Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Ο Μπάιντεν στην Γ.Σ. του ΟΗΕ μίλησε για όλα

Δημοσιεύτηκε στις

Μπάιντεν: Τι είπε στην ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ – Συναντήσεις με Τζόνσον, Μόρισον

Ο Τζο Μπάιντεν κατά την πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη ως πρόεδρος των ΗΠΑ σκιαγράφησε το αμερικανικό όραμα εξωτερικής πολιτικής που βασίζεται στις παγκόσμιες συμμαχίες, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας σε μια στιγμή που οι σχέσεις με ορισμένους συμμάχους των ΗΠΑ είναι τεταμένες λόγω της συμφωνίας AUKUS.

Ο κ. Μπάιντεν  τάχθηκε υπέρ της αλλαγής αποφεύγοντας τις ένοπλες συγκρούσεις μετά από δύο δεκαετίες πολέμου στο Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή. «Καθώς κλείνουμε αυτήν την περίοδο του αδυσώπητου πολέμου, ανοίγουμε μια νέα εποχή αδυσώπητης διπλωματίας», είπε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος – από την πανδημία του κορωνοϊού έως την κλιματική αλλαγή – μπορούν να επιλυθούν μόνο με τη συνεργασία των χωρών με διαφορετικά εθνικά συμφέροντα. Ο κόσμος, είπε, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία του.

«Η κοινή μας θλίψη είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι το συλλογικό μας μέλλον θα εξαρτηθεί από την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε την κοινή μας ανθρωπότητα και να ενεργούμε μαζί», είπε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος στα εκατομμύρια των ζωών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Προέβλεψε μάλιστα ότι η επόμενη δεκαετία «θα καθορίσει κυριολεκτικά το μέλλον μας».

Δεν επιδιώκει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

Ο κ. Μπάιντεν ενθάρρυνε επίσης τον ανταγωνισμό μεταξύ ανερχόμενων δυνάμεων, αλλά τόνισε ότι «δεν επιδιώκει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο ή έναν κόσμο χωρισμένο σε άκαμπτα μπλοκ». «Όλες οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου έχουν καθήκον, κατά τη γνώμη μου, να διαχειρίζονται προσεκτικά τις σχέσεις τους, ώστε να μην καταλήγουν από τον υπεύθυνο ανταγωνισμό στη σύγκρουση», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε επίσης ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ψηφίστηκε αυτό το καλοκαίρι που προέτρεπε τους Ταλιμπάν να παρέχουν ασφαλή διέλευση σε όσους επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα. Ο ίδιος ζήτησε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των «δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών να χρησιμοποιούν πλήρως τα ταλέντα τους».

Όπως είπε, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και να καταπολεμούν την τρομοκρατία, αλλά υποστήριξε ότι κάθε στρατιωτική αποστολή πρέπει να έχει σαφείς στόχους, τη συγκατάθεση του αμερικανικού λαού και των συμμάχων των ΗΠΑ. «Η στρατιωτική δύναμη πρέπει να είναι το έσχατο εργαλείο μας, όχι το πρώτο μας », είπε.

Μετά την συμφωνία AUKUS που έχει στόχο αντιμετωπίσει την Κίνα και ενώ ετοιμάζεται να προεδρεύσει σε μια συνάντηση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή με τους ηγέτες των τεσσάρων χωρών Quad – Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες – μια συμμαχία που θεωρείται εν μέρει ως αντίσταση κατά της αυξανόμενης διεκδικητικότητας της Κίνας, ο κ. Μπάιντεν δεν ανέφερε την Κίνα ονομαστικά στην ομιλία του αλλά η χώρα ήταν το θέμα των παρατηρήσεων του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε διαφανείς και βιώσιμες επενδύσεις σε παγκόσμιες υποδομές, επικρίνοντας έργα που είναι «χαμηλής ποιότητας ή τροφοδοτούν τη διαφθορά» σε μια σιωπηρή επίπληξη της Πρωτοβουλίας Belt and Road του Πεκίνου. Η Ομάδα των Επτά πλουσίων χωρών παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό παγκόσμιο πρόγραμμα υποδομών νωρίτερα φέτος που ονομάζεται Build Back Better World.

Παράλληλα, επιδιώκοντας να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, ο κ. Μπάιντεν επανέλαβε το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην πλήρη συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία του 2015, εάν το Ιράν είναι πρόθυμο να κάνει το ίδιο.

Επιπλέον, εξέφρασε την υποστήριξή του για λύση δύο κρατών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Μάλιστα έδωσε έμφαση στα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, δεσμευόμενος ότι οι ΗΠΑ θα ξοδέψουν 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να σταματήσουν την πείνα και να επενδύσουν σε συστήματα τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν «πιο στενό σύμμαχο από την Αυστραλία»

Ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε επίσης στη Νέα Υόρκη με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον, στη διάρκεια μιας επίσκεψης που και οι δύο ηγέτες έδωσαν έμφαση στη μακροχρόνια συνεργασία των χωρών τους.

Οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν τους νέους δεσμούς ασφαλείας τους μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι η Ουάσινγκτον θα παράσχει στην Καμπέρα προηγμένη τεχνολογία για πυρηνοκίνητα υποβρύχια στο πλαίσιο τριμερούς συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο (AUKUS).

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στενότερο ή πιο αξιόπιστο σύμμαχο από την Αυστραλία», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Αργεί η εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-ΗΠΑ

Μετά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνάντηση ο κ. Μπάιντεν υποβάθμισε τις πιθανότητες να μεσολαβήσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά το Brexit με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει δηλώσει ότι αποτελεί προτεραιότητά της η επίτευξη συμφωνίας μόνο με τις ΗΠΑ. Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για μια μελλοντική συμφωνία πλήρους ελεύθερου εμπορίου».

Οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ συζήτησαν επίσης για το Αφγανιστάν, την ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο πριν από τις συνομιλίες, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για το εμπόριο «λίγο», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να το δουλέψουμε».

Νωρίτερα  ο κ. Τζόνσον είχε επίσης υποβαθμίσει τις πιθανότητες να εξασφαλίσει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές, λέγοντας ότι «οι Αμερικανοί διαπραγματεύονται πολύ σκληρά».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του κ. Τζόνσον με τον κ. Μπάιντεν ήρθε μια μεγάλη αλλαγή στρατηγικής καθώς όπως αναφέρει, το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει τη συμμετοχή σε μια υπάρχουσα συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά, ένδειξη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα ξεκινήσει σύντομα συνομιλίες για μια ειδική συμφωνία.

naftemporiki.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ρούμπιν: ”Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ, είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη Χαμάς», λέει ο Αμερικανός αναλυτής

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Μάικλ Ρούμπιν για το Πακιστάν και τον ρόλο του στην τρομοκρατική επίθεση στο Παχάλγκαμ — «Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη Χαμάς».

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Είδηση βόμβα στο Bloomberg! Ο Αλ Σαράα εξέφρασε ενδιαφέρον για την ένταξη της Συρίας στις συμφωνίες του Αβραάμ – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με το Ισραήλ;

Επιστολή του Γκολάνι στον Τραμπ μεταφέρει το μέλος των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών Κόρι Μάιλς

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την εξομάλυνση των σχέσεων Συρίας-Ισραήλ «υπό τις κατάλληλες συνθήκες» επιδιώκει ο νέος πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ-Σαράα, όπως δήλωσε στο Bloomberg ο Αμερικανός Κογκρέσος Κόρι Μιλς μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο στη Συρία την Παρασκευή.

Ο Σαράα μίλησε σχετικά με τις προϋποθέσεις για την άρση των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, καθώς και την ειρήνη με το Ισραήλ, σύμφωνα με την έκθεση.

Ματά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ΑΜερικανό πολιτικό Κόρι Μάιλς, ο Σαράα είπε, ότι η Συρία ενδιαφέρεται «υπό τις κατάλληλες συνθήκες» να ενταχθεί στις Συμφωνίες του Αβραάμ – τη σειρά συμφωνιών εξομάλυνσης που διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και άλλων.

Σύμφωνα με τον Μάιλς, ο Σαράα είναι επίσης ανοιχτός στο να διευκρινίσει πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την παρουσία ξένων μαχητών που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Συρία και να προσφέρει εγγυήσεις στο Ισραήλ, το οποίο παραμένει βαθιά δύσπιστο για τον Σύριο ηγέτη και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων.

Η νέα ηγεσία της Συρίας υπό την ηγεσία των ισλαμιστών πίεσε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να άρουν πλήρως τις κυρώσεις, ώστε η χώρα να μπορέσει να ξεκινήσει μια οικονομία αποδεκατισμένη από εμφύλιο πόλεμο πάνω από μια δεκαετία.

Ο Μάιλς, ο οποίος υπηρετεί στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής, και ο Αμερικανός Κογκρέσος Μάρλιν Στούτσμαν από την Ιντιάνα, προσγειώθηκαν στη Δαμασκό την Παρασκευή (18/40 για να συναντήσουν Σύρους αξιωματούχους, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανών βουλευτών στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα μετά την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την επίθεση των ανταρτών υπό την ηγεσία των ισλαμιστών τον Δεκέμβριο.

Ο Μάιλς συναντήθηκε με τον Σαράα, ο οποίος εξακολουθεί να υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για τις προηγούμενες σχέσεις του με την Αλ Κάιντα, την Παρασκευή το βράδυ, κατά την οποία οι δυο τους συζήτησαν τις κυρώσεις των ΗΠΑ και το Ιράν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης 90 λεπτών.

Ο Μάιλς είπε στο Bloomberg ότι θα φέρει στον Τραμπ μια επιστολή από τον Σαράα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της, και ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικ Βαλτς μετά το ταξίδι του.

«Είμαι προσεκτικά αισιόδοξος και προσπαθώ να διατηρήσω ανοιχτό διάλογο», είπε ο Μάιλς στο Bloomberg.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η Ινδία παίρνει μέτρα κατά του Πακιστάν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ

Αναστολή της Συνθήκης για τα ύδατα του Ινδού ποταμού και ακύρωση του καθεστώτος βίζας σε πακιστανούς πολίτες και διπλωμάτες.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ινδία έχει λάβει μια σειρά από ισχυρά μέτρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Pahalgam, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της Συνθήκης για τα ύδατα του Ινδού, το 1960, και του κλεισίματος του Integrated Check Post Attari με άμεση ισχύ. Η Υπουργική Επιτροπή για την Ασφάλεια (CCS) εξέτασε τη συνολική κατάσταση ασφαλείας στη συνεδρίασή της στην κατοικία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι χθες το απόγευμα και έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις να διατηρήσουν υψηλή επαγρύπνηση.

Ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης στο Νέο Δελχί χθες το βράδυ, ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας, Βίκραμ Μίσρι είπε ότι οι Πακιστανοί υπήκοοι δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Ινδία στο πλαίσιο του καθεστώτος εξαίρεσης βίζας SAARC (SVES). Δήλωσε επίσης ότι τυχόν βίζες SVES που εκδόθηκαν στο παρελθόν σε Πακιστανούς υπηκόους θεωρούνται άκυρες. Είπε ότι κάθε Πακιστανός υπήκοος που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ινδία με βίζα SVES έχει 48 ώρες για να φύγει από την Ινδία. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ότι οι Σύμβουλοι Άμυνας/Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας στην Πακιστανική Ύπατη Αρμοστεία στο Νέο Δελχί έχουν κηρυχθεί Persona Non Grata. Τόνισε ότι έχουν μια εβδομάδα για να φύγουν από την Ινδία. Η Ινδία θα αποσύρει τους δικούς της Σύμβουλους Άμυνας/Ναυτικού/Αεροπορίας από την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο Ισλαμαμπάντ. Ο κ. Misri δήλωσε ότι αυτές οι θέσεις στις αντίστοιχες Ανώτατες Αρμοστείες θεωρούνται άκυρες. Πέντε μέλη του προσωπικού υποστήριξης των Συμβούλων Υπηρεσιών θα αποσυρθούν και από τις δύο Ανώτατες Επιτροπές.

Ο γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η συνολική δύναμη των Ύπατων Αρμοστειών θα μειωθεί σε 30 από τις 55 σήμερα μέσω περαιτέρω μειώσεων έως την 1η Μαΐου. Ο κ. Misri είπε ότι το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Modi, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη στο Pahalgam. Στην ενημέρωση στο συμβούλιο, αναδείχθηκαν οι διασυνοριακές διασυνδέσεις της τρομοκρατικής επίθεσης. Σημειώθηκε ότι αυτή η επίθεση ήρθε στον απόηχο της επιτυχούς διεξαγωγής των εκλογών στο Τζαμού και Κασμίρ και της σταθερής προόδου της προς την οικονομική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Το συμβούλιο καταδίκασε την επίθεση με τον πιο έντονο τρόπο και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζει στην έγκαιρη ανάρρωση των τραυματιών.

Έντονες εκφράσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης έχουν ληφθεί από πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν καταδικάσει απερίφραστα αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Το CCS κατέγραψε την εκτίμησή του για τέτοια συναισθήματα, τα οποία αντικατοπτρίζουν μηδενική ανοχή για την τρομοκρατία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις στην Ινδία

Η Ελληνική κυβέρνηση δια μέσω του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον τουριστών στην Παχαλγκάμ, δημοφιλή προορισμό στην πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ στην Ινδία. “Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παχαλγκάμ, Τζαμού και Κασμίρ” επισημαίνει σε ανάρτησή του το Υπ.Εξ. και προσθέτει:

“Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στην Ινδία απέναντι σε αυτή την τραγική απώλεια και στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά της τρομοκρατίας”.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις20 λεπτά πριν

Η επαναλειτουργία του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2 διχάζει την κυβέρνηση Τραμπ

Την ιδέα -σύμφωνα με το Politico- φέρεται να προωθεί ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, με αντάλλαγμα την...

Αναλύσεις51 λεπτά πριν

Διαχρονικά επίκαιρος ο Θουκυδίδης στην Ουκρανία

Ο ρεαλισμός διέλυσε για μια ακόμα φορά τις ψευδαισθήσεις που επικρατούν και στη χώρα μας ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί...

Διεθνή1 ώρα πριν

Ρούμπιν: ”Ο αρχηγός του Πακιστανικού Στρατού Ασίμ Μουνίρ, είναι τρομοκράτης σαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν”

«Ειλικρινά, είναι τώρα καθήκον της Ινδίας να κάνει στο Πακιστάν και στην ISI του Πακιστάν ό,τι έκανε το Ισραήλ στη...

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Στρατηγική πλήρους τουρκοποίησης-ισλαμοποίησης των Κατεχομένων

Η αλλοίωση του πληθυσμού, η ενίσχυση της θρησκευτικής παρουσίας και τα έργα εξάρτησης συνθέτουν ένα οργανωμένο σχέδιο ενσωμάτωσης.

Διεθνή2 ώρες πριν

Είδηση βόμβα στο Bloomberg! Ο Αλ Σαράα εξέφρασε ενδιαφέρον για την ένταξη της Συρίας στις συμφωνίες του Αβραάμ – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με το Ισραήλ;

Επιστολή του Γκολάνι στον Τραμπ μεταφέρει το μέλος των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Ενόπλων Υπηρεσιών Κόρι Μάιλς

Δημοφιλή