Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Πού βρισκόμαστε τώρα και τι κάνουμε με τα «Ελληνοτουρκικά»;

Δημοσιεύτηκε στις

Η Τουρκία βρίσκεται πλέον στην «τελευταία πίστα» της Στρατηγικής Εξαναγκασμού απέναντι στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκαταστήσει αυτά που θεωρεί «ιστορικά και γεωγραφικά λάθη». Το κίβδηλο δίλημμα που επιχειρεί να θέσει στην Ελλάδα είναι «συνθηκολόγηση ή σύγκρουση» και για αυτό θέλει διαπραγμάτευση με τους δικούς της όρους για όλα αυτά που ονομάζει Ε/Τ «διαφορές» αλλά στην ουσία είναι αυθαίρετες τουρκικές διεκδικήσεις που ακουμπούν την καρδιά της εθνικής κυριαρχίας.

Αν η Άγκυρα ήθελε ειλικρινά λύση για το θέμα της οριοθέτησης της Υφαλοκρηπίδας, αυτή θα είχε επιτευχθεί. Και είναι κίβδηλο το δίλημμα γιατί επιδιώκει αυτό που επιδιώκει απλά και μόνο με την απειλή στρατιωτικής βίας χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρής ή μεγάλης σύγκρουσης. Με την ευκαιρία, πρέπει να επισημανθεί ότι ο εξυπνακισμός κάποιων προσώπων της δημόσιας μας ζωής «μα τι θέλετε …να κάμουμε πόλεμο» εξυπηρετεί καθαρά και μόνον τον Ψυχολογικό Πόλεμο της Τουρκίας.

Καλώς εμπλέκουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ας προσγειωθούμε επιτέλους στο τι μπορεί να κάνει και αν τελικά έχει την βούληση να σταθεί ουσιαστικά δίπλα σε δύο μέλη της (Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία) που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα Ασφάλειας. Φαίνεται ότι η κυρίαρχη δύναμη της κατ’ ευφημισμό… Ένωσης δηλαδή η Γερμανία βλέπει για τους δικούς της λόγους που έχουν αναλυθεί πολλές φορές και από πολλούς πιο κοντά από τους εταίρους της την… Τουρκία με τα συμφέροντα της να υπέρκεινται αυτών της ΕΕ.

Ο κατάλογος των κυρώσεων του κ. Μπορέλ έχει γίνει ανέκδοτο. Αλλιώς ξεκινήσαμε στο άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ την 28 Αυγούστου και αλλιώς καταλήξαμε στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Απλά γιατί έτσι ήθελε η Γερμανία. Οι πλαδαρές διατυπώσεις αλληλεγγύης και οι έωλες προειδοποιήσεις προς την Τουρκία δεν δημιουργούν συνθήκες… ανάσχεσης.

Καλώς δεν αρνηθήκαμε την διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας αλλά όπως αποδείχτηκε ότι ούτε έντιμος διαμεσολαβητής μπορεί να είναι, ούτε έχει το ειδικό βάρος ενός «Στρατηγικού Παίκτη» αν και διαθέτει τεράστια οικονομική ισχύ. Μέσα σε ένα χρόνο απέτυχαν οι διπλωματικές της πρωτοβουλίες τόσο για την Συρία όσο και για την Λιβύη όπως παλαιότερα για την Ουκρανία και αυτό θα πρέπει να το είχαν λάβει υπόψη τους οι σύμβουλοι του κ. Πρωθυπουργού. Ενώ την τίμησε η Ελλάδα με την εμπιστοσύνη της να διαμεσολαβήσει και να αρχίσουμε διερευνητικές συζητήσεις, το χαϊδεμένο της παιδί η Τουρκία, της καταρράκωσε για μία ακόμα φορά το κύρος της και την ευτέλισε. Άρα δεν μπορούμε πλέον να «ακουμπάμε την πλάτη μας» επάνω της ούτε να κάνουμε όσα απαιτεί για το καλό κλίμα των διερευνητικών όπως πχ να μην απαιτούμε … κυρώσεις.

Σε ότι αφορά στις ΗΠΑ είναι θετική η στάση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ απέναντι στα τουρκικά «νταηλίκια», που όμως δεν παραλείπει να επισημάνει το κλισέ περί «αποκλιμάκωσης με αποφυγή προκλητικών ενεργειών και επίλυσης των.. «διαφορών με διάλογο» αλλά και τα λοιπά «περί μείωσης του στρατιωτικού αποτυπώματος» που δημιουργεί άλλου είδους συζητήσεις. Θεωρούμε ότι ουδέποτε θα έπαιρναν σαφώς το μέρος της Ελλάδος απέναντι ακόμα και σε μία επιτιθέμενη Τουρκία.

Χρειαζόμαστε φίλους και συμμάχους για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Δεν ψάχνουμε προστάτιδες Δυνάμεις, ούτε νέα «Ναβαρίνα». Όπως πολύ σωστά λένε οι φίλοι μας οι Ισραηλινοί «μην περιμένεις τους άλλους να πολεμήσουν τους δικούς σου πολέμους» και για αυτό στις μέρες μας η λέξη «Συμμαχία» είναι αναντίρρητα πολύ βαρεία διότι σημαίνει «μάχομαι μαζί και για σένα».

Χρειαζόμαστε όμως στήριξη και συμπαράταξη ως συνολική στρατηγική εξισορρόπηση. Και αυτή η στρατηγική εξισορρόπηση κάτω από τις παρούσες γεωπολιτικές συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την Γαλλία. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός γιατί διστάσαμε να προχωρήσουμε σε ισχυρή Αμυντική Συμφωνία με την Γαλλία. Η Γαλλία λόγω σύγκλισης συμφερόντων έχει πλέον ανεπιφύλακτα συμπαραταχθεί με την Ελλάδα και την Κύπρο βλέποντας τις ως χώρες- ανάσχεσης της τουρκική επεκτατικότητας στην ΝΑ Μεσόγειο και όχι μόνο και με σαφή τρόπο δείχνει έμπρακτα ότι στις επιλογές της είναι και στρατιωτικές ενέργειες.

Μην ξεχνάμε ότι είναι Μόνιμο Μέλος του ΣΑ/ΟΗΕ, πυρηνική δύναμη και η ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της ΕΕ με σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες για να δράσει μακράν της χώρας. Δεν περιμένουμε ευθεία στρατιωτική της εμπλοκή αλλά μία στρατιωτική συνδρομή με δυνατότητες που δεν έχουμε (πληροφορίες από δορυφόρους, Ηλεκτρονικό πόλεμο) την χρειαζόμαστε. Όταν η ΕΕ δεν μπορεί να επιβάλει ούτε μισό περιοριστικό μέτρο κατά της Τουρκίας είναι αστείο να λέγεται από κάποιους ότι δεν χρειαζόμαστε την συνδρομή της Γαλλίας γιατί έχουμε το άρθρο … 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ (αμοιβαίας συνδρομής). Πρόκειται περί ουτοπίας.

Ας βάλουμε ευδιάκριτα όρια μεταξύ σκληρής πραγματικότητας και ευσεβών πόθων που δυστυχώς αρκετές φορές δημιουργούν μία εικονική πραγματικότητα που μας αποκοιμίζει και μας παρασύρει σε απραξία ή λάθος δράσεις. Με το να επαναλαμβάνεται το μύθευμα περί απομονωμένης και στριμωγμένης Τουρκίας δεν εξαλείφεται η απειλή.

Ναι μεν όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την Διπλωματία αλλά για να είναι αυτή αποτελεσματική θα πρέπει πρωτίστως εμείς οι ίδιοι να έχουμε σε πλήρη χρήση τα σωστά «εργαλεία» προκειμένου αυτή να υποστηριχθεί. Και αυτό λέγεται «Αυτοβοήθεια». Και όπως λέμε πολλοί, πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να αυξήσουμε την στρατιωτική μας ισχύ μιας και αυτό είναι το βασικό στοιχείο αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας. Το ένοπλο τμήμα του Ελληνικού λαού είναι το κύριο «εργαλείο» της Κυβέρνησης. Άμεσα μέτρα …χθες, και δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε ακόμα και δεν θα αναφερθούμε τώρα σε λεπτομέρειες μιας και τα έχουμε ξαναγράψει. Το μήνυμα αποφασιστικότητας και αποτροπής που πρέπει να στείλουμε δεν γίνεται με «ατάκες»  και μεγαλοστομίες κενού περιεχομένου αλλά με επίδειξη  συγκεκριμένων ενεργειών που θα εκφράζουν την  πολιτική βούληση της Χώρας να υπερασπίσει αυτά που οι πρόγονοι μας κέρδισαν με αίμα.

Η Ελλάδα έδειξε όλη την καλή της διάθεση να καθίσει στο «τραπέζι διαπραγματεύσεων» για το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και αυτό είναι η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας / ΑΟΖ κάτι που αποτελεί σταθερή διαχρονική εθνική γραμμή την οποία  καμία κυβέρνηση δεν έσπασε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η γραμμή θα παραμείνει αταλάντευτη.

Από εδώ και πέρα πρέπει να καταστεί σαφές στην Διεθνή Κοινότητα, σε φίλους και εχθρούς ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της ισχύ προκειμένου να διασφαλίσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Από εκεί και πέρα της ευθύνη την φέρει ο ταραχοποιός Τουρκία και… «γαία πυρί μιχθήτω». Ας καταλάβουν πολύ καλά τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλες τι σημαίνει αυτό για την ειρήνη, την ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, ιδιαίτερα οι «εταίροι» που προσπαθούν να διαφυλάξουν τις μπίζνες τους με την Άγκυρα αλλά και να μειώσουν την έκθεση των τραπεζών τους.

* Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος είναι Γεωστρατηγικός Αναλυτής επικεφαλής στο Παρατηρητήριο Liberal

Liberal.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

DW: Η εξέλιξη που περιμένει διακαώς ο Ερντογάν με τους Κούρδους και η άλλη όψη του νομίσματος

Σε αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας και σε ευνοϊκές για την χώρα του εξελίξεις στο Κουρδικό προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, που ανησυχεί πάντως για τη στενή σχέση Τραμπ-Νετανιάχου.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αισιόδοξος εμφανίζεται αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Θεωρεί ότι με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ξεκινάει ένας νέος τρόπος διαπραγμάτευσης, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρήγορες λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, με το πιο σοβαρό, το Κουρδικό. Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση επιστροφής από τη Βουδαπέστη, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο, τον κάλεσε να επισκεφθεί την Τουρκία και ελπίζει, όπως είπε, να δεχτεί.

Σε αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας και σε ευνοϊκές για την χώρα του εξελίξεις στο Κουρδικό προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, που ανησυχεί πάντως για τη στενή σχέση Τραμπ-Νετανιάχου.

Το βλέμμα στο Κουρδικό

Τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η νέα αμερικανική ηγεσία θέλει να αποσύρει την αμερικανική δύναμη, που βρίσκεται στη Συρία και συνεργάζεται από το 2015 με τις Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), για την αποτροπή του ISIS. Ο καλά εκπαιδευμένος από τους Αμερικανούς κουρδικός στρατός, που αποτελεί την στρατιωτική πτέρυγα της Κουρδικής Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κατέχει περίπου το 25% της Συρίας. Όμως, για την Τουρκία το SDF δεν είναι παρά προέκταση του ΡΚΚ, άρα τρομοκρατική οργάνωση, που επιβουλεύεται την Τουρκία και ο τουρκικός στρατός συχνά πραγματοποιεί διασυνοριακές επιδρομές για να πλήξει στόχους του.

Η επόμενη κίνηση του Τραμπ κατά Κένεντι

Οι φήμες περί απόσυρσης των Αμερικανών ενισχύθηκαν μετά χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ, από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Τραμπ, ο οποίος αποκάλυψε τι του είπε ο νέος πρόεδρος στο αεροπλάνο πριν λίγες μέρες σχετικά με τη Συρία:

«Τις προάλλες, ήμουν σε ένα αεροπλάνο με τον Πρόεδρο Τραμπ και μιλούσαμε για τη Μέση Ανατολή, και πήρε ένα κομμάτι χαρτί και σχεδίασε πάνω του έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής με όλα τα έθνη πάνω του, και μετά έγραψε τον αριθμό των στρατευμάτων σε κάθε χώρα. Κοιτούσε συγκεκριμένα τα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και είπε: Έχουμε 500 άνδρες στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και βρίσκονται σε ένα μικρό στρατόπεδο που βομβαρδίζεται. Υπάρχουν 750.000 στρατιώτες στην Τουρκία και 250.000 στρατιώτες στη Συρία. Αν στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, θα μας πιάσουν στη μέση. Και ο Τραμπ είπε στους στρατηγούς του: «Τι θα γίνουν αυτοί οι 500 άνδρες;». «Θα γίνουν τροφή για τα κανόνια», του είπε ο στρατηγός του. Και ο Τραμπ είπε: “Βγάλτε τους έξω!”» πάντα κατά τον Κένεντι.

Η άλλη όψη του νομίσματος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν ο Τραμπ αποσύρει την αμερικανική δύναμη από τη Συρία, αυτό θα κάνει τον Τούρκο πρόεδρο ιδιαίτερα ευτυχή. Την ίδια αισιοδοξία όμως τρέφει ο Ερντογάν και για το ουκρανικό, λέγοντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι μπορεί να επιλυθεί «πολύ εύκολα», θυμίζοντας το διαμεσολαβητικό ρόλο που έπαιξε η Άγκυρα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τη Συμφωνία για τα Σιτηρά.

Αλλά η αισιοδοξία του θα σταματήσει κάπου εκεί, καθώς θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο θέμα της Γάζας, αν ο Τραμπ προωθήσει άμεσα ένα ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο πιθανότατα δεν θα ευνοεί την παλαιστινιακή πλευρά, αλλά τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αθλητικά

Ισραηλινοί δήλωναν Κύπριοι στο Άμστερνταμ για να γλιτώσουν το ξύλο απ’τις μουσουλμανικές ομάδες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε μεγάλη κινητοποίηση βρίσκονται οι Ισραηλινές αρχές μετά τα βίαια επεισόδια και το λινστάρισμα ισραηλινών μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Άγιαξ και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οπαδοί της Μακάμπι δέχθηκαν επίθεση κυρίως από αραβόφωνους μουσουλμάνους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να βουτήξουν στα κανάλια του Άμστερνταμ για να σωθούν. Υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις με σκοπό τη σωματική βλάβη.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα ΜΚΔ μάλιστα δείχνουν ότι προκειμένου να γλυτώσουν από τις επιθέσεις, οι ισραηλινοί έλεγαν πως κατάγονται από την Κύπρου προκειμένου να κρύψουν την ταυτότητά τους κα να γλυτώσουν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε το πρωίν της Παρασκευής να απογειωθούν άμεσα δυο αεροσκάφη για το Άμστερνταμ προκειμένου να παραλάβουν οπαδούς της ισραηλινής ομάδας Μακάμπι Τελ Αβίβ οι οποίοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια στο περιθώριο αγώνα για τη διοργάνωση Europa League.

«Ο πρωθυπουργός διέταξε να σταλούν άμεσα δύο αεροσκάφη διάσωσης για να βοηθήσουν τους πολίτες μας», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του κ. Νετανιάχου.

Με δεδομένες «τις σκληρές εικόνες της επίθεσης εναντίον πολιτών μας στο Άμστερνταμ» το ζήτημα δεν γινόταν «να παραβλεφθεί», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να στείλει «δυο μεταγωγικά» στην Ολλανδία σε αποστολή «διάσωσης», με ιατρούς και σωστικά συνεργεία να επιβαίνουν σ’ αυτά, σε «συντονισμό με την ολλανδική κυβέρνηση»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απαίτησε οι ολλανδικές αρχές και οι δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν με «άμεσο» και «σθεναρό» τρόπο και να «εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών μας» μετά το «φρικιαστικό» συμβάν, το οποίο αντιμετωπίζει με «τη μέγιστη σοβαρότητα».

Ο υπουργός Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ υποστήριξε μέσω X ότι «φίλαθλοι που πήγαν να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα δέχθηκαν επίθεση με αφάνταστη σκληρότητα απλά και μόνο επειδή είναι Εβραίοι και Ισραηλινοί».

Ούτε οι ισραηλινές, ούτε οι ολλανδικές αρχές έχουν δώσει σαφή εικόνα για τα επεισόδια μέχρι τώρα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Τί είπαν Τραμπ και Μασκ με Ζελένσκι;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ συμμετείχε την Τετάρτη στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικάνου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

“Μπορώ να το επιβεβαιώσω”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, όταν ρωτήθηκε για μια πληροφορία του αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios.

Άλλη υψηλόβαθμη ουκρανική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο “Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το τηλέφωνο στον Ίλον Μασκ, ήταν κάπου μαζί. Ο (Ουκρανός) πρόεδρος τον ευχαρίστησε για τα Starlinks (τα συστήματα δορυφορικής σύνδεσης που παρέχει ο Μασκ στην Ουκρανία, σ.σ.)”, δήλωσε η πηγή αυτή.

“Μίλησαν για λίγο. Ωστόσο η κύρια συνομιλία ήταν φυσικά με τον Τραμπ”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι “δεν συζήτησαν τίποτα ουσιαστικό, ήταν μια συνομιλία για να χαιρετίσει ο ένας τον άλλον”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χαρακτήρισε αυτή τη συνομιλία “εξαιρετική”.

Ο Ίλον Μασκ έπαιξε πρωτοφανή ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ξοδεύοντας περισσότερα από 110 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για την εκλογή του τελευταίου.

Επίσης, οργάνωσε σειρά συναντήσεων κατά την προεκλογική εκστρατεία υπέρ της υποψηφιότητας του Ρεπουμπλικάνου στην αμφίρροπη πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Ο δισεκατομμυριούχος αναμένεται να συμμετάσχει στη μελλοντική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ο ακριβής του ρόλος δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος είναι πολύ επικριτικός για τα δισεκατομμύρια δολάρια που αποδεσμεύτηκαν για την Ουκρανία, έχει υποσχεθεί να επιλύσει αυτή τη σύγκρουση ακόμη και πριν την ορκωμοσία του χωρίς ποτέ να εξηγήσει πώς.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Ντάγκλας Μάρεϊ στη New York Post: Ξεκαθάρισμα Τραμπ στον Ερντογάν! Ώρα να διαλέξεις – Χαμάς ή ΝΑΤΟ;

Δέκα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Τραμπ για να καθαρίσει τα χάλια του Μπάιντεν στο εξωτερικό

Γενικά θέματα2 ώρες πριν

Ποιους εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση...

Διεθνή3 ώρες πριν

DW: Η εξέλιξη που περιμένει διακαώς ο Ερντογάν με τους Κούρδους και η άλλη όψη του νομίσματος

Σε αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας και σε ευνοϊκές για την χώρα του εξελίξεις στο Κουρδικό προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, που...

Αναλύσεις3 ώρες πριν

Ανησυχία στη Ρωσία προκαλεί ο Ερντογάν! Δεν αρέσουν στη Μόσχα οι ζυμώσεις με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στις διεργασίες που συντελούνται, με πρωτοβουλία της Τουρκίας, στην Κεντρική Ασία και στον...

Άμυνα4 ώρες πριν

Φλώρος Φλούρος: Η πολιτική οικονομία της ασφάλειας και της άμυνας

Η αξία της ασφάλειας και της άμυνας για μια κοινωνία και ένα έθνος-κράτος είναι ύψιστης σημασίας και προτεραιότητα

Δημοφιλή