Ακολουθήστε μας

Διεθνή

ΗΠΑ: Έκθεση του Κογκρέσου κατδικάζει πρακτικές της Τουρκίας κατά της Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε στις

Αμερικανικό Κογκρέσο κατά Τουρκίας: Καταδίκη αναθεωρητικής πολιτικής και προκλήσεων στο Αιγαίο

«Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες εδαφικές υπερπτήσεις του εναέριου χώρου άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ» σημειώνεται για τις υπερπτήσεις στην έκθεση του Κογκρέσου
Ιδιαίτερα επικριτική είναι η ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας Μελετών του Κογκρέσου τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Bασικά μελανά σημεία ο εναγκαλισμός του με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, αλλά η προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας, που αγγίζει τον αναθεωρητισμό, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Ειδικότερα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι «οι μακροχρόνιες διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σημείωσαν σημαντική κλιμάκωση το 2022 εν μέσω μεγαλύτερης στρατηγικής συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα.
Παράλληλα καταγράφεται και η ρητή καταδίκη του Κογκρέσου για τις τουρκικές υπερπτήσεις που εντάχθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Εκτός από τις συνεχιζόμενες εντάσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σχετικά με τους Κούρδους της Συρίας στη βόρεια Συρία, οι διαφωνίες Τουρκίας-Ελλάδας σχετικά με υπερπτήσεις και άλλα μακροχρόνια ζητήματα στο Αιγαίο αυξήθηκαν το 2022 και απασχόλησαν το Κογκρέσο»..
«Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες εδαφικές υπερπτήσεις του εναέριου χώρου άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Παράλληλα το Κογκρέσο στηλιτεύει την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν να ακροβατεί μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Θέτει ερωτήματα για τη χρήση των αμερικάνικων βάσεων στην Τουρκία και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «η εμβάθυνση των δεσμών με τη Ρωσία σε ορισμένους τομείς παραμένει αιτία ανησυχίας για τις ΗΠΑ».
Τέλος, η έκθεση αποτυπώνει και την ανησυχία της Ουάσιγκτον για το γεγονός ότι η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τον στρατό της στη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και τον Νότιο Καύκασο με τρόπο που έχει επηρεάσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της περιοχής.
Η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος το 2011 έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σημειώνει χαρακτηριστικά.www.bankingnews.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Καταστολή της «March to Gaza»: Συλλήψεις και απελάσεις ακτιβιστών στην Αίγυπτο

Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν σε βίαιη καταστολή διαδηλωτών που επιχειρούσαν να φτάσουν στα σύνορα με τη Γάζα, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης «March to Gaza», η οποία έχει στόχο να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν σε βίαιη καταστολή διαδηλωτών που επιχειρούσαν να φτάσουν στα σύνορα με τη Γάζα, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης «March to Gaza», η οποία έχει στόχο να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό. Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα ακτιβιστών, που ξεκίνησε από την Τυνησία, εμποδίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Λιβύη.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, εμφανίζονται άνδρες με πολιτικά να επιτίθενται σε διαδηλωτές με κλωτσιές και γροθιές, ενώ επιχειρούν να απομακρύνουν ορισμένους με τη βία. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν πετώντας νερό προς τους επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στους οποίους αναφέρεται και ο Telegraph, περίπου 4.000 άτομα από 80 χώρες είχαν φτάσει στην Αίγυπτο για την κινητοποίηση, ενώ άλλοι 2.000 ακολουθούσαν οδικώς. Όπως καταγγέλλουν, οι αιγυπτιακές αρχές κατέσχεσαν τα διαβατήρια τουλάχιστον 40 συμμετεχόντων σε σημείο ελέγχου έξω από το Κάιρο, όπου βρίσκονταν δυνάμεις καταστολής και τεθωρακισμένα οχήματα.

«Τους κρατούν μέσα στη ζέστη, χωρίς να τους επιτρέπουν να κινηθούν», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, προσθέτοντας ότι ακόμη 15 άτομα τελούν υπό κράτηση σε ξενοδοχεία. Ανάμεσα στους ακτιβιστές βρίσκονται πολίτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ίδιοι τονίζουν πως πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, σε πλήρη συμμόρφωση με την αιγυπτιακή νομοθεσία, και καλούν τις ξένες πρεσβείες να παρέμβουν για την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο Ιρλανδός βουλευτής Πολ Μέρφι, ο Τούρκος βουλευτής Φαρούκ Ντιντσέρ και η πρώην Αμερικανίδα διπλωμάτης Χάλα Ράριτ, η οποία είχε παραιτηθεί λόγω της στάσης των ΗΠΑ στον πόλεμο της Γάζας. Ο Ντιντσέρ εμφανίζεται σε βίντεο με ματωμένα ρούχα, με το κόμμα του να αναφέρει ότι τραυματίστηκε από επίθεση. Ο Μέρφι δήλωσε μέσω X: «Μας έχουν κατασχέσει τα διαβατήρια και μας κρατούν. Φαίνεται πως οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν να καταστείλουν την #GreatMarchToGaza. Αρνούμαστε να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο απέλασης.»

Ο ίδιος και άλλοι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Καΐρου για απέλαση, ενώ ορισμένοι ακτιβιστές – μεταξύ τους και η Ράριτ – συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν μόλις έφτασαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Καθώς οι πληροφορίες για τις συλλήψεις και τις απελάσεις άρχισαν να γίνονται γνωστές, αρκετοί από τους νεοαφιχθέντες επέλεξαν να παραμείνουν στο Κάιρο, αποφεύγοντας να κινηθούν προς τα σύνορα.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά διεθνών διαμαρτυριών που στοχεύουν να αναδείξουν την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των συνόρων και την παρεμπόδιση αποστολών βοήθειας από το Ισραήλ τον Μάρτιο. Το πλοίο Madleen, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και στο οποίο επέβαινε και η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, οδηγήθηκε σε ισραηλινό λιμάνι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Η Τούνμπεργκ και άλλοι επιβαίνοντες απελάθηκαν άμεσα από τις ισραηλινές αρχές.

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει επιτρέψει περιορισμένη είσοδο βοήθειας, ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως οι ποσότητες δεν επαρκούν για τις ανάγκες του πληθυσμού, ο οποίος συνεχίζει να πλήττεται από σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε περίπλοκη θέση: από τη μία λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, και από την άλλη υπήρξε η πρώτη αραβική χώρα που υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ το 1979. Όπως και η Ιορδανία, καταστέλλει φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, ενώ επισήμως ζητεί την κατάπαυση του πυρός.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατζ δήλωσε ότι αναμένει από την Αίγυπτο να αποτρέψει κάθε διαδήλωση στα σύνορα με το Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι η παρουσία ακτιβιστών θα μπορούσε να απειλήσει την ασφάλεια των Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο Βέλγος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλέξις Ντεσουάεφ δήλωσε ότι ξύπνησε βλέποντας δεκάδες οχήματα ασφαλείας έξω από την περιοχή όπου διέμενε στο Κάιρο, μαζί με άλλους ακτιβιστές. «Είμαι σοκαρισμένος. Οι αιγυπτιακές αρχές κάνουν τη “βρώμικη δουλειά” για λογαριασμό του Ισραήλ» σχολίασε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, από την πλευρά του, επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες, καλώντας τους πολίτες του να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση προς τη Βόρεια Χερσόνησο του Σινά, λόγω των συνεχιζόμενων συλλήψεων και απελάσεων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

«Φτάνει η κλιμάκωση, ώρα να σταματήσει», ζήτησε ο Γκουτέρες

Κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο υπογράμμισε τις περιφερειακές επιπτώσεις της κρίσης, αναφέροντας ότι πολλές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους, ενώ ομάδες όπως οι Χούθι εντάθηκαν επιθετικά.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση και παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Ιράν απηύθυνε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την εκδήλωση αλλεπάλληλων αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Ιρανικά πλήγματα στο Τελ Αβίβ. Φτάνει η κλιμάκωση. Είναι ώρα να σταματήσει. Πρέπει να επικρατήσουν η ειρήνη και η διπλωματία», ανέφερε μέσω X.

Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκλήθηκε εκτάκτως ύστερα από αίτημα της Τεχεράνης, στον απόηχο της ισραηλινής επιχείρησης με την ονομασία «Λιοντάρι που ξυπνά», η οποία φέρεται να στόχευσε πυρηνικές και πυραυλικές υποδομές στο Ιράν.

Κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο υπογράμμισε τις περιφερειακές επιπτώσεις της κρίσης, αναφέροντας ότι πολλές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους, ενώ ομάδες όπως οι Χούθι εντάθηκαν επιθετικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, έχουν σκοτωθεί τέσσερις Ιρανοί στρατηγοί και τρεις πυρηνικοί επιστήμονες, ενώ ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν δεσμεύτηκε για «σκληρή τιμωρία» του Ισραήλ.

Η κ. ΝτιΚάρλο καταδίκασε κάθε στρατιωτική κλιμάκωση, υπενθυμίζοντας τις διεθνείς δεσμεύσεις για σεβασμό στον Χάρτη του ΟΗΕ και εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις. Παρέπεμψε, επίσης, στο πρόσφατο Ψήφισμα του ΔΟΑΕ που επικρίνει την έλλειψη συνεργασίας του Ιράν με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Στήριξε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ–Ιράν στο Ομάν, σημειώνοντας πως μόνο ο διάλογος μπορεί να εγγυηθεί τον ειρηνικό χαρακτήρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Ισραήλ: «Αυτοάμυνα απέναντι σε υπαρξιακή απειλή»

Το Ισραήλ υπερασπίστηκε τις επιθέσεις ως πράξη «εθνικής αυτοσυντήρησης» και «προληπτικής αυτοάμυνας» απέναντι σε άμεση και υπαρξιακή απειλή από την Τεχεράνη.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ τόνισε ότι η επιχείρηση «Λιοντάρι που ξυπνά» είχε στόχο:

  1. Την αποδόμηση της στρατιωτικής και πυρηνικής ηγεσίας του Ιράν (π.χ. Μπαγκερί, Σαλαμί),

  2. Την καταστροφή κρίσιμων υποδομών πυραύλων και εκτοξευτήρων,

  3. Την εξουδετέρωση υπόγειων πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Νατάνζ.

«Η απειλή ήταν άμεση. Το Ιράν είχε τη δυνατότητα παραγωγής υλικού για πυρηνικές βόμβες εντός ημερών. Η επιχείρηση απέτρεψε έναν συντονισμένο σχεδιασμό επίθεσης από Ιράν, Συρία, Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη», ανέφερε.

Κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας για αδράνεια και ζήτησε να σταματήσει η εξίσωση επιτιθέμενου και αμυνόμενου. «Το Ισραήλ ενήργησε από ιστορική ευθύνη και δεν θα απολογηθεί για την προστασία του λαού του», κατέληξε.

Ιράν: «Συντονισμένες επιθέσεις με αμερικανικά όπλα – θα υπάρξει απάντηση»

Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, κατήγγειλε τις ισραηλινές ενέργειες ως κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο Ιρανός πρέσβης δήλωσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν κρίσιμες στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις, αλλά και αστικές περιοχές, προκαλώντας τουλάχιστον 78 θανάτους – οι περισσότεροι άμαχοι.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για συνενοχή, καθώς –όπως είπε– οι επιθέσεις έγιναν με τη στήριξη αμερικανικών πληροφοριών και όπλων. «Δεν θα ξεχάσουμε ότι ο λαός μας σκοτώθηκε από αμερικανικά όπλα στα χέρια του Ισραήλ», ανέφερε.

Ζήτησε άμεσα μέτρα κατά του Ισραήλ, επικαλούμενος το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη για δικαίωμα σε «αναλογική και αποφασιστική» απάντηση.

ΗΠΑ: Δεν συμμετείχαμε – Σοβαρές συνέπειες αν απειληθούν Αμερικανοί

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ ΜακΚόι Πιτ ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον δεν συμμετείχε στρατιωτικά στην ισραηλινή επιχείρηση, υπενθυμίζοντας όμως τις «αμέτρητες τρομοκρατικές ενέργειες του Ιράν» και τη συνεχιζόμενη απειλή του κατά του Ισραήλ.

Προειδοποίησε ότι κάθε επίθεση σε αμερικανικές βάσεις ή προσωπικό θα έχει «τρομερές συνέπειες».

Ελλάδα: «Επείγει διπλωματική επίλυση – Η προστασία των αμάχων είναι απόλυτη προτεραιότητα»

Ο Έλληνας πρέσβης στον ΟΗΕ Ευάγγελος Σέκερης τόνισε ότι η Ελλάδα ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση εν μέσω διαπραγματεύσεων ΗΠΑ–Ιράν και κάλεσε σε άμεση αποκλιμάκωση και αποφυγή πράξεων αντεκδίκησης.

Επανέλαβε τη σταθερή ελληνική θέση: το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ενώ το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Μόνο μέσω της διπλωματίας μπορεί να εξασφαλιστεί διαρκής ασφάλεια. Η κρίση πρέπει να λυθεί με διάλογο, όχι με βόμβες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία της προστασίας των αμάχων και του σεβασμού στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη «νομική και ηθική υποχρέωση» αποφυγής πλήγματος κατά αμάχων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Κλιμακώνει τις απειλές το Ιράν: «Η σύγκρουση θα εξαπλωθεί σε αμερικανικές βάσεις»

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, μετέδωσε δηλώσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η σύγκρουση θα επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Η είδηση προκαλεί ανησυχίες για επιθέσεις σε περιοχές όπως το Ιράκ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Με απειλές για πλήγματα σε αμερικανικές βάσεις, η Τεχεράνη κλιμακώνει την «απάντησή» της, μετά τη μαζική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, μετέδωσε δηλώσεις υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων, σύμφωνα με τις οποίες η σύγκρουση θα επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Η είδηση προκαλεί ανησυχίες για επιθέσεις σε περιοχές όπως το Ιράκ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πόλεμος θα «επεκταθεί τις ερχόμενες ημέρες σε όλες τις κατεχόμενες περιοχές από αυτό το (ισραηλινό) καθεστώς και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή».

Προειδοποίηση και κατά Βρετανίας και Γαλλίας

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης πως το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία ότι οι βάσεις και τα πλοία τους στην περιοχή θα στοχοποιηθούν αν βοηθήσουν για τον τερματισμό των πυραυλικών επιθέσεων της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ.

Η απειλή ενός ευρύτερου πολέμου έρχεται καθώς το Ιράν και το Ισραήλ συνέχιζαν να στοχοθετούν η μια χώρα την άλλη, μετά τη μεγαλύτερη σειρά ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων που σημειώθηκε χθες, εναντίον στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στην ιρανική επικράτεια. Από την πλευρά του, το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Αξιωματούχος που επικαλέστηκε το Fars προειδοποίησε πως «η αντιπαράθεση δεν θα τελειώσει με τις χθεσινοβραδινές περιορισμένες ενέργειες» και πως «τα ιρανικά πλήγματα θα συνεχιστούν και αυτή η δράση θα είναι πολύ οδυνηρή και λυπηρή για τους επιτιθέμενους».

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή2 λεπτά πριν

Καταστολή της «March to Gaza»: Συλλήψεις και απελάσεις ακτιβιστών στην Αίγυπτο

Οι αιγυπτιακές αρχές προχώρησαν σε βίαιη καταστολή διαδηλωτών που επιχειρούσαν να φτάσουν στα σύνορα με τη Γάζα, στο πλαίσιο της...

Αναλύσεις17 λεπτά πριν

Ο Γόρδιος Δεσμός του Τραμπ

Έχει να αντιμετωπίσει δύο ενεργά μέτωπα και εξαναγκάζεται να συνθηκολογήσει με το κύριο αντίπαλό του, την Κίνα, προκειμένου να απελευθερωθεί...

Αναλύσεις31 λεπτά πριν

Το στοίχημα του Νετανιάχου: Τελειωτικό πλήγμα ή αρχή του χάους;

Η ελπίδα είναι ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα καταστραφεί οριστικά. Αν συμβεί, θα πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση των...

Αναλύσεις47 λεπτά πριν

Πάμε για μεγάλη κλιμάκωση! Ανάλυση της κατάστασης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Παρέμβαση του πρέσβη ε.τ. Γιώργου Αϋφαντή και του αντιστράτηγου ε.α. Λάζαρου Καμπουρίδη στο ΑΡΤ

Διεθνή1 ώρα πριν

«Φτάνει η κλιμάκωση, ώρα να σταματήσει», ζήτησε ο Γκουτέρες

Κατά την ενημέρωση του Συμβουλίου, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο υπογράμμισε τις περιφερειακές επιπτώσεις της κρίσης, αναφέροντας ότι πολλές...

Δημοφιλή