Το ζευγάρι Ισραηλινών, που κατηγορείται για κατασκοπεία, φέρεται να έστειλε τη φωτογραφία στο WhatsApp, γράφοντας «Κοίτα το σπίτι του Ερντογάν. Δείτε πόσο όμορφο είναι»
Ένα ζευγάρι Ισραηλινών συνελήφθη την Τρίτη στην Τουρκίαως ύποπτο για κατασκοπεία, καθώς φωτογράφισε την κατοικία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι ενήμερο για το περιστατικό, σύμφωνα με το haaretz.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά Μέσα, όταν το ζευγάρι τράβηξε τη φωτογραφία, βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη. Ένας σερβιτόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, τους κατήγγειλε στην αστυνομία. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον δικηγόρο του ζευγαριού η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από πλοίο.
Η έρευνα παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκίας, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα.
Το ζευγάρι Ισραηλινών, που κατηγορείται για κατασκοπεία, φέρεται να έστειλε τη φωτογραφία στο WhatsApp, γράφοντας «Κοίτα το σπίτι του Ερντογάν. Δείτε πόσο όμορφο είναι».
«Η σύλληψη των πελατών μου είναι περιττή», δήλωσε ο δικηγόρος του ζευγαριού για να συμπληρώσει: «Το μόνο τους παράπτωμα είναι ότι φωτογραφίζουν το παλάτι του Ερντογάν κατά τη διάρκεια ενός αθώου ταξιδιού με πλοίο. Αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση κατά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου οι Ισραηλινοί πολίτες να μην βρεθούν υπό σύλληψη πέρα από τα σύνορα (του Ισραήλ)χωρίς κανένα δικό τους λάθος».
ΠΗΓΗ: Newpost.gr
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ανησυχία επικρατεί στις ΗΠΑ για πιθανό χτύπημα-απάντηση του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι εξηγούν γιατί αυτό το σενάριο δεν φαίνεται πιθανό σε αυτή τη φάση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Ξεκινώντας από την περιγραφή μιας άσκησης που έκαναν πριν από δύο χρόνια δεκάδες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, προσομοιώνοντας ένα χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, οι New York Times σημειώνονουν ότι «ο σκοπός της άσκησης δεν ήταν απλώς να εκφοβίσει τους Ιρανούς. Σχεδιάστηκε επίσης για να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μπάιντεν: Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εκπαιδεύονταν να διεξάγει την επιχείρηση μόνη της, παρόλο που οι πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν οι Ηνωμένες Πολιτείες -με το οπλοστάσιό τους από «bunker busters» 30.000 λιβρών- συμμετείχαν στην επίθεση».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρώην και νυν ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντική ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. «Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναρωτιούνται σιωπηλά αν οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται να το κάνουν μόνοι τους, αφού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μην ξαναζήσουν μια τέτοια στιγμή» συνεχίζουν οι ΝΥΤ.
Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζουν αφενός τις προειδοποιήσεις Μπάιντεν προς το Τελ Αβίβ να μην πλήξουν πυρηνικές ή ενεργειακές εγκαταστάσεις, λέγοντας ότι οποιαδήποτε απάντηση θα πρέπει να είναι «ανάλογη» με την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ και αφετέρου την σαφή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, προς τον Ισραηλινό όμόλογό του ότι οι ΗΠΑ ήθελαν το Ισραήλ να αποφύγει αντίποινα που θα οδηγούσαν σε νέα κλιμάκωση από τους Ιρανούς.
Οι πυρηνικοί στόχοι έχουν «κρατηθεί για αργότερα»
Κατά τους New York Times «είναι πιθανό ότι τα πρώτα αντίποινα του Ισραήλ κατά του Ιράν θα επικεντρωθούν σε στρατιωτικές βάσεις και ίσως σε κάποιες τοποθεσίες πληροφοριών. Τουλάχιστον αρχικά, το Ισραήλ φαίνεται απίθανο να κυνηγήσει τα πυρηνικά του Ιράν. Μετά από συζήτηση, οι στόχοι αυτοί φαίνεται να έχουν “κρατηθεί” για αργότερα, εάν οι Ιρανοί κλιμακώσουν με δική τους αντεπίθεση»
Στο δημσίευμα σημειώνετα, ωστόσο, ότι «υπάρχει μια αυξανόμενη συζήτηση στο εσωτερικό του Ισραήλ, που απηχεί και ορισμένους στις Ηνωμένες Πολιτείες, να αξιοποιήσουν τη συγκυρία και να πάνε πίσω για χρόνια ή και περισσότερο τη δυνατότητα του Ιράν να βρίσκεται στο κατώφλι παραγωγής μιας πυρηνικής βόμβας. Ενώ μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης έχει επικεντρωθεί στο γεγονός ότι το Ιράν θα μπορούσε σχεδόν σίγουρα να αυξήσει τον εμπλουτισμό για την παραγωγή ουρανίου ποιότητας βόμβας μέσα σε λίγες εβδομάδες, το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι οι Ιρανοί μηχανικοί θα χρειάζονταν μήνες ή ίσως περισσότερο από ένα χρόνο για να μετατρέψουν αυτό το καύσιμο σε ένα όπλο που θα μπορούσε να παραδοθεί».
Αμερικανοί αξιωματούχοι, με πρώτο τον Τζο Μπάιντεν παλεύουν να αφαιρέσουν τέτοια πλήγματα από το τραπέζι, λέγοντας ότι πιθανότατα θα ήταν αναποτελεσματικά και θα μπορούσαν να βυθίσουν την περιοχή σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας, σημειώνουν οι ΝΥΤ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μέχρι το 2021 και την πρωθυπουργία του Ναφτάλι Μπένετ, το Ισραήλ δεν είχε πραγματικό σχέδιο για να επιτεθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αντ’ αυτού εστίαζε στη Χεζμπολάχ. Εκείνος ήταν ο οποίος είχε ζητήσει «νέες ασκήσεις για την προσομοίωση πτήσης μεγάλων αποστάσεων προς το Ιράν και να διατεθούν νέοι πόροι στις προετοιμασίες».
Οι επόμενες κινήσεις του Ιράν
Ανεξάρτητα του αν το Ισραήλ θα χτυπήσει ή όχι τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, υπάρχουν, κατά τους ΝΥΤ, νέοι λόγοι ανησυχίας για το πυρηνικό μέλλον της Τεχεράνης.
Η πρώτη ανησυχία είναι ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τις τελευταίες εβδομάδες, ότι η Ρωσία μοιράζεται τεχνολογικά θέματα με το Ιράν για τα πυρηνικά. Αξιωματούχοι περιγράφουν τη βοήθεια ως «τεχνική βοήθεια» και λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι παρέχει στο Ιράν το υλικό που χρειάζεται για να κατασκευάσει μια κεφαλή. Όμως, μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία είχε συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να περιορίσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ακόμη και να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις του 2015 στο πλευρό των δυτικών εθνών. Τώρα, εάν οι αμερικανικές αναφορές είναι σωστές, η ανάγκη της Ρωσίας για ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλα όπλα σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιταχύνει την πρόοδο του Ιράν προς την κατασκευή πυρηνικής συσκευής.
Η δεύτερη ανησυχία είναι ότι η ζημιά που προκλήθηκε στη Χεζμπολάχ τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του αποκεφαλισμού της ηγεσίας της, θα μπορούσε να κάνει το Ιράν να αισθάνεται ευάλωτο. Δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στην ικανότητα της τρομοκρατικής ομάδας να χτυπήσει το Ισραήλ. Η κίνηση για την απόκτηση πυρηνικού όπλου μπορεί να γίνει ο μόνος πραγματικός τρόπος για να αποτρέψει το Ισραήλ.
Και τέλος, η τρίτη ανησυχία είναι ότι το ιρανικό πρόγραμμα θα γίνει πιο δύσκολο να χτυπηθεί. Πριν από αρκετά χρόνια, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αμερικανικών και ισραηλινών δορυφόρων, το Ιράν άρχισε να σκάβει ένα τεράστιο δίκτυο σήραγγας ακριβώς νότια του Natanz. Δεν είναι ακόμη σε λειτουργία. Στο παρελθόν – όταν το Ισραήλ κατέστρεψε μη ολοκληρωμένους ακόμη πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ιράκ το 1981 και στη Συρία το 2007 – ήταν ακριβώς η στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει προληπτικές επιθέσεις.
Αμερικανός αξιωματούχος: Γιατί είναι δύσκολο να χτυπηθούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας δήλωσε σε αραβικό μέσο τη Δευτέρα ότι η στόχευση του Ισραήλ στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις απαιτεί αεροπορικές δυνατότητες που διαθέτουν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το Ισραήλ, με τη σειρά του, διαθέτει ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες, αλλά θα χρειαστεί την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για να ολοκληρώσει μια τέτοια αποστολή.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσε τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς διοικητές για την αξιολόγησή του σχετικά με τη στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες του Διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ – Centcom, στρατηγού Έρικ Κουρέλα, με τους Ισραηλινούς ηγέτες τις τελευταίες δύο ημέρες στο Τελ Αβίβ ήταν εποικοδομητικές και επικεντρώθηκαν στα «σημαντικότερα σχέδια απάντησης στα πρόσφατα ιρανικά χτυπήματα».
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η αμερικανική εκτίμηση για το χτύπημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Ισραήλ θα απέχει από την εκτέλεση αυτής της αποστολής.
Γεωγραφικές πολυπλοκότητες
Δορυφορική εικόνα από το Planet Labs PBC δείχνει την κατασκευή μιας υπόγειας εγκατάστασης στην πυρηνική τοποθεσία Natanz του Ιράν
Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι τοποθεσίες των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων έχουν πολλές γεωγραφικές επιπλοκές, εκτός από το ότι απαιτούν αρκετούς γύρους αεροπορικών επιδρομών για αρκετές ημέρες.
Ο αξιωματούχος θεώρησε ότι μία από τις πιο δύσκολες αεροπορικές επιχειρήσεις είναι το χτύπημα στόχων σε μακρινές γεωγραφικές περιοχές, ειδικά εάν βρίσκονται σε υπόγεια μέρη.
Οι δηλώσεις του αξιωματούχου έρχονται ώρες αφότου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιόαβ Γκάλαντ, όπου ενημερώθηκε, σύμφωνα με δήλωση του Πενταγώνου, ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί κρίσιμες δυνατότητες στην περιοχή για να υπερασπιστεί τις δυνάμεις της και να υποστηρίξει το Ισραήλ.
Ο Γκάλαντ είπε στο CNN ότι το Ισραήλ συντονίζεται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς προετοιμάζεται να απαντήσει στο Ιράν, αλλά «θα λάβει τις δικές του ανεξάρτητες αποφάσεις» για το πώς θα απαντήσει.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την αντίθεσή τους σε επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ο Γκάλαντ είπε ότι το Ισραήλ «δεν έχει αποκλείσει καμία από τις επιλογές του».
Υπό το πρίσμα της ασυμφωνίας στα οράματα της Ουάσιγκτον και του Τελ Αβίβ ως προς την απάντηση στο Ιράν, οι πληροφορίες του Πενταγώνου επιβεβαιώνουν ότι η ισραηλινή απάντηση στο Ιράν έρχεται και θα είναι μεγαλύτερη από όλες τις προσδοκίες.
Σύμφωνα με την al Jazeera, ελλείψει αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης, το Ισραήλ θα ήταν μόνο του στην προσπάθειά του να περάσει μέσα από στρώματα ιρανικής αεράμυνας για να φτάσει σε εγκαταστάσεις που είναι υπόγειες ή θαμμένες βαθιά στα βουνά.
Στο Natanz όπου βρίσκονται οι κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι σημειώνεται πρόοδος στην κατασκευή μιας νέας υπόγειας τοποθεσίας που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αίθουσες εμπλουτισμού ουρανίου και άλλες εγκαταστάσεις.
Υπολογίζεται ότι στα 100 μέτρα (328 πόδια) κάτω από το έδαφος, είναι τόσο βαθιά που ακόμη και οι αμερικανικές βόμβες καταστροφής που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στη Γάζα με καταστροφικά αποτελέσματα πιθανότατα δεν θα το καταστρέψουν.
Ένα άλλο αρνητικό σημείο για ενδεχόμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν είναι η εναντίωση της ηγεσίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας και η εντατικοποίηση της προσοχής της στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας.
Μάλιστα, ο Ταξίαρχος Αχμάντ Ηαγκταλάμπ, επικεφαλής της Πυρηνικής Διοίκησης του IRGC, έχει δηλώσει στα ιρανικά media ότι η Τεχεράνη εντόπισε ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις και «έχει τo δάχτυλo στη σκανδάλη» για να εξαπολύσει άλλη μια μεγάλη επίθεση.
Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Εχέδωρος
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Οι δρόμοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε χωμάτινα φαράγγια και, σε πολλά σημεία, η ατμόσφαιρα είναι ανυπόφορη από τη δυσοσμία των πτωμάτων που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Συντρίμμια και μπάζα παντού. Η Γάζα μπαίνει στο δεύτερο έτος του πολέμου με μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση να είναι σε εξέλιξη.
Μετά τη φριχτή τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς εισέβαλε στο νότιο Ισραήλ και σφάγιασε 1.200 ανθρώπους, αρπάζοντας παράλληλα 251 ομήρους, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια από τις πιο θανατηφόρες και καταστροφικές στην πρόσφατη ιστορία κατά της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 41.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 11.000 παιδιά και 6.000 γυναίκες, όπως υπολογίζει ο ΟΗΕ. Επιπλέον 97.000 έχουν τραυματιστεί – στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν χάσει μέλη του σώματός τους.
Χωρίς ορατό τέλος του πολέμου και χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα, είναι αδύνατο να πούμε πότε – ή ακόμα και αν – θα ξαναχτιστεί οτιδήποτε. Ακόμη και μετά τη λήξη των μαχών, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να μείνουν κολλημένοι ζώντας σε άθλια στρατόπεδα σκηνών για χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι η ανοικοδόμηση μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες. Οι συνεχείς αεροπορικές επιδρομές έχουν αφήσει στον παλαιστινιακό θύλακα συντρίμμια 40 εκατ. τόνων. Υπολογίζεται ότι μόνο για να καθαριστούν αυτά θα απαιτηθούν 650 εκατ. δολάρια και θα πρέπει να περάσουν…15 χρόνια!
«Αυτός ο πόλεμος είναι καταστροφή και δυστυχία. Θα έκανε τις πέτρες να φωνάζουν», λέει στο Associated Press η Σιφάα Χέτζο, μια 60χρονη γυναίκα σε μια σκηνή στη γη, όπου κάποτε βρισκόταν το σπίτι της.
Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για την ανείπωτη καταστροφή. Λέει ότι η τρομοκρατική οργάνωση ενσωμάτωσε μεγάλο μέρος της στρατιωτικής της υποδομής, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιομέτρων (μίλια) σηράγγων, σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπου έγιναν μερικές από τις πιο σκληρές μάχες. Παράλληλα υποστηρίζει ότι μετέτρεψε δεκάδες σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια σε κέντρα διοίκησης, ελέγχου και αποθήκευσης εξοπλισμού. Από την άλλη υπάρχουν πολλές καταγγελίες για χτυπήματα σε κτίρια, όπου ήταν γνωστό πως έχουν καταφύγει εκτοπισμένο άμαχοι.
Διαλυμένες υποδομές και σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης – 18,5 δισ. η ζημιά
Το 66% των υποδομών στη Γάζα έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Πάνω από 227.000 κατοικίες έχουν εξαφανιστεί. Εάν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, περίπου οι μισές οικογένειες «δεν έχουν πού να επιστρέψουν», είπε στο AP η Άλισον Έλι, συντονίστρια του Shelter Cluster. Τα κτίρια που έχουν καταστραφεί στον παλαιστινιακό θύλακα σε έναν χρόνο είναι όσα καταστράφηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία σε δύο χρόνια πολέμου. Και για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά μεγέθους. Η έκταση της Γάζας είναι λιγότερο από τη μισή εκείνης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κιέβου.
Το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης της Γάζας έχει καταρρεύσει. Πάνω από το 80% των υγειονομικών εγκαταστάσεων της —και ακόμη περισσότεροι από τους δρόμους της έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Στα τέλη Ιανουαρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα υπολόγισε ζημιές 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων – σχεδόν το συνδυασμένο οικονομικό προϊόν της Δυτικής Όχθης και της Γάζας το 2022. Το ποσό έχει σίγουρα ανέβει.
Περίπου το 90% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο, συχνά πολλές φορές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Η πείνα είναι ευρέως διαδεδομένη.
Το πρώτο εμπόδιο σε οποιαδήποτε σημαντική ανοικοδόμηση είναι τα βουνά των ερειπίων. Εκεί που κάποτε βρίσκονταν σπίτια, σχολεία, καταστήματα, γραφεία, υπάρχουν τώρα γιγάντια ερείπια με ανθρώπινα υπολείμματα, επικίνδυνες ουσίες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Θέματα Εκπομπής 7ης Οκτωβρίου 2024 1. Ο Παπαχελάς προειδοποιεί: Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει την πολιτική αποσταθεροποίηση 2. Κύπρος: Οι Τούρκοι στρατηγοί επιδιώκουν να καταλαβουν τη μισή νεκρή γραμμή 18:00 3. Τουρκία: “Βρώμικη” συμφωνία Βερολίνου-Άγκυρας 27:10 4. Ισραήλ: Η πρώτη επέτειος της εισβολής της Χαμάς – Διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ για την επίθεση στο Ιράν 54:45 5. ΗΠΑ: Σε θρίλερ μετατρέπεται η προεκλογική εκστρατεία στις επτά κρίσιμες πολιτείες 54:45 6. Ρωσία: Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο σεισμός 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ιράν, οφείλεται στην πρώτη πυρηνική δοκιμή του Ιράν που έκανε στην έρημο της χώρας 59:50
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για να αποθηκεύουμε και/ή να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες της συσκευής. Η συγκατάθεση για αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα, όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά
Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό να καταστεί δυνατή η χρήση μιας συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή χρήστη ή για τον αποκλειστικό σκοπό της μετάδοσης μιας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή η πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Διαφημιστικά
Ο τεχνικός χώρος αποθήκευσης ή η πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη για την αποστολή διαφημίσεων ή για την παρακολούθηση του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε πολλούς ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς μάρκετινγκ.