Άμυνα
Θητεία : Διπλή επιλογή για όλους τους στρατευμένους
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου το σχέδιο εξίσωσης της στρατιωτικής θητείας και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αύξηση της διάρκειάς της στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες. Παράλληλα, το 9μηνο της θητείας στην ακριτική ζώνη θα ισχύει όχι μόνον για τον Στρατό Ξηράς, αλλά και για ναύτες και σμηνίτες, που αποκτούν πλέον κι αυτοί το δικαίωμα της μειωμένης θητείας. Πλέον οι στρατεύσιμοι εκτός μεθοριακών μονάδων και στα τρία «όπλα» θα υπηρετούν 12 μήνες και ο στόχος των επιτελών του «Πενταγώνου» είναι με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί η επάνδρωση σε μονάδες και φυλάκια και συνακόλουθα τα σύνορα να θωρακιστούν κι άλλο, σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις
Οι αλλαγές, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Αμυνας, ξεκινούν να ισχύουν από τη Γ΄ ΕΣΣΟ κατάταξης στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή από τον προσεχή Μάιο. Ο σχεδιασμός είναι η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς να πραγματοποιηθεί από 17 ως 20 Μαΐου. Μία εβδομάδα νωρίτερα όμως – όπως γίνεται παγίως – θα καταταγούν με τις νέες ρυθμίσεις όσοι είχαν πάρει αναβολή για λόγους υγείας.
Τι θα ισχύει
Από 9 μήνες που ήταν έως τώρα η θητεία στον Στρατό Ξηράς τώρα διαμορφώνεται στους 12 μήνες, προκειμένου να έχει την ίδια διάρκεια, όπως και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία. Εν τούτοις, οι νέοι που έχουν ειδοποιηθεί για να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν δύο επιλογές: Οσοι δηλώνουν από την αρχή της κατάταξής τους ότι θέλουν να παραμείνουν για το σύνολο της θητείας τους σε μονάδες των συνόρων θα κάνουν στρατιωτικό 9 μήνες.
Η ίδια δυνατότητα, 9μηνης θητείας, θα παρέχεται και στους στρατεύσιμους της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Θα ισχύει και γι’ αυτούς, αρχής γενομένης από τις ΕΣΣΟ του Μαΐου.
Η λίστα για 9μηνο
Συγκεκριμένα, οι νεοσύλλεκτοι και των τριών κλάδων που θα δηλώσουν ότι θα εκπληρώσουν όλη τη θητεία τους σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Εβρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου, Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων και Υδρογραφικής Υπηρεσίας για το Πολεμικό Ναυτικό θα κάνουν 9 μήνες. Κατ’ ουσίαν, εννέα μήνες θητείας σε πολεμικό πλοίο ολοκληρώνουν στο εξής τη στρατιωτική υποχρέωση.
Στο υπουργείο Αμυνας εκτιμούν ότι η δυνατότητα για 9μηνη θητεία θα λειτουργήσει ως κίνητρο και μεγάλη μερίδα νεοσύλλεκτων θα προτιμήσουν μονάδες των συνόρων. Αντίθετα, όσοι δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν μέρος της θητείας του και σε μονάδες αστικών κέντρων θα κάνουν στρατιωτική θητεία 12 μηνών.
Σημειώνεται ότι παγίως οι «σειρές» που κατατάσσονται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μειωμένες σε σύγκριση με τις φθινοπωρινές. Εκτιμάται δηλαδή ότι το φθινόπωρο σε κάθε σειρά κατατάσσονται περί τους 9.000 – 10.000 και στα τρία Οπλα, ενώ στις καλοκαιρινές περί τις 6.500 -7.000. Επιδίωξη είναι με τις ρυθμίσεις να υπάρξει ισορροπία. Επιπλέον, στο υπουργείο Αμυνας θεώρησαν σκόπιμο να προχωρήσουν στην αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς και για ακόμη έναν λόγο. Είχαν διαπιστώσει ότι κάποιες από τις γεννήσεις αρρένων στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν μειωμένες. «Σύντομα αυτό θα το βρίσκαμε μπροστά μας με μειωμένες ΕΣΣΟ» έλεγαν ανώτατες πηγές στα «ΝΕΑ».
Με μοριακό έλεγχο
Στο μεταξύ, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα παίρνουν σε ΓΕΕΘΑ και Επιτελεία για την αποφυγή εξάπλωση του κορωνοϊού στο στράτευμα. Ετσι, από τις ΕΣΣΟ του Μαΐου και στους τρεις κλάδους οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνoϊού 48-72 ώρες προτού παρουσιαστούν.
Πάντως, η ανανέωση και η ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την εξισορρόπηση της στρατιωτικής θητείας, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Αμυνας. Εχει αποφασιστεί οι Ενοπλες Δυνάμεις να ενισχυθούν την επόμενη πενταετία με 15.580 επαγγελματίες (με αύξηση εισακτέων στις παραγωγικές Σχολές ΕΔ, προσλήψεις ΕΠΟΠ και ΟΒΑ) για να δοθεί λύση στην υποστελέχωση και γήρανση του προσωπικού. Πριν από έναν μήνα δε ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών.
ΠΗΓΗ: in.gr
Άμυνα
Pete Hegseth: Ο υποψήφιος υπουργός του Τραμπ αμφισβητεί ανοιχτά τη συμμετοχή της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ
Η κριτική του δεν περιορίζεται στην Τουρκία ως χώρα, αλλά επεκτείνεται και στον ίδιο τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Γράφει η Μαρία Ζαχαράκη, Έθνος
Και εκεί που όλοι στην Τουρκία αναζητούσαν μέρες κάτι μεμπτό που να έχει πει ή γράψει ο Pete Hegseth κατά της Άγκυρας, υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας του Τραμπ, τελικά βρέθηκε ότι έχει αμφισβητήσει ανοιχτά τη συμμετοχή της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ στο βιβλίο του American Crusade (2020), όπου περιγράφει την Τουρκία ως μια «ισλαμιστική δύναμη» με έναν ηγέτη που «ονειρεύεται την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
Η κριτική του δεν περιορίζεται στην Τουρκία ως χώρα, αλλά επεκτείνεται και στον ίδιο τον πρόεδρό της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο περιγράφει ως «ισλαμιστή με ισλαμιστικά οράματα για τη Μέση Ανατολή».
Μένει να φανεί αν ο Pete Hegseth θα διατηρήσει την ίδια ρητορική απέναντι στην Άγκυρα όταν θα κληθεί να διαχειριστεί ζητήματα κρίσιμης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως οι πωλήσεις των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 και F-16 ή αν θα μετριάσει τη στάση του, ενσωματώνοντας την Τουρκία στη στρατηγική ισορροπίας δυνάμεων της Ουάσιγκτον.
Άμυνα
Τι θα συμβεί αν κληθούν οι Ελλαδίτες της Κύπρου για επιστράτευση;
Το μετέωρο βήμα των Ελλαδιτών στην Κύπρο
«Το μετέωρο βήμα των Ελλαδιτών στην Κύπρο» | Podcast Therapy S1 E21
🔊Ο Χάρης Θεραπής συζητά με τον Χρίστο Αλειφέρη, εκπρόσωπο της οργάνωσης “Δραν,” για τις κρίσιμες προκλήσεις και τις αφανείς προσπάθειες των Ελλαδιτών στην Κύπρο!🇬🇷🇨🇾
💬Θέματα Συζήτησης:
• Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία αγνοεί τους Ελλαδίτες;
• Η δύναμη της εκπαίδευσης στην ανύψωση του ηθικού του λαού
• Η αδιαφορία του κράτους για τον εθελοντισμό και τη συμβολή του
🎧Μην το χάσετε! Ανακαλύψτε απόψεις, συζητήσεις, και σκέψεις που εμπνέουν.
Στο τελευταίο επεισόδιο του Podcast Therapy, ο Χάρης Θεραπής φιλοξένησε τον Χρήστο Αλειφέρη, εκπρόσωπο του ΔΡΑΝ, σε μια συνέντευξη που ανέδειξε τα ζητήματα των Ελλαδιτών στην Κύπρο και τις ανησυχίες για την αναγνώριση και υποστήριξή τους από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Ένα από τα κεντρικά θέματα που θίχτηκαν ήταν η έλλειψη πρόβλεψης για τη διαχείριση των Ελλαδιτών σε περιόδους κρίσεων. Ο κ. Αλειφέρης αναφέρθηκε στην απουσία συγκεκριμένων κατευθυντήριων γραμμών για το πώς θα πρέπει οι Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν στην Ελλάδα αν χρειαστεί να υπηρετήσουν σε καιρό επιστράτευσης. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο ενσωμάτωσής τους σε δομές της Κύπρου, παρά την παρουσία τους στη χώρα και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, ο κ. Αλειφέρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία αντιμετωπίζει τις εθελοντικές πρωτοβουλίες. Όπως τόνισε, η έλλειψη στήριξης από το κράτος αποθαρρύνει τους πολίτες από το να συμμετέχουν σε δράσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Οι εθελοντικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν τη σύνδεση των Ελλαδιτών με την τοπική κοινωνία, αλλά η κρατική αδιαφορία υπονομεύει αυτήν τη δυνατότητα.
Το επεισόδιο κάλεσε σε ευρύτερη συνειδητοποίηση και ανάληψη ευθυνών, προκειμένου οι Έλληνες της Κύπρου να νιώσουν πλήρη μέλη της κοινότητας, απολαμβάνοντας τη στήριξη που αξίζουν. Η συζήτηση προσφέρει μια αναγκαία ματιά σε ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές πολλών και προτείνει την ανάγκη για πιο εντατική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Άμυνα
Η Ατζέντα 2030 και η Τεχνητή Νοημοσύνη
Σε Τροχιά Νέων Τεχνολογιών οι Ένοπλες Δυνάμεις
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που έχει έδρα τα Τρίκαλα , με βάση την «Ατζέντα 2030» που σχεδιάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα εκσυγχρονιστούν, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο ο Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου διδάσκει την προηγμένη ανάλυση δεδομένων και την διασύνδεση της οικονομίας με τις σύγχρονες τεχνολογίες.
Η «Ατζέντα 2030» αποτελεί τον στρατηγικό οδηγό για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, εστιάζοντας στην ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών και Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο κ. Μάριος Παπαευσταθίου επεσήμανε πως η στρατηγική αυτή δεν αφορά μόνο την τεχνολογική αναβάθμιση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ενσωματωθεί η καινοτομία για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απλώς ένα εργαλείο· είναι ο πυρήνας του στρατηγικού σχεδιασμού του αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Οικονομίας & Σύγχρονων Τεχνολογιών . Από τα προηγμένα συστήματα πληροφοριών έως τα αυτόνομα μέσα επιτήρησης και άμυνας, η ΤΝ υπόσχεται να μεταμορφώσει την επιχειρησιακή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέμα της διάλεξης του Καθηγητή Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών, Μάριος Παπαευσταθίου, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), στους σπουδαστές του 3ου έτους του Τμήματος Ελικοπτέρων και του Πυροβολικού ήταν οι “Οι επαναστατικές αλλαγές που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) στον κόσμο, την οικονομία και φυσικά στην αεροπορική και στρατιωτική εκπαίδευση”.
Οι βασικοί άξονες της εκπαίδευσης και της διάλεξης
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναλύθηκαν οι ακόλουθες θεματικές στους σπουδαστές του τρίτου έτους τεχνικών ειδικοτήτων:
- Αυτονομία στη δράση: Πώς τα αυτόνομα οχήματα και drones με τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνουν το πεδίο της μάχης.
- Προηγμένη ανάλυση δεδομένων: Η σημασία της ΤΝ στη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών για την έγκαιρη λήψη αποφάσεων.
- Ηθική και ασφάλεια: Οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ηθική χρήση της ΤΝ, διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια δεδομένων.
- Διασύνδεση οικονομίας και τεχνολογίας: Ο ρόλος των οικονομικών παραμέτρων στην υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων.
Η στρατιωτική εκπαίδευση στην εποχή της καινοτομίας
Οι σπουδαστές της ΣΜΥ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παρουσιάστηκαν πραγματικά σενάρια εφαρμογής της AI στις ένοπλες δυνάμεις. Από την πρόβλεψη κινδύνων έως την υποστήριξη στις επιχειρησιακές αποφάσεις, η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ως ο καταλύτης της επόμενης γενιάς στρατιωτικών ηγετών.
«Η ικανότητα να συνδυάζουμε την παραδοσιακή στρατιωτική εκπαίδευση με τις νέες τεχνολογίες είναι το κλειδί για την επιτυχία σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ΣΜΥ στον Ρόλο του Πρωτοπόρου
Η ομιλία είχε ιδιαίτερη σημασία για τους σπουδαστές του Τμήματος Ελικοπτέρων, οι οποίοι θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία στην πράξη. Παρουσιάστηκε πώς η ανάλυση δεδομένων πτήσης, η διασύνδεση συστημάτων μέσω IoT (Internet of Things) και η χρήση προηγμένων αλγορίθμων μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια, την ταχύτητα ανταπόκρισης και την ακρίβεια στις επιχειρήσεις.
«Η αεροπορία και τα ελικόπτερα είναι ήδη στο επίκεντρο της τεχνολογικής επανάστασης. Το ερώτημα είναι: πώς θα γίνουμε εμείς οι ηγέτες αυτής της αλλαγής;», ανέφερε στο ακροατήριο ο Καθηγητής.
Η σημασία της εκπαίδευσης
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο κ. Παπαευσταθίου απηύθυνε μήνυμα στους σπουδαστές της ΣΜΥ, καλώντας τους να αγκαλιάσουν την τεχνολογία και να εξελιχθούν σε «στρατηγούς του αύριο». «Η γνώση είναι η ισχυρότερη ασπίδα σας. Σήμερα ξεκινάτε ένα ταξίδι προς ένα μέλλον που απαιτεί τόσο εξειδίκευση όσο και ευελιξία», είπε με έμφαση. Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στα στρατιωτικά οχήματα αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στη σύγχρονη αμυντική τεχνολογία. Οι στρατιωτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο επενδύουν στην ενσωμάτωση της AI για να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες, να αυξήσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τον κίνδυνο για το ανθρώπινο προσωπικό.
Η τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχος στην στρατηγική της χώρας
Αναδείχτηκε επίσης πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ασφάλεια, την εκπαίδευση και τη διοίκηση. Με παραδείγματα από την παγκόσμια σκηνή, εξήγησε πώς τα αυτόνομα συστήματα, η ανάλυση μεγάλων δεδομένων (big data) και οι έξυπνοι αλγόριθμοι μπορούν να βελτιώσουν τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσουν τη στρατηγική σκέψη.
«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλά ένα εργαλείο. Είναι ένας νέος τρόπος σκέψης και δράσης, που απαιτεί προσαρμογή, δημιουργικότητα και διαρκή εκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υπηρεσία της Αεροπορίας Στρατού
Με παραδείγματα από την παγκόσμια τεχνολογική σκηνή, αναλύθηκε το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την αεροπορία και τον χειρισμό ελικοπτέρων. Από αυτόνομα πτητικά συστήματα μέχρι την πρόβλεψη συντήρησης (predictive maintenance) και τη διαχείριση κρίσεων, η AI αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της σύγχρονης αμυντικής στρατηγικής. Οι εξελίξεις στον τομέα της AI ενισχύουν την αποδοτικότητα, μειώνουν τους κινδύνους και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών αποστολών με αυτόνομα αεροσκάφη και drones,χρήση AI για τον έλεγχο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) που μπορούν να εκτελούν αποστολές χωρίς ανθρώπινη παρέμβασηΑποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης. μεταφορά φορτίων ή προμηθειών σε επικίνδυνες ζώνες. εξουδετέρωση στόχων με υψηλή ακρίβεια και την Swarming technology που είναι η ομαδική πτήση πολλών drones που συνεργάζονται μέσω AI για να επιτεθούν σε στόχους ή να εκτελέσουν σύνθετες αποστολές. Αεροσκάφη με AI μπορούν να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν ηλεκτρονικές απειλές, όπως παρεμβολές ραντάρ ή κυβερνοεπιθέσεις και τέλος η χρήση AI ενισχύει την ικανότητα απόκρυψης από εχθρικά ραντάρ (stealth τεχνολογία).
Ένα παράθυρο στο μέλλον
Η ομιλία κορυφώθηκε με έναν ανοιχτό διάλογο. Οι σπουδαστές έθεσαν ερωτήματα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τον ρόλο τους, πώς θα διατηρηθεί η ανθρώπινη κρίση ως κεντρικός παράγοντας στις αποφάσεις και ποιοι είναι οι ηθικοί κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο καθηγητής απάντησε με σαφήνεια, επισημαίνοντας τη σημασία της κριτικής σκέψης και της διαρκούς εκπαίδευσης. Εξήγησε επίσης πώς η συνδυαστική χρήση ανθρώπινων δεξιοτήτων και τεχνολογίας μπορεί να δημιουργήσει ένα «αήττητο δίδυμο» στην στρατιωτική τους πορεία.Η διάλεξη του Καθηγητή Παπαευσταθίου δεν ήταν απλά μια ενημέρωση· ήταν μια έμπνευση. Οι σπουδαστές του Τμήματος Ελικοπτέρων και των άλλων τεχνικών ειδικοτήτων αποχώρησαν με νέες γνώσεις και αυξημένο αίσθημα ευθύνης για το μέλλον της αεροπορικής και στρατιωτικής τεχνολογίας.«Ο δρόμος προς το μέλλον είναι ανοιχτός, αλλά απαιτεί ηγεσία, γνώση και όραμα. Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της εποχής», κατέληξε ο καθηγητής, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στις συνειδήσεις των σπουδαστών.
Με τέτοιες πρωτοβουλίες, η ΣΜΥ αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι δεν αρκείται στο να προετοιμάζει σπουδαστές. Δημιουργεί ηγέτες του αύριο, έτοιμους να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης πραγματικότητας. Οι σπουδαστές της ΣΜΥ δεν είναι απλά μαθητές· είναι οι μελλοντικοί ηγέτες που θα διαμορφώσουν την πορεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες.Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά, όπως είπε ο καθηγητής, «το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων παραμένουν το πιο ισχυρό εργαλείο μας».
Αυτή η ομιλία δεν ήταν απλώς μια διάλεξη. Ήταν ένα κάλεσμα για δράση, ένα κίνητρο για καινοτομία και μια πυξίδα για το μέλλον.
-
Γενικά θέματα2 μήνες πριν
Τί είναι αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά στίγμα στον ουρανό της Κύπρου;
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Ανατριχιαστικές εικόνες με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς (ΦΩΤΟ)
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Η Αθήνα παραδίδει τη Θράκη
-
Αθλητικά1 μήνα πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Video2 μήνες πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Διεθνή3 εβδομάδες πριν
Οι Ουκρανοί ακολουθούν το… δόγμα Μπάιντεν! Χτύπησαν με ATACMS τη Ρωσία – Οδηγούμαστε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα;
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Έτοιμη η «πρώτη» Belharra