Ακολουθήστε μας

Πολιτική

«Made in Greece» με ιστορία από το 1865: Η Pyramis πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η Πίτσος

Δημοσιεύτηκε στις

Η ελληνική βιομηχανία Pyramis “ανασταίνει” την ΠΙΤΣΟΣ

Ζήτημα ορισμένων μηνών αποτελεί η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών από τη νέα μονάδα της Pyramis Μεταλλουργία στα Οινόφυτα. Το εργοστάσιο θα περιλαμβάνει εξοπλισμό της πρώην Πίτσος που βρισκόταν στην περιοχή του Ρέντη, ενώ σε αυτό θα απασχολούνται και ορισμένοι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας που κατέβασε ρολά το 2020. Η συνέχιση της δραστηριότητας της Πίτσος, εν προκειμένω μέσω της Πυραμίς, αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκου Μπακατσέλου.

Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», η παραγωγή στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και για τη δημιουργία ακόμα μιας πηγής μελλοντικής ανάπτυξης για την οικονομία. «Είναι κάτι που είχαμε στο παρελθόν και που με τον κατάλληλο συνδυασμό πολιτικών και βούλησης μπορεί να επιστρέψει» έχει σημειώσει.  

Το restart της Πίτσος που σημαίνει πρακτικά τη δημιουργία μιας νέας μονάδας με νέα προϊοντική γκάμα από την Pyramis, δεν ήταν δεδομένο. Αρχικά, δεδομένο ήταν μόνο το λουκέτο το 2018, ύστερα από 115 χρόνια λειτουργίας της ιστορικής βιομηχανίας. Κι αυτό σε συνέχεια της απόφασης της διοίκησης της ελληνικής θυγατρικής της γερμανικής BSH για μεταφορά της παραγωγής της στην Τουρκία και για διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας της μονάδας το 2018. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Νίκος Μπακατσέλος ως ενδιαφερόμενος για την επαναλειτουργία της μονάδας και για διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους των εργαζομένων της. Χρειάστηκε να λάβουν χώρα, σκληρές ως ένα βαθμό, διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής της Pyramis και των Γερμανών, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.  

Η επαναλειτουργία 

Πλέον την επόμενη άνοιξη αναμένεται η νέα μονάδα να ξεκινήσει την λειτουργία της, καθιστώντας την Pyramis ως την μοναδική ελληνική εταιρεία με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών.  

Το εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί, αρχικά, σε πιλοτική φάση στα τέλη του προσεχούς Μαρτίου και για τον σκοπό αυτό τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η μεταφορά στα Οινόφυτα του αναγκαίου εξοπλισμού. Σε πρώτη φάση, η μονάδα θα παράγει εστίες κουζίνας και θα ακολουθήσει η παραγωγή φούρνων και απορροφητήρων με την επωνυμία «Pyramis». Προηγήθηκε αναζήτηση αρκετών μηνών για τον εντοπισμό και απόκτηση, μέσω leasing, του κατάλληλου χώρου στα Οινόφυτα, όπου θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός της πρώην Πίτσος, όπως και νέα μηχανήματα. Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Πίτσος» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.    

Τι έχει προηγηθεί 

Η επανεκκίνηση της Πίτσος, μέσω της εταιρείας Πυραμίς, γράφει ένα καινούργιο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία της βιομηχανίας, της οποίας τα πρώτα βήματα εντοπίζονται το 1865. Εκείνη τη χρονιά, η οικογένεια Πίτσου ίδρυσε την «Πίτσος», ένα μικρό κατάστημα στην οδό Περικλέους στην Αθήνα, όπου κατασκευάζονταν μικρές οικιακές συσκευές της εποχής, όπως ψυγεία νερού και αργότερα γκαζιέρες και θερμάστρες, αλλά και θερμοσίφωνες λαδιού. Κατά τον Μεσοπόλεμο, η επιχείρηση μετακόμισε στους Αμπελοκήπους και μερικά χρόνια αργότερα, τα ηνία ανέλαβε η δεύτερη γενιά και ο Απόστολος Πίτσος. «Δείτε μία γκαζιέρα Πίτσος, προτού αγοράσετε», αναφέρει μία διαφήμιση του 1940. 

Ο εξηλεκτρισμός κατ’ αρχήν των μεγάλων αστικών κέντρων και των πόλεων που διέθεταν ανεπτυγμένη ήδη βιομηχανία, ενίσχυσε τη ζήτηση για ηλεκτρικές συσκευές, με την Πίτσος να κατασκευάζει το 1959 εργοστάσιο στην περιοχή του Ρέντη. Ηδη, στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνταν δύο ακόμη ιστορικές εταιρείες, η Izola και η Eskimo. Στη συνέχεια, η Πίτσος προχώρησε στην παραγωγή καταψυκτών, ηλεκτρικών κουζινών, το 1968 ξεκίνησε να κατασκευάζει ασπρόμαυρες τηλεοράσεις, λάνσαρε το 1971 τους τηλεοπτικούς δέκτες με τηλεχειριστήριο, ενώ είχε φτάσει να κατασκευάζει ακόμη και επαγγελματικά τρίκυκλα. 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Απόστολος Πίτσος, με σπουδές μηχανολόγου στο Αουε της Γερμανίας, ξεκίνησε να συνεργάζεται με τη Siemens. Το 1977 ο γερμανικός όμιλος Bosch – Siemens Hausgeräte GmbH εξαγόρασε το 60% της Πίτσος, με τη Siemens A.E. Hellas να αποκτά το 20% της ελληνικής εταιρείας. Η είσοδος των Γερμανών οδηγεί σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης την Πίτσος, η οποία ξεκινάει την παραγωγή ψυγείων No Frost. Το 1996 η εταιρεία μετονομάστηκε σε BSP ΑΒΕ (από τα αρχικά των Bosch, Siemens, Pitsos) και το 2001 η νέα της επωνυμία θα μετατραπεί σε BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ. To 2012 ολοκληρώθηκε η συμφωνία συμβιβασμού του Δημοσίου με τη Siemens που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas μέσω επένδυσης άνω των 60 εκατ. ευρώ. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία επιχείρησε, εκείνη την περίοδο, να μετεγκατασταθεί στη Μαγούλα Αττικής, εγχείρημα που μπλόκαρε ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας. Η επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας και η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη οδήγησαν πολύ γρήγορα την ΒSH να αναθεωρήσει την αρχική απόφασή της. Τον Σεπτέμβριο του 2014 από τη σύμπραξη της BSH αποχώρησε η Siemens, απομένοντας έτσι η υποχρέωση συμμόρφωσης προς τη συμφωνία Siemens – ελληνικού Δημοσίου στην Bosch.  

Τον Οκτώβριο του 2017 η διοίκηση της BSH Hellas, που είχε αποφασίσει να μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία, έκανε γνωστό ότι το 2018 το εργοστάσιό της θα πάψει την παραγωγική δραστηριότητά του, προτείνοντας στους εργαζομένους της να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Πηγή: moneyreview.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Ο Γεραπετρίτης “πλασάρει” συνυποσχετικό!

Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πολιτικής εικόνας, η σκηνοθεσία και η διαπραγματευτική στρατηγική είναι αλληλένδετες και κρίσιμες για την επικοινωνία ενός πολιτικού προσώπου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Σας είπα ….να πονηρευτείτε!….Και πιθανότατη προσυνενόηση με Τουρκία και προετοιμασία κοινής γνώμης με επίκληση…Συνυποσχετικού….

Γράφει ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος

1. Ο Σκηνοθέτης και το Μειδίαμα του Υπουργού

Η συνέντευξη ξεκινά με την παρουσία της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη, η οποία κάνει ερωτήσεις για το επίμαχο θέμα του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού. Ωστόσο, οι σκηνές δεν ήταν τυχαίες. Ο σκηνοθέτης φρόντισε να τοποθετήσει τον Υπουργό με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αποκαλυφθεί το μειδίαμά του την ώρα που η δημοσιογράφος τον ρωτούσε: «Το είχατε συζητήσει με τον κ. Φιντάν το θέμα…;».

Από την απάντησή του και την έκφρασή του, φάνηκε ότι η ερώτηση άγγιξε ένα… «ευαίσθητο σημείο», αλλά το επιλεγμένο πλάνο – με τον Υπουργό σε μακρινό πλάνο – κατάφερε να καλύψει την αντίδρασή του, προστατεύοντας την εικόνα του. Με τον τρόπο αυτό προστατεύθηκε ο Υπουργός κάτι που προφανώς δεν είναι η δουλειά ενός δημοσιογραφικού μέσου (μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε).

2. Το Συνυποσχετικό και η Παρουσίαση του Σκοπού

Η επόμενη σκηνή εστιάζει στον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος πλασάρει το Συνυποσχετικό, παρουσιάζοντας το ως το «κλειδί» για τη συμφωνία και την επιτυχή ολοκλήρωση των χαρτών. Ο ρόλος του Υπουργού ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων φάνηκε να υπογραμμίζεται μέσω αυτής της σκηνής, με τον Γεραπετρίτη να μεταφέρει την ευθύνη για την προετοιμασία των σχετικών συμφωνιών σε έναν όρο – το Συνυποσχετικό. Με αυτόν τον τρόπο, η πολιτική στρατηγική φαίνεται να εξισώνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με μια πράξη “τεχνικής” φύσης, προκειμένου να μειώσει το βάρος των ευθυνών και των πολιτικών επιλογών που εμπλέκονται στην εξεύρεση λύσης. Στην ουσία ο Υπουργός πλασάρει το Συνυποσχετικό ωσάν αυτό να ήταν ο σκοπός του συγχρονισμού των Χαρτών.

3. Η Δημοσιογράφος ως Φορέας Ειδήσεων: Η Στρατηγική των Ερωτήσεων

Η Σία Κοσιώνη επανέρχεται με ερωτήσεις. Ωστόσο, η δημοσιογράφος λειτουργεί όχι μόνο ως ερωτώσα, αλλά και ως φορέας των πληροφοριών που αναμένονται να “εκστομιστούν” από την πλευρά του Υπουργού. Η ίδια παρουσιάζει τις ειδήσεις και τις εξελίξεις, όχι ο Υπουργός. Οι ερωτήσεις της Κοσιώνη φαίνονται να είναι μελετημένες ώστε να ενισχύσουν το προκαθορισμένο αποτέλεσμα, την ανάδειξη της κυβέρνησης σε νικητή έναντι κάποιου… της Τουρκίας μάλλον.

Συμπεράσματα: Διαχείριση Εικόνας και Στρατηγική

Η συνέντευξη αυτή αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πολιτικής εικόνας, η σκηνοθεσία και η διαπραγματευτική στρατηγική είναι αλληλένδετες και κρίσιμες για την επικοινωνία ενός πολιτικού προσώπου. Στην περίπτωση του ΣΚΑΙ όμως ξεπεράστηκαν γραμμές δημοσιογραφικής ηθικής κι από τη συμφωνία και σύμπλευση με τις πολιτικές απόψεις οδηγούμαστε στην προπαγάνδα υπέρ της Κυβέρνησης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

DW: Το γερμανικό ΣτΕ ενέκρινε την επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα!

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας με έδρα στη Λειψία (αντίστοιχο με το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα) απεφάνθη ότι δύο πρόσφυγες που είχαν έρθει στη Γερμανία μέσω Ελλάδας μπορούν να απελαθούν από τις γερμανικές αρχές με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πρόκειται για μία δικαστική απόφαση-σταθμό, η οποία αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα ή τουλάχιστον να επαναφέρει πιο επιτακτικά το σχετικό αίτημα από γερμανικής πλευράς.

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας με έδρα στη Λειψία (αντίστοιχο με το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα) απεφάνθη ότι δύο πρόσφυγες που είχαν έρθει στη Γερμανία μέσω Ελλάδας μπορούν να απελαθούν από τις γερμανικές αρχές με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου, ενώ δεν υφίσταται νομικό κώλυμα για την επιστροφή τους εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, οι δικαστές απορρίπτουν το επιχείρημα ότι υφίσταται κίνδυνος εξευτελιστικής ή απάνθρωπης μεταχείρισης για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα: Οι δύο άνδρες, ένας 32χρονος από τη Σομαλία και ένας 34χρονος από τη Λωρίδα της Γάζας με αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής υπηκοότητα, είχαν έρθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, το 2018 και το 2017 αντιστοίχως. Και οι δύο αναγνωρίστηκαν ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, κατά συνέπεια έλαβαν άδεια παραμονής για την Ελλάδα. Στη συνέχεια όμως βρέθηκαν στη Γερμανία και κατέθεσαν εκ νέου αίτηση για χορήγηση ασύλου, την οποία απέρριψε η αρμόδια Αρχή, δηλαδή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF), αποφασίζοντας παράλληλα ότι οι δύο άνδρες θα πρέπει να απελαθούν στην Ελλάδα.

Το “Δουβλίνο” και οι εξαιρέσεις του

Προφανώς η αρμόδια Αρχή τήρησε κατά γράμμα τον Κανονισμό του Δουβλίνου, ο οποίος μπορεί να προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια αλλά θεωρείται ακόμη εν ισχύ από νομικής άποψης. Το “Δουβλίνο” προβλέπει ότι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση ασύλου ή τουλάχιστον για την επεξεργασία της σχετικής αίτησης είναι η πρώτη χώρα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην προκειμένη περίπτωση -όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις για εύλογους γεωγραφικούς λόγους- “πρώτη χώρα εισόδου” ήταν η Ελλάδα.

Θέλοντας όμως να αποφύγουν την επικείμενη απέλασή τους, οι δύο άνδρες προσέφυγαν στη γερμανική δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι υφίσταται κίνδυνος παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων τους εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν πολλά γερμανικά δικαστήρια είχαν δικαιώσει πρόσφυγες σε παρόμοιες περιπτώσεις, κάνοντας δεκτό το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, εντός ή και εκτός των προσφυγικών καταυλισμών. Ενδεικτικά αναφέρεται η απόφαση του Ανωτέρου Διοικητικού Δικαστηρίου στο ομόσπονδο κρατίδιο του Ζάαρ τον Νοέμβριο του 2022, το οποίο είχε δικαιώσει πέντε πρόσφυγες από τη Συρία, εκτιμώντας ότι στην Ελλάδα “υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους”.

Αλλάζει η νομολογία στη Γερμανία;

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν. Στη σημερινή ετυμηγορία του το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει “αξιόλογη πιθανότητα” να βρεθούν οι δύο άνδρες μετά την απέλασή τους σε μία “ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης”, η οποία δεν θα τους επιτρέπει να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες που αφορούν τη διαμονή, τη διατροφή και τις συνθήκες υγιεινής και αυτό ισχύει ακόμη και αν συνυπολογιστούν τα “γραφειοκρατικά εμπόδια” στην Ελλάδα και η ελλιπής πρόσβαση σε κρατικά επιδόματα. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει στον προηγούμενο βαθμό δικαιοδοσίας το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο της Έσσης.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γερμανία, όπως η Pro Asyl, επισημαίνουν ότι έχουν “εντελώς διαφορετική εικόνα” για τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Πάντως, η ετυμηγορία του ανωτάτου γερμανικού διοικητικού δικαστηρίου αναμένεται να αναζωπυρώσει τη συζήτηση για την αποκαλούμενη “δευτερογενή μετανάστευση”, η οποία και στο παρελθόν έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Πηγή: Deutsche Welle

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Οι Τούρκοι «καταπίνουν» τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Άγκυρας (DEHUKAM) έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ακαδημαϊκή εργασία για τον Θαλάσσιο Χωρικό Σχεδιασμό της Τουρκίας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ελλάδας για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ), η Άγκυρα φρόντισε να δώσει το δικό της στίγμα, δημοσιοποιώντας την πρώτη σχετική μελέτη.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Άγκυρας (DEHUKAM) έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ακαδημαϊκή εργασία για τον Θαλάσσιο Χωρικό Σχεδιασμό της Τουρκίας. Η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι, καθώς η μελέτη εστιάζει —όπως σημειώνεται— στη βέλτιστη αξιοποίηση των θαλάσσιων ζωνών που περιβάλλουν τη χώρα, σε μια περίοδο όπου η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία και τα συμφέροντά της στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και πέραν αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ NEWSFIRE.GR

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιστορία - Πολιτισμός28 λεπτά πριν

Πώς η νηστεία διαμόρφωσε τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων

Παρά το ότι επί αιώνες ζούσαν υπό καθεστώς κατοχής και δουλείας από την εποχή της έλευσης του Χριστιανισμού μέχρι και...

Αναλύσεις58 λεπτά πριν

Ο Γεραπετρίτης “πλασάρει” συνυποσχετικό!

Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ αποδεικνύει ότι η διαχείριση της πολιτικής εικόνας, η σκηνοθεσία και η διαπραγματευτική στρατηγική είναι αλληλένδετες και...

Οικονομία1 ώρα πριν

Ατσαλάκης στο Naftemporiki TV: «Δεν έχουν επιστημονική βάση» οι δασμοί Τραμπ

Για τον αντίκτυπο των δασμών Τραμπ μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργος Ατσαλάκης, στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και...

Διεθνή2 ώρες πριν

Νετανιάχου: Οδηγίες στην διαπραγματευτική ομάδα για τις προσπάθειες με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε απόψε σύσκεψη για την αξιολόγηση του ζητήματος των ομήρων με την διαπραγματευτική ομάδα και κορυφαίους αξιωματούχους...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Μια παρέα Ολιγάρχες ξεπλένουν τον κοινοβουλευτοφασισμό

Σχολιασμός του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Δημοφιλή