Διεθνή
«Βράζει» η Λιβύη- Διαμαρτυρίες στην Τρίπολη

Οργισμένοι διαδηλωτές περιπλανήθηκαν σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας της Λιβύης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε περισσότερους από 40 βαθμούς Κελσίου.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της πόλης, να φωνάζουν οργισμένα συνθήματα για την επιδείνωση των συνθηκών των δημόσιων υπηρεσιών του κράτους και την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.
Αυτά τα βίντεο έδειχναν διαδηλωτές να καίνε λάστιχα και να κλείνουν ορισμένους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος, καθώς όλες οι περιοχές της χώρας, ανατολικά, δυτικά και νότια, αντιμετωπίζουν πολύωρες διακοπές ρεύματος έως και 20 συνεχόμενες ώρες.
Η οργή των κατοίκων της πρωτεύουσας
Ένας από τους τομείς υπηρεσιών, ιδίως του ηλεκτρισμού και της ενέργειας, έχει πυροδοτήσει τις ψυχές των Λιβύων με οργή για το κράτος στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα από τους πολιτικούς και τους εραστές της εξουσίας.
Σε μια προσπάθεια να απορροφήσει την οργή των δρόμων, που πλησιάζει στο σημείο βρασμού, η προσωρινή «κυβέρνηση ενότητας» με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Φατχί Μπασάγκα, έλαβε μια σειρά από αποφάσεις και δρομολόγησε ένα πακέτο υποσχέσεων για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι το δημόσιο δίκτυο και μείωση των ωρών διακοπής ρεύματος στα σπίτια των πολιτών.
Σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα της κρίσης στη Λιβύη και την έλλειψη πολιτικών λύσεων ικανών να αλλάξουν την επιδεινούμενη κατάσταση στη χώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέχισε να συνεδριάζει για να συζητήσει τον φάκελο της Λιβύης , τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο οποίος, όπως οι προκάτοχοί τους κατέληξαν μόνο σε εκκλήσεις για διάλογο και σε απειλητικές κυρώσεις εναντίον όσων τον εμποδίζουν.
Ο Μπασάγκα επικοινωνεί με ένοπλες ομάδες στην πρωτεύουσα προετοιμάζοντας την είσοδο της κυβέρνησής του
Στο πολιτικό μέτωπο, ο υποψήφιος πρωθυπουργός από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, Φατχί Μπασάγκα, προκάλεσε έκπληξη όταν δήλωσε ότι ήρθε σε επαφές με ένοπλες ομάδες στην Τρίπολη, για να διευκολύνει την κυβέρνησή του να διεκπεραιώσει τα καθήκοντά της από την πρωτεύουσα.
Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση που είναι αρμόδια για την οικοδόμηση, τη μεταρρύθμιση και τις εκλογές ήρθε και δεν ευθύνεται για τη δίωξη ενός προσώπου, αλλά για αυτήν ευθύνονται οι δικαστικές και κοινοβουλευτικές αρχές.
«Τώρα διαπραγματευόμαστε με μία ή δύο ένοπλες ομάδες στην Τρίπολη για να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση και να συμμετάσχουμε, και γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έρχεται», είπε ο Μπασάγκα, σε συνέντευξή του στο BBC.
Πρόσθεσε, «ζητήσαμε από τους αρχηγούς των ταγμάτων και τις πολιτικές ελίτ να ενωθούν μαζί μας, να συμμετάσχουν και να ενσωματωθούν. Ο δρόμος μας πρέπει να είναι ο δρόμος του κράτους και όχι ο δρόμος των πολιτοφυλακών, των παράλληλων δυνάμεων ή της διαφθοράς».
Ο Μπασάγκα δήλωσε ακόμη ότι «πρέπει να υπάρξει συμφιλίωση, η οποία περιλαμβάνει αποζημιώσεις, που είναι προσωπικό δικαίωμα των πληγέντων ανθρώπων».
independentarabia.com
—

Διεθνή
Times of Israel: Δημοσκόπηση: Το 63% του κοινού φοβάται για την ισραηλινή δημοκρατία καθώς η κυβέρνηση ψηφίζει για την απόλυση του επικεφαλής της Shin Bet
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ισραηλινών φοβούνται για τη δημοκρατία της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε την απόλυση του επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ.

Έρευνα που δημοσιεύεται στους Times of Israel βρίσκει το 37% των υποστηρικτών της κυβέρνησης να ανησυχεί, καθώς η χωριστή δημοσκόπηση δείχνει ότι πάνω από διπλάσιο ποσοστό ανθρώπων πιστεύουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, στον γενικό εισαγγελέα, στο Shin Bet από ό,τι στην κυβέρνηση
Επιμέλεια: Γιάννης Πεγειώτης
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ισραηλινών φοβούνται για τη δημοκρατία της χώρας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε την απόλυση του επικεφαλής της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ.
Ερωτηθείς εάν φοβούνται για το μέλλον της ισραηλινής δημοκρατίας, το 63% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Channel 12 απάντησε ναι, το 33% είπε όχι και το 4% είπε ότι δεν γνώριζε.
Μεταξύ των ανθρώπων που ψήφισαν κόμματα στην κυβέρνηση, τα ποσοστά ήταν 37%, 60% και 3% αντίστοιχα.
Η προγραμματισμένη απομάκρυνση του Μπαρ έχει πυροδοτήσει μαζικές διαμαρτυρίες. Ο Γενικός Εισαγγελέας Gali Baharav-Miara –τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να απολύσει– συμβούλεψε την κυβέρνηση να μην το κάνει, συμπεριλαμβανομένης της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη το βράδυ όπου οι υπουργοί ψήφισαν ομόφωνα την απόλυση του Bar, και προειδοποίησε ότι η κίνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις δεδομένης της συνεχιζόμενης έρευνας Shin Bet για φερόμενες σχέσεις μεταξύ του Κατάρ και των κορυφαίων βοηθών του Netanyahu.
Την Παρασκευή, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή κατά της απόλυσης του Μπαρ και ο Μπαχαράβ-Μιαρά ενημέρωσε τον Νετανιάχου ότι, επομένως, του απαγορεύεται να διορίσει νέο επικεφαλής της Shin Bet ή ακόμη και να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις για τη δουλειά.
Ο Νετανιάχου απάντησε στην εντολή και στον Μπαχαράβ-Μιάρα αναρτώντας στο X ότι «Το κράτος του Ισραήλ είναι χώρα δικαίου και σύμφωνα με το νόμο, η ισραηλινή κυβέρνηση αποφασίζει ποιος θα είναι ο επικεφαλής του Shin Bet». Άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης αντέδρασαν με οργή στη δικαστική απόφαση και αρκετοί απείλησαν ρητά ότι θα αψηφήσουν το δικαστήριο, πυροδοτώντας απειλές για απεργίες από συνδικάτα, πανεπιστήμια και μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα.
Δεν ήταν σαφές εάν η δημοσκόπηση του Channel 12 διενεργήθηκε πριν ή μετά τη δικαστική διαταγή. Η έρευνα διεξήχθη από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων iPanel και Midgam και το δίκτυο δεν παρείχε μέγεθος δείγματος ή περιθώριο σφάλματος.
Μια άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ελευθερίας και Ευθύνης του Πανεπιστημίου Reichman, έδειξε ότι το 44% του κοινού πίστευε στο Ανώτατο Δικαστήριο και το 43% είχε πίστη στον γενικό εισαγγελέα, σε αντίθεση με μόλις το 17% που πίστευε στην κυβέρνηση.
Διαφήμιση
Το Ινστιτούτο είπε επίσης ότι το 45% των ερωτηθέντων εξέφρασε εμπιστοσύνη στο Shin Bet, για το οποίο συνήθως δεν ρωτιέται στη μηνιαία έρευνα «δημόσιας εμπιστοσύνης».
Ο Μάρτιος ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου έδειξε ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στο Ανώτατο Δικαστήριο και στον γενικό εισαγγελέα ήταν υπερδιπλάσια από αυτή της κυβέρνησης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο συνέρχεται για να ακούσει μια αναφορά που ζητά από το δικαστήριο να κρίνει τον υπουργό Δικαιοσύνης Yariv Levin ως περιφρόνηση του δικαστηρίου επειδή δεν συμμορφώθηκε με μια δικαστική απόφαση που τον διατάσσει να διορίσει νέο πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 12 Δεκεμβρίου 2024.
Τον Φεβρουάριο, το 43% των ερωτηθέντων εξέφρασε εμπιστοσύνη στο Ανώτατο Δικαστήριο και το 41% στον γενικό εισαγγελέα, σε αντίθεση με μόλις 18% στην κυβέρνηση.
Η εμπιστοσύνη στο δικαστήριο έχει αυξηθεί από τον Ιανουάριο, όταν είδε εμπιστοσύνη 37% σε αντίθεση με το 21% της κυβέρνησης, ενώ ο γενικός εισαγγελέας σημείωσε 39%.
Η δημοσκόπηση του Μαρτίου διαπίστωσε ότι το ίδρυμα με το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης του κοινού είναι το IDF με 65%. Ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έλαβε 42% υποστήριξη, ο εισαγγελέας 32%, η αστυνομία 27% και η Κνεσέτ ήταν 11%.
Δεν ήταν σαφές πότε ακριβώς διενεργήθηκε η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Reichman. Διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων iPanel μεταξύ 1.507 ερωτηθέντων — 1.257 από αυτούς Εβραίοι και 250 Άραβες — με περιθώριο σφάλματος 2,5%.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προέκυψαν καθώς η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις προσπάθειες αποδυνάμωσης του δικαστικού συστήματος μέσω της επίμαχης αναμόρφωσής της.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για διαφθορά, ισχυρίστηκε ότι το δικαστικό σύστημα είναι προκατειλημμένο εναντίον του.
Ο επί μακρόν πρωθυπουργός απέρριψε επίσης μια κρατική εξεταστική επιτροπή για την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023. Τέτοιες επιτροπές – η ανώτατη ερευνητική αρχή του Ισραήλ – διευθύνονται από συνταξιούχο δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και διορίζονται από τον εν ενεργεία ανώτατο δικαστή.
Η κυβέρνηση μποϊκοτάρει τον ανώτατο δικαστή Ισαάκ Άμιτ, έναν φιλελεύθερο δικαστή που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιανουάριο λόγω των αντιρρήσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λέβιν. Ο Νετανιάχου απέρριψε επίσης μια συμβιβαστική πρόταση του Χέρτζογκ που θα έδινε στον Άμιτ να επιλέγει την εξεταστική επιτροπή σε συνδυασμό με τον συντηρητικό αναπληρωτή δικαστή Νόαμ Σόλμπεργκ.
Οι επικριτές της κυβέρνησης κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι επιδιώκει να απορρίψει την ευθύνη για την επίθεση σοκ στους αρχηγούς ασφαλείας του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Μπαρ. Πρώην επικεφαλής της Shin Bet είπαν επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ισραηλινή δημοκρατία αντικαθιστώντας τον Bar με έναν πιστό.
Την Κυριακή, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει την ανατροπή του Μπαρ, ισχυριζόμενος ότι δεν εμπιστεύεται τον επικεφαλής της Shin Bet από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν χιλιάδες τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ για να σκοτώσουν περίπου 1.200 ανθρώπους και να πάρουν 251 ομήρους, πυροδοτώντας τον πόλεμο στη Γάζα.
Ο πρωθυπουργός είχε προηγουμένως απομακρύνει τον Μπαρ από την ομάδα που διαπραγματευόταν μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων με τη Χαμάς.
Ο Μπαρ είχε πει ότι θα παραμείνει ως επικεφαλής της Shin Bet μέχρι να επιστραφούν οι υπόλοιποι 59 όμηροι και να συσταθεί μια κρατική εξεταστική επιτροπή.
Διαφήμιση
Την Πέμπτη, ο Μπαρ επέλεξε να μην παραστεί στη συνεδρίαση της κυβέρνησης για την ανατροπή του. Αντίθετα, έστειλε μια επιστολή λέγοντας ότι η απόλυσή του ήταν «εντελώς μολυσμένη από σύγκρουση συμφερόντων» και μια ακατάλληλη προσπάθεια να αποτρέψει τις έρευνες της Shin Bet, υποδηλώνοντας επιπλέον ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να εκτροχιάστηκε σκόπιμα τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός ομήρων.
Διεθνή
Είκοσι εκατ. Τούρκοι πολίτες ψήφισαν υπέρ του Ιμάμογλου
Κάποιοι κάνουν λόγο για «άτυπο δημοψήφισμα», με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά πλέον πρόωρες εκλογές.

Μήνυμα νίκης στην καταπίεση της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν στέλνει η αξιωματική αντιπολίτευση, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) μετά την κατά τα φαινόμενα μαζική προσέλευση των Τούρκων πολιτών στην επικύρωση της προεδρικής υποψηφιότητας του Εκρέμ Ιμάμογλου, παρά την ανακοίνωση της καρατόμησής του από το υπουργείο Εσωτερικών.
Κάποιοι κάνουν λόγο για «άτυπο δημοψήφισμα», με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά πλέον πρόωρες εκλογές.
Ο Ιμάμογλου μετήχθη στη φυλακή του Μαρμαρά, γνωστή επίσης ως φυλακή του Σιλιβρί (Σηλυβρία), στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το κόμμα του.
«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον δρόμο προς τη φυλακή, αλλά και στον δρόμο για την προεδρία. Το έθνος αποκρούει ένα πραξικόπημα μέσα από τις κάλπες αλληλεγγύης» τόνισε σε μήνυμα του ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Οζέλ.
«Σε πείσμα εκείνων που τον σπρώχνουν προς τη Σηλυβρία (σ.σ φυλακές), το έθνος φέρνει τον πρόεδρο Εκρέμ πιο κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο Τσανκάγια» επισήμανε ο Οζέλ.
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε (παρατάθηκε μέχρι τις 7.30 ώρα Ελλάδας), και κατόπιν ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης οδηγήθηκε στη φυλακή ταυτόχρονα με πολλούς συγκατηγορούμενούς του, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ξανά στις πλατείες και τους δρόμους για να διαδηλώσει υπέρ του Ιμάμογλου βγαίνει το βράδυ η αντιπολίτευση με τον πρόεδρο του CHP να απευθύνει νωρίτερα κάλεσμα μέσω X.
«Καλούμε όλους όσοι ψήφισαν και ενθάρρυναν τους γείτονές τους να ψηφίσουν στις πλατείες δημοκρατίας τώρα!
Στις 20.30 (σ.σ 9.30 ώρα Ελλάδας) συναντιόμαστε στο Σαράτσανε για να προστατεύσουμε τον μελλοντικό μας πρόεδρο» τονίζει ο Οζέλ.
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Ιμάμογλου και αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι του δήμου διατηρούν «διαρκείς και διευρυμένες» επαφές με τον Αζάντ Μπάρις, φερόμενο ως υψηλόβαθμο μέλος της πολιτικής πτέρυγας του PKK/KCK. Οι ερευνητικές αρχές έχουν επικαλεστεί μαρτυρίες δημοτικών υπαλλήλων, οικονομικά αρχεία και αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς ότι μέλη της τρομοκρατικής ομάδας είχαν διεισδύσει στη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, που ανήκει επίσης στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) όπως και ο Ιμάμογλου, χαρακτήρισε την απόφαση «ντροπή» για το δικαστικό σύστημα της χώρας.
Η απόφαση να σταλεί ο Ιμάμογλου -ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- στη φυλακή ελήφθη παρά τις καταγγελίες από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αλλά και Ευρωπαίους ηγέτες ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι πολιτικά υποκινούμενες.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από πολύωρες ανακρίσεις από τις αστυνομικές αρχές επί δύο ημέρες ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, οδηγήθηκε αργά το Σάββατο, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη, ενώπιον του δικαστηρίου για νέα ανάκριση από τους εισαγγελείς σχετικά με τις κατηγορίες περί «διαφθοράς» και «τρομοκρατίας» που του αποδίδονται.
Οι Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν από το δικαστήριο την προφυλάκιση του Ιμάμογλου και τεσσάρων συνεργατών του εν αναμονή της δίκης τους, όπως ανέφερε νωρίτερα το γραφείο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για διαφθορά και σχέσεις με το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) χαρακτηρίζοντάς τις «αδιανόητες», «ανυπόστατες», «ανήθικες» και «συκοφαντικές».
Η υιοθέτηση της πρότασης της εισαγγελίας σημαίνει ότι ο Ιμάμογλου θα εκπέσει του αξιώματός του, καθώς η νομοθεσία στην Τουρκία επιτρέπει στην κυβέρνηση να διορίσει άλλον στη θέση του.
Η παράταξη του Ιμάμογλου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τη σύλληψη το πρωί της Τετάρτης και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Ιμάμογλου.
Ερώτημα παραμένει εν τω μεταξύ αν η Ευρώπη έχει κάποια καλύτερη ιδέα πίεσης προς την ηγεσία της Άγκυρας πέραν των εκκλήσεων, αναφέρει η Deutsche Welle, που τονίζει ότι αυτό που θα έχει όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να ξεκαθαρίσει αν αυτό το κίνημα διαμαρτυρίας, που εκφράστηκε τις τελευταίες ημέρες και ξέφυγε από τα όρια της Κωνσταντινούπολης θα έχει συνέχεια και μπορεί ίσως να ταρακουνήσει το σύστημα Ερντογάν ή αν οι Τούρκοι για μια ακόμα φορά απογοητευμένοι, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αν δηλαδή η Τουρκία όχι μόνο ξενύχτησε, αλλά και ξύπνησε.
Διεθνή
Περιμένουν την κατάλλη στιγμή για επίθεση!
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 21 Μαρτίου 2025
Τα θέματα του δελτίου
1. Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας: Η Αρμενία συνεχίζει να προωθεί την ειρηνευτική θεματολογία | 00:21
2. Ο Πασινιάν ενημέρωσε τον Κομπαχίτζε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με το σχέδιο κειμένου της ειρηνευτικής συμφωνίας | 02:33
3. Ιρανός ειδικός για τον Νότιο Καύκασο: Εάν το Αζερμπαϊτζάν επιδιώκει πραγματικά την ειρήνη, θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει με την Αρμενία στη γλώσσα των προαπαιτούμενων | 03:14
4. Ράσμουσεν: Ο Νικολ Πασινιάν επέδειξε μεγάλο θάρρος συμφωνώντας με το Αζερμπαϊτζάν σε έγγραφο ειρήνης | 06:44
5. Το Αζερμπαϊτζάν περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί στην Αρμενία | 08:21
6. Ράσμουσεν: Η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για να αναγκάσει το Αζερμπαϊτζάν να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με την Αρμενία | 09:45
7. Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας αναφέρθηκε στις ψευδείς δηλώσεις του Αζερμπαϊτζάν | 12:16
-
Άμυνα3 εβδομάδες πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Αναλύσεις1 ημέρα πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική3 εβδομάδες πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!