Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Το μεγάλο δίλημμα Κιλιτσντάρογλου: Με τους Κούρδους ή με τους εθνικιστές;

Δημοσιεύτηκε στις

Ασκήσεις ισορροπίας Κιλιτσντάρογλου μεταξύ Κούρδων και εθνικιστών

Παρά την πολιτική ζημία που προκάλεσαν οι καταστροφικοί σεισμοί στην τουρκική κυβέρνηση, η συμμαχία του Ερντογάν με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, διατηρεί δυνάμεις που ξεπερνούν το 40%, σύμφωνα με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Η μάχη αναμένεται σκληρή και αμφίρροπη.

Για να επιτύχει η Συμμαχία των «6» να γράψει τους τίλους τέλους της 20ετούς διακυβέρνησης της Τουρκίας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξασφαλίζοντας το 50%, τουλάχιστον στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, διαφαίνεται ότι θα πρέπει να έχει την ψήφο ή τουλάχιστον την ψήφο ανοχής των ψηφοφόρων του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) -το εκλογικό ποσοστό του οποίου αναμένεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, να ξεπεράσει το 10%. 

Υπάρχουν δύο δυνατότητες: Είτε το HDP να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο, με ορατό το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης από την πρώτη Κυριακή, είτε να τον στηρίξει στο δεύτερο γύρο έναντι του Ρετζέπ Ερντογάν, καλώντας τους ψηφοφόρους του να τον ψηφίσουν, ή ακόμη και να παρέχουν ψήφο ανοχής μέσω της αποχής τους ανάλογα με το πώς θα έχει διαμορφωθεί η «εκλογική αριθμητική» την πρώτη Κυριακή. 

Η υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου θα είχε εξασφαλίσει προβάδισμα εάν στη Συμμαχία των «6» προσχωρούσε και το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών. Υπάρχει, ωστόσο, το «αγκάθι» του Καλού Κόμματος (IYI) της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία θήτευσε ως υπουργός Εσωτερικών τη δεκαετία του ’90, σε μία περίοδο κατά την οποία οργίαζαν οι φήμες για τον «βρώμικο» πόλεμο ενάντια στους Κούρδους αντιφρονούντες και τις εξωδικαστικές εκτελέσεις από το «βαθύ κράτος» που στελεχωνόταν από τους ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους. 

Μετά τη θητεία της ως υπουργός στην κυβέρνηση Τσιλέρ-Ερμπακάν, η Μεράλ Ακσενέρ πέρασε στο Κόμμα Εθνιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων, έως ότου συγκρούστηκε με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δημιούργησε τη δική της παράταξη. Υπό αυτές τις συνθήκες η συνύπαρξη Ακσενέρ-HDP στην ίδια συμμαχία είναι πολιτικά αδύνατη. Η ίδια, άλλωστε, είχε προκαταβολικά ξεκαθαρίσει πώς «όσο εκείνη βρίσκεται σε αυτό το τραπέζι, δεν μπορεί να έρθει το HDP, και αν έρθει το HDP δεν θα βρίσκεται εκείνη». 

Η ηχηρή -πλην όμως πρόσκαιρη- αποχώρησή της από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης έδωσε την ευκαιρία στο HDP να ρίξει γέφυρες προς τους «Έξι». Ο συμπροεδρεύων του κόμματος, Μιτάτ Σαντζάρ, έσπευσε να δηλώσει πως το HDP αντιλαμβάνεται την ευθύνη που του αναλογεί, ενώ -μετά την επιστροφή της Ακσενέρ και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κιλιτσντάρογλου- κάλεσε σε «σαφείς, ανοιχτές συνομιλίες», λέγοντας ευθέως πως «τον περιμένουμε [σ. σ. τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου] για συνομιλίες, να τελειώσουμε αυτή την υπόθεση από τον πρώτο γύρο». 

«Εάν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε θεμελιώδεις αρχές, μπορούμε να τον υποστηρίξουμε στις προεδρικές εκλογές», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη ο Μιτάτ Σαντζάρ. Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη και πρώην προέδρου του HDP, Σαλαχατίν Ντεμιρτάς: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Κιλιτσντάρογλου. Τον περιμένουμε στο HDP». 

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα δεν άφησε χωρίς ανταπόκριση τη χείρα που του έτεινε το HDP. Αποφεύγοντας μεν να «δυσαρεστήσει» το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ, ο αντιπρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας συνάντησης. «Δεν αποκλείεται μία επίσκεψη στο HDP» είπε, προσθέτοντας: «Εάν ένα πολιτικό κόμμα λαμβάνει ψήφους από το εκλογικό σώμα και αυτό το πολιτικό κόμμα έχει έξι εκατομμύρια ψηφοφόρους, μπορούμε να το επισκεφθούμε είτε υπό τη στέγη της Εθνοσυνέλευσης είτε στην έδρα του για πολιτική εργασία». 

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, η επισήμανση αυτή του Οζέλ αποσκοπούσε στο να αποκρούσει προληπτικά τις κατηγορίες που εκτοξεύονται τόσο από την κυβερνητική πλευρά, όσο και από την πλευρά της Μεράλ Ακσενέρ, ότι το HDP αποσκοπεί στο «διαμελισμό της χώρας» και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται καμία συνεργασία μαζί του.

Η «ειδική» σχέση Κιλιτσντάρογλου με τους Κούρδους και το HDP

Ο ίδιος ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξάλλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μία συνεννόησης με το HDP, έστω και συγκυριακά όπως θα υποστήριζαν ίσως κάποιοι «καχύποπτοι», αμέσως μετά το ξέσπασμα της κρίσης με την αποχώρηση της Ακσενέρ, την περασμένη Παρασκευή. «Το τραπέζι πρέπει να μεγαλώσει, κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό» είπε αναφερόμενος στη συμμαχία της αντιπολίτευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε: «Είχα πει ότι πρέπει να προσκαλέσουμε όλα τα χρώματα αυτής της χώρας σε αυτό το τραπέζι, διαφορετικά αυτή η χώρα δεν θα δει προκοπή. Ξεκινήσαμε για τη νίκη συνδυάζοντας όλα τα χρώματα της Τουρκίας. Έτσι, το τραπέζι μας μεγάλωνε συνέχεια».

«Δεν μπορούμε να συσπειρώσουμε αυτή τη χώρα με αποκλεισμούς. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Τουρκία περιφρονώντας και αγνοώντας κάποιον. Ζούμε ούτως ή άλλως σε αυτήν την Τουρκία εδώ και 20 χρόνια» τόνισε. «Όσο για εμένα, δεν θα αλλάξω. Συνδυάζω, και θα συνεχίσω να συνδυάζω» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως «το τραπέζι πρέπει να μεγαλώσει, και κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει». 

Η επιστροφή βέβαια της Ακσενέρ αφαίρεσε μία καρέκλα από το τραπέζι της συμμαχίας, αυτό όμως δεν εμπόδισε στο HDP να «κλείσει το μάτι» στον Κιλιτσντάρογλου.

Με τον ίδιο, άλλωστε, το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών έχει αποκαταστήσει μία ιδιαίτερη σχέση. Όταν το HDP έγινε στόχος πολιτικών και αστυνομικών διώξεων από την κυβέρνηση Ερντογάν, ο πρόεδρος του CHP είχε επικοινωνήσει με τον Μιτάτ Σαντζάρ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του, ενώ είχε δεχθεί στα κεντρικά του κόμματος τους συμπροεδρεύοντες του HDP, κάνοντας λόγο για ανάγκη ενότητας και Δικαιοσύνης.

Ίσως όμως το μεγαλύτερο άνοιγμα του Κιλιτσντάρογλου στην κουρδική εκλογική βάση ήταν η πρωτοβουλία του για συμφιλίωση, «συγχώρεση» την αποκαλεί ο ίδιος, προκειμένου να επουλωθούν τα τραύματα του παρελθόντος -σε μία σαφή αναφορά στην κουρδική εξέγερση και τον τρόπο που αυτή αντιμετωπίστηκε από το κράτος. Παρά το γεγονός ότι ο Κιλιτσντάρογλου επικρίθηκε ότι επεδίωξε τη συμφιλίωση μέσω της λήθης και όχι της αποδοχής και ουσιαστικής αποκατάστασης των συνεπειών των δραματικών γεγονότων, ουδείς αμφισβήτησε το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αποτελούσε ένα άνοιγμα στο κουρδικό στοιχείο από τον αλεβίτη στο δόγμα Κιλιτσντάρογλου.

Το χαρακτηριστικό αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι ανήκει στην κοινότητα των Αλεβιτών, ο ίδιος αποφεύγει επιμελώς να προβάλλει σε ένα κράτος με ισχυρή επικυριαρχία του σουνιτικού Ισλάμ. Αδιαμφισβήτητα, όμως, επηρεάζει την πολιτική του σκέψη η καταγωγή του από μία κοινότητα που χαρακτηρίζεται για τον προοδευτικό τρόπο σκέψης και τα ισχυρά ερείσματά της στους Κούρδους. Εάν, δε, εκλεγεί θα είναι ο πρώτος αλεβίτης πρόεδρος σε μία πλειοψηφικά σουνιτική χώρα.

Οι Αλεβίτες, Τούρκοι και Κούρδοι, παραδοσιακά τροφοδότησαν την τουρκική Αριστερά και στήριξαν το κεμαλικό καθεστώς, κυρίως ως άμυνα απέναντι στο πλειοψηφικό σουνιτικό Ισλάμ που ήλεγχε τους «αρμούς» του τουρκικού κράτους από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αποτελεί έναν ιδιαίτερο κλάδο του σιιτικού Ισλάμ, με έντονη πνευματικότητα, νεοπλατωνικές επιρροές και διαφορετικό λατρευτικό τυπικό, με από κοινού συμμετοχή ανδρών και γυναικών, το οποίο εκτελείται στα τζέμεβι και όχι στα τζαμιά. Στην Τουρκία αποτελεί μεγάλη μειονότητα με ισχυρή παρουσία στα κεντροανατολικά και ανατολικά της χώρας, αλλά και στις μεγαλουπόλεις όπου έχουν μεταναστεύσει τα μέλη της, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Άγκυρα. Η πιθανή εκλογική νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ως του πρώτου αλεβίτη προέδρου της Τουρκίας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και από αυτή την άποψη.

liberal.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Πεσκόφ: Δεν είμαι «έτοιμος» να πω πότε εκπνέει το μορατόριουμ στις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Κρεμλίνο δεν είναι «έτοιμο» να πει πότε θα εκπνεύσει το εύθραυστο μορατόριουμ για τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατόπιν πιέσεων της Ουάσινγκτον.

Στις 18 Μαρτίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, διέταξε τον στρατό να σταματήσει τα πλήγματα στις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές για 30 ημέρες. Λίγες ημέρες αργότερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα αυτό τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.

Εξακολουθεί ωστόσο να υπάρχει ασάφεια όσον αφορά την πραγματική ημερομηνία έναρξης και τέλους του μορατόριουμ, καθώς και των προϋποθέσεων που το συνοδεύουν. Παράλληλα, οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται σχεδόν καθημερινά ότι παραβιάζουν τη συμφωνία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε σήμερα πότε ακριβώς θα λήξει το μορατόριουμ, απέφυγε να απαντήσει ευθέως. «Θα σας κρατάμε ενήμερους αλλά δεν είμαι έτοιμος να σας μεταφέρω τη ληφθείσα απόφαση» είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ασάφεια για την ημερομηνία λήξης του μορατόριουμ

Η Ρωσία λέει ότι το μορατόριουμ τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαρτίου, για 30 ημέρες. Η Ουκρανία από την πλευρά της θεωρεί ότι ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Ωστόσο και για το Κίεβο η ημερομηνία λήξης δεν είναι σαφής. Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχιι Τιχίι, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να αναφέρει την «ακριβή ημερομηνία» μετά την οποία η συμφωνία δεν θα ισχύει πλέον. Διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία προς το παρόν την τηρεί, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι την έχει παραβιάσει «περισσότερες από 30 φορές».

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι έπληξε ρωσικές ενεργειακές υποδομές, παρά τη συμφωνία.

Ο Τιχίι είπε επίσης ότι το προσωρινό μορατόριουμ, όπως και μια άλλη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει «να παραταθούν». Πρόσθεσε όμως ότι η Ουκρανία χρειάζεται «πλήρη εκεχειρία» που θα περιλαμβάνει όλα τα πεδία της μάχης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Στο Παρίσι για συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία Ρούμπιο και Γουίτκοφ

Ρούμπιο και Γουίτκοφ θα έχουν «συνομιλίες με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την προώθηση του στόχου του προέδρου Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και να σταματήσουν την αιχμαλωσία», τόνισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, μαζί με τον Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα μεταβούν σήμερα στο Παρίσι για να έχουν συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρούμπιο και Γουίτκοφ θα έχουν «συνομιλίες με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την προώθηση του στόχου του προέδρου Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και να σταματήσουν την αιχμαλωσία», τόνισε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Το ταξίδι αυτό έρχεται μετά τη ρωσική φονική επίθεση την Κυριακή στο Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, με τουλάχιστον 35 αμάχους νεκρούς, που κατέδειξε τη συνέχιση του θανατηφόρου πολέμου.

Αν και είχε πει ότι θα έδινε ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε μια μέρα μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, οι διαπραγματεύσεις Τραμπ για μια γενική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία δεν έχουν φέρει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

Ο Γουίτκοφ δήλωσε τη Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά τη νέα συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι συνομιλίες για μια ειρηνική διευθέτηση βρίσκονται «στα όρια» της προόδου.

Οι συνομιλίες στο Παρίσι για το ουκρανικό γίνονται εν μέσω και των αμερικανο-ιρανικών διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Σοβαρές εξελίξεις! Φεύγουν οι ΗΠΑ από την Συρία – Σε επικοινωνία το Ισραήλ με τους Κούρδους για τη διαχείριση της κατάστασης

Οι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη Συρία εντός δύο μηνών

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αφού ο Τραμπ εξέφρασε συμπόνια για τον Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Νετανιάχου, το ισραηλινό ΜΜΕ Ynet έμαθε ότι η Ουάσιγκτον θα ανακοινώσει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία θα ξεκινήσουν μια σταδιακή απόσυρση εντός δύο μηνών. Το Ισραήλ προειδοποιεί για τις συνέπειες και προσπαθεί να αποτρέψει την κίνηση – εν μέσω φόβων ότι η Τουρκία θα αναλάβει περισσότερα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία στη νέα Συρία.

Οι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ισραηλινούς ομολόγους τους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων τους από τη Συρία εντός δύο μηνών, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Ynet.

Παρά τις προηγούμενες ισραηλινές προσπάθειες να αποτρέψει μια τέτοια κίνηση, η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει σαφές ότι αυτές οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι της άμυνας δεν υποχωρούν και συνεχίζουν να πιέζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ DIRECTUS.GR

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή10 λεπτά πριν

Πεσκόφ: Δεν είμαι «έτοιμος» να πω πότε εκπνέει το μορατόριουμ στις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές

Το Κρεμλίνο δεν είναι «έτοιμο» να πει πότε θα εκπνεύσει το εύθραυστο μορατόριουμ για τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της...

Ενδιαφέροντα39 λεπτά πριν

Έκδοση Ρώσου με διεθνές ένταλμα που συνελήφθη στην προσπάθειά του να εισέλθει στο Άγιο Όρος

Ο 49χρονος Ρώσος υπήκοος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο όταν, στην προσπάθειά του να εισέλθει στο Άγιο Όρος, διαπιστώθηκε ότι...

Διεθνή1 ώρα πριν

Στο Παρίσι για συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία Ρούμπιο και Γουίτκοφ

Ρούμπιο και Γουίτκοφ θα έχουν «συνομιλίες με Ευρωπαίους ομολόγους τους για την προώθηση του στόχου του προέδρου Τραμπ να τερματίσει...

Πολιτική2 ώρες πριν

Οι Τούρκοι «καταπίνουν» τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Άγκυρας (DEHUKAM) έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη ακαδημαϊκή εργασία για τον Θαλάσσιο...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Γιώργος Φίλης: Καλός ο Χάρτης Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού, αλλά το μείζον για την Ελλάδα είναι το καλώδιο στην Κάσο

Για το χάρτη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και η άσκηση εθνικής κυριαρχίας, μίλησε στα μεσημβρινά γεγονότα του STAR με την Όλγα...

Δημοφιλή