Ακολουθήστε μας

Ισραήλ

Ισραήλ: Το πολεμικό συμβούλιο αποφάσισε συνέχιση επιχειρήσεων στη Ράφα

Δημοσιεύτηκε

στις

 «Η πρόταση της Χαμάς δεν μας ικανοποιεί»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις πολεμικές του επιχειρήσεις στη Ράφα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία δεν ικανοποίησε το πολεμικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του Νετανιάχου, μετά από διαβούλευση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου: η πρόταση της Χαμάς απέχει «μακριά» από τις απαιτήσεις του Ισραήλ, αλλά το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία για να μιλήσει γι’ αυτό. Στο μεταξύ, η επιχείρηση στη Ράφα θα συνεχιστεί.

Χαμάς: Αποδεχόμαστε την πρόταση Αιγύπτου – Κατάρ για εκεχειρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτλερα, η Χαμάς δήλωσε ότι αποδέχθηκε πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από την Αίγυπτο και το Κατάρ, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο επικεφαλής της, Ισμαήλ Χανίγιε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι «η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του Ισραήλ», χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, Ισραηλινός αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι η Χαμάς ενέκρινε μια «ήπια» αιγυπτιακή πρόταση που δεν ήταν αποδεκτή από το Ισραήλ.

Παράλληλα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι προειδοποιούν να μην πάρουν τοις μετρητοίς την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι οι όροι που αποδέχθηκε η Χαμάς δεν είναι αυτοί με τους οποίους συμφώνησε το Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Times of Israel.

Το Ισραήλ είχε τονίσει τις τελευταίες ημέρες ότι «δεν ήταν στην ίδια σελίδα με τη Χαμάς» όσον αφορά τη συμφωνία, και αντ’ αυτού ξεκαθάρισε ότι σχεδίαζε να εισβάλει στη Ράφα, στη νότια Γάζα.

Σύμφωνα με Αιγύπτιους και Καταριανούς αξιωματούχους, μια συμφωνία εκεχειρίας θα εφαρμοζόταν σε διάφορα στάδια, βάσει των οποίων η Χαμάς θα απελευθέρωνε ομήρους, με αντάλλαγμα την υποχώρηση των Ισραηλινών στρατιωτών από τη Γάζα.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Ενδείκνυται η κατάπαυση του πυρός για την προστασία των Ισραηλινών ομήρων

Η κατάπαυση του πυρός είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των ομήρων, διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία διαρκείας περίπου μισής ώρας. Αυτό αναφέρει εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό τις ανησυχίες του για μια εισβολή στη Ράφα, ζητώντας, ακόμα, να ανοίξει ξανά το Ισραήλ το πέρασμα εμπορευμάτων Kerem Shalom στη Γάζα, μια βασική δίοδο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Μπάιντεν επεσήμανε επίσης στον Νετανιάχου ότι η επίτευξη εκεχειρίας με τη Χαμάς είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούν οι ζωές των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

Από πλευράς του, το Ισραήλ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση όσων ομήρων κρατούνται στη Γάζα από τους τρομοκράτες της Χαμάς, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γοάβ Γκάλαντ, έχοντας πρωτίστως συναντήσει τις οικογένειες των ομήρων και εν μέσω της επικείμενης χερσαίας επιχείρησης κατά της Χαμάς στη Ράφα.

«Οι ενέργειες για την επιστροφή των αγαπημένων σας προσώπων συνεχίζονται συνεχώς, ακόμη και τώρα. Είμαστε προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων του πολέμου, αλλά η άρνηση της Χαμάς σε οποιοδήποτε σχέδιο που θα επέτρεπε την επιστροφή των ομήρων μας αναγκάζει να ξεκινήσουμε την επιχείρηση στη Ράφα», είπε στις οικογένειες, σύμφωνα με το γραφείο του.

Όπως προσέθεσε, «ακόμα και μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Ράφα, όλες οι προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων θα συνεχιστούν».

Ωστόσο, η Χαμάς έκανε νωρίτερα γνωστό με ανακοίνωσή της, ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στη Ράφα δεν θα είναι «περίπατος» για τις ισραηλινές δυνάμεις.

Όσο για το πέρασμα εμπορευμάτων Κερέμ Σαλόμ στη Γάζα, που αποτελεί μια βασική δίοδο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, έκλεισε την Κυριακή (5/5) αφότου η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες από τη Ράφα εναντίον ενός σταθμού των IDF κοντά στο πέρασμα, σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες.

Η Παλαιστίνη κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν μια «σφαγή» στη Ράφα

Νωρίτερα, η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κάλεσε τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος κάλεσε το πρωί τους κατοίκους πολλών συνοικιών αυτής της πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να τις εκκενώσουν.

«Καλούμε την αμερικανική διοίκηση να παρέμβει για να εμποδίσει αυτές τις σφαγές, για τις οποίες προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες» αναφέρει η παλαιστινιακή προεδρία, όπως μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διευκρινίζοντας πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει εντείνει τις «εντατικές» συνομιλίες με τους διεθνείς εταίρους της σε αυτό το θέμα.

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου – Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία σχετικά με την κατάσταση στη Ράφα είχαν τη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία διήρκησε μισή ώρα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφερε: «Εχουμε καταστήσει σαφείς τις απόψεις μας στην ισραηλινή κυβέρνηση κατά μίας μεγάλης χερσαίας εισβολής στη Ράφα και ο πρόεδρος θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό σήμερα».

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι δεν υποστηρίζει εισβολή στη Ράφα χωρίς σχέδιο για τη βοήθεια των αμάχων που βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Χαμάς: Η επιχείρηση στη Ράφα δεν θα είναι «περίπατος»

Η Χαμάς νωρίτερα είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στη Ράφα δεν θα είναι «περίπατος» για τις ισραηλινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στην ανακοίνωση ανέφερε ακόμη πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στη Ράφα «χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα ούτε την τύχη των αιχμαλώτων», αναφερόμενη στους Ισραηλινούς ομήρους.

Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος της Χαμάς, μιλώντας στο Reuters, έκανε λόγο για σοβαρή κλιμάκωση από το Ισραήλ. 

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε τέλος ότι πραγματοποιεί εντατικές συνομιλίες με περιφερειακά και άλλα μέρη, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αποφευχθεί «σφαγή» σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Διεύρυνση της επίθεσης 

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός διέταξε μερική εκκένωση της Ράφα, πόλης της νότιας Γάζας στα σύνορα με την Αίγυπτο, που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους εκτοπισμένους.

Η Χαμάς αντέδρασε στην εντολή εκκένωσης ανακοινώνοντας την αναστολή των συνομιλιών για εκεχειρία και ομήρους.

Η εντολή του ισραηλινού στρατού σηματοδοτεί την εφαρμογή σχεδίου για ευρύτερη στρατιωτική δράση του Ισραήλ στη Ράφα, την οποία τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Κάιρο επιδιώκουν να αποτρέψουν εδώ και καιρό, λόγω φόβων για μεγάλες απώλειες.

Επίσης, εκφράζονται ανησυχίες για περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, καθώς Παλαιστίνιοι που έχουν καταφύγει στη Ράφα λόγω του πολέμου, μεταξύ των οποίων πιθανόν και ένοπλοι της Χαμάς, όπως ισχυρίζεται το Ισραήλ, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Αίγυπτο. 

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς για συνάντηση με τον Νετανιάχου, καθώς και με άλλους ανώτατους αξιωματούχους του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η Αίγυπτος προειδοποίησε για «σοβαρούς κινδύνους»

Η Αίγυπτος προειδοποίησε επίσης το Ισραήλ να μην εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, λέγοντας ότι μία τέτοια κίνηση εγκυμονεί «σοβαρούς ανθρωπιστικούς κινδύνους».

Κάλεσε το Ισραήλ να επιδείξει τα μέγιστα επίπεδα αυτοσυγκράτησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κάιρο κάλεσε νωρίτερα την ισραηλινή κυβέρνηση να «αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση σε αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη στιγμή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός», η οποία τελικά όμως ανεστάλη λίγη ώρα αργότερα με πρωτοβουλία της Χαμάς.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε παράλληλα ότι συνέχιζε να επικοινωνεί με όλα τα μέρη για να «αποτρέψει τυχόν επιδείνωση ή μία ανεξέλεγκτη κατάσταση».

liberal.gr

Ιράν

Στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία

Πλέον το γεωπολιτικό αποτύπωμα ενισχύεται και οι συγκυρίες είναι ευνοϊκές

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μάριος Πουλίκκας

Η “Κυπριακή Δημοκρατία”, όπως ορίζεται από τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* Οι Τούρκοι οικειοθελώς αποχώρησαν το 1964, απέσυραν την Αναγνώριση τους προς αυτήν και έκτοτε όχι μόνο δεν αναίρεσαν την απόφαση τους, αλλά έβαλαν και την ταφόπλακα της συμμετοχής τους στην “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959” (και άρα και στην ύπαρξη της) με την Παράνομη Τουρκική Εισβολή, Εθνοκάθαρση και Κατοχή το 1974.

* Το 1964 και παρόλο που οι Έλληνες κρατούσαμε κυνηγετικά όπλα και οι Τούρκοι σύγχρονα για την εποχή στρατιωτικά τυφέκια, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το ένοπλο πραξικόπημα τους.

* Με το Ψήφισμα 186/64, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία ΧΩΡΙΣ τους Τουρκοκύπριους, είναι η ΜΟΝΗ Αναγνωρισμένη Αρχή στο νησί.

* Η “Κυπριακή Δημοκρατία του 1964” με όλες τις (τύπου Απαρτχάιντ) “Δικοινοτικές Πρόνοιες” σε αχρησία, είναι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ Κράτος από αυτό που προνοούσαν οι Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου του 1959.

* Έγιναν σκληρές μάχες και η αντιμετώπιση της τουρκανταρσίας δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.

* Η ψήφιση του 186/64 είναι ίσως η Μεγαλύτερη Διπλωματική ΝΙΚΗ που πετύχαμε ποτέ.

* Σήμερα (αν και εδαφικά κουτσουρεμένη) η “Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”, συνεχίζει να υπάρχει, να αναπτύσσεται και να αποτελεί το καταφύγιο των Ελλήνων της Κύπρου.

* Η πικρία και η απογοήτευση για τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου, ειδικά μετά από έναν τόσο όμορφο αγώνα όπως αυτόν της ΕΟΚΑ, είναι έντονα συναισθήματα που μας πνίγουν όλους. Δεν παύει όμως να ισχύει ότι εκείνη η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και έχει αντικατασταθεί με κόπους και θυσίες, από την “Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία του 186/64”.

* ΠΛΕΟΝ, ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ

* Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πλήρη ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ χωρίς υποσημειώσεις. Ούτε ΔΔΟ, ούτε καν “επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία” (που πολλοί προτείνουν, εννοώντας την “Κυπριακή Δημοκρατία των Συμφωνιών Ζυρίχης Λονδίνου 1959”). Δεν υπάρχει επιστροφή σε κάτι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

* ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και καθολική εφαρμογή της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ.
Αυτός πρέπει να είναι ο Στόχος.

Με σωστή προσέγγιση μπορεί να επιτευχθεί.

Οι Συγκυρίες είναι ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

* Παλαιότερα, οι Αμερικανοί προσπαθούσαν πάντα να κρατούν “ίσες αποστάσεις” με τους Τούρκους για οτιδήποτε αφορούσε στην Κύπρο. Πλέον, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε τυπική συνεννόηση με το κατοχικό καθεστώς για θέματα συμμετοχής της Κύπρου στις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

* Οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman και John Cornyn, συναντήθηκαν το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της κοινής βούλησης για περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση των στρατηγικής σημασίας διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ. 🇨🇾🇺🇸

* Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας όσο και με την παροχή διευκολύνσεων για τον ασφαλή επαναπατρισμό υπηκόων διαφόρων χωρών που εγκαταλείπουν την περιοχή.

* Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη Συμφωνία που συνομολογήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, για θεσμοθέτηση Στρατηγικού Διαλόγου ανάμεσα στις δυο χώρες.

Για τέλος, αφήνω τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ: “In Israel, in order to be realist, you must believe in miracles” -David Ben-Gurion

Πόσο ταιριάζουν και στην περίπτωση μας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Αυτή είναι η κλειστή στρατιωτική ζώνη που επέβαλλε ο Ισραηλινός Στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο!

Αυτός ο χάρτης που εκδόθηκε από τους IDF στις 7 Οκτωβρίου 2024, δείχνει μια κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι IDF επέβαλαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στα σύνορα με τον Λίβανο, στις περιοχές των κοινοτήτων Rosh Hanikra, Shlomi, Hanita, Adamit και Arab al-Aramshe.

Ο στρατός λέει ότι η κίνηση ακολουθεί μια νέα αξιολόγηση δεδομένων των χερσαίων επιχειρήσεων εντός του νότιου Λιβάνου.

Είναι η τέταρτη στενή στρατιωτική ζώνη που επιβάλλεται στα βόρεια σύνορα από τότε που ο IDF ξεκίνησε τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Το διάταγμα απαγορεύει τους αμάχους από περιοχές όπου επιχειρεί ο ισραηλινός στρατός, συμπεριλαμβανομένων περιοχών στο Ισραήλ πέρα ​​από τα σύνορα από χωριά του Λιβάνου όπου ενδέχεται να διεξάγονται μάχες.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά της Χεζμπολάχ σε περισσότερες λιβανικές συνοριακές κοινότητες.

Έτοιμος για επέμβαση σε παράκτιες περιοχές του Λιβάνου ο Ισραηλινός στρατός

Στην «παράκτια ζώνη» του νότιου Λιβάνου είναι έτοιμος να επιτεθεί ο ισραηλινός στρατός, επεκτείνοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους κατοίκους να μην πηγαίνουν στις παραλίες ή στη θάλασσα της περιοχής αυτής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα πλήξουν σύντομα τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στην παράκτια ζώνη» ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού για τον αραβόφωνο πληθυσμό, ο Αβισάι Αντράε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πυρά της Χεζμπολάχ στο Μαρούν αλ Ρας

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τις ισραηλινές δυνάμεις στο Μαρούν αλ Ρας, με «ομοβροντία ρουκετών» καθώς και «μια συγκέντρωση των εχθρικών δυνάμεων στην κοινότητα Μπλίντα, με ρουκέτες και οβίδες». Αργά το απόγευμα ωστόσο, με νεώτερη ανακοίνωση, υποσχέθηκε ότι δεν θα θέτει στο στόχαστρο τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στο Μαρούν αλ Ρας, για να προστατεύσει τη ζωή των κυανόκρανων της UNIFIL, της αποστολής του ΟΗΕ που έχει τη βάση της εκεί. Στην ανακοίνωση που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen ένας από τους διοικητές της οργάνωσης, , κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους κυανόκρανους ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία

Πάνω από1 20 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν τη Δευτέρα (7/10)

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

Πάνω από 100 στόχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό χτύπησε το Ισραήλ μέσα σε δύο εβδομάδες!

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει χτυπήσει πάνω από 100 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο IDF λέει ότι οι τοποθεσίες περιλαμβάνουν αποθήκες όπλων, εργοστάσια κατασκευής όπλων και κέντρα διοίκησης.

Ο στρατός τους τελευταίους μήνες εντόπισε τη Χεζμπολάχ που μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό κατασκευής από το νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Beqaa στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, ένα προπύργιο της Χεζμπολάχ γνωστό ως Dahiyeh.

Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ μετακίνησε τα περιουσιακά στοιχεία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το Ισραήλ να τα βάλει στο στόχαστρο, καθώς μέχρι πρόσφατα, το Ισραήλ απείχε σε μεγάλο βαθμό από επιδρομές στη Βηρυτό. Τέτοιες ενέργειες έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Πάνω από 120 στόχοι της Χεζμπολάχ χτυπήθηκαν σήμερα

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον IDF.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή