Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Υπνχος Νικόλαος Παπανικολόπουλος: ΙΜΙΑ 1996 – Ποιοί παραποιούν την αλήθεια;

Δημοσιεύτηκε στις

Το 2007, έγινε η πρώτη έκδοση του βιβλίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου (ISBN 978-960-06-2774-9). Το βιβλίο, στην ΕΝΟΤΗΤΑ 58, σελ. 163, έγραφε επί λέξει : «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».
Το κείμενο αυτό, ακριβώς τρεις σειρές, αλλά με τρία τεράστια λάθη, απέκρυπτε την αλήθεια των γεγονότων και εύλογα προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα. (ΙΜΙΑ: 3 λάθη σε τρεις γραμμές στο σχολικό βιβλίο Γ΄ Γυμνασίου)
Μετά από όλα αυτά, στις 25 Ιουλίου 2010, το «Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης», εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
ΑΡΧΙΖΕΙ /// Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο  για το βιβλίο της Γ´ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», διευκρινίζουμε:

Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  Άννα Διαμαντοπούλου, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 19-10-2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις από τον ΟΕΔΒ για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών – μεταξύ άλλων – και του βιβλίου της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»,του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007.Οι διορθώσεις αυτές περιλαμβάνουν και το επίμαχο σημείο. Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια”  αλλάζει στο ορθό “ με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”. Οι διορθώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν, σε κάθε περίπτωση, στην επανέκδοση του βιβλίου τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών. Γραφείο τύπου ///ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

Στην επανέκδοση του βιβλίου (ISBN 960-06-2013-Χ), στο αρχικό κείμενο προστέθηκαν τρεις λέξεις (από την Τουρκία)αλλά τα τρία τραγικά λάθη παρέμειναν στις τρεις γραμμές του κειμένου (ΕΝΟΤΗΤΑ 58, σελ. 169) 
ΗΘΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
Δεν γίνεται καμία αναφορά για τη θυσία των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν, την 31η Ιανουαρίου 1996 στη θάλασσα των Ιμίων, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. (Στοιχεία που αποδεικνύουν την Ελληνικότητα των Ιμίων)
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
Μέσα στις τρεις σειρές του βιβλίου γίνεται πλαστογράφηση της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, ‘ελαφρά τη καρδία’ (άραγε μόνο 😉 γράφουν για αμφισβήτηση, και χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη η οποία, εν προκειμένω σημασιολογικά, είναι τελείως λάθος και πλήττει τα εθνικά μας δίκαια.
Αποσιωπούν ότι υπήρξε Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης των Ελληνικών νησίδων Ίμια, από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996.
Η Ελλάδα, μέσω του επίσημου διδακτικού (;) βιβλίου, παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία των νησίδων Ίμια, την οποία την διεκδικεί η Τουρκία !!! αφού η λέξη «διεκδίκηση», σημαίνει :
  1. «αγώνας για την απόκτηση κάποιου αγαθού που ανήκε σε κάποιον και του το καταπάτησαν» (βλέπε, Το Μεγάλο Λεξικό, A. Γεωργοπαπαδάκου, Εκδόσεις Α. Μαλλιάρη, σελ.300) και
  2. (ii) «υπεράσπιση, άμυνα» (βλέπε, Ετυμολογικό Λεξικό, Γ. Μπαμπινιώτη, σελ.368).
Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει… 
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
Οι συγγραφείς, εκτός από την ιστορία, φαίνεται να αγνοούν ή να παραποιούν και τη Γεωγραφία. Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια και έτσι αναφέρονται στους ελληνικούς και ξένους Ναυτικούς Χάρτες. Τα ανατολικά Ίμια με υψόμετρο 14 μέτρα και βάθη θαλάσσης από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με υψόμετρο 21 μέτρα και βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησίδες που ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα» και διοικητικά υπάγονται στο Δήμο Καλύμνιων. Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. Μάλιστα, στα δυτικά Ίμια μέχρι και τον Απρίλιο του 2004, υπήρχε κτηνοτροφική δραστηριότητα.
***
Δυστυχώς, επί μια δεκαετία (2007-2017), στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου, εξακολουθούν και υπάρχουν τρία τραγικά λάθη που παραποιούν την αλήθεια, μετατρέπουν την ΙΣΤΟΡΙΑ σε μυθιστόρημα και υποσκάπτουν τα θεμέλια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Αλεξανδρούπολη Ιανουάριος 2018
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

Γενικά θέματα

Washington Post: Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν! Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Βλάιντιμιρ Πούτιν μετά την νίκη του πρώτου στις αμερικανικές εκλογές.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία και του υπενθύμισε την παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να συμβούλευσε τον Πούτιν να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και του υπενθύμισε “την ευμεγέθη στρατιωτική παρουσία της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη”, ανέφερε η Post.

Κληθείς να επιβεβαιώσει την τηλεφωνική επικοινωνία, ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, είπε: “Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές κλήσεις μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και άλλων ηγετών του κόσμου”. Ωστόσο, είπε ότι διεθνείς ηγέτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προσέγγισης του εκλεγμένου προέδρου, όπως μετέδωσε το BBC.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα βρει μια λύση για να τερματίσει τον πόλεμο “μέσα σε μία ημέρα”, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς θα το κάνει.

Ο Τραμπ μίλησε επίσης την Τετάρτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Τραμπ για την Ουκρανία, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να αλλάξει τις απαιτήσεις της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου, ο Πούτιν είχε θέσει τους όρους του για τον τερματισμό του πολέμου: η Ουκρανία θα πρέπει να παραιτηθεί από τη φιλοδοξία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της απ’ όλα τα εδάφη τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει απορρίψει αυτούς τους όρους λέγοντας ότι ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε ένα “σχέδιο νίκης” που περιλαμβάνει αιτήματα για πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση.

Διαψεύδει η Ουκρανία ότι γνώριζε για τη συνομιλία

Η Ουκρανία ξεκαθάρισε σήμερα (10/11/2024) πως δεν είναι ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουκρανία ανακοίνωσε πως ότι οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Κίεβο είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι αναληθείς.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο Τραμπ και ο Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη και συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το Κίεβο είχε ενημερωθεί για την τηλεφωνική επικοινωνία και δεν είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η συνομιλία.

«Πληροφορίες ότι η ουκρανική πλευρά είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το φερόμενο τηλεφώνημα είναι αναληθείς. Κατά συνέπεια, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να έχει υποστηρίξει ή αντιταχθεί στο τηλεφώνημα», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχι Τίκι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Ποιους εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα.

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Γράφει ο Χάρης Σαμαράς

Ντόρα Μπακογιάννη για την πρώτη αρχή της διαπραγμάτευσης: Δεν προσέρχομαι στη διαπραγμάτευση λέγοντας από πριν τι είμαι διατεθημένος να αποδεχτώ.

Το ότι κα Ντόρια Μπακογιάνη

1. Για χρόνια τώρα διατυμπανίζετε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη» και πως «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο γιατί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακρογιαλιών» (που έχει κατα παρασάγγας λιγότερα χιλιόμετρα από την Ελλάδα), τι είναι;

2. Επανηλειμμένα δηλώσατε πως «Δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», τι είναι;

3. Ισχυρίζεστε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη γιατί δίαυλοι και χωρικά ύδατα ενδιαφέρουν τους Ρώσους και την παγκόσμια ναυσιπλοΐα». Αυτό που στέκει;

Εκτός του ότι η διέλευση κατοχυρώνεται από την διεθνή σχετική νομοθεσία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο, δεν κατοχύρωσε την ΑΟΖ της με τα επηρεαζόμενα κράτη βάσει της μέσης γραμμής όπως διέπεται από τον UNCLOS, και δεν «εγγυήθηκε» το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας;

Οι τόσες άλλες χώρες παγκόσμια, αλλά και Ευρωπαϊκές, π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, που είναι και παρόμοια περίπτωση με Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο, οι διεθνείς κανόνες της ελεύθερης ναυσιπλοΐας δεν λειτουργούν;

Αν αυτός σας ο ισχυρισμός δεν είναι μια άλλη ατυχής απόπειρα παροχής άλλοθι στην Τουρκία, τι είναι; Εμπίπτει και αυτός σας ο ισχυρισμός μέσα στη δική σας ερμηνεία της Αρχής Διαπραγμάτευσης;

Συμπληρωματικά αλλά άκρως σημαντικό, γνωρίζετε επίσης πως η ΗΠΑ, άσχετα αν και αυτή όπως η Τουρκία δεν «αναγνωρίζει» τον UNCLOS, βάσει ακριβώς του UNCLOS, και σε πολλές περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή της Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, πέρυσι τον Δεκέμβριο, έχει ανακηρύξει ΑΟΖ εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων σην Αρκτική και τη Βερίγγειο Θάλασσα, στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Κόλπο του Μεξικού;
[https://x.com/PytheasThe/status/1738771106314457297]

Λέτε κυρία Μπακογιάννη ότι όλα αυτά τα θέματα «είναι θέματα τα οποία όταν τα συζητάς πρέπει να έχεις και μια αίσθηση που βρίσκεσαι πραγματικά».

Ε, λοιπόν κυρία Μπακογιάννη εσείς και οι ομοϊδεάτες σας καμία αίσθηση δεν έχετε που βρίσκεστε (πραγματικά)! Και αν όντως, όπως το ύφος σας τουλάχιστον δείχνει, είστε μελετημένη, ο σκοπός σας μόνο και επιεικώς αλλότριος είναι!

Προσέξτε Έλληνες, αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Επίσης Έλληνες, καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα. Αυτός δε ο μύθος ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται στα κρυφά πρέπει επιτέλους να λήξει. Σκεφτείτε το λιγάκι, γιατί πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις να είναι κρυφές;

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο η δεύτερη συνάντηση του μηχανισμού της επιτροπής διακυβερνητικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο η δεύτερη συνάντηση του μηχανισμού της επιτροπής διακυβερνητικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας.

Ο Zhang Guoqing, αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, και ο Mehmet Şimşek, υπουργός Θησαυροφυλακείου και Οικονομικών της Τουρκίας, συμπροήδρευσαν στη συνάντηση.

Ο Zhang, που είναι και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, υπό τη στρατηγική καθοδήγηση των ηγετών των δύο χωρών, οι σχέσεις Κίνας-Τουρκίας έχουν διατηρήσει μια δυναμική σταθερής ανάπτυξης.

Ο  Zhang Guoqing δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εφαρμόσει τη σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, να ενισχύσει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, να εμβαθύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και να προωθήσει την εις βάθος ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας.

Ο Şimşek δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, τηρεί την «αρχή της μίας Κίνας» και είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τις συναλλαγές και τη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς.

 

 

Πηγή: http://www.china.org.cn/world/2024-11/08/content_117533717.htm

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενικά θέματα6 ώρες πριν

Washington Post: Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν! Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για...

Ενδιαφέροντα7 ώρες πριν

Πώς θα προστατευτούμε από μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος στο “WhatsApp”

Το WhatsApp, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της ΜΕΤΑ, μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ωστόσο,...

Διεθνή8 ώρες πριν

Κύμα ανησυχίας στη Λιβύη λόγω της απαγωγής του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Οι ένοπλες ομάδες αμφισβητούν την ύπαρξη του κράτους.

Απόψεις8 ώρες πριν

Εφτά συμπεράσματα από τη νίκη Τραμπ

Ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η έννοια του έθνους επιδρά σημαντικά στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Μια μορφή αντίστασης, έστω ακατέργαστης,...

Ενδιαφέροντα9 ώρες πριν

Ποια είναι η διερμηνέας του Ερντογάν με την άσπρη μαντήλα;

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν γνωρίζει καλά αγγλικά, θα έλεγα πως δεν γνωρίζει καθόλου, αν και ορισμένες λέξεις όταν...

Δημοφιλή