Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Ο Σενέρ Λεβέντ διώκεται επειδή δεν συμφιλιώνεται με την κατοχή και υπερασπίζεται την Κυπριακή Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σενέρ Λεβέντ είναι μονίμως στο στόχαστρο της κατοχικής δύναμης, επειδή αναφέρεται χωρίς περιστροφή σε τουρκική κατοχή

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Σενέρ Λεβέντ, είναι μονίμως στο στόχαστρο της κατοχικής δύναμης, επειδή δεν μασά τα λόγια του. Αναφέρεται χωρίς περιστροφή σε τουρκική κατοχή. Λέει, δηλαδή, την κατοχή-κατοχή και δεν κρύβεται πίσω από διατυπώσεις συγκάλυψης της παράνομης παρουσίας της Τουρκίας στο νησί.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος συνειδητά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Απειλήθηκε πολλές φορές, μέχρι που έφθασαν Γκρίζοι Λύκοι, να επιτεθούν στα γραφεία της εφημερίδας με τη ψευδοαστυνομία να παρακολουθεί εξ αποστάσεων. Κι όλα αυτά επειδή επιμένει να εκφράζει τις απόψεις του, να καταφέρεται κατά της κατοχικής Τουρκίας.

  • Στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως το κοινό σπίτι, το κοινό κράτος όλων των Κυπρίων, την ώρα που κάποιοι άλλοι, στα κατεχόμενα έχουν συμφιλιωθεί με την κατοχή. Κάποιοι ασκούν με το γάντι κριτική στην Τουρκία, όταν δεν είναι στην εξουσία με τις πλάτες και την εύνοια της κατοχικής δύναμης. Όταν τους εκπαραθυρώσουν επειδή για την Άγκυρα όλοι είναι αναλώσιμοι.

Δεν είναι εύκολο σε συνθήκες κατοχής να αναμετράται κανείς με τις δυνάμεις αυτές. Με το καθεστώς της Άγκυρας, που είναι φασιστικό και βίαιο, δεν δέχεται την αντίθετη άποψη.  Το καθεστώς Ερντογάν επέβαλε στον Σενέρ Λεβέντ, ποινή φυλάκισης ενός έτους, την οποία στη συνέχεια μετέτρεψε σε χρηματικό πρόστιμο.

Ο Λεβέντ διώχθηκε επειδή δημοσίευσε στην εφημερίδα του, την «Αβρούπα», γελοιογραφία, η οποία κρίθηκε πως… προσβάλλει τον Ερντογάν. Δικάστηκε στα ψευδοδικαστήρια των κατεχομένων και αθωώθηκε. Ασκήθηκε από τους εγκάθετους της Άγκυρας «έφεση» ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησε δικαστική διαδικασία στην Τουρκία, που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης ενός έτους. Δικάστηκε ερήμην. Δεν κλήθηκε ποτέ να πει την άποψη του. Δεν ενημερώθηκε για την πορεία της δίκης. Μόνο την ποινή του ανακοίνωσαν.

Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως δεν αναγνωρίζει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, εξηγώντας πως από την όλη ιστορία προκύπτουν δυο ζητήματα.

Πρώτον, ότι με τη νέα κίνησή της, η Άγκυρα ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπιστεύεται την τ/κ «δικαιοσύνη». «Δεν με εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη καθώς πλέον η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», προσθέτει.

  • Δεύτερον, αναφέρει, «εφόσον δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του εγχώριου ‘’δικαστηρίου’’ και εγώ δεν αναγνωρίζω την απόφαση του δικού τους δικαστηρίου. Άλλωστε, όπως τονίζει ο δικηγόρος μου, ο δικηγόρος του,  κ. Ρεϊνάρ, ένα άτομο δεν μπορεί να καταδικαστεί δυο φορές για το ίδιο αδίκημα».

Ο Σενέρ Λεβέντ σύμφωνα με τη νέα απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, καλείται να πληρώσει στον Πρόεδρο της Τουρκίας το ποσό των 5100 ΤΛ, ως έξοδα της δίκης ενώ το πρόστιμο ανέρχεται στις 9.000 ΤΛ. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει το πρόστιμο γιατί δεν αναγνωρίζει την απόφαση.

Εκείνο που προέχει σήμερα είναι να προστατευθεί ο Λεβέντ. Να στηριχθεί και να προστατευθεί ως πολίτης Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ε.Ε. και ως ελεύθερος άνθρωπος, που μάχεται για τις απόψεις. Γι αυτό και πρέπει να τον υπερασπιστούμε.

https://hellasjournal.com/2022/04/o-sener-levent-diokete-epidi-den-simfilionete-me-tin-katochi-ke-iperaspizete-tin-kipriaki-dimokratia/

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Φωτιές άναψε ο Τραμπ! Οι απειλές και οι εκκλήσεις για το Κουρσκ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολάιν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Φωτιές άναψε η δημόσια έκκληση Τραμπ στον Πούτιν να «χαρίσει τις ζωές» στους περικυκλωμένους Ουκρανούς του Κουρσκ, ύστερα από την τουλάχιστον μυστήρια επικοινωνία του με τον Ρώσο Πρόεδρο για τη φύση της οποίας ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε διευκρινίσεις, μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολάιν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Η σύγχυση προκλήθηκε από την ανάρτηση του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία επιδοκίμαζε τις συζητήσεις που «είχε χθες» με τον Ρώσο ηγέτη, ενώ σε πρώτο πρόσωπο ανέφερε: «Ζήτησα αποφασιστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να…».

Προβληματισμό για τη στόχευσή του προκάλεσε επίσης ο δημόσιος ισχυρισμός Τραμπ ότι «χιλιάδες ουκρανικά στρατεύματα είναι πλήρως περικυκλωμένα από τον ρωσικό στρατό» στην περιοχή του Κουρσκ, κατάσταση για την οποία μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ έγραψε ότι ζήτησε από τον Πούτιν να «χαρίσει τη ζωή» στους Ουκρανούς στρατιώτες.

Η είδηση περί περικύκλωσης διαψεύδεται από ουκρανικές πηγές και στρατιωτικούς αναλυτές που την περιγράφουν ως μη ακριβή, καθώς επίσης και από τον Ζελένκσι που παραδέχεται ωστόσο ότι η κατάσταση στο Κουρσκ είναι δύσκολη.

Ζητά παράδοση ο Πούτιν

Από την πλευρά του ο Βλ. Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα εγγυηθεί την ασφάλεια των Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην περιοχή του Κουρσκ, εφόσον παραδοθούν».

Μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές πρέπει να δώσουν εντολή στους στρατιώτες τους να καταθέσουν τα όπλα τους.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα που παραμένουν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας θα καταστραφούν «ανελέητα» εάν συνεχίσουν να πολεμούν.

Ο Μεντβέντεφ ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η προσφορά Πούτιν για εγγύησης της ασφάλειάς τους ήταν μια ανθρώπινη χειρονομία, αλλά η ανατροπή για την Ουκρανία ήταν ότι «αν αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα, θα καταστραφούν όλοι μεθοδικά και ανελέητα».

Επιπλέον, είπε ότι οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποια επιλογή θα κάνει το Κίεβο.

Η επίμαχη ανάρτηση Τραμπ

Στην ανάρτηση που προκάλεσε τις πυροδότησε του ο Τραμπ ανέφερε:

«Είχαμε πολύ καλές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας χθες, και έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία αυτός ο φρικτός, αιματηρός πόλεμος να φτάσει επιτέλους στο τέλος του.

— ΑΛΛΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΘΕΣΗ.

Ζήτησα αποφασιστικά από τον Πρόεδρο Πούτιν να σώσει τις ζωές τους. Αυτή θα ήταν μια φρικτή σφαγή, που δεν θα έχει ξανασυμβεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Θεός να τους έχει όλους καλά!!!».

Τα μηνύματα Γουίτκοφ

Προ της ανάρτησης Τραμπ πάντως, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πάντως ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, στην εν λόγω συνάντηση, ο Πούτιν δήλωσε με έμφαση ότι η στάση του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία είναι ευθυγραμμισμένη με αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, αν και «χρειάζεται να γίνει ακόμη δουλειά» και από τις δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση «δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες» από τον Γουίτκοφ και ότι ο Πούτιν του έδωσε με τη σειρά του «πληροφορίες και ένα πρόσθετο μήνυμα για τον πρόεδρο Τραμπ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε χθες η Ρωσία συμφωνεί με την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, μόνο εάν αυτή οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ειρήνη και εφόσον εξαλειφθούν οι ρίζες της σύγκρουσης. Ουσιαστικά όμως ούτε αποδέχθηκε ούτε απέρριψε την αμερικανική πρόταση. 

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορικη

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Η επανατοποθέτηση της χώρας, οι διαφοροποιήσεις Δένδια και οι κινήσεις Σαμαρά

Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.

Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης, Ναυτεμπορική

Η ήττα της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία που επισφράγισε η ηγεσία Τραμπ, η αποκήρυξη του δικαιωματισμού και της woke ατζέντας, η επιστροφή σε εθνικές πολιτικές στο μεταναστευτικό, η εγκατάλειψη της κλιματικής αλλαγής που επιφέρει συνολικότερη αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική με επιστροφή στους υδρογονάνθρακες, διαμορφώνουν ένα νέο διεθνές περιβάλλον που οι απολήξεις του φθάνουν στην εσωτερική πολιτική και επιβάλλουν επανατοποθέτηση της χώρας. Ιδιαίτερη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η ενδυνάμωση της Τουρκίας και η ενίσχυση του περιφερειακού της ρόλου που δεν αντιμετωπίζεται με την «υποχωρητική πολιτική» των ήρεμων νερών και επιφέρει την ανάγκη για αλλαγή δόγματος στα ελληνοτουρκικά.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή ο μόνος που άνοιξε την βεντάλια των θεμάτων ήταν ο Αντώνης Σαμαράς -ανεξάρτητα από την συμφωνία ή διαφωνία με τις θέσεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε να μιλήσει για την ανάγκη να διατηρηθεί η εσωτερική σταθερότητα σε μία συγκυρία διεθνούς αναταραχής, δίχως να δίνει κατεύθυνση για την χώρα. Η αντιπολίτευση δεν έθεσε καθόλου τα ζητήματα, πέρα από το δυστύχημα των Τεμπών σε όλες τις διαστάσεις του.

Είναι ιδιαίτερα δυσχερής η θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός. Η ταύτιση με την προηγούμενη ηγεσία των ΗΠΑ και οι δημόσιες καταγγελίες περί «τραμπισμού» τον έχουν απομακρύνει από τη νέα ηγεσία. Η προθυμία του να ανακηρύξει ότι είμαστε σε «εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία», τον έχει κάνει εχθρό της χώρας που τώρα κερδίζει τον πόλεμο. Αλλά ούτε και στην Ευρώπη είναι ανεβασμένες οι μετοχές του. Ο πρωθυπουργός αποκλείστηκε από από τρεις διεθνείς διασκέψεις -Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο- για το Ουκρανικό παρότι η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ήταν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Ουκρανίας. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να προβάλλει τις καλές του σχέσεις με τον Ζελένσκι, την ώρα που ο υπουργός των Εξωτερικών του συμφωνεί με την στάση της Ουάσιγκτον για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Η Αριστερά που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι άνευ όρων υπέρ της ειρήνης αναζητά προσχήματα για να στηρίζει την επικίνδυνη πολιτική του Ζελένσκι καταδικάζοντας τον Τραμπ για «φραστικές υπερβολές», παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε καθαρά τον κίνδυνο να εκτραπούν τα πράγματα σε μία πυρηνική αναμέτρηση. Την ίδια ώρα τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της αμυντικής ανεξαρτησίας της Ευρώπης ενώ καταδικάζει την αύξηση των αμυντικών δαπανών που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους – λες και μπορεί να υπάρξει το ένα δίχως το άλλο.

Αποστάσεις Δένδια

Στα δυο θέματα που αποκτούν εμβληματική σημασία, στο Ουκρανικό και στο Συριακό, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και ταλαντευόμενη ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Οι χθεσινές διαφορετικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις στην Συρία και τις σφαγές που διαπράττει το νέο ισλαμικό καθεστώτος, δείχνουν ασάφεια της κυβερνητικής γραμμής. Το υπουργείο Εξωτερικών που είχε σπεύσει να χαιρετίσει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ δείχνει να είναι πιο κοντά στις Βρυξέλλες που ακόμη και τις σφαγές υποκριτικά τις αποδίδουν στα υπολείμματα του καθεστώτος Άσαντ και όχι στους Ισλαμιστές που καθοδηγούνται από την Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας πάλι ταυτίστηκε με την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο σε απόσταση από την αρχική δήλωση Γεραπετρίτη, ο οποίος ακολούθως έσπευσε να υπαναχωρήσει μετά από επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Η διάσταση έρχεται σε μία συγκυρία που έχουν ανοίξει όλα τα σενάρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από την αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω – σενάριο στο οποίο παίζει το όνομα του Νίκου Δένδια ως βασικού δελφίνου- μέχρι τις πρόωρες εκλογές, όταν θα εξαντληθεί το επικοινωνιακό αποτύπωμα του ανασχηματισμού.

Ενώ το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει την επανατοποθέτηση της χώρας και αναγκαίες διορθώσεις, το ελληνικό πολιτικό σύστημα δίνει μάχες οπισθοφυλακών μένοντας στην προηγούμενη κατάσταση, που όμως αποδοκιμάζεται από τους λαούς των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Τα συλλαλητήρια αλλά και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μεν κατακόρυφη πτώση της κυβέρνησης αλλά και συνολική δυσαρμονία του πολιτικού συστήματος με το εκλογικό σώμα διαμορφώνοντας συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου.

Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο αποκτά σημασία, η κινητικότητα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μετά την ομιλία του στην Βουλή πήρε σαφή θέση κατά των σφαγών στην Σύρια συνδέοντας τες με την Άγκυρα και χαρακτηρίζοντάς τες «νεο οθωμανικής έμπνευσης». Φήμες και πληροφορίες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά παρασκήνια αναφέρουν ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός κινείται προς την δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράσει την «όλη Δεξιά παράταξη» την οποία  σταδιακά αφήνει εκτός πολιτικής ομπρέλας η ηγεσία Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εναρμονισμένος με τις αλλαγές που επιφέρει διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η αλλαγή υποδείγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το εάν αυτό είναι αρκετό ή αποτιμηθεί θετικά από την ελληνική κοινωνία είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιμέλεια: Γιάννης Πεγειώτης

«Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας, η οποία φέρεται να στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού έξι μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση προκάλεσε επιπλέον θύματα και τραυματισμούς αμάχων, εκτοπισμό χιλιάδων οικογενειών και ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

«Η UNICEF απηχεί την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών. Προτρέπουμε όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και τη διασφάλιση ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικών υποδομών, όπως τα νοσοκομεία. Η συνεχιζόμενη βία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη τήρησης αυτών των νόμων και διασφάλισης ταχείας, ασφαλούς και ανεμπόδιστης πρόσβασης των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την παροχή υπηρεσιών σωτηρίας σε όσους πλήττονται από τις μάχες.

«Η UNICEF καλεί όλα τα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στη συμφιλίωση και να δεσμευτούν για μια ειρηνική πολιτική μετάβαση, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά της Συρίας μπορούν να επιβιώσουν, να ευδοκιμήσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποφέρει αρκετά. Έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά και να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον».

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόψεις6 λεπτά πριν

Η Ρωσία νίκησε, η Ουκρανία έχασε, η ΕΕ την πάτησε

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό;

Διεθνή36 λεπτά πριν

Ποιος είναι ο «dealmaker» του Τραμπ με τον Πούτιν

Αν και εντελώς αρχάριος στη διπλωματία, ο 68χρονος Γουίτκοφ, θεωρείται πλέον το δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ για τις δύσκολες...

Γενικά θέματα1 ώρα πριν

Φωτιές άναψε ο Τραμπ! Οι απειλές και οι εκκλήσεις για το Κουρσκ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολάιν Λέβιτ διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν,...

Άμυνα2 ώρες πριν

Η μεγάλη απάτη των νέων εξοπλισμών μέσα στον παρανοϊκό ίλιγγο της Κοινοτικής Ευρώπης

Πολύ δύσκολα διακρίνονται τα σύνορα μεταξύ της νόμιμης ανάγκης ισχυροποίησης της αμυντικής δυνατότητας και ασφάλειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Αναλύσεις3 ώρες πριν

Η «Ενωμένη» Ευρώπη μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία σε Τραμπ-ολίνο!!

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο προκάλεσε σοβαρές γεωπολιτικές και οικονομικές αναταράξεις στην Ευρώπη και σε όλο τον...

Δημοφιλή