Ακολουθήστε μας

Λάμπρος Τζούμης

Οι Γερμανοί δεν θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής πυρπόλησαν 1.700 ελληνικά χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Δημοσιεύτηκε

στις

29 Μαρτίου 1936: Στη ναζιστική Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ λαμβάνει το 98,80% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την επικύρωση της παράνομης επαναστρατιωτικοποίησης της Γερμανίας και της ανακατάληψης της Ρηνανίας.

Γράφει ο Λάμπρος Τζούμης

Σήμερα οι Γερμανοί :

– Μας λένε ότι δεν συντάσσονταν όλοι με το ναζιστικό καθεστώς, παρά το 99% στο δημοψήφισμα.

– Δεν γνώριζαν ότι το 10% του ελληνικού πληθυσμού εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Στην κορύφωση της επισιτιστικής κρίσης το χειμώνα του 1941-42 , πέθαιναν καθημερινά 600 με 700 άνθρωποι στην Αθήνα.

– «Εξαγνίζονται» στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ με την παρουσία του Γερμανού πρέσβη στις τελετές για τις σφαγές που προξένησαν. Το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Ανάμεσά τους 45 παιδιά και 20 βρέφη.

– Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή στα Καλάβρυτα, αλλά όταν τους μιλάς για αποζημιώσεις «μούγκα στη στρούγκα». Στην περιοχή των Καλαβρύτων από τους 2.035 άνδρες, οδηγήθηκαν στο απόσπασμα οι 1.436 δηλαδή ποσοστό 70,5%. Τον Απρίλιο του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάννες Ράου, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα όπου εξέφρασε συναισθήματα βαθιάς θλίψης για την τραγωδία. Εντούτοις όμως, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

– Δεν θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής πυρπόλησαν 1.700 ελληνικά χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά. (Κάνδανος, Κερδύλλια, Κομμένο, κ.λπ).

– Ξεχνούν ότι αιματοκύλισαν και εξαθλίωσαν οικονομικά την Ευρώπη με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στις χώρες του νότου λόγω του ηγεμονικού ρόλου που τους ανατέθηκε από τις ΗΠΑ

– Στις απαιτήσεις της Ελλάδας που ανέρχονται σε πάνω από 250 δις ευρώ και αφορούν πολεμικές αποζημιώσεις, αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, πολεμικές επανορθώσεις των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων, επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, οι Γερμανοί απαντούν «περσινά ξινά σταφύλια»

Και όλα αυτά από πλευράς της Γερμανίας μπορεί κάποιος να τα δικαιολογήσει γιατί προτάσσει το εθνικό της συμφέρον, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα κάποιοι απόγονοι συνεργατών και δοσίλογων των ναζί που πλούτισαν στην κατοχή πρωταγωνιστούν στη δημόσια ζωή της χώρας και κάποιοι άλλοι φοράνε το εθνικό προσωπείο αλλά χαράσσουν τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Λάμπρος Τζούμης: Το Ισραήλ προκαλεί φοβικά σύνδρομα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λάμπρους Τζούμης: Το Ισραήλ επιθυμεί γενικότερη κλιμάκωση. Αν ήταν στο χέρι του θα έσερνε τις ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν για να πετύχει την αλλαγή του καθεστώτος. Μετά την 7η Σεπτεμβρίου υπέστη Σοκ και έπρεπε να αποκαταστήσει τη φήμη του. Η στρατηγική του στηρίζεται στο δυσανάλογο πλήγμα, προκειμένου να δημιουργήσει φοβικά σύνδρομα. Αυτό που περιγράφεται στον Μωσαϊκό Νόμο οφθαλμό αντί οφθλαμού στο σύγχρονο κράτος είναι δύο οφθαλμοί αντί οφθαλμού. Αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. Το Ισραήλ θα απαντήσει και θα κλιμακώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Λάμπρος Τζούμης: Επικείμενη εισβολή!

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λάμπρος Τζούμης: Σοκ για το Ισραήλ το τρομοκρατικό χτύπημα στις 7 Οκτωβρίου 2023. Ήταν ένα πλήγμα στο ηθικό. Όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Γάζα, το 40% των δυνάμεων συγκεντρώθηκαν για τη Χαμάς και το 60% στον Λίβανο, για να την αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ.

Είχε ξαναγίνει εισβολή στον Λίβανο το 1982 και έφτασε μέχρι τη Βηρυττό. Το 1985 αποχώρησε από περιοχές του Λιβάνου και κράτησε μια ζώνη ασφαλείας μέχρι τον ποταμό Λιτάνι.

Θεωρώ ότι ετοιμάζεται κάτι ανάλογο. Δεν θα έχουμε απευθείας σύγκρουση του Ισραήλ και του Ιράν. Η Τεχεράνη έχει δείξει αυτοσυγκράτηση, όταν υπήρξαν προκλήσεις από το Ισραήλ, όπως η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Η αυτοσυγκράτηση του Ισραήλ από ΗΠΑ, θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, αλλά στην ουσία αν προχωρήσει σε εισβολή θα έχουν πάρει το πράσινο φως από την Ουάσινγκτον.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει αρματικό δυναμικό, ούτε αεροπορία, αλλά πυραυλικά συστήματα, που τα έχει προμηθευτεί από το Ιράν. Δεν μπορεί να κάνει εισβολή στο Ισραήλ. Όταν το τελευταίο εισέβαλλε το 1982 το έκανε λόγω επιθέσεων που είχε δεχτεί από εκεί.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Στο στόχαστρο οι άμαχοι;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λάμπρος Τζούμης: Η αντίδραση του Ιράν θα είναι διαφορετική απ’την επίθεση τον περασμένο Απρίλιο. Εφιαλτικό σενάριο. Στόχος οι άμαχοι αυτήν τη φορά της Χεζμπολάχ και Χαμάς. Τα σοβαρά διδάγματα από την κρίση στο Ισραήλ για την Ελλάδα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή