Διεθνή
Εθελοντές δισεκατομμυρίων – Ζαλίζουν τα ποσά που απορροφούν οι ΜΚΟ από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις

18 διαφορετικοί Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί έχουν χρηματοδοτηθεί απευθείας από την Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 2,34 δισεκατομμύρια ευρώ έχει εισρεύσει στην Ελλάδα από το 2015, με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η προσφυγική κρίση.
Οπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Κομισιόν (στοιχεία Ιανουαρίου 2020), από τα χρήματα αυτά, περισσότερα από 1,285 δισ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί σε διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τα μεγαλύτερα ποσά έχουν διατεθεί στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 723 εκατ. ευρώ έως σήμερα, καθώς και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for MigrationIOM), ο οποίος έχει λάβει 336,3 εκατ. ευρώ. Αυτοί οι δύο διεθνείς οργανισμοί, μάλιστα, είναι και οι μοναδικοί που έχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα projects σε εξέλιξη, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Το «ESTIA»
Για παράδειγμα, η UNHCR «τρέχει» το πρόγραμμα «ESTIA», το οποίο παρέχει σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στέγαση σε διαμερίσματα, καθώς και οικονομική στήριξη μέσω προπληρωμένων καρτών (για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών). Τον Δεκέμβριο του 2018 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση η χρηματοδότηση του προγράμματος «ESTIA» (2019) με 194,64 εκατ. ευρώ. Και ενώ αποδέκτης της χρηματοδότησης αυτής είναι η Υπατη Αρμοστεία, η ιστοσελίδα του οργανισμού αναγράφει ως συνεργάτες του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μια σειρά από μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως, για παράδειγμα, οι Praksis, Arsis, Solidarity Now, METAdrasi, Catholic Relief Services, Ηλιακτίδα, Νόστος, Faros, Save the Children, INTERSOS, Medecins du Monde, Greek Council for Refugees, Samaritan’s Purse και Terre des Hommes.
Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση για projects που «τρέχουν» σήμερα, όπως το «Helios», ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενσωμάτωση προσφύγων, που ζουν σε προσωρινές δομές, στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα αυτό, που τον Ιούνιο του 2019 χρηματοδοτήθηκε με 47,17 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από τον IOM σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Catholic Relief Services, Danish Refugee Council, Greek Council for Refugees, Solidarity Now, INTERSOS, METAdrasi και Ploigos.
Την ίδια στιγμή, ο IOM έχει σε εξέλιξη στην Ελλάδα προγράμματα όπως το «Filoxenia» (που παρέχει προσωρινή στέγαση και προστασία για τους πιο ευάλωτους μετανάστες και χρηματοδοτήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με 75,6 εκατ. ευρώ) και το «Pedia» (που παρέχει εκπαίδευση και στέγαση σε παιδιά μετανάστες και έλαβε τον Οκτώβριο του 2018 χρηματοδότηση 35,3 εκατ. ευρώ). Επιπλέον, ο IOM εκτελεί, σε συνεργασία με τη UNICEF, ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση του ελληνικού συστήματος υποδοχής προσφύγων, για το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 χρηματοδότηση ύψους 63,76 εκατ. ευρώ.
Προγράμματα
Για προγράμματα που «έτρεξαν» τα προηγούμενα χρόνια και πλέον έχουν ολοκληρωθεί έλαβαν χρηματοδότηση μια σειρά από διεθνείς οργανισμοί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ανάμεσά τους το Χαμόγελο του Παιδιού, η METAdrasi, το Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων, ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου, η γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση Arbeiter-SamariterBund, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), η Terre des Hommes, οι οργανισμοί Mercy Corps και CARE, το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων και η οργάνωση Save the Children. Χρηματοδότηση για δράσεις στην Ελλάδα αναφέρεται ότι έλαβε, μεταξύ άλλων, το 2016 και η βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση OXFAM, η φήμη της οποίας αμαυρώθηκε όταν αποκαλύφθηκαν τα σεξουαλικά όργια των εργαζομένων της στην Αϊτή.
Από τα κονδύλια που έχει διαθέσει έως τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση των αναγκών που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα στην Ελλάδα, περίπου 945.000.000 ευρώ έχουν χορηγηθεί σε κρατικούς φορείς.
Η πιο πρόσφατη απόφαση αφορά τα 10,21 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν για την Υπηρεσία Ασύλου, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης σε μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα. Κατά τα άλλα, 25,69 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για δράσεις του υπουργείου Αμυνας, που αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση, την περίθαλψη προσφύγων, καθώς και τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα. Αλλα 22,85 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την Ακτοφυλακή, ενώ με μικρότερα ποσά χρηματοδοτούνται τα υπουργεία Μετανάστευσης και Εσωτερικών.

Διεθνή
Εφημερίδα Kommersant: Ο Πούτιν θέλει ο Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος θα ήθελε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν επίσημα τις τέσσερις περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, ως τμήμα της Ρωσίας μαζί με την Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει επίσημα και τις τέσσερεις περιοχές που η Μόσχα διεκδικεί ως δικές της εκτός της Κριμαίας, γράφει η ημερήσια εφημερίδα Kommersant.
Η Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που παρίσταντο σε μια ιδιωτική επιχειρηματική συνάντηση με τον Πούτιν χθες Τρίτη, αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ήθελε οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν επίσημα τις τέσσερις περιοχές – Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, ως τμήμα της Ρωσίας μαζί με την Κριμαία, την οποία η Μόσχα κατέλαβε και προσάρτησε το 2014.
Η Ρωσία παρότι προελαύνει στο πεδίο της μάχης, δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές.
Σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση και αν αυτό θα μπορούσε να συμβεί «στο εγγύς μέλλον», η Kommersant γράφει ότι ο Πούτιν θα δεσμευόταν να μην διεκδικήσει την ουκρανική πόλη-λιμάνι Οδησσό και άλλα ουκρανικά εδάφη.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, είπε ότι ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα αυτό στην τηλεφωνική συνομιλία.
Ωστόσο ο ίδιος επιβεβαίωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τα μέλη της ρωσικής επιχειρηματικής ελίτ.
Ο Πεσκόφ δεν επιβεβαίωσε ωστόσο, εάν ο Πούτιν έθεσε κατά τη συνάντηση την ιδέα της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ των τεσσάρων περιοχών εκτός της Κριμαίας.
Διεθνή
Εκουαδόρ: Εξάγει το 70% της κοκαΐνης παγκοσμίως – Και ζητάει τον στρατό των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να πολεμήσει τα καρτέλ
Η βία έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, με τις συμμορίες να μάχονται για τον έλεγχο των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών.

Τη συνδρομή των στρατών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης και της Βραζιλίας στον «πόλεμο» του κατά του οργανωμένου εγκλήματος ζητάει ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ντάνιελ Νομπόα.
Μιλώντας στο BBC ο Νομπόα καλεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να χαρακτηρίσει τις συμμορίες του Εκουαδόρ ως τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως έχει κάνει με ορισμένα μεξικανικά και βενεζουελάνικα καρτέλ. Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Έρικ Πρινς, σύμμαχο του Τραμπ και ιδρυτή της αμφιλεγόμενης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Blackwater, διαβεβαίωσε ότι οι νόμοι του Ισημερινού θα γίνεται σεβαστός.
Η βία έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, με τις συμμορίες να μάχονται για τον έλεγχο των διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών. Το μεγαλύτερο μέρος της κοκαΐνης στον κόσμο διακινείται μέσω των λιμανιών του Εκουαδόρ.
Ο Νομπόα είχε και στο παρελθόν δηλώσει ότι επιθυμεί ξένη στρατιωτική βοήθεια για την αντιμετώπιση των καρτέλ, αλλά είναι η πρώτη φορά που κατονομάζει συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ευρώπη.
Η ασφάλεια αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 13 Απριλίου.
Σκληρή καταστολή
Ο Νομπόα έχει οικοδομήσει την 16μηνη θητεία του σε μια σκληρή καταστολή των συμμοριών, στρατιωτικοποιώντας τους δρόμους και τις φυλακές. Ουσιαστικά ακολουθεί τα βήματα του προέδρου του προέδρου του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε. Ωστόσο, έχει δεχθεί κριτική από όσους θεωρούν τις τακτικές του υπερβολικά αυταρχικές.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο δείκτης ανθρωποκτονιών μειώθηκε κατά περίπου 16% από το 2023 στο 2024, αλλά παραμένει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2025, οι δολοφονίες έφτασαν σε ιστορικό ρεκόρ των 781 μέσα σε έναν μήνα.
«Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες»
Σε συνέντευξή του στο BBC News, ο Νομπόα δήλωσε: «Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες για να πολεμήσουμε αυτόν τον πόλεμο».
«Το 70% της κοκαΐνης παγκοσμίως εξάγεται μέσω του Εκουαδόρ. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των διεθνών δυνάμεων».
Επεσήμανε ότι αυτό που ξεκίνησε ως «εγκληματικές συμμορίες» είναι πλέον «διεθνείς ναρκοτρομοκρατικές» οργανώσεις, αποτελούμενες από 14.000 ένοπλους.
Η απόφαση του Τραμπ να χαρακτηρίσει ορισμένα λατινοαμερικανικά καρτέλ ως τρομοκρατικές οργανώσεις έχει δώσει στις αμερικανικές αρχές επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπισή τους.
Ο Νομπόα είπε στο BBC ότι θέλει να κάνει το ίδιο με τις συμμορίες του Εκουαδόρ: «Θα ήμουν χαρούμενος αν χαρακτήριζε τους Los Lobos, Los Choneros, Los Tiguerones ως τρομοκρατικές ομάδες, γιατί αυτό ακριβώς είναι».
Έχει ήδη δώσει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να επιδιώξει συμφωνίες συνεργασίας με «σύμμαχα έθνη» για την υποστήριξη της αστυνομίας και του στρατού του Ισημερινού. Παράλληλα, επιδιώκει την κοινοβουλευτική έγκριση για την τροποποίηση του συντάγματος, ώστε να επιτραπεί ξανά η παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα.
Εκτός από τις συνταγματικές αλλαγές, απαιτείται και η πολιτική βούληση άλλων χωρών για την υλοποίηση αυτής της πρότασης. Η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό είναι δαπανηρή και επικίνδυνη, αλλά υπάρχει προηγούμενο. Οι ΗΠΑ διατηρούσαν στρατιωτική βάση στον Ισημερινό για αντιναρκωτικές επιχειρήσεις έως το 2009, πριν ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απαγορεύσει την παρουσία ξένων στρατευμάτων.
Ο Νομπόα θα πρέπει να πείσει ηγέτες όπως ο Τραμπ και αξιωματούχους στην Ευρώπη, όπου καταλήγουν τα ναρκωτικά, ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον να σταματήσουν τα καρτέλ και τη διακίνηση ναρκωτικών.
Οι αντιδράσεις για τη συνεργασία με τη Blackwater
Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Έρικ Πρινς, ο Νομπόα δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε έναν ασύμμετρο, αστικό ανταρτοπόλεμο. Έχει την εμπειρία. Συμβουλεύει τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία μας».
Ο Πρινς ίδρυσε τη Blackwater, μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά ενεπλάκη σε σοβαρά σκάνδαλα. Πούλησε την εταιρεία το 2010.
Τέσσερις εργολάβοι της Blackwater καταδικάστηκαν για τη δολοφονία 14 Ιρακινών πολιτών στη Βαγδάτη το 2007 και αργότερα έλαβαν χάρη από τον Τραμπ το 2020. Όταν ρωτήθηκε αν ο Πρινς θα φέρει μισθοφόρους στη χώρα, ο Νομπόα απάντησε: «Όχι απαραίτητα μισθοφόρους. Μιλάμε για στρατούς. Ειδικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Βραζιλία. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για εμάς».
Κάποιοι στη χώρα ανησυχούν για την παρουσία του Πρινς, επικαλούμενοι το παρελθόν του και τους κινδύνους καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Νομπόα δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισημερινού δρουν αναλογικά στην καταπολέμηση του εγκλήματος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ανισορροπία μεταξύ του στρατού του, που αριθμεί 35.000 άτομα, και των 40.000 ενόπλων συμμοριών.
Η εκλογική αναμέτρηση
Ο δεύτερος γύρος αναμένεται να είναι αμφίρροπος, καθώς στον πρώτο γύρο ο Νομπόα επικράτησε της Λουίσα Γκονσάλες με μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα διαφορά.
Η ραγδαία αύξηση των ανθρωποκτονιών τον Ιανουάριο έχει ενισχύσει τους επικριτές του, που θεωρούν ότι η σκληρή πολιτική του αποτυγχάνει.
Η Γκονσάλες, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, δήλωσε: «Οι προεκλογικές υποσχέσεις του 2023 θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί σε ενάμιση χρόνο. Όχι σε δύο, ούτε σε τρία. Το έκανε; Όχι!».
Ο Νομπόα απαντά ότι η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα, καθώς πρόκειται για διεθνές έγκλημα.
Το Εκουαδόρ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με την ασφάλεια να καθορίζει την τύχη της εκλογικής μάχης.
Διεθνή
Ανησυχητική αύξηση 81% των περιστατικών που σχετίζονται με την τρομοκρατία το πρώτο τρίμηνο του 2025 στο Πακιστάν
Αυτονομιστικές και τρομοκρατικές ομάδες εκμεταλλεύονται την παρούσα αποσύνδεση μεταξύ του λαού και των κρατικών θεσμών και έχουν εντείνει τις ανατρεπτικές δραστηριότητές τους.

Το Πακιστάν υπήρξε μάρτυρας μιας ανησυχητικής αύξησης κατά 81% των περιστατικών που σχετίζονται με την τρομοκρατία το πρώτο τρίμηνο του 2025, με 80 τρομοκρατικές επιθέσεις και 218 θανάτους να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2024 κατά την οποία η χώρα κατέγραψε 44 περιστατικά τρομοκρατίας και 143 θανάτους.
Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας και αναλυτής, Ιμτιάζ Γκιουλ, μιλώντας στο Business Recorder είπε ότι οι αυτονομιστικές και τρομοκρατικές ομάδες εκμεταλλεύονται την παρούσα αποσύνδεση μεταξύ του λαού και των κρατικών θεσμών και έχουν εντείνει τις ανατρεπτικές δραστηριότητές τους. Η αποσύνδεση σημαίνει ότι ο μηχανισμός κρατικής ασφάλειας έχει χάσει τα μάτια και τα αυτιά των ανθρώπων που είναι τόσο κρίσιμο για τον αγώνα ενός κράτους ενάντια στους εγκληματίες και τους μη κρατικούς παράγοντες.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλεξε το Business Recorder από την Πύλη Τρομοκρατίας της Νότιας Ασίας (STP) και τον Παγκόσμιο Δείκτη Τρομοκρατίας (GTI), συνολικά 80 περιστατικά τρομοκρατίας καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο έως τις 17 Μαρτίου 2025, με τις επαρχίες Khyber Pakhtunkhwa (KPK) και Balochistan να είναι οι επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο. λαμβάνοντας υπόψη ότι το ημερολογιακό έτος 2024 καταγράφηκαν 44 περιστατικά που σχετίζονται με τρομοκρατία και 143 δολοφονίες.
Κατά το τρέχον έτος, καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών που σχετίζονται με την τρομοκρατία, με 31 περιστατικά να σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, 38 τον Φεβρουάριο και 11 τον Μάρτιο.
Η πλειονότητα των επιθέσεων πραγματοποιήθηκαν στις φυλετικές συνοικίες Khyber Pakhtunkhwa και Balochistan καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στο παρελθόν η FATA και ορισμένες περιοχές έγιναν μάρτυρες 57 επιθέσεων μαχητών, ενώ το Μπαλουχιστάν έγινε μάρτυρας σε περισσότερες από 24 επιθέσεις από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Η πλειονότητα των τρομοκρατικών επιθέσεων πιστεύεται ότι πραγματοποιούνται από τον παράνομο Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), τις αποσπασμένες ομάδες του και τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν (BLA).
Μεταξύ των σημαντικότερων περιστατικών είναι η αεροπειρατεία του τρένου Jaffar Express στις 13 Μαρτίου, όταν το τρένο, που ταξίδευε από την Κουέτα προς την Πεσαβάρ και μετέφερε 440 επιβάτες, δέχθηκε ενέδρα από τους τρομοκράτες της BLA.
Ομοίως, στις 28 Φεβρουαρίου, η Maulana Hamidul Haq Haqqani και έξι άλλοι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Darul Uloom Haqqani Akora Khattak στην περιοχή Nowshera.
Μιλώντας με το Business Recorder , ο αμυντικός αναλυτής υποστράτηγος Talat Masood (Retd) προσδιόρισε το Αφγανιστάν ως τη βασική αιτία της τρομοκρατίας στην περιοχή, επισημαίνοντας την παρουσία πολλών μαχητών ομάδων που δρουν από αφγανικό έδαφος.
Υποστήριξε ότι οι Αφγανοί Ταλιμπάν ήταν βασικοί υποστηρικτές αυτών των ρούχων και πρότεινε ότι η Αφγανική Προσωρινή Κυβέρνηση χρησιμοποιεί το Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) ως μοχλό πίεσης στο Πακιστάν. Δήλωσε περαιτέρω ότι το Αφγανιστάν, στην πραγματικότητα, ενεργεί ως πληρεξούσιος κατά του Πακιστάν.
ΠΗΓΗ: brecorder.com
-
Άμυνα2 εβδομάδες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική2 εβδομάδες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Άγριος τσακωμός Τραμπ-Ζελένσκι! Τινάχτηκε στον αέρα η συμφωνία – «Παίζεις με τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Παίζεις με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (…) και αυτό που κάνεις είναι πολύ ασεβές προς τη χώρα, αυτή τη χώρα», είπε ο πολύ θυμωμένος ο Ντόναλντ Τραμπ