματοδοτούσαν την οργάνωση

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς, κατηγορώντας το ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην εξωτερική συγκέντρωση χρημάτων για την παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα, σε δράση για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τις φρικαλεότητες της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και αυτό που αποκαλεί «ψευδή φιλανθρωπική οργάνωση», την οποία κατηγορεί ότι είναι εξέχοντες διεθνείς οικονομικοί υποστηρικτές της Χαμάς, καθώς και στην τράπεζα Al-Intaj στη Γάζα που λέει ότι είναι ελέγχεται από την ομάδα.

Στο στόχαστρο είναι επίσης ένας μακροχρόνιος υποστηρικτής της Χαμάς, ένας υπήκοος Υεμένης που ζει στην Τουρκία, και εννέα από τις επιχειρήσεις του, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

«Καθώς συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να υποβιβάζει αμείλικτα την ικανότητα της Χαμάς και άλλων αποσταθεροποιητικών ιρανών πληρεξούσιων να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις τους και να πραγματοποιούν πρόσθετες βίαιες ενέργειες», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν στη δήλωση.

«Το Υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να λογοδοτήσει η Χαμάς και οι φορείς της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να εξασφαλίσουν πρόσθετες πηγές εσόδων».

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή