Ακολουθήστε μας

Πολιτική

Μην κλείνετε το σχολείο της Γαύδου

Δημοσιεύτηκε στις

Βοηθείστε να μείνουν οι κάτοικοι στο νησί!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ του ΙΗΑ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ 

Προς Κ. Αλέξανδρο Κόπτση,

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας.

Κοινοποίηση: Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ)  adedy@adedy.gr

Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)  tsouhlos@gmail.com

Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) gsecretary@gsee.gr 

Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την Εκπαίδευση (ETUCE) secretariat@csee-etuce.org

Όχι κύριε Γενικέ, 

δεν «Απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί» για να λειτουργήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην ακριτική μας Γαύδο (και σε άλλα μικρά ακριτικά νησιά).

Θα πρέπει να είστε ενήμερος ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι καθόλα έτοιμο να προσφέρει διαδικτυακή δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αν δεν είστε, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε μέσω του τεχνικού τμήματος του υπουργείου.  Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.

Μπορείτε κάλλιστα να αποστείλετε στην Γαύδο ένα καθηγητή  μαθηματικών και ένα φιλόλογο, οι οποίοι θα καλύπτουν την πλειονότητα των μαθημάτων και τα υπόλοιπα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά.  Όταν τα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου παρέχουν μέχρι και διδακτορικά διπλώματα μέσω τηλεκπαίδευσης, είναι απλά ακατανόητο πως το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να  προσφέρει,  τουλάχιστον σε περιορισμένο βαθμό, δευτεροβάθμια διαδικτυακή  εκπαίδευση. Είναι βέβαια ευρύτερα γνωστό ότι τα εκπαιδευτικά, συνδικαλιστικά σωματεία έχουν ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με την τηλεκπαίδευση αλλά λαμβάνοντας υπόψην της άμεσης εθνικής ανάγκης που υφίσταται, θα συμφωνήσετε και εσείς ότι υπερτερεί το χρέος προς την πατρίδα.

Κύριε Γενικέ, είναι δυνατόν το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας να μην προβληματίζετε με το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που υφίσταται, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις  ακριτικές περιοχές; Όταν οι γείτονες μας λένε ότι η Ψέριμος είναι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και ότι η Γαύδος δεν  έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα, πως η Ελληνική Πολιτεία  εξαναγκάζει μια μητέρα με τρία παιδιά να εγκαταλείψει την Γαύδο;

Κύριε Γενικέ, η κυρία Εφη Γεωργακά με τα τρία παιδιά δεν σας ζητάει καμία χάρη. Απαιτεί  εφαρμογή  του 14ου άρθρου του Ελληνικού Συντάγματος το οποίο έχει ως εξής:

«Άρθρο 14 – Δικαίωμα εκπαίδευσης

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην πρόσβαση στην επαγγελματική και συνεχή κατάρτιση. 
2. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ευχέρεια δωρεάν παρακολούθησης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 
3. Η ελευθερία ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών καθώς και το δικαίωμα των γονέων να εξασφαλίζουν την εκπαίδευση και τη μόρφωση των τέκνων τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές πεποιθήσεις τους, γίνονται σεβαστά σύμφωνα με τις εθνικές νομοθεσίες που διέπουν την άσκησή τους.»

Σήμερα το  Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας  διώχνει μια οικογένεια με τρία παιδιά από την Γαύδο, αύριο θα έρθει η σειρά της  Ψερίμου, των Αρκιών,  της Ερείκουσας, του Μαθρακίου κ.ο.κ. και μετά δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο πληθυσμός των ακριτικών νησιών αποτελείται πλέον από κατοίκους ηλικίας 70 ετών και άνω.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022 εγκαίρως σας ενημερώσαμε σχετικά με το θέμα αυτο:  

https://professors-phds.com/2022/02/05/41640/ 

Δυστυχώς στους πολλούς μήνες που μεσολάβησαν, δεν λάβαμε καμιά ενημέρωση.

Σήμερα όμως καλείστε να βρείτε μια άμεση λύση, χρησιμοποιώντας  και στοιχεία τηλεκπαίδευσης ώστε να παραμείνει  στην Γαύδο η οικογένεια Γεωργακά με τους τρεις μαθητές. Είναι εθνική επιταγή κύριε Γενικέ. Διαφορετικά το υπουργείο σας είναι υπεύθυνο για τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας πολιτικής που αναγκάζει νεαρές οικογένειες να εγκαταλείπουν τα ΑΚΡΙΤΙΚΑ μας νησιά.

Με όλο τον σεβασμό,

Ευαγγελος Ρήγος

Πρόεδρος ΙΗΑ

Πλοίαρχος Α! Τάξεως ΕΝ.

International Hellenic Association
Www.Professors-Phds.com
IHAHellas@gmail.com

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Ερεικούσας! Ξέμειναν από γιατρό στο ακριτικό νησί

πρόκειται για ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο δυστυχώς καλύπτεται με εμβαλωματικές λύσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει οι κάτοικοι στην Ερείκουσα, ένα ακριτικό νησί στα βόρεια της Κέρκυρας. Ο μοναδικός γιατρός στο νησί μετακινήθηκε στην Κέρκυρα, προκειμένου να παρακολουθήσει ειδικότητα. Αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που αρκετοί κάτοικοι έφυγαν από την Ερείκουσα. Πλέον, το νησί αριθμεί μόνο 15 άτομα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αναστάσιος Αργυρός, Αντιδήμαρχος Ερείκουσας, «πρόκειται για ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο δυστυχώς καλύπτεται με εμβαλωματικές λύσεις». Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, «τον Ιούλιο η 6 ΥΠΕ προχώρησε στην προκήρυξη τοποθέτησης αγροτικού ιατρού στο νησί, πράγμα που έγινε. Πριν ένα μήνα ωστόσο, άνοιξε θέση ειδικότητας στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, την οποία αποδέχθηκε ο γιατρός και αποχώρησε από το ακριτικό νησί».

Σε επικοινωνία που είχε ο Αντιδήμαρχος με την 6η ΥΠΕ, του ανέφεραν ότι η νέα προκήρυξη δεν μπορεί να γίνει πριν από τον ερχόμενο Μάιο και η τοποθέτηση τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι το νησί θα μείνει για επτά μήνες χωρίς τον μοναδικό γιατρό, ο οποίος καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Αυτήν την στιγμή, στην Ερείκουσα παρέμειναν μόλις 15 από τους 50 κατοίκους που συνηθίζουν να μένουν στο νησί τον χειμώνα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Hellas New Dialogue: Θα επιτρέψει η κυβέρνηση την δημιουργία ενός ισχυρού φορέα τουρκικής προπαγάνδας και επιρροής στη Θεσσαλονίκη;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σύμφωνα με πληροφορίες στον ελληνικό τύπο, ο Τούρκος μεγιστάνας κος. Κοτς σχεδιάζει να αγοράσει το αρχοντικό Αλλατίνι στη Θεσσαλονίκη το οποίο επιθυμεί να μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο μελέτης για τον «διάλογο και την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Έθνους που υπογράφει η Μαρία Ζαχαράκη.

Το μέγαρο Αλλατίνι υπήρξε ο τόπος εξορίας του σουλτάνου Αμπντούλχαμιτ Β’ μετά την καθαίρεση του από τους Νεότουρκους. Είναι προφανής η σύνδεση με την οθωμανική ιστορία στην πόλη. Το κτήριο αυτό σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή αυτή την πληροφορία επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στην ελληνική κοινή γνώμη τα εξής:

– Η οικογένεια Κοτς απέκτησε τον αρχικό πλούτο της από την καταλήστευση των ελληνικών και αρμενικών περιουσιών στη Μικρά Ασία μετά την γενοκτονία στις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να παρουσιάζουν κάποια ΜΜΕ αυτή την οικογένεια ως «φιλελληνική».

– Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Κοτς χρηματοδοτώντας την αναστήλωση ορθόδοξων εκκλησιών στη σημερινή Τουρκία, συμβάλει στο μακιγιάρισμα και στη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας ως δήθεν ανεκτικής προς τον χριστιανισμό χώρας, ενισχύσει την ήπια ισχύ και ιδεολογική επιρροή του τουρκικού κράτους στους ελληνικούς πληθυσμούς καθώς και το τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία, σε συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

– Η οικογένεια Κοτς είναι από τα σημαντικότερα μέλη του τουρκικού επιχειρηματικού κατεστημένου με στενές διασυνδέσεις και διαχρονικές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία και τις κρατικές υπηρεσίες στη χώρα αυτή. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε (ή μήπως δεν επιχείρησε;) να επηρεάσει την τουρκική κυβέρνηση προς μια πιο φιλελληνική κατεύθυνση. Ίσως να μην το επιθυμεί ή να μην μπορεί, διότι ως γνωστόν στην Τουρκία είναι το κράτος που επηρεάζει και εργαλειοποιεί τους επιχειρηματίες για άσκηση επιρροής του στο εξωτερικό και όχι το αντίστροφο.
-Ο όμιλος Κοτς έχει αγοράσει μαρίνα σε ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου ενώ διαθέτει και άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προοπτική περαιτέρω οικονομικής και πολιτιστικής διείσδυσης Τούρκων μεγιστάνων στην ελληνική επικράτεια και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη. Ως γνωστόν, για το τουρκικό υπερεθνικιστικό φαντασιακό η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια «αλύτρωτη πατρίδα» στην οποία υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο «εθνικός ηγέτης» που πέταξε τους Έλληνες στη θάλασσα, ο δικτάτορας που διέπραξε γενοκτονία κατά των Ελλήνων, ο Μ.Κεμάλ.

Η δημιουργία ενός μεγάλου τουρκικού πολιτιστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, ενέχει δυνητικούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας. Ένα τέτοιο κέντρο, με πρόσβαση σε τεράστια τουρκική χρηματοδότηση, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο διάχυσης τουρκικής προπαγάνδας και ιδεολογικής επιρροής στη βόρεια Ελλάδα, προωθώντας τουρκικά αφηγήματα και οπτικές για την οθωμανοκρατία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κρυπτόμενα κάτω από τον μανδύα μιας εύπεπτης, αλα τούρκα αντίληψης περί «ελληνοτουρκικής φιλίας».

Για να γίνουν καλύτερα αντιληπτοί οι κίνδυνοι, δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής όπου έχουν διεισδύσει τουρκικά κεφάλαια τα οποία εκτός από πολιτιστικά κέντρα, άρχισαν να δημιουργούν σχολεία και πανεπιστήμια, να χρηματοδοτούν δημοσιογράφους και ΜΜΕ κλπ.

Μια τέτοια τουρκική οικονομική, πολιτιστική και ιδεολογική διείσδυση στη Θεσσαλονίκη δύναται να προκαλέσει σοβαρό εσωτερικό διχασμό και τριβές στην τοπική κοινωνία, καθώς και να υπονομεύσει το ηθικό και την διάθεση του ελληνικού λαού και του πολιτικού συστήματος για ενιαία αντίσταση στο σύγχρονο τουρκικό επεκτατισμό, καλλιεργώντας μια παραποιημένη, ωραιοποιημένη εικόνα για την Τουρκία στην Ελλάδα αλλά και δημιουργώντας δίκτυα επιρροής σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία κατοικούν εκατοντάδες χιλιάδες απόγονοι προσφύγων από την Μικρά Ασία και θυμάτων της γενοκτονίας από τους νεότουρκους και τους κεμαλικούς οι οποίοι θα αισθάνονταν διπλά προσβεβλημένοι και απειλούμενοι από μια τέτοια εξέλιξη.

Σε μια περίοδο όπου η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 1/3 της Κυπριακής Δημοκρατίας, να απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση τμημάτων της ελληνικής επικράτειας, να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά και νησίδες καθώς και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, να θέτει ανύπαρκτα ζητήματα μειονοτήτων, να διδάσκει την ναζιστικού τύπου θεωρία της “γαλάζιας πατρίδας” στα σχολεία της καλλιεργώντας επεκτατισμό στις νέες γενιές, να αποσταθεροποιεί την Μέση Ανατολή στηρίζοντας την τζιχαντιστική τρομοκρατία, να εργαλειοποιεί τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, θα ήταν αυτοκτονικό η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει την διόγκωση της τουρκικής οικονομικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής διείσδυσης στην Ελλάδα.

Θα ήταν πιο χρήσιμο η οικογένεια Κοτς, αντί να επιχειρεί πολιτιστική διείσδυση και επιρροή στην Ελλάδα, να επενδύσει κεφάλαια για την εκπαίδευση των Τούρκων πολιτών και των πολιτικών κομμάτων τους για τα τουρκικά εγκλήματα της γενοκτονίας και των εθνοκαθάρσεων, την παράνομη κατοχή της Κύπρου, το διεθνές δίκαιο και την δημοκρατία. Διαθέτουν άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Τουρκία.

Έτσι θα συνέβαλε καθοριστικά στην αλλαγή της τουρκικής πολιτικής κουλτούρας και πρακτικής. Και πραγματικά θα ωφελούσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των χωρών μας. Ίσως έτσι θα μπορούσαν, σε κάποιο βαθμό, και να εξιλεωθούν ως οικογένεια και για τις ληστρικές πρακτικές των προγόνων τους έναντι των θυμάτων της γενοκτονίας στη Μικρά Ασία και στον Πόντο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Σαουδική Αραβία είναι στρατηγικός εταίρος για Ελλάδα και Ε.Ε.»

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρίγκιπας Διάδοχος και Πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud συμπροέδρευσαν στην πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλ-Ούλα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρίγκιπας Διάδοχος και Πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud συμπροέδρευσαν στην πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αλ-Ούλα.

Σαουδική Αραβία
Σαουδική ΑραβίαDimitris Papamitsos_6946384863_dpapamitsos@yahoo.com/Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θεσμοθετεί Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας με χώρα της Μέσης Ανατολής. «Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη αξία έχει για μας η συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον κόσμο και για την ευρύτερη περιοχή. Η Σαουδική Αραβία είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα και την Ε.Ε. και παίκτης-κλειδί για την σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή.

Το παγκόσμιο τοπίο αναδιαμορφώνεται και σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του Αραβικού κόσμου και της Σαουδικής Αραβίας είναι κρίσιμος. Η ασφάλεια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής είναι αλληλοεξαρτώμενες. Σε αυτό το τοπίο η στρατηγική μας συνεργασία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ΑΣΣΣ.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Papamitsos_6946384863_dpapamitsos@yahoo.com/Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το ΑΣΣΣ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ενισχύουν τη διμερή τους συνεργασία στο ανώτατο δυνατό επίπεδο σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως η άμυνα, οι επενδύσεις, το εμπόριο, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

«Αυτή η συνεργασία έχει αυξημένη σημασία στη σημερινή συγκυρία που βιώνει η περιοχή μας λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.Υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης της περιοχής, καθώς ο πόλεμος στη Γάζα έχει προστεθεί σε μια σειρά από κρίσεις, τις συνέπειες των οποίων καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ακόμα πιο σημαντικό που Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν το ίδιο όραμα για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές για συνεργασία στην ενέργεια, καθώς και στο εμπόριο και στις επενδύσεις σε τομείς όπως η ναυτιλία, τα αγροδιατροφικά προϊόντα και ο κατασκευαστικός τομέας.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις25 λεπτά πριν

Συμμετοχή της Κύπρου στην Περιοχή Schengen και οι ανησυχίες…

Γράφει η Φανούλα Αργυρού, Σημερινή Διαβάσαμε τη πρόθεση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως δηλώθηκε δια του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη...

Αναλύσεις55 λεπτά πριν

Cyprus Times: Ανατροπή ή παγίδα; Ο Ερντογάν γυρίζει πλάτη στον Τατάρ

Δύο πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της τουρκικής πολιτικής

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Μια Γεωπολιτική Ανάλυση για τη Μέση Ανατολή το 2025

Το 2025, η Μέση Ανατολή θα συνεχίσει να αποτελεί ένα μωσαϊκό ευκαιριών και προκλήσεων.

Ιστορία - Πολιτισμός2 ώρες πριν

Τί συμβολίζει η σημαία των Κούρδων

Οι Κούρδοι μπορούν να πούμε ότι έχουν μεγαλύτερη ιστορική παρουσία στην περιοχή, ενώ η παρουσία των Τούρκων έγινε πιο έντονη...

Πολιτική2 ώρες πριν

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Ερεικούσας! Ξέμειναν από γιατρό στο ακριτικό νησί

πρόκειται για ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο δυστυχώς καλύπτεται με εμβαλωματικές λύσεις

Δημοφιλή