Αναλύσεις
Εκρήγνυται στη Γαλλία η δυσαρέσκεια κατά του ΝΑΤΟ
Pierre Duval. Observateur Continental. 6-10-21
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Η σύσταση αρκετών Γάλλων πολιτικών να αποσυρθεί η χώρα [Γαλλία] από το ΝΑΤΟ δεν είναι κενή λέξη. Κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές που δεν συμφωνούν με τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και θέλουν να ανακτήσουν την ανεξαρτησία της Γαλλίας.
Η Le Figaro γράφει σχετικά με αυτό με τίτλο: «Πρέπει η Γαλλία να εγκαταλείψει την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ;» Εάν, μια τέτοια εφημερίδα που έχει τόση σημασία στον χώρο των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το μήνυμα είναι ότι αυτή τη στιγμή κάτι το ισχυρό συμβαίνει στη χώρα έναντι του ΝΑΤΟ.
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι το αίτημα για έξοδο από το ΝΑΤΟ, όπως επισημαίνει η Figaro, διατυπώνεται κυρίως από ηγέτες όλων των παρατάξεων, «από τον Ζαν Λουκ Μελανσόν έως τη Mαρίν Λεπέν, μέχρι και τον Eρίκ Ζεμούρ», η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι «η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ κερδίζει νέους οπαδούς απέναντι στη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλα αυτά τα πολιτικά πρόσωπα και μέσα ενημέρωσης, που αναφέρθηκαν παραπάνω, συμφωνούν για την αναποτελεσματικότητα της Ατλαντικής Συμμαχίας, τονίζει η Φιγκαρό, η οποία σημειώνει ότι «αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα οποία «το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου», χωρίς να ξεχνάμε «το πρόσφατο φιάσκο με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και την ταπείνωση της Γαλλίας σε σχέση με την ακύρωση της σύμβασης αγοράς των υποβρυχίων από την Αυστραλία υπό την πίεση των ΗΠΑ [η οποία] απλώς επιδείνωσε την κατάσταση ».
Τον Απρίλιο του 2020, το Παρίσι επέλεξε τον Hubert Védrine για να εξετάσει το μέλλον του ΝΑΤΟ. Όπως έγραψε η Le Monde, ο Βεντρίν δεν είναι «φημισμένος ως μαχητικός Ατλαντιστής». Ο Hubert Védrine δήλωσε: «Ήμουν σε θέση να επιβεβαιώσω ότι οι γαλλικές ιδέες απομονώθηκαν εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας».
Ήδη στην έκθεσή του το 2012 για το ΝΑΤΟ, έκανε «μια μάλλον μετρία αξιολόγηση της συμβολής της επανένταξής μας στη στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ». Εξήγησε ότι «πρέπει να είμαστε πολύ πιο δυναμικοί, επιθετικοί και μαχητικοί εντός της Ατλαντικής Συμμαχίας», «πρέπει να αναμένουμε περισσότερα και να αναλάβουμε την λειτουργία της Συμμαχίας».
Το κύριο συμπέρασμα της έκθεσής του για το 2020 είναι ότι η έξοδος από την ολοκληρωμένη διοίκηση δεν αποτελεί επιλογή και ότι η Γαλλία πρέπει αντ’ αυτού να προσπαθήσει να ανακτήσει την πλήρη θέση της εντός της Συμμαχίας. Στην έκθεση για το ΝΑΤΟ, προκύπτει η επιθυμία να έχουμε «την ενίσχυση του κοινού διατλαντικού οράματος, το οποίο βασίζεται σε αξίες και αρχές, και της συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ. ».
Ωστόσο, η έκθεση αναφέρει ότι «η έκταση της δυσπιστίας που έχει σταδιακά κυριαρχήσει στον διατλαντικό δεσμό κατά την τελευταία τετραετία διαπιστώθηκε και πάλι στα τέλη του 2020 από μια δημοσκόπηση που διεξήχθη εξ ονόματος της δεξαμενής σκέψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR):: «Η πλειονότητα των πολιτών που ερωτήθηκαν ελπίζουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Η διατλαντική σχέση θεωρείται τώρα λιγότερο προσαρμοσμένη στις προκλήσεις της στιγμής και η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αμφισβητήσιμη. Μόλις το 10% των ερωτηθέντων πιστεύει τώρα ότι οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν την ήπειρο σε περίπτωση σύγκρουσης. Αντίθετα, το 67% πιστεύει ότι η χώρα τους δεν μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Ουάσινγκτον σε περίπτωση μεγάλης κρίσης».
Τον Νοέμβριο του 2020 οι,( Υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας) Heiko Maas και ο ομόλογός του Jean-Yves Le Drian δήλωσαν: «Η Ευρώπη και η Αμερική πρέπει να εφεύρουν από κοινού μια νέα διατλαντική συμφωνία».
Το 2013, ο Hubert Védrine είχε λάβει επιστολή από τον Régis Debray με την σύσταση να αποχωρήσει η Γαλλία από το ΝΑΤΟ, όπως υπενθύμισε η Monde diplomatique τον Οκτώβριο του 2021. «Η ηγεσία του Νικολά Σαρκοζί (πρόεδρος από το 2007 έως το 2012) στη διεθνή σκηνή είχε καταστήσει τη Γαλλία σεβαστό εταίρο. Αλλά οι διάδοχοί του έχουν αποδυναμώσει τη Γαλλία και την επιρροή της, και δεν μας σέβονται πλέον».
Ο Eric Ciotti, βουλευτής της Alpes-Maritimes, δημοσίευσε στο Twitter στις 23 Σεπτεμβρίου 2021: «Ζητώ από τη Γαλλία να αποσυρθεί από την ολοκληρωμένη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Ο εχθρός μας δεν είναι η Ρωσία. Ο Ψυχρός Πόλεμος δεν είναι πλέον απαραίτητος. Πρέπει να ανακτήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία, με την οποία μοιραζόμαστε χριστιανικές ρίζες και ιστορία».
Πιο αναλυτικά, ο Έρικ Σιοτί δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde: «Σήμερα, αυτή η Συμμαχία [του ΝΑΤΟ] είναι παράδοξη. Υπάρχει η Τουρκία, η οποία από πολλές απόψεις μας απειλεί με άνοδο του ισλαμισμού. Και εξακολουθεί να θεωρείται ότι ο εχθρός μας είναι η Ρωσία. Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται σε μια περίοδο που έχει τελειώσει με την πρώην Σοβιετική Ένωση. [Αυτό] πρέπει να αλλάξει. Μπορούμε να έχουμε νέες συνεργασίες με τη Ρωσία. Η Ρωσία πολέμησε τον ισλαμισμό, ειδικά στη Μέση Ανατολή. Έχουμε τις ίδιες ρίζες. Ας σταματήσουμε να κάνουμε λάθος αντίπαλο και να ξαναχτίσουμε μια ισχυρή Γαλλία σε κυρίαρχο επίπεδο, σε στρατιωτικό επίπεδο.».
Σύμφωνα με τον Έρικ Σιοτί, η επέμβαση στο Μαλί απέδειξε ότι η Γαλλία ήταν μόνη της, παρά τις συμμαχίες, και η ήττα στο Αφγανιστάν απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο. Όσον αφορά το ζήτημα της παρουσίας της Γαλλίας στο Μαλί, ο ίδιος, χωρίς να αναφέρει το βάρος ή τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι η Γαλλία ήταν μόνη της σε αυτόν τον τομέα, θεώρησε ότι «πρέπει να τεθεί το ζήτημα της παρουσίας μας. Είμαστε εδώ για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, να αποφύγουμε το σχηματισμό ενός νέου Ισλαμικού κράτους» και «θα πρέπει να αναδιαμορφώσουμε τη θέση μας σε αυτόν τον τομέα». Ωστόσο, με την ταχεία αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το Αφγανιστάν, ο βουλευτής της Alpes-Maritimes έγραψε: « Η πανωλεθρία στο αφγανικό απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ ήταν ξεπερασμένο. Η εποχή της αμερικανικής υπεροχής έφτασε στο τέλος της, είναι μια πραγματικότητα στην οποία η διπλωματία μας πρέπει να προσαρμοστεί βρίσκοντας μια μοναδική φωνή στη συναυλία των εθνών, σε ένα Ντεγκωλλικό όραμα.»
Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ερβέ Μορίν (από τις 18 Μαΐου 2007 έως τις 13 Νοεμβρίου 2010) είναι πεπεισμένος ότι η παρουσία της χώρας στην κοινή διοίκηση του ΝΑΤΟ δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση την ανεξαρτησία της. Εξήγησε ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να εξελιχθεί σε βάθος», «αλλά, δυστυχώς, το να το καταδικάσουμε όπως έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν είναι λάθος, καθώς η Ευρώπη της ολοκληρωμένης άμυνας δεν επιζητείται από κανέναν εκτός από τη Γαλλία».
Όπως επισημαίνει η Le Figaro,για 43 χρόνια (από το 1966 έως το 2009) η Γαλλία δεν ήταν μέλος της κοινής διοίκησης του ΝΑΤΟ, παραμένοντας μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας. Η απόφαση να αποσυρθεί ελήφθη από τον στρατηγό ντε Γκωλ, ο οποίος αντιτάχθηκε κυρίως στον έλεγχο της πυρηνικής αποτροπής της Γαλλίας από τις ΗΠΑ. Και η Γαλλία οφείλει την επιστροφή της στο ΝΑΤΟ στον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Δεδομένου ότι η Γαλλία συμμετέχει σε όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από το 1995, ο Σαρκοζί έκρινε απαραίτητο να είναι παρών σε όργανα λήψης αποφάσεων.
Σε συνέντευξή του στο BFMTV στις 5 Οκτωβρίου, ο Τζον Κέρι δήλωσε για την απώλεια του συμβολαίου με την Αυστραλία: «Έχουμε μια σχέση με τη Γαλλία που είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό το γεγονός». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αντικρούει τον όρο «προδοσία», προτιμώντας να την αποκαλέσει «έλλειψη επικοινωνίας» μεταξύ των δυο χωρών. Προσπάθησε να διαβεβαιώσει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «είναι πλήρως αφοσιωμένος στην ιδέα βελτίωσης των αμερικανο-γαλλικών σχέσεων και ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση». Το αν τα λόγια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι παρά μια διπλωματική φρασεολογία σε περιτύλιγμα της περιφρόνησής τους προς τη Γαλλία, αυτό θα φανεί γρήγορα κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη το 2022, αλλά και κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2022.
Βενιαμίν Καρακωστάνογλου: Το μεγάλο διακύβευμα με Τραμπ. Θα είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας; Τι περιμένει η Ελλάδα από Τραμπ; Εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού του από την Τουρκία. Ας ψαχτουν οι ΗΠΑ τη καταφέραμε τόσα χρόνια με τις διερευνητική….
Αναλύσεις
Μη χαθεί άλλος χρόνος για την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων
Θέλουμε σαν πολιτεία να τα αξιοποιήσουμε;
Αβραάμ Ζελελίδης: Η ExxonMobil έχει 5 χρόνια στην Ελλάδα και περίμενε. Μετά από 3 χρόνια απείλησε να φύγει και της δώσαμε άδεια. Μετά από έναν χρόνο ενώ είχε έτοιμη τη γεώτηρηση δεν προχωρούσε γιατί έκανε μια δήλωση η κυβέρνηση ότι δεν ήθελε τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα. Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός έρχεται και λέει δεν θέλουμε πετρέλαιο αλλά φυσικό αέριο, η εταιρεία πάγωσε. Έρχεται η νίκη του Τραμπ που λέει “τέρμα οι ΑΠΕ πάμε να τρυπήσουμε!”. Η CHEVRON ήταν έναν χρόνο στην Ελλάδα και έψαχνε. Αλλά δεν είχε αποφασίσει αν θα μπει γιατί έψαχνε το τοπίο. Όταν βγήκε ο Τραμπ και είπε, ότι πάμε για γεωτρήσεις τότε η CHEVRON εξεδήλωσε ενδιαφέρον. Μην αρχίσουμε τις καθυστερήσεις (με προσφυγές), γιατί θα φύγουν οι εταιρείες πάλι! Η Chevron περιμένει την αντίδραση της ExxonMobil. Θέλουμε σαν πολιτεία να τα αξιοποιήσουμε; Φαίνεται ότι δύο κολοσσοί ενδιαφέρονται. Μένει να αποδειχτεί, αν θα κάνει την κωλοτούμπα ο πρωθυπουργός και εκεί που δεν ήθελε τίποτα θα τα θέλει όλα. Στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης έχουμε κυρίως φυσικό αέριο. Η ExxonMobil ερευνά αν τα λασποηφαίστεια έχουν πετρέλαιο. Είναι περίεργο που έχουμε θηλιά στον λαιμό, να έχουμε το χρέος και να μη μιλάμε για εκμετάλλευση. Οι δικές μας εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκαπλάσια κοιτάσματα από τις εκθέσεις. Αν δεν υπήρχε η νίκη του Τραμπ δεν θα είχαμε αυτήν την εξέλιξη.
Αναλύσεις
Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου από Ουάσινγκτον! Νέες απειλές Τραμπ κατά Ευρώπης και Ρωσίας
Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε μηνύματα το βράδυ της Δευτέρας και στις Βρυξέλλες και στη Μόσχα. Είχε ρέντα, όχι ότι τη χρειάζεται. Έκανε πάλι δηλώσεις-ποταμό.
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal
Είχαμε ξεσυνηθίσει τέσσερα χρόνια με τον τέως Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο προστάτευαν οι συνεργάτες του από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, οπότε οι δημοσιογράφοι …προσγειώθηκαν ανώμαλα!
Μίλησε για πολλά θέματα χθες, πήγε και στην εκκλησία με την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ που είναι θρήσκα, και μερικά από τα παιδιά του. Εκεί, στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, τον περίμενε ψυχρολουσία.
Από τον άμβωνα, η Επίσκοπος Μάριαν Ένγκαρ Μπάντι, του ζήτησε να δείξει έλεος σε ανθρώπους που «φοβούνται» τι θα επακολουθήσει μετά τις ανακοινώσεις του (εννοεί αυτές για τη μετανάστευση και τα φύλα).
Αυτή η ηχηρή παρέμβαση δεν του άρεσε καθόλου, αλλά δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τη λειτουργία αν και υπό άλλες συνθήκες ή θα απαντούσε ή απλά θα έφευγε.
Το προηγούμενο βράδυ είχε αναγνωρίσει μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, και είχε υπογράψει προεδρικό διάταγμα που προβλέπει σαρωτική καταστολή της μετανάστευσης, Ήδη ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις, αρχίζοντας από το Σικάγο.
Η Επίσκοπος είπε ότι «υπάρχουν γκέι, λεσβίες και διεμφυλικά παιδιά σε Δημοκρατικές, Ρεπουμπλικανικές και Ανεξάρτητες οικογένειες, κάποια φοβούνται για τη ζωή τους».
Ρωτήθηκε βέβαια ο κ. Τραμπ για τον εκκλησιασμό του, και είπε δεν του άρεσε καθόλου η λειτουργία!!!
Σε ότι αφορά την Ευρώπη δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη θα υποστούν τελωνειακούς δασμούς.
Είνα «το μόνο μέσο», όπως δήλωσε, που έχουν οι ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν πως θα έχουν «σωστή μεταχείριση», από τους Ευρωπαίους. Υπάρχει, υποστήριξε, μεγάλο, εμπορικό έλλειμμα της Αμερικής απέναντι στις ΗΠΑ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε, «είναι πολύ κακή για εμάς. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει τα αυτοκίνητά ή τα αγροτικά μας προϊόντα. Στην πραγματικότητα δεν αγοράζουν τίποτα σπουδαίο».
Και κατέληξε με προειδοποίηση: Κατά συνέπεια, σημείωσε, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. μπορούν να αναμένουν την επιβολή «τελωνειακών δασμών.
Ισχυρίστηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα έφτασε τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κίνα είναι επιθετική, αλλά όχι μόνο η Κίνα. Κι άλλες χώρες είναι πολύ επιθετικές, υποστήριξε.
Πάντως, δεν τρέφει καμία εκτίμηση για το σύστημα των Βρυξελλών και είναι σίγουρο ότι θα εισέλθει, αργά ή γρήγορα, σε σφοδρή αντιπαράθεση με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Είναι βέβαιο ότι η Πρωθυπουργός της Ιταλίας θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο.
Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να σκεφθούν έξυπνα. Ναι μεν είναι μέλη της διεφθαρμένης, κατά τα άλλα, Ε.Ε., αλλά πρέπει να σκεφθούν και τα εθνικά τους συμφέροντα…
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, και απάντησε σαν Πρόεδρος όχι σαν υποψήφιος.
Είναι «πιθανή», είπε, η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν η Μόσχα δεν διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.
Θύμισε φυσικά τη θέση του ότι αν ήταν Πρόεδρος το 2022 «ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει ποτέ».
Ουδείς γνωρίζει που θα οδηγήσει τα πράγματα για να εξαναγκάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αλλά, δεν δίνει και άφεση αμαρτιών στην πολιτική των Δημοκρατικών για ενίσχυση της Ουκρανίας. Οι συνεργάτες του υποψιάζονται άλλωστε και μεγάλη διαφθορά σε ότι αφορά τη στρατιωτική και την οικονομική βοήθεια.
Έτσι, θα «εξετάσει» τη συνέχιση ή όχι της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, καθώς ήδη η Αμερική έχει ξοδέψει μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά την εισβολή της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τραμπ θα σκεφθεί «αμερικανικά» και «προεδρικά», διότι δεν του αρέσει να χάνει. Αν τον πείσουν ότι από μία λύση στην Ουκρανία, μέσω διαπραγματεύσεων, θα χάσουν οι ΗΠΑ και θα τσαλακωθεί ο ίδιος, δεν θα επιτρέψει καμία συνθηκολόγηση.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ο κ. Τραμπ, που υποσχόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες και φυσικά και χθες, πρώτη ημέρα της Προεδρίας του, οι μάχες συνεχίζονται χωρίς σταματημό, επιτέθηκε ξανά εναντίον της Ε.Ε., που θα έπρεπε κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, «να πληρώνει πολλά περισσότερα από όσα το τρέχον διάστημα» για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.
Τα πρακτορεία θυμίζουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να αυξήσει την πίεση προς τον Πούτιν, κρίνοντας πως η Ρωσία θα οδηγηθεί σε «καταστροφή» αν δεν διαπραγματευτεί και κλείσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ειρήνης με την Ουκρανία.
Ο κ. Τραμπ έκρινε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, «θέλει συμφωνία», και επανέλαβε την εκτίμηση πως ο αριθμός των θυμάτων του πολέμου είναι πολύ υποτιμημένος.
* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
-
Ενδιαφέροντα2 μήνες πριν
Αποκάλυψη του ηθοποιού Κωστή Σαββιδάκη! Κόπηκε ταινία στην Ελλάδα από φεστιβάλ επειδή προέβαλλε την Ορθοδοξία
-
Αθλητικά3 μήνες πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Οι Ουκρανοί ακολουθούν το… δόγμα Μπάιντεν! Χτύπησαν με ATACMS τη Ρωσία – Οδηγούμαστε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα;
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος: Μόνον 12 Έλληνες ευρωβουλευτές υπέγραψαν την δήλωση αιτημάτων προς το Αζερμπαϊτζάν, εν όψει της COP29.
-
Πολιτική2 ημέρες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Αθλητικά3 μήνες πριν
Πονάει η λέξη ελευθερία! Οι Τούρκοι ζητούν τιμωρία της Ανόρθωσης για πανό με μήνυμα απελευθέρωσης της Κύπρου σε ματς με τη Μπούρσασπορ
-
Ενδιαφέροντα3 μήνες πριν
Σε νέα φάση η εξερεύνηση του Διαστήματος! Οι Ιάπωνες έστειλαν ξύλινο δορυφόρο
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Κοτζιάς: Χρειάζεται να δυναμώσουν οι φωνές για την Κύπρο και η στήριξη της Ελλάδας