Ακολουθήστε μας

Διεθνή

FT : Η σιωπή Μπάιντεν σπάει τα νεύρα του Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε στις

U.S. Vice President Joe Biden looks on during a White House event in which President Barack Obama announced the nomination of Senator John Kerry as Secretary of State, in Washington December 21, 2012. REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES – Tags: POLITICS) – RTR3BTSX

O νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει σηκώσει ακόμα το τηλέφωνο σε ηγέτες που είχαν εξαιρετικές σχέσεις με τον προκάτοχό του. Το νέο πρόσωπο του Ερντογάν και η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας. Η καταστροφική κληρονομιά Τραμπ.

Πολλή αναστάστωση έχει προκαλέσει η καθυστέρηση που επέδειξε ο Τζο Μπάιντεν στην πραγματοποίηση του καθιερωμένου τηλεφωνήματος στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου του Ισραήλ, μια τελετουργική χειρονομία που ακολουθούν όλοι οι πρόεδρο των ΗΠΑ για να επιβεβαιώσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε καλομάθει υπερβολικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου οι πολιτικές για τη Μέση Ανατολή σχεδόν ικανοποιούσαν κάθε επιθυμία του Ισραήλ. Ακόμα και υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, πρώην αφεντικό του Μπάιντεν, ο Νετανιάχου ήταν τόσο σίγουρος για την αντιμετώπιση του από την Ουάσιγκτον που ένιωθε ότι μπορούσε να καλέσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ για να αποκηρύξει την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, το διπλωματικό επίτευγμα της κυβέρνησης Ομπάμα. Το Κογκρέσο αντιστάθηκε, αλλά ο Τραμπ το έκανε το 2018 – και τώρα ο Μπάιντεν προσπαθεί να επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία.

Ο Νετανιάχου έχει μπροστά του και πάλι εκλογές, αυτή τη φορά, ενώ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς στο δικαστήριο. Πέρυσι, η καμπάνια περιλάμβανε γιγαντιαία πανό με αυτόν δίπλα στον Τραμπ – μια εικόνα που αφαιρέθηκε από τον λογαριασμό του στο Twitter μόνο τον περασμένο μήνα. Ενώ τα φιλο-ισραηλινά διαπιστευτήρια του Μπάιντεν είναι αδιαμφησβήτητα, φαίνεται πως στέλνει όντως ένα μήνυμα. Οι Ισραηλινοί ψηφοφόροι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο παρελθόν στο αν οι ηγέτες τους προκαλούσαν τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ – ένας παράγοντας για την ήττα του Νετανιάχου το 1999, μετά την πρώτη από τις πέντε θητείες του.

Το τηλεφώνημα θα έρθει αναπόφευκτα, αλλά ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν φαίνεται να χρησιμοποιεί τη σιωπή ως μέρος της επανεκτίμησης των σχέσεων του με τη Μέση Ανατολή, που αφορά ιδίως άτακτους και αυταρχικούς συμμάχους. Το να μην μιλάς είναι ένα ανορθόδοξο εργαλείο διπλωματίας, αλλά μπορεί να έχει κάποια χρησιμότητα.

Τη στιγμή που έγραφα αυτό το άρθρο, ο Μπάιντεν δεν είχε ακόμη τηλεφωνήσει στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον πρίγκιπα διάδοχο και ουσιαστικό ηγέτη της Σαουδικςή Αραβίας, σύμμαχο των ΗΠΑ για 75 χρόνια. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της συμμάχου στο ΝΑΤΟ, Τουρκίας, δεν είχε επίσης δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα. Ούτε ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι της Αιγύπτου, μια χώρα που είναι επί μακρόν στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή.

Οι παρορμητικές και ιδιοτελείς συνομιλίες του Τραμπ με αυτούς τους ηγέτες μπορεί να οδηγούσαν σε ανησυχητικά και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Πριν από τη μερική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019 και την εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή είχε προηγηθεί μια τηλεφωνική κλήση με τον Ερντογάν. Μετά τις συνομιλίες του Τραμπ με τους ηγέτες τους σε σύνοδο κορυφής στο Ριάντ τον Μάιο του 2017, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος επέβαλαν ταξιδιωτικό αποκλεισμό στο Κατάρ, μια κίνηση που υποστήριξε αρχικά ο Τραμπ, παρόλο που το εμιράτο του Κόλπου φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σιωπή του Μπάιντεν, πέρα από συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αναστολή συμφωνιών εξοπλισμών με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, είναι μια ευπρόσδεκτη προτροπή για πιο προσεκτική συμπεριφορά.

Τον περασμένο μήνα, άρθηκε επιτέλους ο αποκλεισμός του Κατάρ, μια κατά πως φαίνεται προσεκτικά υπολογισμένη προσφορά στην ομάδα Μπάιντεν. Οι Σαουδάραβες μείωσαν επίσης την παραγωγή πετρελαίου, σε μια κίνηση που ευνοεί τις εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα, απελευθέρωσαν την ακτιβίστρια Λουτζέιν αλ Χαδλούλ, η οποία είχε φυλακιστεί και κακοποιηθεί για την εκστρατεία της υπέρ το δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Κρίσιμη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ για τον Λίβανο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Κρίσιμη η αποψινή συνεδρίαση του ισραηλινού ΚΥΣΕΑ για την πορεία της εκεχειρίας στον Λίβανο, που λήγει την ερχόμενη Κυριακή 26/1.

– Η Χεζμπολάχ ζητά έξωθεν παρεμβάσεις προκειμένου το Ισραήλ να αποχωρήσει από όλα τα λιβανικά εδάφη.
– Αντιρρήσεις προβάλλουν κύκλοι του ισραηλινού στρατού και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης των ισραηλινών πόλεων, που βρίσκονται στην μεθόριο με τον Νότιο Λίβανο.
———————–

Στην αποψινή κρίσιμη σύσκεψη του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου, που συγκαλείται σε περιορισμένη σύνθεση, αρμόδια για θέματα ασφάλειας και άμυνας, θα αποφασιστεί εάν τελικά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα αποχωρήσουν από όλα τα λιβανικά εδάφη την ερχόμενη Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, τελευταία μέρα της προσωρινής εκεχειρίας.

Αντιρρήσεις στο Ισραήλ από στρατιωτικούς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Όπως μετέδωσε από την Ιερουσαλήμ ο Γαβριήλ Χαρίτος, αναλυτής  για ζητήματα Μέσης Ανατολής στρατιωτικοί κύκλοι έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, προτείνοντας ο στρατός να διατηρήσει τον έλεγχο σε ορισμένες θέσεις του Νοτίου Λιβάνου. Την ίδια έκκληση εκφράζουν και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αρκετών ισραηλινών πόλεων που βρίσκονται στην μεθόριο με τον Λίβανο.

Οι αντιρρήσεις εστιάζονται σε δύο δεδομένα. Από τη μια, η Χεζμπολάχ συνεχίζει να διατηρεί την παρουσία της σε πολλές περιοχές του Νοτίου Λιβάνου, ενώ από την άλλη, ο τακτικός λιβανικός στρατός δεν έχει ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των λιβανικών εδαφών.

Η Χεζμπολάχ ζητά έξωθεν παρεμβάσεις

Η οργάνωση Χεζμπολάχ, από την δική της πλευρά, καλεί τις ξένες χώρες που εποπτεύουν την ομαλή εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας, να ασκήσουν πιέσεις στο Ισραήλ να αποσυρθεί ολοσχερώς από τα λιβανικά εδάφη, όπως καθορίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας εκεχειρίας.

Εκτιμάται ότι το ισραηλινό Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα λάβει οριστικές αποφάσεις απόψε, κυρίως διότι νωρίτερα σήμερα το απόγευμα αποφασίστηκε η μερική μεταβολή της σύνθεσής του, και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η αποψινή συνεδρίαση να συνεχιστεί και αύριο, Παρασκευή.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Οι διασυνοριακές συγκρούσεις υπογραμμίζουν τις επίμονες προκλήσεις στις σχέσεις Αφγανιστάν-Πακιστάν

Τα επεισόδια κατά μήκος της γραμμής Durand στις αρχές του 2025, απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις προσεγγίσεις που ακολουθούν και οι δύο χώρες για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τις διπλωματικές ανησυχίες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι πρόσφατες συνοριακές συγκρούσεις μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις και προκλήσεις στη διαχείριση των διμερών σχέσεων. Τα επεισόδια, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων ανταλλαγών κατά μήκος της γραμμής Durand στις αρχές του 2025, απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις προσεγγίσεις που ακολουθούν και οι δύο χώρες για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τις διπλωματικές ανησυχίες.

Οι πιο πρόσφατες συγκρούσεις στην περιοχή Nawa Pass της επαρχίας Kunar του Αφγανιστάν είχαν ως αποτέλεσμα θύματα και αντικατοπτρίζουν ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενων εντάσεων κατά μήκος των συνόρων. Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι υπήρξαν περισσότερα από 400 διασυνοριακά περιστατικά που αποδίδονται στο Πακιστάν το περασμένο έτος. Αυτά τα περιστατικά έχουν επικριθεί για υπονόμευση της εμπιστοσύνης και παραβίαση των διεθνών κανόνων. Η κατάσταση παραμένει περίπλοκη, καθώς και οι δύο πλευρές διεκδικούν τις θέσεις τους για την ασφάλεια και την κυριαρχία των συνόρων.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός συνέβη τον Δεκέμβριο του 2024, όταν οι αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Μπαρμάλ της επαρχίας Πακτικά φέρεται να οδήγησαν σε απώλειες αμάχων. Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές συνέπεσαν με τις διπλωματικές δεσμεύσεις στην Καμπούλ, όπου οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου είχαν ως στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας. Το χρονοδιάγραμμα αυτών των στρατιωτικών ενεργειών προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπό τους στις προσπάθειες οικοδόμησης της ειρήνης και τόνισε τις προκλήσεις στην ευθυγράμμιση των διπλωματικών πρωτοβουλιών με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το Πακιστάν ανέφερε τις ανησυχίες για τις απειλές από τους Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP) ως κύριο λόγο για τις διασυνοριακές του ενέργειες. Ωστόσο, τα επεισόδια που περιλαμβάνουν απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών σε υποδομές όπως τα τζαμιά, έχουν προκαλέσει κριτική. Τέτοια περιστατικά έχουν προκαλέσει εκκλήσεις για μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια με παράλληλη προστασία της ζωής των πολιτών.

Οι παρατηρητές έχουν σημειώσει τη σημαντική επιρροή του στρατιωτικού κατεστημένου του Πακιστάν στη διαμόρφωση των αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας του Πακιστάν. Αυτή η δυναμική έχει μερικές φορές δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των μη στρατιωτικών διπλωματικών προσπαθειών και των στρατιωτικών στρατηγικών. Για παράδειγμα, ενώ ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Πακιστάν Mohammad Sadiq συνέχιζε τον διάλογο στην Καμπούλ, οι ταυτόχρονες στρατιωτικές ενέργειες στο Αφγανιστάν περιέπλεξαν αυτές τις προσπάθειες. Η αλληλεπίδραση μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας παραμένει κρίσιμος παράγοντας στη διαμόρφωση των περιφερειακών πολιτικών του Πακιστάν.

Το Αφγανιστάν απάντησε σε αυτά τα περιστατικά τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της κυριαρχίας του. Δηλώσεις από Αφγανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Συνόρων και Φυλετικών Υποθέσεων Noorullah Noori, έχουν τονίσει τον αντίκτυπο των πρόσφατων συγκρούσεων στους πολίτες. Οι επακόλουθες ενέργειες του Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των αναφερθέντων επιδρομών αντιποίνων, αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τις παραβιάσεις των συνόρων, επιδιώκοντας παράλληλα να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ο λόγος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά από αυτά τα περιστατικά τροφοδότησε εικασίες για ευρύτερες εδαφικές και στρατηγικές φιλοδοξίες. Για παράδειγμα, κάποια διαδικτυακή ρητορική έχει προτείνει την επέκταση του ελέγχου στον διάδρομο Wakhan, εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω εντάσεων. Τέτοιες αφηγήσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη για προσεκτική διαχείριση των δημόσιων μηνυμάτων για να αποφευχθεί η επιδείνωση μιας ήδη εύθραυστης κατάστασης.

Η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει τη σοβαρότητα αυτών των γεγονότων, με οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίζουν τον αντίκτυπο στους αμάχους. Οι εκκλήσεις για ανεξάρτητες έρευνες για αεροπορικές επιδρομές και άλλα περιστατικά υπογράμμισαν τη σημασία της λογοδοσίας και της τήρησης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Το ευρύτερο περιφερειακό πλαίσιο παρουσιάζει επίσης προκλήσεις. Αναφορές από το Πακιστανικό Ινστιτούτο Μελετών Ειρήνης υποδεικνύουν αύξηση των επεισοδίων εσωτερικής ασφάλειας εντός του Πακιστάν, υποδηλώνοντας εσωτερικές ευπάθειες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε εξωτερικές εντάσεις. Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών από ομάδες όπως το Κίνημα των Παστούν Ταχαφούζ, υπογραμμίζουν την ανάγκη για περιεκτικές και ειρηνικές λύσεις.

Καθώς οι εντάσεις συνεχίζονται, υπάρχει επείγουσα ανάγκη και οι δύο χώρες να δώσουν προτεραιότητα στη διπλωματική δέσμευση και τον εποικοδομητικό διάλογο. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης θα απαιτήσει διαφανή επικοινωνία, δέσμευση στους διεθνείς κανόνες και συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφάλειας. Ο δρόμος προς την περιφερειακή σταθερότητα βρίσκεται στην ενίσχυση της συνεργασίας και όχι στην κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας στη στήριξη αυτών των προσπαθειών θα είναι κρίσιμος. Ενθαρρύνοντας τον διάλογο και παρέχοντας πλατφόρμες για την επίλυση συγκρούσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των εντάσεων και να προωθήσουν τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή. Τόσο το Αφγανιστάν όσο και το Πακιστάν έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν ηγετικό ρόλο δίνοντας προτεραιότητα στην ευημερία των πολιτών τους και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ: Khaama Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Εγκρίθηκε η αναθεώρηση της “Κόκκινης Βίβλου” Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία! Οι εξελίξεις σε Συρία και Κουρδικό στο προσκήνιο

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στην αναθεώρηση του “Εγγράφου Πολιτικής Εθνικής Ασφαλείας”, της επονομαζόμενης “Κόκκινης Βίβλου”, προχώρησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο τέλος της συνεδρίασης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στη Συρία και στο Κουρδικό. Σημειώνεται επίσης ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πρέπει να είναι μόνιμη και να αποτελέσει την αρχή για μια δίκαιη διευθέτηση του Παλαιστινιακού.

Αναλυτικά, στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι “επικαιροποιήθηκε το Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο ενημερώνεται τακτικά ανά πενταετία και κατεπειγόντως όταν είναι απαραίτητο”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται “στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά των πάσης φύσεως απειλών και κινδύνων ενάντια στην εθνική μας ενότητα και αλληλεγγύη και την επιβίωσή μας, ιδίως κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων” και συγκεκριμένα κατά των κουρδικών οργανώσεων ΡΚΚ και YPG, κατά των γκιουλενιστών της FETO που κατηγορούνται για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν θα επιτραπεί στην κουρδική πολιτοφυλακή στη βόρεια Συρία, την οποία η Άγκυρα ταυτίζει με το ΡΚΚ, “να εκμεταλλευτεί με οποιονδήποτε τρόπο την τρέχουσα κατάσταση και τις πιθανές εξελίξεις στη Συρία” και επαναλαμβάνεται ότι “όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες είναι εχθροί των φιλικών και αδελφών λαών της περιοχής μας, θα εξαλειφθούν με οποιονδήποτε τρόπο”.

Το Συμβούλιο σημειώνει ότι “θα δοθεί πλήρης υποστήριξη στη βούληση της νέας κυβέρνησης στη Συρία να διασφαλίσει την κυριαρχία, τον ενιαίο χαρακτήρα, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ενότητα του κράτους και να εγγυηθεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων στη χώρα, καθώς και στην ανοικοδόμηση της Συρίας και στην ειρήνη και την ευημερία του συριακού λαού”.

Για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ζητά “να είναι μόνιμη και να αποτελέσει την αρχή για μια δίκαιη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος” και επισημαίνει την ανάγκη για απρόσκοπτη, συνεχή και ταχεία παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι οι επιθετικές του ενέργειες, “οι οποίες αγνοούν πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και επεκτείνονται στα συριακά εδάφη, αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή”.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει τα μέγιστα στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας, εντείνοντας τις δραστηριότητές της για τη διασφάλιση της επίλυσης των διενέξεων σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ιδίως στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, προτού αυτές μετατραπούν σε συγκρούσεις, καθώς και για την ειρηνική επίλυση των εν εξελίξει συγκρούσεων”.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις6 ώρες πριν

Γιώργος Καπόπουλος: Η Ευρώπη δεν διαθέτει ενότητα απέναντι… στην επιθετική πολιτική Τραμπ

Οι διαφορετικές … πολιτικές στην Ενωμένη Ευρώπη θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην είναι αντιμετωπίσιμη στο πεδίο η … εχθρική...

Διεθνή7 ώρες πριν

Κρίσιμη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ για τον Λίβανο

Κρίσιμη η αποψινή συνεδρίαση του ισραηλινού ΚΥΣΕΑ για την πορεία της εκεχειρίας στον Λίβανο, που λήγει την ερχόμενη Κυριακή 26/1....

Απόψεις7 ώρες πριν

Επικοινωνία Γεραπετρίτη-Σάαρ! Να προστατευθούν οι μειονότητες της Συρίας και ανησυχίες για το νέο καθεστώς εξέφρασε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ – Άλλά λόγια να αγαπιόμαστε η ανακοίνωση του δικού μας Υπουργείου

Αν διαβάσεις την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου σου φαίνεται σαν να βγήκε απο ένα συρτάρι και της άλλαξαν, απλώς, τις...

Οικονομία7 ώρες πριν

Συναγερμός στους Έλληνες εξαγωγείς! Ανησυχία για τους δασμούς του Τραμπ – Προσπάθειες να σωθούν ελαιόλαδο και γαλακτομικά προϊόντα

Μίνι… συναγερμός έχει σημάνει στους Έλληνες εξαγωγείς μετά τη ρητή αναφορά του νέου προέδρου των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών στις ευρωπαϊκές...

Ιστορία - Πολιτισμός8 ώρες πριν

Η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα! Τουρκία και Σκόπια ενέγραψαν το τουλούμ (γκάιντα) στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Το ελληνικό κράτος οφείλει να προστατέψει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να τη διασφαλίσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Δημοφιλή