Ακολουθήστε μας

Πακιστάν

Το πυρηνικό Πακιστάν απειλεί εμμέσως Ελλάδα-Κύπρο-Σαρίφ από Άγκυρα: ”Οι εχθροί της Τουρκίας είναι & δικοί μας εχθροί”

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε μία πολύ περίεργη και επικίνδυνη δήλωση, εμμέσως κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, προχώρησε πριν λίγο ο Πακιστανός πρωθυπουργός από την Τουρκία, δηλώνοντας ότι “οι εχθροί των Τούρκων είναι εχθροί του Πακιστάν” και όλα αυτά, ενώ κορυφώνονται οι τουρκικές επιθετικές κινήσεις σε βάρος του Ελληνισμού!

Δεδομένου του γεγονότος ότι το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνοδεύεται και από έντονη φημολογία εδώ και αρκετά χρόνια ότι έμπειροι Πακιστανοί πιλότοι επανδρώνουν τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο του Αιγαίου λόγω έλλειψης, Τούρκων έμπειρων πιλότων.

Το Πακιστάν θεωρείται ο νο1 σύμμαχος της Τουρκίας αυτή τη στιγμή! Η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν ξεκινήσει μια κοινή στρατηγική (παραπληροφόρησης) στα μέσα ενημέρωσης, για να δημιουργήσουν μια αφήγηση που θα ταιριάζει «γάντι» στα γεωγραφικά, πολιτικά και αμυντικά συμφέροντα σε Μεσόγειο και Νότια Ασία.

Πρόκειται σαφώς για τουρκο-πακιστανική πληροφοριακή συμμαχία στο πλαίσιο του τουρκικού υβριδικού πολέμου, ο οποίος ασκείται από την Άγκυρα κατά της Ελλάδας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.

Στην Τουρκία ο Σαρίφ

Ο πακιστανός Πρωθυπουργός πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Τουρκία. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν ανέφερε πριν λίγο: ”Στηρίζουμε την Άγκυρα στο θέμα της Κύπρου-Ο Ερντογάν μας βοηθάει στο θέμα του Κασμίρ”!

Τον Σαρίφ υποδέχθηκε πριν λίγες ώρες ο Ακάρ.

Ο πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε επίσης πριν λίγο από τουρκικό έδαφος:

”Το εμπόριο 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι τίποτα… Ας αποφασίσουμε να το πάμε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια… Ας το κάνουμε γρήγορα. Ο χρόνος και η παλίρροια δεν περιμένουν κανέναν”, είπε μιλώντας σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας (TOBB) Ριφάτ Χισαρτζίκελογλου.

Ο πρωθυπουργός, μαζί με αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, πραγματοποιεί την παρθενική του επίσκεψη στην Τουρκία, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 11 Απριλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε τεράστιος αριθμός επιχειρηματιών από το Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Πακιστάν, Τούρκοι και Πακιστανοί επενδυτές, καθώς και αξιωματούχοι από τα συμβούλια επενδύσεων της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει εξαλείψει όλα τα εμπόδια στον επιχειρηματικό τομέα και προέτρεψε τους Τούρκους επενδυτές να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους σε πολλούς τομείς όπως η γεωργία, η πληροφορική (τεχνολογία πληροφοριών), τα γαλακτοκομικά, η κλωστοϋφαντουργία και πολλοί άλλοι τομείς.

”Ελάτε στο Πακιστάν”, ανέφερε μάλιστα πολλές φορές.

Ο πρωθυπουργός Shehbaz διαβεβαίωσε επίσης τους Τούρκους επενδυτές ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα εμπόδιο στις μελλοντικές τους επιχειρήσεις στο Πακιστάν, όπως έκαναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είπε ότι υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει επιτύχει τεράστια πρόοδο με τις εταιρείες της να εκτελούν γιγάντια έργα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των φραγμάτων και της κατασκευής υποδομών σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας ιδιαίτερα για τη θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε σε αυτόν και την αντιπροσωπεία του, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι δύο χώρες απολαμβάνουν αδελφικές σχέσεις, που χρονολογούνται από αιώνες.

Ευχαρίστησε επίσης τον τουρκικό λαό και την ηγεσία για την υποστήριξη του Πακιστάν στην υπόθεση του Κασμίρ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης τη στάση του Πακιστάν να στηρίξει την Τουρκία στο Κυπριακό!

Με την ευκαιρία, ζήτησε επίσης συγγνώμη για «κακομεταχείριση σε ορισμένες τουρκικές εταιρείες». Ο πακιστανός πρωθυπουργός έχει επίσης προγραμματιστεί να έχει τετ-α-τετ με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Τετάρτη.

Συνάντηση Τσαβούσογλου-Μπούτο

”Μεγάλη χαρά να συναντήσω ξανά τον αδελφό Τσαβούσογλο αυτή τη φορά στην Άγκυρα. Ευγνώμων για τη ζεστή του φιλοξενία”, ανέφερε ο Μπούτο.

”Φιλοξένησα τον αδελφό μου Μπούτο στην Άγκυρα. Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με το φιλικό και αδελφικό Πακιστάν”, ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Εθνικός κίνδυνος

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Τουρκία και Πακιστάν. Η συνάντηση έλαβε χώρα 22-23 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Mian Muhammad Hilal Hussain και ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού του Τουρκικού Στρατού, Selcuk Bayraktaroglu, εκπροσώπησαν τις δύο χώρες.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ότι συζητήθηκε η παράδοση πυρηνικών στη Τουρκία! Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Temil Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI).

Ο στρατηγός Sahir Shamshad του Πακιστανικού Στρατού, συναντήθηκε επίσης με τον υπολοχαγό Wali Turkchi. Πηγές ανέφεραν ότι συζήτηθηκε η μεταφορά τεχνολογίας πυραύλων ανέμεσα στις δύο χώρες, καθώς η αγορά τουρκικών UAV από το Πακιστάν.

”Πίσω από τη μυστική συνάντηση Τουρκίας-Πακιστάν, βρίσκεται η Κίνα”, είχαν αναφέρει τότε Ινδικά ΜΜΕ.

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πρίν δύο χρόνια ο ίδιος, «είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.»

Οι σχέσεις με αφορμή την μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας μεταξύ Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ, μας πηγαίνουν πίσω στον Πακιστανό επιστήμονα Abdul Qadeer Khan, «πατέρα» του σημερινού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, ο οποίος βρέθηκε να έχει πουλήσει πολλούς φυγοκεντριτές στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Λιβύη και ενδεχομένως σε άλλους μεταξύ 1987 και 2002.

Βασικά, το Πακιστάν είναι ο στρατηγικός εταίρος που βοηθά την Τουρκία να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Τουρκία υποστηρίζει το Πακιστάν για την αυτοδιάθεση του Κασμίρ, ενώ ο Ερντογάν το έθεσε ως κύριο θέμα στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Είναι γνωστό όμως ότι οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίς πυρηνική γόμωση δεν ικανοποιούν τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Τούρκου προέδρου, που έχει εστιάσει σε αυτό το σχέδιο όσο κανένα άλλο.

Εκτός από τον μυστικό πυρηνικό παράγοντα, η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν μια αμυντική σχέση, η οποία έχει μια ανοδική πορεία από τότε που ήρθε στην εξουσία ο Imran Khan. Πακιστάν και Τουρκία θα επεκταθούν και στην Α.Μεσόγειο και αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα στον άξονα που ετοιμάζει η Άγκυρα κατά των χωρών της περιοχής.

Μην ξεχνάμε, πως πριν λίγες εβδομάδες, Bayraktar TB2 έφθασαν στο Πακιστάν! Το Πακιστάν έχει παραγγείλει 6 μονάδες σε πρώτο στάδιο. Ινδοί εμπειρογνώμονες ασφαλείας ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι οι αυξανόμενοι δεσμοί Τουρκίας-Πακιστάν αποτελούν θέμα ανησυχίας.

Μην ξεχνάμε πως Τουρκία και Πακιστάν διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο. Πακιστάν και Τουρκία έρχονται πιο κοντά.

Η Τουρκία έχει μια παραδοσιακή καλή σχέση με το Πακιστάν. Ουσιαστικά, η Τουρκία βλέπει το Πακιστάν ως έναν στρατηγικό σύμμαχο αλλά και έναν δυνητικό συνεργάτη στην παραγωγή εξελιγμένων οπλικών συστημάτων. Την ίδια στιγμή το Πακιστάν έχει επίσης μια καλή σχέση με την Κίνα. Ειδικά, ως προς την αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Πακιστάν, έχουν υπάρξει ξανά το τελευταίο διάστημα συνομιλίες ανάμεσα σε αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ευρεία καταδίκη στο Πακιστάν για την απαγόρευση του κινήματος για τα Δικαιώματα των Παστούν

Το Πακιστάν κινδυνεύει να αποξενώσει περαιτέρω την κοινότητα των Παστούν, η οποία μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε μαχητικές ομάδες

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Πακιστάν έχει συχνά καταδικαστεί για τη χρήση πόρων για την καταστολή της κριτικής από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτή την τάση, το Πακιστάν επέβαλε πρόσφατα απαγόρευση στο Κίνημα των Παστούν Ταχαφούζ (PTM), το οποίο έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη.

Απαντώντας σε αυτή την εξέλιξη, η ηγεσία του Κινήματος Ελευθερίας Τζέι Σιντ (JSFM) εξέδωσε μια έντονη επίπληξη. Σε κοινή δήλωση, ο Πρόεδρος του JSFM Sohail Abro, μαζί με τους ηγέτες Zubair Sindhi και Amar Azadi, καταδίκασαν τις ενέργειες του Πακιστάν, τονίζοντας ότι το PTM είναι μια ειρηνική, μη βίαιη οργάνωση που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στις περιοχές των Παστούν.

«Αυτή η ενέργεια δεν αποτελεί μόνο σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που κατοχυρώνονται στο σύνταγμα του κράτους. Το PTM ήταν σταθερό στον ειρηνικό αγώνα του για τα δικαιώματα του λαού των Παστούν, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης λογοδοσίας σε περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και της αποκατάστασης των πολιτικών δικαιωμάτων για την κοινότητα των Παστούν», ανέφερε η δήλωση.

Ο Abro τόνισε επίσης ότι το PTM έχει ζητήσει με συνέπεια δικαιοσύνη και ειρήνη χωρίς να καταφεύγει στη βία. Σημείωσε ότι η υπεράσπιση του PTM έχει τις ρίζες του στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ισότητας.

Με την απαγόρευση μιας τέτοιας οργάνωσης, προειδοποίησε ο Άμπρο, το Πακιστάν κινδυνεύει να αποξενώσει περαιτέρω την κοινότητα των Παστούν, η οποία μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε μαχητικές ομάδες – κάτι που το PTM αντιτίθεται εδώ και καιρό.

Η ηγεσία του JSFM κάλεσε την πακιστανική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της. Η κοινή δήλωση προέτρεψε τις αρχές να άρουν την απαγόρευση του PTM και να ξεκινήσουν διάλογο με ειρηνικές οργανώσεις που εργάζονται για την κοινωνική βελτίωση.

Η δήλωση προειδοποίησε περαιτέρω ότι η καταστολή ειρηνικών φωνών θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερες αναταραχές. Ο JSFM υποστήριξε ότι η απαγόρευση του PTM δεν θα ενισχύσει την ειρήνη, αλλά αντίθετα απειλεί να βαθύνει την κρίση στις περιοχές των Παστούν.

Η δήλωση προέτρεψε την κοινωνία των πολιτών, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διεθνή κοινότητα να σταθούν αλληλέγγυα με το PTM στον ειρηνικό αγώνα τους για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ακραία απόφαση»

Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRCP) ζήτησε την απόσυρση της απαγόρευσης του PTM.

«Το HRCP καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το PTM, ένα κίνημα βασισμένο στα δικαιώματα που δεν έχει ποτέ καταφύγει στη βία και πάντα χρησιμοποιούσε το πλαίσιο του Συντάγματος για να υποστηρίξει τον σκοπό του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

«Αυτή η ακραία απόφαση δεν ήταν ούτε διαφανής ούτε δικαιολογημένη».

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τη βία στις συνοριακές περιοχές κοντά στο Αφγανιστάν, με τις επιθέσεις να αυξάνονται από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ το 2021.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ιράν

What ails Balochistan?

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

There are several strands to the problem in Balochistan. One is the obvious indifference of the Pakistani state to the plight of the people of the province. Neglect of development and the over arching emphasis on securitization of governance has led to the province becoming backward in all aspects of human development and led to increasing number of enforced disappearances. This state of affairs is compounded and complicated by the response of the people, who are also divided by action but united in their goal. While one faction of the freedom fighters employs violence, more recently the non-violent faction led by Mahrang Baloch have gained traction like never before. What binds them is the issue of enforced disappearances and the complete disregard for the human rights of the people of Balochistan.

This recurring issue has been highlighted recently by PAANK a human rights organization of the Baloch National Movement. In its latest report released at the end of September 2024 PAANK claimed that it had affected numerous families across the province. Data collected by the organization reveals that the number of disappearances in May 2024 was 90 while in was only 24 in March. On an average 44 individuals disappeared every month. Further, 14 extrajudicial killings occurred in August 2024, with 5.25 extrajudicial killings occurring every month. The issue has been burning since the early 2000s and reports of enforced disappearances have been on the rise. The deep state in Pakistan has targeted political activists, students, individuals seeking to protect human rights of the Baloch people. The current situation is such that the Pakistani media is unable to report on disappearances.

As seen in the beginning, the two strands of armed resistance and non-violent opposition to Pakistani governance in Balochistan are operating independently of each other. The important thing is that both in their own way represent the force and strength of the Baloch people determined to resist Pakistani occupation. Is this the Baloch spring? Perhaps one will see more activity in the coming months. Notably, the social consciousness amongst the Baloch people is reminiscent of the time when Badshah Abdul Ghaffar Khan led the Red Shirts in colonial times.

The lack of information earlier has today been made up by social media sharing and widespread awareness amongst the people. There has always been limited internet coverage in Balochistan, in recent years, however, this has also become norm across Pakistan, as the military is faces challenges from all peripheries and in the heartland. This has caused the State to limit internet coverage almost nation-wide. This situation has also created new solidarity between the people of Balochistan and the rest of Pakistan, forging a common cause of discontent as Pakistan takes its internet censorship to the next level. As a result of this, the Balochistan issue has become mainstream. In the last decade, discussions on Balochistan at both the national and international level have been completely transformed from an being unrecognized and insignificant issue to one receiving global attention. 

What has changed now? From an information warfare perspective, the democratization of the flow of information and narrative formation is the first point of note. Recall that previously Pakistan controlled and manipulated discussion of both human rights violations and the Baloch question. The Pakistan Army, like all other traditional armies, has used violence to curb the legitimate demands of the people. Technology ensures that physical violence does not guarantee control over any narrative. The flow of information on social media has brought the Balochistan issue to the forefront. Unlike in the past when abductions, killings, and other repressive measures helped the Pakistani state to hide human rights violations, today these acts stoke further discontent as new abuses are highlighted for all the world to see. 

The other aspect of note is the wider social participation in the movement. The involvement of young Baloch and women is not something new. What is new is the scale and intensity of participation and involvement. For instance, the Baloch Student Organization has been advocating for Baloch rights since the 1960s, but today student participation in the movement is at an all-time high. Gender participation signals the dawn of a new era. Notably, Baloch female leaders such as the late Karima Baloch and Farzana Majeed had been active since the early 2000s. These women are the inspiration behind the involvement of young Baloch women in recent years as women come out on the streets to show their solidarity. The message is clear; the youth and women of Balochistan are new pioneers who will inspire future generations.

The charisma of young women such as Mahrang Baloch, Sammi Baloch, and others is so powerful that it has already inspired future generations of Baloch both in Balochistan and the diaspora. The psychological impact of repression can still be seen amongst the youth who have witnessed the brutal and repressive actions of the Pakistani state. The educated generation, Gen Z and millennials can handle technology with much greater ease and have a better understanding of how to challenge the mainstream narratives. The Baloch Yakjehti Committee is a classic example, having proven capable of framing the Balochistan issue from both a global and anti-colonial perspective.

While the younger generation is today more aware of the implications of the Baloch struggle, the need to channelise this energy into a constructive narrative building operation is the responsibility of the latest generation of leaders like Mahrang Baloch and others. The facts on the ground indicate that human rights violation in Balochistan is no longer a ‘local’ issue. It is part of the global discussion, but a discourse that requires amplification beyond the region. Notwithstanding this, the younger generation needs to be congratulated for bringing to the movement for Balochistan a sense of purpose and direction perhaps unlike earlier. This is one of the greatest achievements the younger generation has achieved. 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινδία

Tο Πακιστάν χρησιμοποιεί διεθνή βοήθεια για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Κατηγορίες από τον υπουργό Αμύνης της Ινδίας κατά του Πακιστάν, ότι χρησιμοποιεί κονδύλια από διεθνείς χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη της Τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας Rajnath Singh δήλωσε την Κυριακή ότι η Ινδία θα ήταν πρόθυμη να παράσχει στο Πακιστάν πακέτο οικονομικής βοήθειας μεγαλύτερο από αυτό που ζητά η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εάν το Ισλαμαμπάντ διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το Νέο Δελχί.

Μιλώντας σε εκλογική συγκέντρωση στην περιοχή Bandipora, στο Τζαμού και Κασμίρ, ο Singh δήλωσε: «Ο πρώην πρωθυπουργός Atal Bihari Vajpayee έλεγε ότι μπορείτε να αλλάξετε τους φίλους σας, αλλά όχι τους γείτονές σας. Αν η γειτονική μας χώρα Πακιστάν διατηρούσε καλύτερες σχέσεις μαζί μας, θα είχαμε δώσει στο Πακιστάν περισσότερα κεφάλαια από αυτά που ζήτησαν από το ΔΝΤ».

Ο Σινγκ πρόσθεσε ότι οι εκλογές στο Τζαμού και Κασμίρ είναι μια επίδειξη της δημοκρατίας και της δύναμης της Ινδίας. Εξέφρασε την ελπίδα για την επιστροφή της περιοχής στην ειρήνη και την ανάπτυξη, σύμφωνα με το όραμα του Vajpayee για «Insaniyat (ανθρωπότητα), Jamhooriyat (δημοκρατία) και Kashmiriyat (το πνεύμα του Κασμίρ).»

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας τόνισε ένα αναπτυξιακό πακέτο για το Τζαμού και το Κασμίρ, που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι το 2014 και το 2015, το οποίο έκτοτε έχει αυξηθεί για να ξεπεράσει το ποσό που ζητά το Πακιστάν από το ΔΝΤ. «Εάν οι σχέσεις ήταν καλύτερες, θα είχαμε δώσει στο Πακιστάν περισσότερα χρήματα από αυτά που ζητούσαν από το ΔΝΤ», επανέλαβε ο Σινγκ.

Ο Σινγκ κατηγόρησε το Πακιστάν ότι χρησιμοποιεί διεθνή κονδύλια για να υποστηρίξει «εργοστάσια τρομοκρατίας» εντός των συνόρων του, σε αντίθεση με την οικονομική υποστήριξη της Ινδίας για την ανάπτυξη στο Τζαμού και Κασμίρ.

«Όποτε κάναμε έρευνα για την τρομοκρατία, βρήκαμε την εμπλοκή του Πακιστάν. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις μας προσπάθησαν να κάνουν το Πακιστάν να καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει τα τρομοκρατικά στρατόπεδα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», είπε ο Σινγκ.

Υποστήριξε ότι η χρήση της τρομοκρατίας από το Πακιστάν ως εργαλείο πολιτικής κατά της Ινδίας οδήγησε στην απομόνωσή του σε διεθνείς πλατφόρμες, με ακόμη και τους παραδοσιακούς συμμάχους να αποστασιοποιούνται.

Ο Σινγκ προειδοποίησε για πιθανά αντίποινα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης σε ινδικό έδαφος. «Εάν συμβεί μια τρομοκρατική επίθεση στην Ινδία, θα εξαπολύσουμε επίσης μια αντεπίθεση, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να βρίσκεται ο εχθρός», υποστήριξε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σινγκ τόνισε ότι οι διαδοχικές ινδικές κυβερνήσεις προέτρεψαν το Πακιστάν να διαλύσει τα τρομοκρατικά στρατόπεδα που λειτουργούν στην επικράτειά του. «Το Πακιστάν απέτυχε να το κάνει. Το Πακιστάν δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτή είναι μια νέα Ινδία, έτοιμη να πολεμήσει την τρομοκρατία όχι μόνο από αυτήν την πλευρά αλλά, αν χρειαστεί, και από την άλλη πλευρά των συνόρων», είπε.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή