Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Επενδυτικό άνοιγμα της Ελλάδας στην Σαουδική Αραβία

Δημοσιεύτηκε στις

Πολυεπίπεδη η συνεργασία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν – Προτεραιότητα σε ενέργεια, επενδύσεις και τουρισμό

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
kkokkaliari@naftemporiki.gr

Την επενδυτική ατζέντα προτάσσει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να έχει έναν σημαντικό κύκλο επαφών στη Σαουδική Αραβία. Η ενέργεια και ο τουρισμός κυριάρχησαν στις διήμερες συζητήσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει παράλληλα μηνύματα και για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμντουλαζίζ Αλ Σαούντ, εξετάστηκαν βήματα για την προαγωγή επενδυτικών πρωτοβουλιών και έργων συνδεσιμότητας. Μάλιστα, συμφωνήθηκε η θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών, το οποίο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το πρώτο εξάμηνο του 2022 προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω τη διμερή συνεργασία. 

Η δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού εξετάστηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κ. Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα. 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση με έναν νέο κύκλο επαφών θέλει να στείλει μήνυμα αλλαγής σελίδας στην οικονομία, προτάσσοντας τη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο πλαίσιο του Future Investment Initiative, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι «βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου». Μάλιστα τόνισε πως φέτος η ανάπτυξη θα υπερβεί το 6%, αναφέρθηκε στην καλή πορεία του τουρισμού και προσέθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι νικήτρια όταν τελειώσει η πανδημία. 

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες σύσκεψη με επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια συναντήθηκε και με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Βασίλειο.

Η ενεργειακή διάσταση 

Τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στο ενεργειακό «κομμάτι» αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ άλλων μίλησε για τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και το Ισραήλ μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη και για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

«Αν η περιοχή του Κόλπου μπορεί να παράγει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε ενδιαφέρον να έρθει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, η οποία μπορεί να είναι transit χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο να απαλλαγεί πλήρως από την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη μέχρι το 2028.

Κατά την παραμονή του στο Ριάντ ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς για την πράσινη μετάβαση. 

Μάλιστα εστίασε στο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρει η Ελλάδα λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, αλλά και βασικό παράγοντα στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας.  

Οι γεωπολιτικές αναφορές  

Στον αποσταθεροποιητικό και αντιπαραγωγικό ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στις επαφές που είχε στο Ριάντ. Στη συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο υπό την προϋπόθεση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της αποχής από προκλητικές ενέργειες. O κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί σταθερό και σημαντικό εταίρο, με εξαιρετικά σημαίνοντα ρόλο στην περιοχή του Κόλπου και πέραν αυτού. Παράλληλα καταδίκασε απερίφραστα κάθε επίθεση εναντίον της σαουδαραβικής επικράτειας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του Future Investment Initiative ο πρωθυπουργός -αναφορικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας- σημείωσε: «Είμαστε ασφαλείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή». Προσέθεσε πως «στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά».
«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρωθυπουργού. Προσέθεσε πως «έχουμε χαράξει τις γραμμές μας πολύ ξεκάθαρα και ελπίζω ότι κάποια στιγμή η Τουρκία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί μας για να επιλύσουμε το ένα βασικό ζήτημα που εκκρεμεί, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Με αξιωματικούς της Π.Α.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για τη μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της.

Κοινά ενδιαφέροντα και πολύ καλές σχέσεις

«Δεν είναι έκπληξη που ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία. Έχουμε τις ίδιες γεωπολιτικές προκλήσεις. Έχουμε μια πολύ καλή δυνατή στρατηγική συμμαχία. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. 

Η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχή κοινών ενδιαφερόντων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο John Defterios, στο πλαίσιο του Future Investment Initiative, στο Ριάντ.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων μίλησε για τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και το Ισραήλ μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη και για την προώθηση και της ηλεκτρικής διασύνδεσης.

«Είμαστε ασφαλείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή» δήλωσε για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία για τις θαλάσσιες ζώνες βάσει των διεθνών συνθηκών και συνέχισε: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά δεν θα εκφοβιστούμε και δεν θα δεχτούμε να παραβιαστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και πως «έχουμε ισχυρά επιχειρήματα να κερδίσουμε για δεύτερη φορά στις εκλογές το 2023».

Ναυτεμπορική

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Έρχεται συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ! Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Σιδερένιο Τείχος» στη Δυτική Όχθη

Σε συντονισμό τα διπλωματικά επιτελεία σε Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

– Σε συντονισμό τα διπλωματικά επιτελεία σε Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ για επικείμενη συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου. Ποιες οι παράμετροι που θα καθόρισουν τον χρόνο της πραγματοποίησής της.
– Η ισραηλινή επιχείρηση “Σιδερένιο Τείχος” στην Τζενίν, που άρχισε σήμερα, παίρνει τη σκυτάλη από τις δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, στοχεύοντας να καταπολεμηθούν πυρήνες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που δρουν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Νετανιάχου-Μπάιντεν, με τις φήμες να φέρουν τον ισραηλινό Πρωθυπουργό να είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει, πότε ακριβώς θα γίνει αυτό και όπως μετέδωσε από την Ιερουσαλήμ στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του ALPHA Κύπρου ο αναλυτής για ζητήματα Μέσης Ανατολή,  τα διπλωματικά επιτελεία των δύο χωρών σε Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ έχουν ήδη αρχίσει να συντονίζονται.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτος, θα πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν οι εξής σημαντικές παράμετροι. Από τη μια, η εκεχειρία στον Λίβανο πρόκειται να λήξει πολύ σύντομα – και συγκεκριμένα, την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Παράλληλα ήδη τρέχει ο χρόνος μέχρι την λήξη του πρώτου σταδίου της εκεχειρίας στη Γάζα, σε 40 μέρες από σήμερα, ενώ απόψε παραιτήθηκε ο αρχηγός του ισραηλινούς στρατού, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι. Με τον χρόνο να πιέζει τις δύο χώρες να λάβουν αποφάσεις και να συντονίσουν τις προτεραιότητές τους, αναμένεται από μέρα σε μέρα να ανακοινωθεί πότε θα οριστεί η ημέρα της μετάβασης του Νετανιάχου στις ΗΠΑ.

Μετάθεση του επίκεντρου των επιχειρήσεων από τη Γάζα στη Δυτική Όχθη

Το επίκεντρο των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, φαίνεται ότι έχει μετατεθεί από την Γάζα στην Δυτική Όχθη και από σήμερα το μεσημέρι, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «Σιδερένιο Τείχος». Μεγάλος όγκος ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, στις οποίες συμμετέχει και η αεροπορία, έχει αναλάβει δράση στο στρατόπεδο προσφύγων της πόλης Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο κ. Χαρίτος, στόχος της επιχείρησης είναι να τεθούν υπό έλεγχο πυρήνες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ και να εντοπισθεί, κατ’ αρχήν, το οπλοστάσιό τους. Η επιχείρηση «Σιδερένιο Τείχος» λέγεται ότι θα διαρκέσει από μία έως περισσότερες εβδομάδες, χωρίς να έχει τεθεί ακόμα ο χρονικός ορίζοντας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρίτος, ουσιαστικά οι Ισραηλινοί έχουν πάρει από σήμερα τη σκυτάλη που μέχρι τώρα είχαν στα χέρια τους οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, καθότι εδώ και έξι εβδομάδες προσπαθούν να καταστείλουν διαδηλώσεις και ένοπλες επιχειρήσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

OCCRP: Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε μυστικό ταμείο για να δωροδοκήσει Ευρωπαίους πολιτικούς

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δύο πρώην Γερμανοί βουλευτές που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την προώθηση των συμφερόντων του Μπακού στην PACE δικάστηκαν στο Μόναχο.

Ο Άξελ Φίσερ και ο Έντουαρντ Λίντνερ εμπλέκονται στο λεγόμενο «Αζερμπαϊτζάν Landromat», ένα πανευρωπαϊκό σύστημα άσκησης πίεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αποκαλύφθηκε από το Κέντρο Έρευνας για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα (OCCRP) το 2017.

Το Μπακού χρησιμοποίησε ένα μυστικό ταμείο δωροδοκίας ύψους 2,9 δισ. δολαρίων για να πλουτίσει την κυβερνώσα ελίτ του και να πληρώσει Ευρωπαίους πολιτικούς για να βελτιώσει την εικόνα του Αζερμπαϊτζάν εν μέσω εκτεταμένων επικρίσεων για το ιστορικό του που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στους πρώην βουλευτές απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον περασμένο Ιανουάριο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Αναστολή για 75 ημέρες της απαγόρευσης του TikTok από Τραμπ

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί «να σώσει το TikTok», αναστέλλοντας την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει στο αμερικανικό έδαφος τη λειτουργία του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα με το οποίο δίδει εντολή στην κυβέρνησή του να αναστείλει για 75 ημέρες την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη λειτουργία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ.

Ο νόμος αυτός, ο οποίος είχε ψηφιστεί από το Κογκρέσο πέρυσι και τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, επιβάλλει στην μητρική εταιρεία της πλατφόρμας, την κινεζική Bytedance, να την πουλήσει υπό την απειλή της απαγόρευσής της στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί «να σώσει το TikTok», αναστέλλοντας την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει στο αμερικανικό έδαφος τη λειτουργία του μέσου αυτού κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νόμος προβλέπει πολύ βαριά πρόστιμα για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τα καταστήματα εφαρμογών, έως και 5.000 δολάρια ανά χρήστη για τα τελευταία.

Οι κυρώσεις αυτές θα επιβληθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο ο Τραμπ έδωσε εντολή να μην παρέμβει για δύομιση μήνες, έως ότου “έχει διαβουλεύσεις με τους συμβούλους” του, σύμφωνα με το κείμενο του εκτελεστικού διατάγματος του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ σκοπεύει επίσης να αξιολογήσει τους κινδύνους που θέτουν το TikTok και η κινεζική μέτοχός του όσον αφορά την ασφάλεια και να “προσδιορίσει αν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από το TikTok είναι επαρκή”.

Οι Αμερικανοί βουλευτές είχαν αιτιολογήσει την ψήφιση του νόμου, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο να αποτραπεί η πρόσβαση των κινεζικών αρχών στα δεδομένα Αμερικανών χρηστών ή η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο που ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους κατά την οποία υπέγραψε αυτό το διάταγμα όπως και πολλά άλλα, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υποβάθμισε τους κινδύνους που θέτει το μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την εθνική ασφάλεια.

“Υπάρχουν πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα και το μόνο για το οποίο διαμαρτύρονται είναι το TikTok”, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στα μέλη του Κογκρέσου.

“Ας είμαστε ειλικρινείς, έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα από το να βλέπουμε την Κίνα να συλλέγει πληροφορίες από μικρά παιδιά”, χρήστες του TikTok, πρόσθεσε.

Αντί να βρει αγοραστή, κάτι το οποίο απορρίπτει η ByteDance, ο νέος πρόεδρος πρότεινε, όπως είχε κάνει και την Κυριακή, ο κινεζικός όμιλος να παραχωρήσει στις ΗΠΑ το 50% του κεφαλαίου του TikTok με αντάλλαγμα να μην εφαρμοστεί ο νόμος στη χώρα.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε στη συνέχεια να κατανείμει τη συμμετοχή αυτή σε αμερικανικά ιδιωτικά συμφέροντα, δήλωσε.

“Θα χρειαστούμε ίσως τη σύμφωνη γνώμη της Κίνας, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τη δώσει”, σημείωσε ο Τραμπ. “Το TikTok έχει τεράστια αξία, αλλά αν δεν το εγκρίνουν (αυτό), δεν θα την έχει πια”, τόνισε.

Σε σχετική ερώτηση χθες σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε ότι “σε θέματα λειτουργιών και εξαγορών, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αποφασίζουν ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις αρχές της αγοράς”.

Αν η Κίνα αρνηθεί να δώσει το πράσινο φως, “θα τους επιβάλλουμε τελωνειακούς δασμούς”, προειδοποίησε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ άλλαξε ριζικά τη στάση του απέναντι στην εφαρμογή αυτή με τους πάνω από 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Το 2020, είχε εκδώσει διάταγμα παρόμοιο σε όλα τα σημεία με τον νόμο που ψήφισε το Κογκρέσο τέσσερα χρόνια αργότερα, όντας αποφασισμένος να αναγκάσει την ByteDance να πουλήσει.

Ωστόσο η δικαιοσύνη, στην οποία είχε προσφύγει το TikTok, είχε αναστείλει την εφαρμογή του, κρίνοντας υπερβολικούς τους φόβους όσον αφορά την εθνική ασφάλεια και θεωρώντας το διάταγμα αυτό εμπόδιο στην ελευθερία της έκφρασης.

“Έχω μια αδυναμία στο TikTok την οποία δεν είχα στην αρχή”, αναγνώρισε ο Τραμπ, “αλλά πήγα στο TikTok (στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας) και έφερα πίσω τους νέους”.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμυνα2 ώρες πριν

Η διαφορά ενός στρατιωτικού ηγέτη με έναν πολιτικό!

Ο Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλεβί Αρχηγός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων υπέβαλε την παραίτηση του αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί για...

Αναλύσεις3 ώρες πριν

Χρίστος Ιακώβου: Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά μιλά για «σημεία διέλευσης» και η τουρκοκυπριακή για «οδοφράγματα»;

Μια απλή επανάληψη του παρελθόντος είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η συζήτηση για τα σημεία διέλευσης, όπως αναλύει από...

Διεθνή3 ώρες πριν

Έρχεται συνάντηση Νετανιάχου-Τραμπ! Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Σιδερένιο Τείχος» στη Δυτική Όχθη

Σε συντονισμό τα διπλωματικά επιτελεία σε Ουάσιγκτον και Ιερουσαλήμ

Πολιτική7 ώρες πριν

Παρέμβαση Μαυρίδη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της Τουρκίας στη Συρία

Το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο συνεργάστηκε για χρόνια με τζιχαντιστές και με το Ισλαμικό Κράτος, σήμερα συνεχίζει τον επεκτατισμό του...

Διεθνή7 ώρες πριν

OCCRP: Το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε μυστικό ταμείο για να δωροδοκήσει Ευρωπαίους πολιτικούς

Δύο πρώην Γερμανοί βουλευτές που κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν με αντάλλαγμα την προώθηση των συμφερόντων του Μπακού στην...

Δημοφιλή