Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Μιτ Ρόμνεϊ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα όπλα του Πούτιν

Δημοσιεύτηκε στις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο πρέσβης της στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποδηλώσει και οι δύο ότι μια κατάρρευση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό χτύπημα. Υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία προετοιμάζει τα όπλα της, προειδοποιώντας για “σοβαρό” κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης και δηλώνοντας ότι “απομένουν λίγοι κανόνες”, ταρακούνησαν σκόπιμα την απόλυτη δαμόκλειο σπάθη. 

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επισημάνει ότι διαθέτει όπλα που δεν έχουν οι αντίπαλοί του και ότι “θα τα χρησιμοποιήσει, αν χρειαστεί”. Ακόμα και ο διευθυντής της C.I.A., Γουίλιαμ Μπερνς, έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ο κ. Πούτιν κάποιο τακτικό πυρηνικό όπλο, ακόμη και αν δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή “πρακτικές αποδείξεις” που να υποδηλώνουν ότι επίκειται κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ υποστήριξε ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την απειλή αυτή.

Θα πρέπει να φανταστούμε το αδιανόητο, συγκεκριμένα το πώς θα απαντούσαμε στρατιωτικά και οικονομικά σε μια τέτοια σεισμική μετατόπιση του παγκόσμιου γεωπολιτικού πεδίου.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δίκιο που δεν αναβάθμισε την κατάσταση αμυντικής μας ετοιμότητας (DEFCON) σε πυρηνικό επίπεδο. Ούτε η ρητορική της κυβέρνησης υπέκυψε στο δόλωμα του κ. Πούτιν. Το 2012, σημείωσα ότι η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός αντίπαλος των Ηνωμένων Πολιτειών, και παραμένει ξεκάθαρα πηγή μεγάλης ανησυχίας τόσο για τους Ρεπουμπλικάνους όσο και για τους Δημοκρατικούς. Δεδομένου του μεγέθους των συνεπειών ενός πυρηνικού χτυπήματος, οι πιθανές επιλογές μας αξίζει να εξεταστούν, τόσο από τους ηγέτες μας όσο επίσης και από τους Αμερικανούς πολίτες.

Εισβάλοντας στην Ουκρανία, ο κ. Πούτιν έχει αποδείξει ήδη ότι είναι ικανός να λάβει παράλογες και αυτοκαταστροφικές αποφάσεις. Αν χάσει στην Ουκρανία, όχι μόνο θα έχει αποτύχει να πετύχει τη φιλοδοξία ζωής του να αντιστρέψει αυτό που θεωρεί ως τη “μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή” του 20ου αιώνα – την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης – αλλά θα έχει επίσης υποβαθμίσει μόνιμα τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη και θα έχει ενδυναμώσει τους αντιπάλους της. Είναι πιθανό η ηγεσία του κ. Πούτιν να αντιμετωπίσει σημαντικές εσωτερικές προκλήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως είναι ικανός να πείσει τον εαυτό του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση είναι ο λόγος που εισέβαλε στην Ουκρανία και ότι η προπαγάνδα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει αυτήν την ανήθικη εισβολή ήταν αληθινή εξαρχής.

Ορισμένοι θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι για να αποφύγουμε να προκαλέσουμε τη Ρωσία -και να αποφύγουμε έτσι την προοπτική μιας ενδεχόμενης ρωσικής πυρηνικής επίθεσης- θα πρέπει να συγκρατήσουμε προληπτικά την Ουκρανία από το να καταστρέψει τον ρωσικό στρατό. Θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις αποστολές οπλισμού, να περιορίσουμε την παροχή πληροφοριών και να πιέσουμε τον Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι να συμβιβαστεί.

Διαφωνώ. Τα ελεύθερα έθνη πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον γενναίο και απαραίτητο αγώνα των Ουκρανών να υπερασπίσουν τη χώρα τους Αν δεν συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία θα ήταν σαν να πληρώνουμε τον κανίβαλο για να μας φάει τελευταίους. Εάν ο κ. Πούτιν, ή οποιαδήποτε άλλη πυρηνική δύναμη, μπορεί να κάνει εισβολές και να υποτάσσει σχεδόν ατιμώρητα, τότε η Ουκρανία θα ήταν μόνο η πρώτη από τις κατακτήσεις αυτές. Αναπόφευκτα, οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας θα καταβροχθίζονταν από αλαζονικές, αυταρχικές πυρηνικές δυνάμεις, κάτι που θα είχε συνέπεια να αλλάξει δραστικά η παγκόσμια τάξη.

Η σωστή απάντηση είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να νικήσει. Οι στρατιωτικές της επιτυχίες μπορεί να αναγκάσουν τον κ. Πούτιν να εγκαταλείψει την Ουκρανία ή να συμφωνήσει σε μια αποδεκτή από τον ουκρανικό λαό κατάπαυση του πυρός. Ίσως ο έλεγχος των ρωσικών ΜΜΕ να του επέτρεπε να μετατρέψει την ήττα σε μια αφήγηση που θα διασώζει το πρόσωπο εγχώρια. Αυτές είναι οι εκβάσεις που θα ήταν έξυπνο να επιδιώξει. Αλλά εάν ένας στριμωγμένος και παραληρηματικός κ. Πούτιν έκανε αντ’ αυτού χρήση πυρηνικού όπλου – είτε μέσω τακτικής επίθεσης είτε αξιοποιώντας ως όπλο έναν από τους πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας – θα είχαμε πολλές επιλογές.

Υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρηματολογούσαν υπέρ μιας πυρηνικής απάντησης. Υπάρχει όμως ένα ευρύ φάσμα επιλογών και δεν χρειάζεται να αποκλείουν η μία την άλλη. Για παράδειγμα, το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να εμπλακεί στην Ουκρανία, εξαλείφοντας ενδεχομένως τον ασθμαίνοντα στρατό της Ρωσίας. Επιπλέον, θα μπορούσαμε φέρουμε την Κίνα και κάθε άλλο έθνος απέναντι σε μια επιλογή σαν εκείνη που έδωσε στον κόσμο ο Τζορτζ Μπους μετά τις 11 Σεπτεμβρίου: Είτε είστε μαζί μας είτε είστε με τη Ρωσία – δεν μπορείς να είσαι και με τα δύο.

Η χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία θα ήταν αναμφισβήτητα ένα επαναπροσδιοριστικό και αποπροσανατολιστικό γεωπολιτικό γεγονός. Κάθε έθνος που θα επέλεγε να διατηρήσει τους δεσμούς του με τη Ρωσία έπειτα από μια τέτοια καταισχύνη θα γινόταν και το ίδιο παγκόσμιος παρίας. Μέρος ή το σύνολο της οικονομίας του θα αποκόπτονταν από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Σήμερα, η Δύση αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ο διαχωρισμός οποιουδήποτε έθνους από τις συνδυασμένες οικονομίες μας θα μπορούσε να το καταστρέψει. Ο αντίκτυπος στις δυτικές οικονομίες θα μπορούσε να είναι σημαντικός, αλλά ο αντίκτυπος στην οικονομία της Ρωσίας και των συνεπιβατών της θα ήταν κατά πολύ χειρότερος. Θα μπορούσε τελικά να είναι οικονομικός Αρμαγεδδώνας, αλλά αυτό είναι μακράν προτιμότερο από τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Μαζί με τους βασικούς μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να αναπτύξουμε και να αξιολογήσουμε ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Υποθέτω ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση έχουν ήδη ασχοληθεί με μια τέτοια διαδικασία. Οι πιθανές απαντήσεις σε μια πράξη τόσο αποτρόπαια και γεωπολιτικά αποπροσανατολιστική όπως ένα πυρηνικό χτύπημα πρέπει να σχεδιαστούν κατά το βέλτιστο και να έχουν την υποστήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Πούτιν και οι συνεργοί του δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι η απάντησή μας σε μια τέτοια αισχρότητα θα ήταν καταστροφική.

* Ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι γερουσιαστής από την πολιτεία Γιούτα και ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012.

© 2022 Διατίθεται από το “The New York Times Licensing Group”

Capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Το Ισραήλ στέλνει στη Ντόχα επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ! “Ολοκληρώθηκε” η συμφωνία λέει η Χαμάς – Αναμένεται η έγκριση από Νετανιάχου

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εκτίμησε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ως «αρκετά σοβαρές», ενώ ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι πιστεύει ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ομήρων πριν από τις 20 Ιανουαρίου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι αποφάσισε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στο Κατάρ για να ενώσει τις προσπάθειες για τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ομήρων με την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Η ομάδα που αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου και περιλαμβάνει τον αρχηγό της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα, τον διευθυντή της Shin Bet, Ρον Μπαρ, τον όμηρο του IDF, τον Υποστράτηγο (αναπ.) Νίτζαν Άλον, και τον πολιτικό σύμβουλο του Νετανιάχου, Οφίρ Φαλκ.

Η απόφαση λήφθηκε αφού ο Νετανιάχου πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης σχετικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για τους ομήρους. Μαζί του στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Άμυνας Ισραήλ Κατς, οι αρχηγοί ασφαλείας του Ισραήλ και αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν και την επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ. Συναντήθηκε με τον επερχόμενο απεσταλμένο του Τραμπ στη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ στην Ιερουσαλήμ νωρίτερα την ημέρα.

Πηγές της Χαμάς ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι επετεύχθη συμφωνία και περίμενε την τελική έγκριση του Νετανιάχου.

Οι ειδήσεις του Channel 13 επικαλέστηκαν δύο πηγές που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις ότι η κίνηση έρχεται εν μέσω «γενικής προσεκτικής προόδου» στις συνομιλίες με τους μεσολαβητές στο Κατάρ.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο δίκτυο ότι η Χαμάς δεν έχει ακόμη παράσχει λίστα με ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ.

Συγγενείς ομήρων που κρατούνται στη Γάζα διαδηλώνουν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Λικούντ στο Τελ Αβίβ, 8 Ιανουαρίου 2025 (Zohar Bar-Yehuda μέσω των ομάδων διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας)

Ανώτατη πηγή στη Χαμάς είπε στο Κατάρ Al-Araby Al-Jadeed το Σάββατο ότι η προτεινόμενη συμφωνία είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί, με τους μεσολαβητές να περιμένουν τώρα την έγκριση του Νετανιάχου πριν ανακοινώσουν τη συμφωνία.

Δεν υπήρξε εξωτερική επιβεβαίωση του ισχυρισμού.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ δεν θα αποχωρούσε πλήρως από τον Διάδρομο Φιλαδέλφειας κατά μήκος των συνόρων Γάζας-Αιγύπτου μέχρι την τελευταία ημέρα της τελικής φάσης της συμφωνίας, αφού σταδιακά απέσυρε τις δυνάμεις του σε προηγούμενα στάδια.

Η πηγή είπε ότι η Χαμάς συμφώνησε να αναβάλει πολλά ανεπίλυτα σημεία διαμάχης με το Ισραήλ για μια μεταγενέστερη φάση της συμφωνίας, εάν τα επόμενα στάδια εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση και όπως απαιτείται.

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι Αιγύπτιοι, Κατάρ και Αμερικανοί μεσολαβητές υποστήριξαν την τελευταία θέση της Χαμάς στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, η πηγή είπε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται τώρα «στο πιο κοντινό σημείο [ακόμη] για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», προσθέτοντας ότι η Χαμάς και οι μεσολαβητές ανέμεναν απάντηση από το Ισραήλ το Σάββατο.

Το Ισραήλ υποστήριξε προηγουμένως ότι δεν θα συμφωνούσε σε οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός που θα το ανάγκαζε να τερματίσει πλήρως τον πόλεμο, όπως φαινομενικά θα απαιτούσε η συμφωνία τριών φάσεων.

Η έκθεση του Κατάρ πρόσθεσε επίσης ότι εάν το Ισραήλ συμφωνήσει με τη συμφωνία, οι μεσολαβούσες χώρες θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες, το χρονοδιάγραμμα και την ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλά καθώς ακούει ο Steve Witkoff, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Mar-a-Lago, 7 Ιανουαρίου 2025, στο Palm Beach της Φλόριντα. (AP/ Evan Vucci)

Ο Witkoff συναντήθηκε στην Ντόχα την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Οι αναφορές ήρθαν αφού αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία την Παρασκευή σχετικά με τις προοπτικές να κλείσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ομήρων στη Γάζα πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εκτίμησε τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στη Ντόχα ως «αρκετά σοβαρές», ενώ ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε ότι πιστεύει ότι είναι πιθανή μια συμφωνία ομήρων πριν από τις 20 Ιανουαρίου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Yedioth Ahonoth: Israel prepares for Trump’s return and for a joint attack on Iran’s nuclear facilities

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

The deputy commander of the U.S. Central Command (CENTCOM), Vice Admiral Brad Cooper, landed in Israel last week for a visit and met with the deputy chief of staff, Major General Amir Baram. The parties discussed shipments of critical weapons that the outgoing Biden administration has delayed and improving readiness for a possible joint attack on Iran’s nuclear facilities.
The IDF Spokesperson reported that Baram and Cooper visited a number of Israeli Air Force bases, where a review of joint operational operations took place. “In addition, a joint discussion was held regarding the threats from Yemen and cooperation with the U.S. military,” the IDF spokesman reported.
3 View gallery

נתניהו, טראמפ,  חמינאי, נתנז איראן  תקיפה באזור ביטחוני בסוריה

Who will strike Iranian nuclear facilities
(Photo: Iranian Leader’s Press Office – HandoutGetty Images , AP, shutterstock)
Trump did not rule out the possibility that he would order an attack against Iran’s nuclear facilities or support such an attack by Israel. At a press conference about three weeks ago, the president-elect was asked about a possible preemptive strike against Iranian nuclear facilities, amid reports that his team was considering such a step, and replied that he does not rule out any action.
Tehran is preparing for Trump’s return to the White House, and amid Israeli threats, Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi declared about two weeks ago that “2025 will be an important year in terms of the Iranian nuclear issue.”
Araghchi made the remarks after a meeting with his Chinese counterpart in Beijing. He did not mention Donald Trump or elaborate on the significance of 2025. It is possible that his remarks were related to Trump’s return, and Iranian fears that his entry into the White House would strengthen Prime Minister Benjamin Netanyahu.

סגן מפקד פיקוד המרכז בצבא ארה"ב אדמירל בראד קופר בביקור בבסיס נבטים בהשתתפות סגן ראש המטה הכללי, אלוף אמיר ברעם

VADM Cooper and MG Baram
(Photo: IDF)
According to the latest quarterly report published by the IAEA in November, Iran has already accumulated a fairly significant amount of 60% enriched uranium, an amount that is enough for four nuclear bombs. According to the report, as of October 26, the amount of uranium enriched to this level stands at 182.3 kg – an increase of 17.6 kg since August.
In order for uranium to be used to produce nuclear weapons, it must be enriched to a level of 90%, but nuclear scientists explain that the path from 60% to 90% is quite short and is considered a “technical” step which can be done in a few days or weeks.
Israel and the U.S. are discussing the Biden Administration’s delayed weapons shipment, which includes 1,700 heavy bombs, 134 D9 Caterpillar bulldozers, and additional weapons. The IDF is already preparing to target Iran’s nuclear facilities by improving readiness for a possible joint attack with the U.S.

דחפור D9 רצועת עזה

()
The use of these bulldozers by the IDF led to major internal criticism in the U.S., protests and tremendous pressure on the Biden administration which gave in and froze the shipment. An examination conducted by Ynet in November revealed that dozens of IDF D9 bulldozers require maintenance. These bulldozers were also needed in southern Lebanon.
“At the height of the fighting in Gaza, about a year ago, battalion commanders ‘fought’ over D9 bulldozers, making it necessary to carry out maintenance on them,” said an IDF commander in November. It is difficult to officially and directly link the deadly results of the raid in Jabaliya in October and November, and the 21 fighters killed in about a month, many from IEDs, to the dire need for D9 bulldozers.
In these operations, the bulldozers are usually the first to lead the combat teams, safely clearing “dirty” areas from explosives that are set to explode and harm infantry and armored soldiers. At the same time, it is clear this tool is not only operationally effective against tunnels and in built-up areas, but also protects soldiers’ lives.
The US is still freezing a shipment of about 1,300 bombs for the Israeli Air Force, which the defense establishment has already purchased from Boeing – in shekels and not in aid dollars – weighing close to a ton per bomb, on the similar claim that the IDF could harm the civilian Gazan population with them. Half of this shipment, which was frozen about six months ago by the administration and caused a stir, has reached the IDF, but about half is still stuck in warehouses in the U.S. In addition, the defense establishment currently rents engineering tools for forces in the field from private contractors.
Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Τί είπε ο Φιντάν με τον Γκολάνι;

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Θέματα Εκπομπής 22ας Δεκεμβρίου 2024
1. Τι είπαν Φιντάν και Γκολάνι στην κοινή συνέντευξη τύπου στη Δαμασκό
2. Ποιο προβλέπεται να είναι το μέλλον της Συρίας 39:40
3. Οι Χούθι αφήνουν να εννοηθεί ότι η δική τους αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε το F/A-18 των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα 48:00
4. ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να πάρει πίσω από τον Παναμά την Διώρυγα 56:20
6. Ρωσία-Ουκρανία: Οι τελευταίες εξελίξεις 01:01:00

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή6 ώρες πριν

Ο Ερντογάν ζήτησε απ’τους Ισραηλινούς να αποσυρθούν απ’τη Συρία και το Ισραήλ του θύμισε την κατοχή της Κύπρου!

"Επιθετικός ιμπεριαλιστικός υποκριτής η Τουρκία! Να αποφεύγει τις περιττές απειλές", αναφέρει μεταξύ άλλων το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

Άμυνα7 ώρες πριν

Οργή στην Τουρκία με την ιστορική αμυντικη συμφωνία ΗΠΑ-Κύπρου! Ζητούν από Τραμπ να πάρει πίσω την απόφαση

Η Άγκυρα σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι αναμένει από την επερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα, να...

Διεθνή7 ώρες πριν

Απειλούν με νέες επιθέσεις οι Χούθι το Ισραήλ!

«Εάν ο ισραηλινός εχθρός συνεχίσει τις σφαγές και την κλιμάκωση αυτές τις τρεις ημέρες, θα διατηρήσουμε τις επιθετικές και στρατιωτικές...

Άμυνα8 ώρες πριν

Επιστροφή στις προκλήσεις! Νέες παραβιάσεις και την Πέμπτη από τουρκικά αεροσκάφη

Νέες παραβάσεις στο FIR Αθηνών πραγματοποίησαν σήμερα τουρκικά αεροσκάφη.

Απόψεις13 ώρες πριν

Η απόλυτη παρακμή της Ευρώπης

Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Συμβαίνει τώρα, και δεν φταίει ο Μασκ.

Δημοφιλή