Διεθνή
Απέτυχε η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας

Το μήνυμα ότι η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας έχει αποτύχει έστειλαν για άλλη μια φορά χθες τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Έλληνας Πρωθυπουργός έλαβαν το λόγο κατά την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να ζητήσουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Η συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν στο επίκεντρο των επαφών που είχαν οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Η Γαλλία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα πάνω στην οποία ρίχνουν το βάρος τους τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία, αφού διατηρεί ξεκάθαρη θέση έναντι των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσκάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσουν σε περαιτέρω έκταση τις εξελίξεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο Μακρόν για θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ημερομηνία της επίσκεψης θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.
Την Τρίτη θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας. Θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, κατά τις παρεμβάσεις τους οι Νίκος Αναστασιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκαν στις παράνομες ενέργειες και απειλές της Τουρκίας, καθώς και στη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημείωσε ότι ο ΠτΔ κατά την παρέμβασή του, ανέφερε ότι «η προσέγγιση του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις». Τόνισε, δε, ότι «ενόσω η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε πρωτοβουλίες που αντιτίθενται ή διαβρώνουν τις ομόφωνες αποφάσεις που έχει λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «ζήτησε επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στο παράνομο γεωτρητικό πρόγραμμα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζήτησε, επίσης, τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην απόφαση που ήδη έχει ληφθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, για ετοιμασία δέσμης περαιτέρω μέτρων που θα επιβληθούν στην Τουρκία». Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές».
Ο Πρόεδρος κατέγραψε δε την «έκδοση νέας NAVTEX, με την οποία παρατείνονται οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ» και αναφέρθηκε «στις τουρκικές απειλές για διενέργεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς επίσης και στη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και στη Λιβύη».
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε συνέχεια των παρεμβάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα εισήγηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για σύγκληση ειδικής συνεδρίας τον Σεπτέμβριο, στην οποία θα συζητηθεί η στρατηγική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, υπό το φως των διαδραματιζομένων στην Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκικών ενεργειών.
Ενημερώνει την ηγεσία
Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο προκειμένου η πολιτική ηγεσία να ενημερωθεί σχετικά με όλες τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο με την επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας.
Παράλληλα το συμβούλιο των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα ενημερωθεί για τις επαφές που έχουν γίνει σε σχέση με το επικείμενο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου θα ενημερωθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας από την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για την κατάσταση επί του εδάφους σ’ ό,τι αφορά την ειρηνευτική δύναμη.
Νέα συμφωνία με Λιβύη ανακοίνωσε ο Ερντογάν
Νέα συμφωνία με τη Λιβύη ετοιμάζεται να συνάψει η Τουρκία την οποία θα θέσει σε εφαρμογή μέσω των Ηνωμένων Εθνών, αποκάλυψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «εμείς μέχρι τώρα αν αναλάβαμε οποιαδήποτε υποχρεώσεις στη Λιβύη θα συνεχίσουμε να τις αναλαμβάνουμε και από δω και πέρα. Και δεν θα αφήσουμε μόνους τους Λίβυους αδελφούς μας. Η σχέση μας με τη Λιβύη είναι σχέση πάνω από 500 χρόνια».
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αυτή την περίοδο κάναμε και συμφωνία στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας με τη Λιβύη. Και είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια νέα συμφωνία θέτοντάς την σε εφαρμογή μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Οι εργασίες σε αυτό το θέμα συνεχίζονται και στη Λιβύη».
Ωστόσο είπε ότι «τα βήματα που έχει κάνει εδώ η Αίγυπτος, και ειδικά η συμμετοχή του πραξικοπηματία Χαφτάρ εδώ, δείχνει ότι βρίσκεται σε μια παράνομη διαδικασία. Και ειδικά η μεταφορά σοβαρού οπλισμού από το Άμπου Ντάμπι σε αυτόν τον πραξικοπηματία δείχνει σε ποια θέση βρίσκονται».

Διεθνή
Δορυφορικές εικόνες από τις ζημιές σε βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν στο BBC Verify απεικονίζουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο από τις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Οι δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από την Maxar δείχνουν την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι συνέβη στις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Νατάνζ και το Ισφαχάν.Στη Νατάνζ, φαίνονται ζημιές στην πειραματική μονάδα εμπλουτισμού πυρηνικών καυσίμων και σε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό, σύμφωνα με την ανάλυση του Ινστιτούτου Διαστήματος και Διεθνούς Ασφάλειας (ISIS).
Αυτό προκύπτει από προηγούμενη ανάλυση εικόνων απεικόνιζαν τις αρχικές ζημιές.
Την Παρασκευή ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι «το υπέργειο τμήμα του δοκιμαστικού σταθμού εμπλουτισμού πυρηνικών καυσίμων, όπου το Ιράν παρήγαγε ουράνιο εμπλουτισμένο έως και 60% U-235, έχει καταστραφεί».
Το ουράνιο-235 είναι απαραίτητο τόσο για τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής όσο και για τα πυρηνικά όπλα.
Επαληθευμένα πλάνα που ελήφθησαν λίγο μετά τα πλήγματα δείχνουν διάφορα σύννεφα καπνού να υψώνονται από την περιοχή.
Ο Justin Bronk του Royal United Services Institute (RUSI), δήλωσε στο BBC Verify ότι, αν και ασαφές, το μοτίβο των εκρήξεων «θα ταίριαζε με τη χρήση διεισδυτικών βομβών. Πιθανώς GBU-31(V)3 ή ακόμη και πιο εξειδικευμένες διεισδυτικές GBU-28 ».
Αυτά τα πυρομαχικά, γνωστά ως «bunker busters», έχουν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ στο παρελθόν για να στοχεύσουν υπόγειες εγκαταστάσεις τόσο στη Γάζα όσο και στο Λίβανο.
Ωστόσο, ο κ. Grossi δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη επίθεσης στΙς υπογειοποιημένες αίθουσε των εγκαταστάσεων
Διεθνή
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πώς επωφελείται η Ρωσία
Εάν η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου που προκλήθηκε από τα πλήγματα του Ισραήλ στις πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν συνεχιστεί, η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος.

Εάν η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου που προκλήθηκε από τα πλήγματα του Ισραήλ στις πυρηνικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν συνεχιστεί, η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 9% την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters. Μια επιπλέον άνοδος θα μείωνε την έντονη πίεση στον προϋπολογισμό της Ρωσίας λόγω των μέχρι τώρα χαμηλών τιμών.
Στον προϋπολογισμό της χώρας τον Δεκέμβριο είχαν υπολογιστεί έσοδα 508 δισ. δολαρίων, ενώ την Τετάρτη, τα οποία αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, στα 486 δισ. δολάρια.
Αύξηση της εξάρτησης της Κίνας
Επιπλέον, η Κίνα θα αυξήσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο. Σε αντάλλαγμα θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία με στρατιωτική βοήθεια, προέβλεψε. Η Κίνα αγοράζει περίπου το 90%του ιρανικού πετρελαίου, ανέφερε το Reuters, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 16% των εισαγωγών αργού πετρελαίου τον Μάρτιο.
Διεθνή
Γιατί απειλεί ο Νετανιάχου την παγκόσμια οικονομία
Νευρική κρίση στις αγορές πυροδοτεί η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στον απόηχο της επίθεσης σχεδόν κατά 14% -στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έναν χρόνο.

Νευρική κρίση στις αγορές πυροδοτεί η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στον απόηχο της επίθεσης σχεδόν κατά 14% -στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έναν χρόνο.
Οι χρηματιστηριακές αγορές την Παρασκευή κινήθηκαν πτωτικά, ενώ ο χρυσός, ως ασφαλές καταφύγιο, προσέγγισε το ιστορικό υψηλό των 3.500 δολαρίων η ουγκιά. «Πρόκειται για μια κοινή αντίδραση στις γεωπολιτικές συγκρούσεις, ιδίως σε εκείνες που επηρεάζουν τη Μέση Ανατολή», τονίζουν στη «Ναυτεμπορική» Ευρωπαίοι παράγοντες της αγοράς. «Οι εξελίξεις στην αγορά θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την αξιολόγηση της κλίμακας της επίθεσης και την αντίδραση του Ιράν. Οι επενδυτές προτιμούν να περιμένουν τη διευκρίνιση της κατάστασης και εγκαταλείπουν τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, αναζητώντας καταφύγιο σε ασφαλέστερα», προσθέτουν.
«Ειδικά το πετρέλαιο οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2022 -υψηλότερη από αυτήν που καταγράφηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 ή τον ισραηλινό βομβαρδισμό του Ιράν (και αντίστροφα), το 2024», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Αυτή η άνοδος των τιμών του πετρελαίου εξαλείφει τις απώλειες που έχουν συσσωρευτεί μέχρι στιγμής φέτος, απώλειες που προκλήθηκαν από την επιβράδυνση της ανάπτυξης, λόγω του δασμολογικού πολέμου, και την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει την ημερήσια παραγωγική ικανότητα με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.
«Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά περισσότερο από 30% από τα χαμηλά του περασμένου μήνα απειλεί να επηρεάσει την αντλία στα πρατήρια και να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό, σε μια εποχή που οι δασμολογικές πιέσεις αρχίζουν να αυξάνονται», προειδοποιούν οι ίδιες πηγές.
Αποστάσεις του Τραμπ
Δυσχερή τα μηνύματα και για την υπερχρεωμένη αμερικανική οικονομία, γεγονός που φάνηκε και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ, αν και εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισραήλ, φάνηκε μάλλον δυσαρεστημένος για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου να διατάξει την επίθεση. Μια επίθεση που έγινε παραμονές του προγραμματισμένου για την Κυριακή 7ου γύρου των αμερικανο-ιρανικών διαπραγματεύσεων, στο Ομάν, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
H συνάντηση δεν φαίνεται να πραγματοποιείται μετά την ισραηλινή επιδρομή, γεγονός που χαλάει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου. «Ο Νετανιάχου, προς ίδιον συμφέρον, διακινδυνεύει μια τεράστια ρήξη με τις ΗΠΑ», τονίζουν Αμερικανοί αναλυτές. «Η μελλοντική πορεία του Ιράν είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά μια τέτοια επίθεση δεν θα κάνει τίποτα για να ενισχύσει τις πραγματιστικές δυνάμεις στην Τεχεράνη. Οι ριζοσπαστικοί Φρουροί της Επανάστασης έχουν χάσει τον ηγέτη τους, αλλά θα μπορούσαν να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο την εξουσία τους στη χώρα», προσθέτουν.
Σε μήνυμά του στο Truth Social, ο Τραμπ τόνισε, πάντως, ότι «το Ιράν πρέπει να κάνει μια συμφωνία, πριν δεν μείνει τίποτα, και να σώσει αυτό που κάποτε ήταν γνωστό ως Ιρανική Αυτοκρατορία». Όπως σημείωσε ο Τραμπ, «Όχι άλλος θάνατος, όχι άλλη καταστροφή, ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ».
Φόβος για τα Στενά του Ορμούζ
Ο Τραμπ γνωρίζει, άλλωστε, ότι μια πιθανή αντίδραση της Τεχεράνης θα ήταν να κλείσει το Στενό του Ορμούζ, που θα μπορούσε να στείλει το αργό πετρέλαιο στα 120 δολάρια το βαρέλι και την αμερικανική οικονομία σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου, Σάιρους ντε λα Ρούμπια, προειδοποιεί για αισθητές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, εάν η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ κλιμακωθεί περαιτέρω. «Με την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, η πιθανότητα παγκόσμιου στασιμοπληθωρισμού αυξάνεται», δήλωσε ο ντε λα Ρούμπια στο Reuters.
Το Ιράν είναι η χώρα με το τρίτο μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου στον κόσμο και έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια αργού την ημέρα. Αυτή η σύγκρουση θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη για την προσφορά αργού πετρελαίου. «Σε ένα σενάριο συνεχιζόμενης κλιμάκωσης, υπάρχει η πιθανότητα διαταραχών στη ναυτιλία, μέσω του Στενού του Ορμούζ», η οποία είναι μια ακραία περίπτωση, αλλά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα περίπου 14 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου -20% της παγκόσμιας παραγωγής- που μεταφέρονται καθημερινά, μέσω αυτής της θαλάσσιας διόδου, στον Κόλπο», λέει ο Γουόρεν Πάτερσον, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στον όμιλο ING, στη Σιγκαπούρη. «Μια σημαντική διαταραχή σε αυτές τις ροές θα ήταν αρκετή για να ωθήσει τις τιμές στα 120 δολάρια το βαρέλι».
Ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια εξήγησε: «Σε απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις, το Ιράν θα μπορούσε όχι μόνο να επιτεθεί στο Ισραήλ αλλά και σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, γεγονός που θα εκτόξευε τις τιμές του πετρελαίου πολύ πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Θα ήταν μια πράξη απελπισίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένης της πιθανής υπαρξιακής απειλής για το Ιράν», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.
Πληθωριστικές πιέσεις
Οποιαδήποτε εναπομένουσα ελπίδα για τιμές πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι για φέτος έχει διαλυθεί. «Οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Ιράν με στόχο πυρηνικές εγκαταστάσεις, πυραυλικές εγκαταστάσεις και υψηλόβαθμο προσωπικό, σηματοδοτούν μια σημαντική διαφορά από τις προηγούμενες ανταλλαγές μεταξύ των δύο δυνάμεων της Μέσης Ανατολής», εξηγεί σε σημείωμα στους πελάτες της η Gavekal Research.
Σε κάθε περίπτωση, οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου σημαίνουν ότι θα επιστρέψουν οι πληθωριστικές πιέσεις, που είχαν κάπως υποχωρήσει μέχρι τώρα, λόγω της πτώσης των τιμών της ενέργειας.
Κάτι τέτοιο θα ήταν ήττα για τον Τραμπ, καθώς δύσκολα θα έπειθε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να χαλαρώσει τη νομισματική και να μειώσει τα επιτόκια. Λίγο πριν από την ισραηλινή επιδρομή, ο Τραμπ είχε μάλιστα αποκαλέσει «ηλίθιο» τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατηγορώντας τον ότι βλάπτει την οικονομία αρνούμενος να μειώσει τα επιτόκια.
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις3 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Απόψεις2 ημέρες πριν
Γι’αυτό οι Τούρκοι τρέμουν το μένος του Ισραήλ! Η προφητεία του μέντορα του Ερντογάν που “στοιχειώνει” την Άγκυρα
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Διεθνή1 μήνα πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία