Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Εισβολή στην Αμμόχωστο: Οι Άγγλοι καλύπτουν την Τουρκία και εκβιάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία

Δημοσιεύτηκε στις

Κάλυψη στην Τουρκία από Βρετανούς με «ρωσικό μπαμπούλα»

  Κώστας Βενιζέλος   

Στα «μαλακά» θέλουν να ρίξουν τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, οι Βρετανοί. Ενόψει της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που χρονικά τοποθετείται στο τέλος του τρέχοντος μηνός και την υιοθέτηση ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Δύναμης, το Λονδίνο φαίνεται να προωθεί μια λογική «σιωπητηρίου» για το θέμα της Αμμοχώστου. Ως οι διαχρονικά «αρμόδιοι» για να συντάσσουν το προσχέδιο του ψηφίσματος, επιχειρούν να δώσουν το στίγμα τους προβάλλοντας «προκαταρκτικές» σκέψεις, ώστε να καταγράψουν αντιδράσεις. 

Την ώρα, λοιπόν, κατά την οποία η Λευκωσία θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί το λεκτικό στο ψήφισμα του Ιουλίου για την ΟΥΝΦΙΚΠ, σε σχέση με το Βαρώσι, οι πρώτες τοποθετήσεις του Λονδίνου είναι πως θα πρέπει να μην ανοίξει το θέμα. Έχει, όμως, ενδιαφέρον το επιχείρημα που προβάλλουν οι του Φόρεϊν Όφις, στην προσπάθεια τους να καλύψουν εν πολλοίς τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες, που παραβιάζουν ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού. Οι Βρετανοί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υποστηρίζουν πως εάν ανοίξει θέμα Αμμοχώστου, τότε οι Ρώσοι θα προωθήσουν τις τουρκικές θέσεις, λόγω της στάσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα Ουκρανίας. Θα απαντήσουν, δηλαδή, οι Ρώσοι,  με βάση το βρετανικό αφήγημα, στην απόφαση της Λευκωσίας να υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας, προκαλώντας ζημιά στο Κυπριακό. 

Το αφήγημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε το Λονδίνο να το «πουλήσει» στη Λευκωσία, υποδεικνύοντας ότι στις συζητήσεις για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η ρωσική πλευρά θα είναι αυτή τη φορά απέναντι. Μάλιστα την «πληροφορία» τη μετέφεραν σε ψηλό επίπεδο στο υπουργείο Εξωτερικών. Ενόψει του γεγονότος ότι αυτό κυκλοφόρησε ευρέως στους διπλωματικούς κύκλους, οδήγησε -όπως εκτιμάται- την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να αναφέρει σε ανάρτηση της στο twitter ότι «συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με κοινό διεθνές νομικό καθεστώς, κυριαρχία και ιθαγένεια». 

Είναι πρόδηλοι οι στόχοι του Λονδίνου: Θέλουν να υπάρξει μια «ομαλή» ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με επαναλαμβανόμενες αναφορές στο περιεχόμενο του κειμένου. Και για να επιτευχθεί τούτο, σύμφωνα με τη δική τους προσέγγιση, είναι να μην αναδειχθούν οι παράνομες ενέργειες της κατοχικής δύναμης στην Αμμόχωστο.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναμένεται ότι θα καταγραφούν οι νέες ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Αυτό, τουλάχιστον, ανέφερε και ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιαννάκη Κασουλίδη, περιορίστηκε να πει πως παρακολουθούν το όλο θέμα και θα καταγραφεί, εννοώντας την έκθεση. 

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι έχουν καθαρίσει την παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο «King George» φθάνοντας μέχρι και την εποικισμένη περιοχή της Αμμοχώστου, ετοιμάζοντας την για χρήση της περιοχής. Παρά το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή καταγγέλθηκε αμέσως, εντούτοις συνέχισαν τις εργασίες και σε αυτή τη φάση φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί. Υπάρχουν, βέβαια, πολλά άλλα να γίνουν για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής. Οι Τούρκοι με την τακτική της σαλαμοποίησης, ανοίγουν σταδιακά τμήματα της περίκλειστης περιοχής, ενώ εκτιμάται πως ένα άλλο μεγάλο βήμα θα γίνει τον Ιούλιο κατά τα πανηγύρια για την επέτειο της εισβολής. 

Η όλη συμπεριφορά της κατοχικής Τουρκίας συνδέεται και με το γεγονός ότι προχωρεί ανενόχλητα στην υλοποίηση των σχεδιασμών της. Δεν έχει κόστος και οι ενέργειες της αντιμετωπίζονται παθητικά από διεθνείς παίκτες. Στην περίπτωση της Αμμοχώστου, ειδικά σε σχέση με την τελευταία ενέργεια, δεν καταγράφηκαν αντιδράσεις εκτός από τις τυπικές και επαναλαμβανόμενες. Όσο δε αφορά τα Ηνωμένα Έθνη, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν τις τουρκικές ενέργειες και μάλιστα με τρόπο τον οποίο κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας. Η τελευταία περιορίζεται να δίνει μάχες για «ενισχυμένα λεκτικά» στα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού και να αντιμετωπίζει τις βρετανικές μεθοδεύσεις, που προσφέρουν προστασία και κάλυψη στην κατοχική Τουρκία.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΤΑ ΜΟΕ ΚΑΙ Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

Η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η Λευκωσία επαναλαμβάνει εαυτόν με τη συντήρηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, γνωρίζοντας εκ προοιμίου το αποτέλεσμα. Ότι, δηλαδή, θα απορριφθούν από την τουρκική πλευρά. Πρόκειται για μια κίνηση, που επιβεβαιώνει μια αδιέξοδη πορεία στο Κυπριακό, καθώς το μόνο που επιτυγχάνει είναι η διατήρηση του αδιεξόδου. Περαιτέρω, είναι προφανές πως η τουρκική πλευρά, που συζητά μόνο εάν γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της, για «κυριαρχική ισότητα» και «ίσο διεθνές καθεστώς», θα προχωρήσει στην υποβολή δικών της ΜΟΕ. Ποιος ο κίνδυνος; Να βρεθούν «καλοθελητές» να αναζητήσουν τη «χρυσή τομή».

Το περιεχόμενο του πρωτόκολλου οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων για το 2022, καθορίζεται από την επεκτατική στρατηγική της κατοχικής δύναμης. Είναι προφανές πως η Άγκυρα προχωρεί με την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων σε μια επιλογή που βαθμηδόν οδηγεί στην ντε φάκτο προσάρτηση των κατεχομένων. Πέραν από τις αλλαγές στις δομές του ψευδοκράτους, ώστε να εναρμονιστεί με το τουρκικό κράτος, τους περαιτέρω περιορισμούς σε δημοκρατικές κι άλλες ελευθερίες, ενισχύεται και η εξάρτηση των κατεχομένων από την Άγκυρα. 

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στην ατζέντα, χωρίς να προχωρεί ωστόσο, ήταν για χρόνια το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Όπως μεταφέρθηκε με υποθαλάσσιους αγωγούς νερό. Τώρα επανέρχεται το θέμα του ηλεκτρισμού. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, είπε πως συζητήθηκε λεπτομερώς το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα με καλώδιο και «θα γίνουν κάποια βήματα σε αυτή τη διαδικασία». 

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε αυτό που είχε εξαγγελθεί ήδη. Να μετατραπούν οι πτήσεις από τα κατεχόμενα προς την Τουρκία και τανάπαλιν σε εσωτερικές. Τούτο, όπως προβλήθηκε ο ισχυρισμός, γίνεται για να καταστούν «φθηνότερα τα εισιτήρια». Επί της ουσίας καθιστούν τα κατεχόμενα «νομό» της Τουρκίας. Το αεροδρόμιο της Τύμπου είναι παράνομο, δεν τυγχάνει οποιουδήποτε διεθνούς ελέγχου και έτσι θα συνεχίσει να είναι και με τη ρύθμιση αυτή. Αλλά τα κατεχόμενα θα μετατραπούν πρακτικά και σε τουρκική επαρχία.

Φιλελεύθερος

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Το Ισραήλ στέλνει στη Ντόχα επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ! “Ολοκληρώθηκε” η συμφωνία λέει η Χαμάς – Αναμένεται η έγκριση από Νετανιάχου

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εκτίμησε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ως «αρκετά σοβαρές», ενώ ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι πιστεύει ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ομήρων πριν από τις 20 Ιανουαρίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι αποφάσισε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στο Κατάρ για να ενώσει τις προσπάθειες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ομήρων με την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Η ομάδα που αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου και περιλαμβάνει τον αρχηγό της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, τον διευθυντή της Shin Bet, Ρον Μπαρ, τον όμηρο του IDF, τον Υποστράτηγο (αναπ.) Νίτζαν Άλον, και τον πολιτικό σύμβουλο του Νετανιάχου, Οφίρ Φαλκ.

Η απόφαση λήφθηκε αφού ο Νετανιάχου πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για τους ομήρους. Μαζί του στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατς, οι αρχηγοί ασφαλείας του Ισραήλ και αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν και την επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ. Συναντήθηκε με τον επερχόμενο απεσταλμένο του Τραμπ στη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ στην Ιερουσαλήμ νωρίτερα την ημέρα.

Πηγές της Χαμάς ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι επετεύχθη συμφωνία και περίμενε την τελική έγκριση του Νετανιάχου.

Οι ειδήσεις του Channel 13 επικαλέστηκαν δύο πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις ότι η κίνηση έρχεται εν μέσω «γενικής προσεκτικής προόδου» στις συνομιλίες με τους μεσολαβητές στο Κατάρ.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο δίκτυο ότι η Χαμάς δεν έχει ακόμη παράσχει λίστα με ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ.

Συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα διαδηλώνουν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Λικούντ στο Τελ Αβίβ, 8 Ιανουαρίου 2025 (Zohar Bar-Yehuda μέσω των ομάδων διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας)

Ανώτατη πηγή στη Χαμάς είπε στο Κατάρ Al-Araby Al-Jadeed το Σάββατο ότι η προτεινόμενη συμφωνία είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί, με τους μεσολαβητές να περιμένουν τώρα την έγκριση του Νετανιάχου πριν ανακοινώσουν τη συμφωνία.

Δεν υπήρξε εξωτερική επιβεβαίωση του ισχυρισμού.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ δεν θα αποχωρούσε πλήρως από τον Διάδρομο Φιλαδέλφειας κατά μήκος των συνόρων Γάζας-Αιγύπτου μέχρι την τελευταία ημέρα της τελικής φάσης της συμφωνίας, αφού σταδιακά απέσυρε τις δυνάμεις του σε προηγούμενα στάδια.

Η πηγή είπε ότι η Χαμάς συμφώνησε να αναβάλει πολλά ανεπίλυτα σημεία διαμάχης με το Ισραήλ για μια μεταγενέστερη φάση της συμφωνίας, εάν τα επόμενα στάδια εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση και όπως απαιτείται.

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι Αιγύπτιοι, Κατάρ και Αμερικανοί μεσολαβητές υποστήριξαν την τελευταία θέση της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, η πηγή είπε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα «στο πιο κοντινό σημείο [ακόμη] για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», προσθέτοντας ότι η Χαμάς και οι μεσολαβητές ανέμεναν απάντηση από το Ισραήλ το Σάββατο.

Το Ισραήλ υποστήριξε προηγουμένως ότι δεν θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός που θα το ανάγκαζε να τερματίσει πλήρως τον πόλεμο, όπως φαινομενικά θα απαιτούσε η συμφωνία τριών φάσεων.

Η έκθεση του Κατάρ πρόσθεσε επίσης ότι εάν το Ισραήλ συμφωνήσει με τη συμφωνία, οι μεσολαβούσες χώρες θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες, το χρονοδιάγραμμα και την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά καθώς ακούει ο Steve Witkoff, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Mar-a-Lago, 7 Ιανουαρίου 2025, στο Palm Beach της Φλόριντα. (AP/ Evan Vucci)

Ο Witkoff συναντήθηκε στην Ντόχα την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Οι αναφορές ήρθαν αφού αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία την Παρασκευή σχετικά με τις προοπτικές να κλείσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ομήρων στη Γάζα πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εκτίμησε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ως «αρκετά σοβαρές», ενώ ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι πιστεύει ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ομήρων πριν από τις 20 Ιανουαρίου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Yedioth Ahonoth: Israel prepares for Trump’s return and for a joint attack on Iran’s nuclear facilities

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

The deputy commander of the U.S. Central Command (CENTCOM), Vice Admiral Brad Cooper, landed in Israel last week for a visit and met with the deputy chief of staff, Major General Amir Baram. The parties discussed shipments of critical weapons that the outgoing Biden administration has delayed and improving readiness for a possible joint attack on Iran’s nuclear facilities.
The IDF Spokesperson reported that Baram and Cooper visited a number of Israeli Air Force bases, where a review of joint operational operations took place. “In addition, a joint discussion was held regarding the threats from Yemen and cooperation with the U.S. military,” the IDF spokesman reported.
3 View gallery

נתניהו, טראמפ,  חמינאי, נתנז איראן  תקיפה באזור ביטחוני בסוריה

Who will strike Iranian nuclear facilities
(Photo: Iranian Leader’s Press Office – HandoutGetty Images , AP, shutterstock)
Trump did not rule out the possibility that he would order an attack against Iran’s nuclear facilities or support such an attack by Israel. At a press conference about three weeks ago, the president-elect was asked about a possible preemptive strike against Iranian nuclear facilities, amid reports that his team was considering such a step, and replied that he does not rule out any action.
Tehran is preparing for Trump’s return to the White House, and amid Israeli threats, Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi declared about two weeks ago that “2025 will be an important year in terms of the Iranian nuclear issue.”
Araghchi made the remarks after a meeting with his Chinese counterpart in Beijing. He did not mention Donald Trump or elaborate on the significance of 2025. It is possible that his remarks were related to Trump’s return, and Iranian fears that his entry into the White House would strengthen Prime Minister Benjamin Netanyahu.

סגן מפקד פיקוד המרכז בצבא ארה"ב אדמירל בראד קופר בביקור בבסיס נבטים בהשתתפות סגן ראש המטה הכללי, אלוף אמיר ברעם

VADM Cooper and MG Baram
(Photo: IDF)
According to the latest quarterly report published by the IAEA in November, Iran has already accumulated a fairly significant amount of 60% enriched uranium, an amount that is enough for four nuclear bombs. According to the report, as of October 26, the amount of uranium enriched to this level stands at 182.3 kg – an increase of 17.6 kg since August.
In order for uranium to be used to produce nuclear weapons, it must be enriched to a level of 90%, but nuclear scientists explain that the path from 60% to 90% is quite short and is considered a “technical” step which can be done in a few days or weeks.
Israel and the U.S. are discussing the Biden Administration’s delayed weapons shipment, which includes 1,700 heavy bombs, 134 D9 Caterpillar bulldozers, and additional weapons. The IDF is already preparing to target Iran’s nuclear facilities by improving readiness for a possible joint attack with the U.S.

דחפור D9 רצועת עזה

()
The use of these bulldozers by the IDF led to major internal criticism in the U.S., protests and tremendous pressure on the Biden administration which gave in and froze the shipment. An examination conducted by Ynet in November revealed that dozens of IDF D9 bulldozers require maintenance. These bulldozers were also needed in southern Lebanon.
“At the height of the fighting in Gaza, about a year ago, battalion commanders ‘fought’ over D9 bulldozers, making it necessary to carry out maintenance on them,” said an IDF commander in November. It is difficult to officially and directly link the deadly results of the raid in Jabaliya in October and November, and the 21 fighters killed in about a month, many from IEDs, to the dire need for D9 bulldozers.
In these operations, the bulldozers are usually the first to lead the combat teams, safely clearing “dirty” areas from explosives that are set to explode and harm infantry and armored soldiers. At the same time, it is clear this tool is not only operationally effective against tunnels and in built-up areas, but also protects soldiers’ lives.
The US is still freezing a shipment of about 1,300 bombs for the Israeli Air Force, which the defense establishment has already purchased from Boeing – in shekels and not in aid dollars – weighing close to a ton per bomb, on the similar claim that the IDF could harm the civilian Gazan population with them. Half of this shipment, which was frozen about six months ago by the administration and caused a stir, has reached the IDF, but about half is still stuck in warehouses in the U.S. In addition, the defense establishment currently rents engineering tools for forces in the field from private contractors.
Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Τί είπε ο Φιντάν με τον Γκολάνι;

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 22ας Δεκεμβρίου 2024
1. Τι είπαν Φιντάν και Γκολάνι στην κοινή συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό
2. Ποιο προβλέπεται να είναι το μέλλον της Συρίας 39:40
3. Οι Χούθι αφήνουν να εννοηθεί ότι η δική τους αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε το F/A-18 των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα 48:00
4. ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να πάρει πίσω από τον Παναμά την Διώρυγα 56:20
6. Ρωσία-Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις 01:01:00

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομία29 λεπτά πριν

Handelsblatt: Η Ελλάδα φιλοδοξεί να καλύψει πλήρως την ευρωπαϊκή ζήτηση για γάλλιο από το 2028

«Η ελληνική εταιρεία Metlen, πρώην Mytilineos Holdings, επενδύει σημαντικά στην παραγωγή γαλλίου, ενός μετάλλου στρατηγικής σημασίας. Στόχος είναι να καταστήσει...

Διεθνή59 λεπτά πριν

Προβληματισμοί του Ισραηλινού προέδρου Χέρτσογκ ως προς τη «λύση δύο κρατών»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του ισραηλινού προέδρου αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, όχι μόνο λόγω του χρόνου και του τόπου που επέλεξε να...

Πολιτική2 ώρες πριν

Δημοσίευμα στην TAZ δημιουργεί θέμα για τις νησίδες στον Έβρο

Aναφέρεται σε έρευνα της ΜΚΟ Forensis που δείχνει «πως πρόσφυγες γίνονται θύματα των ανεπίλυτων συνοριακών διενέξεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»

Αναλύσεις3 ώρες πριν

Λουκάς Κατσώνης στους Leaders: «Αν τολμήσει ο Ερντογάν, θα χάσει»

Στην εκπομπή LEADERS στις 20.1.2025 με τον Ηλία Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων Λουκάς Κατσώνης αναλύει τι σηματοδοτεί...

Πολιτική3 ώρες πριν

Αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο για τον νέο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι η Τουρκία στρέφεται προς την αυταρχική διακυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι...

Δημοφιλή