Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Telegraph: Η Σουηδία νικάει τον COVID-19 – Χωρίς καραντίνα, χαμηλή θνητότητα και ελάχιστες συνέπειες στην οικονομία

Δημοσιεύτηκε στις

Οι Σουηδοί δεν πέτυχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοιού στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, οπότε αν είχε διορθωθεί αυτή η μεγάλη αποτυχία, το ποσοστό θανάτου του θα μπορούσε να ήταν πολύ χαμηλότερο
Ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα προκατάληψης των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης είναι η Σουηδία που ακολούθησε μια άλλη αντιμετώπιση για τον COVID-19 αναφέρει η Telegraph.
Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυψαν το ποσοστό θνησιμότητας στην Σουηδία αλλά αγνόησαν π.χ. ότι το ποσοστό θνητότητας της Σουηδίας ήταν ακόμα χαμηλότερο από Βρετανία και άλλες χώρες που ακολούθησαν συνταγές lockdowns.
Όταν ο Anders Tegnell, αρχιτέκτονας της στρατηγικής της Σουηδίας, είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι θα έκανε τα πράγματα «διαφορετικά» αν του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία, ο δυτικός τύπος, συμπεριλαμβανομένης και της New York Times, έσπευσε να το χαρακτηρίσει ως παραδοχή αποτυχίας έναντι της καραντίνας που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες.
Ο Tegnell αργότερα διευκρίνισε ότι εννοούσε κάτι άλλο από αυτό που ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης.
Επιπλέον, στη Σουηδία, οι θάνατοι μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν. Και δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας παρέμεινε ανοιχτή όλη αυτή τη φορά, υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος οικονομικού σοκ όταν καταργηθούν τελικά οι ελάχιστοι περιορισμοί που ισχύουν.
Με βάση την Telegraph η επιτυχία της Σουηδίας στην καταπολέμηση του ιού, ενώ ελαχιστοποίησε την οικονομική ζημία, αναδεικνύει το βάθος της ανικανότητας του βρετανικού ιατρικού συστήματος.
Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε ότι η Σουηδία τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.
Ο Anders Tegnell, ο επιδημιολόγος και επικεφαλής στην διαχείριση του κορωνοιού στην Σουηδία, έχει πετύχει ένα αξιοσημείωτο τριπλό στοίχημα:
-πολύ λιγότεροι θάνατοι με βάση τον πληθυσμό συγκριτικά με την  Βρετανία
-διατήρηση βασικών ελευθεριών και ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένης της σχολικής εκπαίδευσης και
-το πιο εντυπωσιακό, μια ύφεση σχεδόν 50% χαμηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο.
Η Βρετανία αλλά και άλλες χώρες που υιοθέτησαν καραντίνες αντιμετώπισαν την όλη κατάσταση από φόβο ή αλαζονεία.
Το αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι ότι εκατομμύρια θα χάσουν τη δουλειά τους όταν τελειώσει αυτό το επιδημιολογικό σοκ.
Δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, η εκπαίδευση βρίσκεται σε χάος.
Πολλές χώρες θα αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα στην υγεία των πολιτών και της οικονομίας.
Οι πανδημίες προκαλούν μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, για λόγους αλτρουισμού, καθώς και για προσωπικό συμφέρον.
Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η εξάπλωση μιας θανατηφόρου, μεταδοτικής ασθένειας, ελλείψει θεραπείας ή εμβολίου, είναι η κοινωνική απόσταση.
Ο φόβος και ο πανικός αναπόφευκτα ξεκινούν, καθώς το κοινό προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη μόλυνση του ιού.
Η ύφεση στις οικονομίες είναι σχεδόν εγγυημένη.
Αλλά εάν η μείωση του ΑΕΠ είναι αναπόφευκτη, οι κυβερνήσεις μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος και την κλίμακα του.
Η μια περίπτωση είναι να αφήσουν την ασθένεια να ωριμάσει έως ότου επιτευχθεί η ανοσίας της αγέλης.
Πολύ σωστά, καμία κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει αυτήν την πολιτική, λόγω του φόβου των μαζικών θανάτων και της συνολικής κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.
Η δεύτερη προσέγγιση περιλαμβάνει την επιβολή περιορισμών για τη διευκόλυνση της κοινωνικής απόστασης, την απαγόρευση ορισμένων ειδών συγκεντρώσεων, ενθαρρύνοντας και ενημερώνοντας το κοινό.
Οι Σουηδοί ακολούθησαν μια εκδοχή αυτή την στρατηγική: υπήρξε δίκαιος περιορισμός, αλλά και εστίαση στη διατήρηση της κανονικής ζωής και στη διατήρηση ανοικτών σχολείων.
Ο ιός αντιμετωπίστηκε πολύ σοβαρά, αλλά δεν υπήρξε επίσημη καραντίνα.
Ο Tegnell είναι ένας από τους λίγους γνήσιους ήρωες αυτής της κρίσης: εντόπισε τις σωστές στρατηγικές.
Η τρίτη επιλογή είναι η πλήρης στατιστική προσέγγιση, η οποία επιβάλλει καθολική καραντίνα στην κοινωνία.
Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να είναι σωστή κάτω από ορισμένες συνθήκες – εάν το εμβόλιο είναι κοντά – αλλά το σοκ στην οικονομία είναι δραματικό.
Σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η οικονομία της Σουηδίας θα υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από την στρατηγική που ακολούθησε στον κορωνοιό.
Έκαναν λάθος.
Το ΑΕΠ της Σουηδίας εκτιμάται ότι θα μειωθεί για το 2020 μεταξύ -3% με -4%.
Αντίθετα, η οικονομία της Βρετανίας υποχώρησε κατά -22,2% το πρώτο εξάμηνο του 2020, πολλαπλάσια πτώση από τη Σουηδία και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 45%.
Το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε ακόμη περισσότερο 22,7% και της Γαλλίας 18,9% ενώ της Ιταλίας 17,1% ενώ είχαν και μεγάλα ποσοστά θνητότητας.
Οι Σουηδοί δεν πέτυχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοιού στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, οπότε αν είχε διορθωθεί αυτή η μεγάλη αποτυχία, το ποσοστό θανάτου του θα μπορούσε να ήταν πολύ χαμηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Afghan Diaspora: Μια κρίση βαθιά ριζωμένη στο πολιτικό και στρατιωτικό ιστό του Πακιστάν η τρομοκρατία

Επί δεκαετίες, τόσο οι πολιτικές όσο και οι στρατιωτικές αρχές είτε υποστήριζαν είτε έκλειναν τα μάτια σε μαχητικές ομάδες, συχνά με το πρόσχημα της στρατηγικής άμυνας ή της ιδεολογικής αλληλεγγύης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η τρομοκρατία στο Πακιστάν δεν είναι απλώς έργο μεμονωμένων παραγόντων ή απομονωμένων εξτρεμιστικών πυρήνων — είναι μια κρίση βαθιά ριζωμένη στο πολιτικό και στρατιωτικό ιστό της χώρας. Επί δεκαετίες, τόσο οι πολιτικές όσο και οι στρατιωτικές αρχές είτε υποστήριζαν είτε έκλειναν τα μάτια σε μαχητικές ομάδες, συχνά με το πρόσχημα της στρατηγικής άμυνας ή της ιδεολογικής αλληλεγγύης. Αυτές οι πολιτικές, που αρχικά αποσκοπούσαν στην απόκτηση επιρροής στο γειτονικό Αφγανιστάν και στην αντιπαράθεση με την Ινδία, έχουν αποβεί καταστροφικές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Μία από τις πιο φρικτές υπενθυμίσεις αυτού του αυτοκαταστροφικού χάους ήταν η επίθεση του 2014 στο Δημόσιο Σχολείο του Στρατού στο Πεσαβάρ. Τρομοκράτες από το Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) εισέβαλαν στο σχολείο και δολοφόνησαν πάνω από 130 παιδιά. Το TTP, που κάποτε θεωρούνταν πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, έχει πλέον στραφεί εναντίον του ίδιου του Πακιστάν. Με τα χρόνια, ευθύνεται για τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων Πακιστανών πολιτών και προσωπικού ασφαλείας — ένα τραγικό τίμημα που υπογραμμίζει πόσο βαθιά έχει ριζώσει η τρομοκρατία στο έδαφος της χώρας.
Ακόμη και Πακιστανοί ηγέτες έχουν παραδεχθεί την άβολη αλήθεια της ανοιχτής υποστήριξης προς τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Υπουργός Άμυνας Χαουάτζα Ασίφ, σε συνέντευξή του στο Sky News, παραδέχτηκε ότι το Πακιστάν ουσιαστικά έκανε τη «βρώμικη δουλειά» της Δύσης για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ομοίως, ο πρώην Πρωθυπουργός Ιμράν Χαν δήλωσε το 2019 ότι το Πακιστάν είχε γίνει κέντρο τζιχαντιστικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Αφγανικού Τζιχάντ, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ίσως το πιο ανησυχητικό στοιχείο αυτής της σύνδεσης είναι η φημολογούμενη εμπλοκή των Ειδικών Δυνάμεων του Πακιστάν στην εκπαίδευση μαχητών. Σύμφωνα με διάφορες πηγές πληροφοριών, ελίτ μονάδες όπως η Ομάδα Ειδικών Υπηρεσιών (SSG) έχουν συμμετάσχει στην εκπαίδευση μελών από τις Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammad. Αυτά τα στρατόπεδα, που βρίσκονται σε περιοχές όπως το Μουριντκέ και το Μπαχαβαλπούρ, λέγεται ότι λειτουργούν με την σιωπηρή έγκριση των κρατικών αρχών. Η εκπαίδευση που προσφέρεται ξεπερνά τα βασικά του αντάρτικου πολέμου. Οι νεοσύλλεκτοι φέρεται να διδάσκονται νυχτερινές επιχειρήσεις, στρατηγικές επικοινωνίας, τακτικές επιβίωσης και τεχνικές συντονισμένης επίθεσης — όλα χαρακτηριστικά επίσημης στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Αυτή η δομημένη προετοιμασία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα χάους που συχνά συνδέεται με τις τρομοκρατικές πολιτοφυλακές. Στην πραγματικότητα, υποκλαπείσες επικοινωνίες και μαρτυρίες μαχητών αποκαλύπτουν συχνά ένα επίπεδο πολυπλοκότητας που υποδεικνύει ξεκάθαρα στρατιωτική εμπλοκή. Δεν πρόκειται για χαλαρά οργανωμένες ομάδες μαχητών, αλλά για συστηματικά εκπαιδευμένους πράκτορες, καλλιεργημένους με ακρίβεια και σκοπό.

Αυτή η επικάλυψη μεταξύ επίσημων δυνάμεων και εξτρεμιστικών ομάδων εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του Πακιστανικού κράτους. Ενώ οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να αρνούνται οποιαδήποτε υποστήριξη στην τρομοκρατία, τα επαναλαμβανόμενα στοιχεία υποδηλώνουν ένα μοτίβο πολύ συνεπές για να είναι τυχαίο. Αυτή η στρατηγική επιτρέπει στο Πακιστάν να διατηρεί εύλογη άρνηση ενώ επιδιώκει ασύμμετρο πόλεμο μέσω μεσαζόντων — κυρίως κατά της Ινδίας και για επιρροή στο Αφγανιστάν. Επιπλέον, ενισχύει την ανησυχητική ιδέα ότι αυτές οι ομάδες δεν είναι απλώς ανεκτές, αλλά ενεργά υποστηρίζονται και εξοπλίζονται από το κράτος.

Σε απάντηση σε τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ, η Ινδία εξαπέλυσε στοχευμένες επιθέσεις κατά υποδομών που συνδέονται με διεθνώς απαγορευμένες τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν από το Πακιστάν. Αυτές περιλάμβαναν το κύριο κέντρο της Lashkar-e-Taiba στο Μουριντκέ και εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη Jaish-e-Mohammad. Στρατόπεδα εκπαίδευσης όπως τα Syedna Bilal και Sawai Nala στη Μουζαφαραμπάντ επλήγησαν επίσης — τοποθεσίες που φέρεται να χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μαχητών που εμπλέκονται σε διασυνοριακές επιθέσεις.

Σε μια ευρέως κυκλοφορούσα εικόνα μετά τις ινδικές επιθέσεις σε τρομοκρατικά στρατόπεδα, αξιωματούχοι του Πακιστανικού στρατού και κυβερνητικοί εκπρόσωποι εμφανίζονται να συμμετέχουν σε κηδείες για όσους σκοτώθηκαν στις επιθέσεις. Αυτοί οι αξιωματούχοι στέκονταν πίσω από τον διεθνώς απαγορευμένο και υπό κυρώσεις τρομοκράτη Αμπντούλ Ραούφ της Lashkar-e-Taiba. Επιπλέον, τα φέρετρα ήταν καλυμμένα με την εθνική σημαία του Πακιστάν, μια τιμή που συνήθως προορίζεται για πεσόντες στρατιώτες. Με το να αποδίδει αυτό το επίπεδο σεβασμού σε τρομοκράτες, το κράτος στέλνει ένα βαθιά ανησυχητικό μήνυμα: ότι όσοι διεξάγουν βίαιο τζιχάντ δεν είναι απόβλητοι, αλλά τιμώμενα πρόσωπα εντός της κοινωνίας.

Αυτή η μακροχρόνια πολιτική χρήσης μαχητών ως εργαλείου εξωτερικής πολιτικής έχει πλέον γίνει τεράστια ευθύνη. Αυτό που κάποτε θεωρούνταν έξυπνη τακτική κίνηση, έχει μετατραπεί σε σημαντική απειλή για τη σταθερότητα του ίδιου του Πακιστάν, αμαυρώνοντας τη φήμη του και αποδυναμώνοντας τη διεθνή του θέση. Η άρνηση, σε αυτό το σημείο, μόνο βαθαίνει την κρίση.

Εάν το Πακιστάν ελπίζει να χαράξει μια νέα πορεία, πρέπει να ξεκινήσει με ειλικρινή αυτοκριτική. Αυτό σημαίνει διάλυση των τρομοκρατικών δικτύων, δίωξη όσων τα βοηθούν και τερματισμό της εξάρτησης του κράτους από μαχητικούς μεσολαβητές. Η πολιτική ηγεσία πρέπει να επιβληθεί στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες που ιστορικά έχουν υποστηρίξει αυτές τις ομάδες. Χωρίς μια τέτοια θεμελιώδη αλλαγή, το Πακιστάν κινδυνεύει να θεωρηθεί όχι ως θύμα της τρομοκρατίας, αλλά ως ένας από τους κύριους αρχιτέκτονές της.

ΠΗΓΗ: Afghan Diaspora

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Έτοιμη για νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία με 1.200 άτομα από κάθε πλευρά δηλώνει η Ρωσία

Την πρόθεση της Μόσχας γνωστοποίησε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με την Ουκρανία μεταξύ 7 και 9 Ιουνίου, με περίπου 1.200 άτομα να συμμετέχουν από κάθε πλευρά. Την πρόθεση της Μόσχας γνωστοποίησε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης.

Όπως σημείωσε ο Μεντίνσκι, αυτή ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή μέχρι σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά είναι απολύτως έτοιμη για την υλοποίησή της. Οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαμορφώνουν την τελική λίστα, με προτεραιότητα να δίνεται στους τραυματισμένους, τους σοβαρά ασθενείς και τους αιχμαλώτους ηλικίας έως 25 ετών.

Η νέα αυτή ανταλλαγή αναμένεται να αποτελέσει συνέχεια της συμφωνίας που επετεύχθη στην Κωνσταντινούπολη στις 16 Μαΐου και η οποία οδήγησε, στις 25 Μαΐου, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής αιχμαλώτων σε αναλογία «1.000 προς 1.000». Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγό Αλεξάντρ Φόμιν, η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης υλοποιήθηκε πλήρως όσον αφορά την ανταλλαγή.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Axios: Οι τέσσερις αιτίες της μεταστροφής του Μασκ

Η επίθεση αιφνιδίασε την ομάδα του Τραμπ, καθώς δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα να επιτείνει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Μασκ από κυβερνητικό ρόλο. Αν και στο παρελθόν ο Μασκ είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, η δημόσια κριτική του παρέμενε μέχρι πρότινος ήπια.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε ανοιχτή ρήξη με τον Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως οδηγείται ο Έλον Μασκ, μετά την ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, όπου χαρακτήρισε το «μεγάλο και όμορφο» νομοσχέδιο του Αμερικανού προέδρου ως «αηδιαστική αθλιότητα».

Η επίθεση αιφνιδίασε την ομάδα του Τραμπ, καθώς δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, με αποτέλεσμα να επιτείνει την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Μασκ από κυβερνητικό ρόλο. Αν και στο παρελθόν ο Μασκ είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο, η δημόσια κριτική του παρέμενε μέχρι πρότινος ήπια.

Η απότομη μεταστροφή του ύφους του αποδίδεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Axios και που γνωρίζουν τη σχέση των δύο ανδρών, σε τέσσερις βασικές αιτίες:

– Πρώτον, η κατάργηση της φορολογικής έκπτωσης για τα ηλεκτρικά οχήματα που επηρεάζει άμεσα την Tesla. Η εταιρεία είχε ήδη δαπανήσει τουλάχιστον 240.000 δολάρια σε lobbying υπέρ του μέτρου, χωρίς επιτυχία.

– Δεύτερον, η απομάκρυνσή του από τη θέση του άμισθου «ειδικού κυβερνητικού υπαλλήλου» στον Λευκό Οίκο, καθώς δεν του επετράπη να παρατείνει τη θητεία του πέραν των 130 ημερών που προβλέπει ο νόμος.

– Τρίτον, η απόρριψη της πρότασης του Μασκ να χρησιμοποιηθεί το δορυφορικό δίκτυο Starlink της SpaceX για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, με την ομοσπονδιακή αρχή αεροπορίας να προβάλλει τεχνικές και θεσμικές αντιρρήσεις.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Το σημείο καμπής ήρθε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Τραμπ απέσυρε ξαφνικά την υποψηφιότητα του στενού συμμάχου του Μασκ, Τζάρεντ Άιζακμαν, για τη θέση του διοικητή της NASA. Στον Λευκό Οίκο επικράτησε η εντύπωση ότι πίσω από την απόφαση βρισκόταν ο διευθυντής Προσωπικού του προέδρου, Σέρτζιο Γκορ, ο οποίος είχε συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Μασκ.

Ωστόσο, άλλοι αξιωματούχοι διέψευσαν αυτό το σενάριο, υποστηρίζοντας ότι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές αντέδρασαν στην επιλογή Άιζακμαν λόγω της στήριξής του σε Δημοκρατικούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα να επιλεγεί τελικά πιο «πιστός» πολιτικά υποψήφιος.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενικά θέματα6 λεπτά πριν

Ήξεις-αφίξεις ο Γεραπετρίτης από την Αίγυπτο για Σινά! “Εργαζόμαστε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής” – Καμία αναφορά σε “κυριότητα”

Στο ελληνικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Κάιρο συμμετέχουν στελέχη και εμπειρογνώμονες των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Παιδείας.

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Αποκάλυψη φωτιά!

Παρέμβαση του αντιστράτηγου ε.α. και προέδρου του ΕΛΙΣΜΕ Ιωάννη Μπαλτζώη στο Θεσσαλία Tv

Άμυνα2 ώρες πριν

Δένδιας από Λοριάν: Πάμε για τέσσερις φρεγάτες Belharra

Χαρακτήρισε την καθέλκυση του «Φορμίωνα» ένα ακόμη «κορυφαίο γεγονός στην πορεία αναβάθμισης του Πολεμικού Ναυτικού της πατρίδας μας», στη συνέχεια...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Θέμα κύρους και αξιοπιστίας της Ελλάδας η Μονή Σινά και το Τουρκολυβικό

Απόρροια των δυσμενών για την χώρα μας εξελίξεων, είναι η απροθυμία της Ελλάδας να δείξει πυγμή σε μείζονα γεωπολιτικά θέματα,...

Διεθνή2 ώρες πριν

Afghan Diaspora: Μια κρίση βαθιά ριζωμένη στο πολιτικό και στρατιωτικό ιστό του Πακιστάν η τρομοκρατία

Επί δεκαετίες, τόσο οι πολιτικές όσο και οι στρατιωτικές αρχές είτε υποστήριζαν είτε έκλειναν τα μάτια σε μαχητικές ομάδες, συχνά...

Δημοφιλή