Ακολουθήστε μας

Αναλύσεις

Η Αννίτα Δημητρίου ανέλαβε να μας… διαφωτίσει για τα «οφέλη» της τουρκοδιζωνικής τερατουργίας

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τελείωσε. Είναι ανέφικτη. Εγώ δεν πρόκειται να υπογράψω λύση, που θα διαλύει την Κυπριακή Πολιτεία. Δεν πρόκειται να υπογράψω λύση, που δεν θα λειτουργήσει». Ν. ΣΑΡΡΗΣ: «Η διζωνική θα σημάνει την οιονεί Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας!»

Του Σάββα Ιακωβίδη

ΗΑννίτα Δημητρίου, στην ηλικία των 38 χρονών, είναι πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, απουσιάζοντος του Πρόεδρου. Είναι χαροποιό στοιχείο ότι μια νέα πολιτικός ηγείται κρίσιμων Θεσμών του κράτους. Όμως, το βάρος των πολλαπλών ευθυνών της είναι τεράστιο. Αυτές απαιτούν σύνεση, βαθιά γνώση, προσγειωμένη σοβαρότητα, κυρίως υψηλό πολιτικό κριτήριο, ιδιαίτερα όσον αφορά το Κυπριακό. Ακόμα δεν πρόλαβε να διορθώσει το χάος στο κόμμα της και εξήγγειλε πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών, για τα… οφέλη που θα προκύψουν από λύση διζωνικής ομοσπονδίας.

Μετά από συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (31/3/2023) είπε: «Είναι αναγκαίο να μιλήσουμε, επιτέλους, με ειλικρίνεια στους πολίτες, καθιστώντας τους κοινωνούς στις επιδιώξεις μας σε σχέση με τη βάση λύσης του Κυπριακού». Να εννοήσουμε ότι ο τέως και ο πρώην Πρόεδροι του ΔΗΣΥ ήταν ανειλικρινείς στην υπεράσπιση της διζωνικής; Η Αννίτα Δημητρίου μίλησε για «πολιτική συνεννόηση με ε/κ και τ/κ κόμματα και άλλους φορείς, καθώς επίσης και με ευρωπαϊκά και διεθνή φόρουμ, που συμμερίζονται το όραμα για επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο της ΔΔΟ». Ποιον κοροϊδεύει; Δεν διερωτήθηκε ποτέ γιατί τα ε/κ και τ/κ κόμματα, που για δεκαετίες συναντώνται στο Λήδρα Πάλας, δεν έχουν συμφωνήσει σε τίποτε; Και το Κυπριακό είναι θέμα «συνεννόησης» κομμάτων και φορέων ή διεθνές πρόβλημα τουρκικής εισβολής και κατοχής, εθνοκάθαρσης, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εποικισμού;

Μετά από συνάντησή της με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ (4/4/2023), η Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι είχαν μια εκτενή συζήτηση για το Κυπριακό, «πού βρισκόμαστε, πώς προχωράμε. Ζητούμενο να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Εδώ έγκειται η δική μας ευθύνη και ο δικός μας ρόλος ως πολιτικά κόμματα πώς ακριβώς βοηθούμε αυτόν τον στόχο». Ποιος είναι αυτός ο «στόχος»; «Να καταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη όσον αφορά το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που είναι η ΔΔΟ, τις προοπτικές της λύσης, τα οφέλη που θα προκύψουν, ώστε η κοινωνία να είναι ενήμερη». Γιατί έχουμε την οδυνηρή εντύπωση ότι μιλούν ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Βρετανός Αρμοστής και η ομοχειρία των Αναν-ιστών, δι’ αντιπροσώπου;

Η Αννίτα Δημητρίου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μάστερ στις Διεθνείς Σχέσεις. Διδάχτηκε τι είναι κράτος. Έμαθε τις θεωρίες των Διεθνών Σχέσεων. Ποια είναι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Τι είναι το Διεθνές Δίκαιο. Ποιες είναι οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος. Τι είναι η Χάρτα του ΟΗΕ. Διδάχτηκε τη σημασία της αμάχητης αρχής, «ένας άνθρωπος, μία ψήφος» και ότι «η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία προστατεύεται και ελέγχει». Θα έχει κατανοήσει ότι ένα σοβαρό κράτος έχει ως πρώτιστο καθήκον την ασφάλειά του και των πολιτών, όχι τον αφοπλισμό του όπως υποστηρίζει το κόμμα της.

Υποθέτουμε ότι η Αννίτα Δημητρίου μελέτησε βαθιά και εκτεταμένα την τουρκική πολιτική στο Κυπριακό από τη δεκαετία του ’30 μέχρι σήμερα, ειδικά τις εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ και τον Νταβούτογλου. Ερωτάται: Πώς η τουρκοδιζωνική τερατουργία ταυτίζεται με τα πιο πάνω και πολλά άλλα που ισχύουν σε κάθε δημοκρατικό κράτος; Αρχίζοντας την πρωτοβουλία της δεν νομίζει ότι οφείλει να εξηγήσει τι είναι η διζωνική και ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ρωτάμε επειδή ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος, με τον οποίο συμφώνησε να προωθήσει την πρωτοβουλία της, υποστηρίζει διζωνική «με το σωστό περιεχόμενο». Άρα, η διζωνική που ευαγγελίζεται έχει «λάθος περιεχόμενο»; Ποια είναι η λειτουργική, βιώσιμη, δημοκρατική, δικαιϊκή υπόστασή της;

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να αγνοεί ότι στο προοίμιο του σχεδίου Ανάν αναφερόταν πως, αν η μία εκ των δύο πλευρών το απορρίψει στο δημοψήφισμα του 2004, αυτό είναι άκυρο. Με απλά λόγια: Το βροντερό ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού ΑΚΥΡΩΣΕ τη διζωνική και όλες τις ολέθριες παραχωρήσεις που ηγέτες της ελληνικής πλευράς έκαναν στους Τούρκους. Και ιδού το οξύμωρο και γελοιώδες: Ο μεν Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει σε επιστροφή εκεί που μείναμε στο Crans Montana, το 2017, η δε Τουρκία, ακυρώνοντας τη δική της διαχρονική θέση και αξίωση για διζωνική, απαιτεί λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα. Και η Αννίτα Δημητρίου; Δεν κατάλαβε ότι η διζωνική θα διαλύσει την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, που η Τουρκία από το 1963 θεωρεί ως «εκλιπούσα» και δεν αναγνωρίζει;

Θα ανέμενε κανείς από μία πολιτική επιστήμονα, που ηγείται ενός «εθνικόφρονος κόμματος», ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία με μόνο δύο στόχους. Πρώτον, να διασωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία από τον εφιάλτη της τουρκοποίησης-ισλαμοποίησης, στον οποίο οδηγείται με καλπασμούς διά της διζωνικής τερατογένεσης. Δεύτερον, να προετοιμάσει τους πολίτες για αγώνα απελευθέρωσης διά της ενίσχυσης των διπλωματικών, οικονομικών, στρατιωτικών, πολιτικών, εθνικών συντελεστών ισχύος της Κύπρου. Επειδή φαίνεται πως έχει αβαθή γνώση περί διζωνικής και φλυαρεί με επικοινωνιακές «πρωτοβουλίες», παραθέτουμε το πικρό συμπέρασμα του Ν. Αναστασιάδη, σε συνομιλία που είχε με τον Κώστα Ν. Χατζηκωστή («7 προεδρικά πορτραίτα. Τι συζήτησα με τους 7 Προέδρους της Κύπρου», εκδόσεις Γερμανός, Θεσ/νίκη, 2023):

«Οι Τούρκοι δεν θα υποχωρήσουν. Θέλουν κι άλλα. Τα βιώματα που απέκτησα τα τελευταία εφτά χρόνια συνομιλιών επισήμως και ανεπισήμως, παρασκηνιακά και δημοσίως, μου υπαγορεύουν ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία τελείωσε. Είναι ανέφικτη. Εγώ δεν πρόκειται να υπογράψω λύση, που θα διαλύει την Κυπριακή Πολιτεία. Δεν πρόκειται να υπογράψω λύση, που δεν θα λειτουργήσει». Και ο μ. Νεοκλής Σαρρής, άριστος γνώστης της τουρκικής πολιτικής, που γνώριζε για τους Τούρκους απείρως περισσότερα από την Αννίτα Δημητρίου, είπε για τη διζωνική:

«Η επιχειρούμενη λύση είναι χειρότερη της διχοτόμησης, γιατί ο μοιραίος εκτουρκισμός θα συμβεί επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου. Η ΔΔΟ μάλλον δεν αποτελεί επανένωση της Κύπρου αυτής καθαυτής, αλλά θα σημάνει την οιονεί Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας! Θα πρέπει να τονιστεί, όσο πιο εμφαντικά μπορεί, ότι η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης».

ΠΗΓΗ: Σημερινή

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Μη χαθεί άλλος χρόνος για την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων

Θέλουμε σαν πολιτεία να τα αξιοποιήσουμε;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αβραάμ Ζελελίδης: Η ExxonMobil έχει 5 χρόνια στην Ελλάδα και περίμενε. Μετά από 3 χρόνια απείλησε να φύγει και της δώσαμε άδεια. Μετά από έναν χρόνο ενώ είχε έτοιμη τη γεώτηρηση δεν προχωρούσε γιατί έκανε μια δήλωση η κυβέρνηση ότι δεν ήθελε τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα. Όταν βγαίνει ο πρωθυπουργός έρχεται και λέει δεν θέλουμε πετρέλαιο αλλά φυσικό αέριο, η εταιρεία πάγωσε. Έρχεται η νίκη του Τραμπ που λέει “τέρμα οι ΑΠΕ πάμε να τρυπήσουμε!”. Η CHEVRON ήταν έναν χρόνο στην Ελλάδα και έψαχνε. Αλλά δεν είχε αποφασίσει αν θα μπει γιατί έψαχνε το τοπίο. Όταν βγήκε ο Τραμπ και είπε, ότι πάμε για γεωτρήσεις τότε η CHEVRON εξεδήλωσε ενδιαφέρον. Μην αρχίσουμε τις καθυστερήσεις (με προσφυγές), γιατί θα φύγουν οι εταιρείες πάλι! Η Chevron περιμένει την αντίδραση της ExxonMobil. Θέλουμε σαν πολιτεία να τα αξιοποιήσουμε; Φαίνεται ότι δύο κολοσσοί ενδιαφέρονται. Μένει να αποδειχτεί, αν θα κάνει την κωλοτούμπα ο πρωθυπουργός και εκεί που δεν ήθελε τίποτα θα τα θέλει όλα. Στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης έχουμε κυρίως φυσικό αέριο. Η ExxonMobil ερευνά αν τα λασποηφαίστεια έχουν πετρέλαιο. Είναι περίεργο που έχουμε θηλιά στον λαιμό, να έχουμε το χρέος και να μη μιλάμε για εκμετάλλευση. Οι δικές μας εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκαπλάσια κοιτάσματα από τις εκθέσεις. Αν δεν υπήρχε η νίκη του Τραμπ δεν θα είχαμε αυτήν την εξέλιξη.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου από Ουάσινγκτον! Νέες απειλές Τραμπ κατά Ευρώπης και Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε μηνύματα το βράδυ της Δευτέρας και στις Βρυξέλλες και στη Μόσχα. Είχε ρέντα, όχι ότι τη χρειάζεται. Έκανε πάλι δηλώσεις-ποταμό.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, Hellas Journal

Είχαμε ξεσυνηθίσει τέσσερα χρόνια με τον τέως Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο προστάτευαν οι συνεργάτες του από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, οπότε οι δημοσιογράφοι …προσγειώθηκαν ανώμαλα!

Μίλησε για πολλά θέματα χθες, πήγε και στην εκκλησία με την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ που είναι θρήσκα, και μερικά από τα παιδιά του. Εκεί, στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, τον περίμενε ψυχρολουσία.

Από τον άμβωνα, η Επίσκοπος Μάριαν Ένγκαρ Μπάντι, του ζήτησε να δείξει έλεος σε ανθρώπους που «φοβούνται» τι θα επακολουθήσει μετά τις ανακοινώσεις του (εννοεί αυτές για τη μετανάστευση και τα φύλα).

Αυτή η ηχηρή παρέμβαση δεν του άρεσε καθόλου, αλλά δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τη λειτουργία αν και υπό άλλες συνθήκες ή θα απαντούσε ή απλά θα έφευγε.

Το προηγούμενο βράδυ είχε αναγνωρίσει μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, και είχε υπογράψει προεδρικό διάταγμα που προβλέπει σαρωτική καταστολή της μετανάστευσης, Ήδη ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις, αρχίζοντας από το Σικάγο.

Η Επίσκοπος είπε ότι «υπάρχουν γκέι, λεσβίες και διεμφυλικά παιδιά σε Δημοκρατικές, Ρεπουμπλικανικές και Ανεξάρτητες οικογένειες, κάποια φοβούνται για τη ζωή τους».

Ρωτήθηκε βέβαια ο κ. Τραμπ για τον εκκλησιασμό του, και είπε δεν του άρεσε καθόλου η λειτουργία!!!

Σε ότι αφορά την Ευρώπη δήλωσε ότι οι χώρες-μέλη θα υποστούν τελωνειακούς δασμούς.

Είνα «το μόνο μέσο», όπως δήλωσε, που έχουν οι ΗΠΑ για να εξασφαλίσουν πως θα έχουν «σωστή μεταχείριση», από τους Ευρωπαίους. Υπάρχει, υποστήριξε, μεγάλο, εμπορικό έλλειμμα της Αμερικής απέναντι στις ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνέχισε, «είναι πολύ κακή για εμάς. Μας μεταχειρίζεται πολύ άσχημα. Δεν εισάγει τα αυτοκίνητά ή τα αγροτικά μας προϊόντα. Στην πραγματικότητα δεν αγοράζουν τίποτα σπουδαίο».

Και κατέληξε με προειδοποίηση: Κατά συνέπεια, σημείωσε, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. μπορούν να αναμένουν την επιβολή «τελωνειακών δασμών.

Ισχυρίστηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα έφτασε τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κίνα είναι επιθετική, αλλά όχι μόνο η Κίνα. Κι άλλες χώρες είναι πολύ επιθετικές, υποστήριξε.

Πάντως, δεν τρέφει καμία εκτίμηση για το σύστημα των Βρυξελλών και είναι σίγουρο ότι θα εισέλθει, αργά ή γρήγορα, σε σφοδρή αντιπαράθεση με τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Είναι βέβαιο ότι η Πρωθυπουργός της Ιταλίας θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο.

Οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να σκεφθούν έξυπνα. Ναι μεν είναι μέλη της διεφθαρμένης, κατά τα άλλα, Ε.Ε., αλλά πρέπει να σκεφθούν και τα εθνικά τους συμφέροντα…

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, και απάντησε σαν Πρόεδρος όχι σαν υποψήφιος.

Είναι «πιθανή», είπε,  η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αν η Μόσχα δεν διαπραγματευτεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

Θύμισε φυσικά τη θέση του ότι αν ήταν Πρόεδρος το 2022 «ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει ποτέ».

Ουδείς γνωρίζει που θα οδηγήσει τα πράγματα για να εξαναγκάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αλλά, δεν δίνει και άφεση αμαρτιών στην πολιτική των Δημοκρατικών για ενίσχυση της Ουκρανίας. Οι συνεργάτες του υποψιάζονται άλλωστε και μεγάλη διαφθορά σε ότι αφορά τη στρατιωτική και την οικονομική βοήθεια.

Έτσι, θα «εξετάσει» τη συνέχιση ή όχι της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, καθώς ήδη η Αμερική έχει ξοδέψει μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια μετά την εισβολή της Ρωσίας, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Τραμπ θα σκεφθεί «αμερικανικά» και «προεδρικά», διότι δεν του αρέσει να χάνει. Αν τον πείσουν ότι από μία λύση στην Ουκρανία, μέσω διαπραγματεύσεων, θα χάσουν οι ΗΠΑ και θα τσαλακωθεί ο ίδιος, δεν θα επιτρέψει καμία συνθηκολόγηση.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, ο κ. Τραμπ, που υποσχόταν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πως θα βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες και φυσικά και χθες, πρώτη ημέρα της Προεδρίας του, οι μάχες συνεχίζονται χωρίς σταματημό, επιτέθηκε ξανά εναντίον της Ε.Ε., που θα έπρεπε κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο, «να πληρώνει πολλά περισσότερα από όσα το τρέχον διάστημα» για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.

Τα πρακτορεία θυμίζουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να αυξήσει την πίεση προς τον Πούτιν, κρίνοντας πως η Ρωσία θα οδηγηθεί σε «καταστροφή» αν δεν διαπραγματευτεί και κλείσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ειρήνης με την Ουκρανία.

Ο κ. Τραμπ έκρινε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, «θέλει συμφωνία», και επανέλαβε την εκτίμηση πως ο αριθμός των θυμάτων του πολέμου είναι πολύ υποτιμημένος.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Ο Τραμπ παραδίδει μαθήματα

Μάθημα για τη δική μας διπλωματία η ρητορική Τραμπ, γιατί λέει κάποια πράγματα (απειλεί Καναδά, Παναμία, Γροιλανδία) και κάποια από αυτά που λέει θα τα πάρει.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ιωάννης Βαληνάκης: Μάθημα για τη δική μας διπλωματία η ρητορική Τραμπ, γιατί λέει κάποια πράγματα (απειλεί Καναδά, Παναμία, Γροιλανδία) και κάποια από αυτά που λέει θα τα πάρει. Στέλνουμε αρνητικά μηνύματα στην άλλη πλευρά (Τουρκία), ότι δεν συζητάμε για την επέκταση της κυριαρχίας μας πέριξ των έξι μιλίων. Έχουν παγώσει συνομιλίες με την Αλβανία, την οποία χαϊδεύουμε αν και έχει την ανάγκη της Ελλάδας για την ένταξή της στην ΕΕ. Θέλει δουλειά. Πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια. Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι Άη Βασίλης που έρχεται από την καμινάδα. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άμυνα15 λεπτά πριν

Data Journalists: Όλη η αλήθεια για την “αποστολή θανάτου” στη Λιβύη!

Η συγκλονιστική λεπτό προς λεπτό έγγραφη αφήγηση ανώτερου αξιωματικού ο οποίος συμμετείχε στο ταξίδι-φιάσκο που οδήγησε στον θάνατο τρεις στρατιωτικούς...

Αναλύσεις45 λεπτά πριν

Μη χαθεί άλλος χρόνος για την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων

Θέλουμε σαν πολιτεία να τα αξιοποιήσουμε;

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Ανάλυση Μιχάλη Ιγνατίου από Ουάσινγκτον! Νέες απειλές Τραμπ κατά Ευρώπης και Ρωσίας

Ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε μηνύματα το βράδυ της Δευτέρας και στις Βρυξέλλες και στη Μόσχα. Είχε...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Ο Τραμπ παραδίδει μαθήματα

Μάθημα για τη δική μας διπλωματία η ρητορική Τραμπ, γιατί λέει κάποια πράγματα (απειλεί Καναδά, Παναμία, Γροιλανδία) και κάποια από...

Απόψεις2 ώρες πριν

Από τα 72 φύλα στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο μια Φον Ντερ Λάιεν δρόμος

Επικράτησε το πρόστυχο, άνοιξαν τα Σύνορα και μας φορτώθηκε σαν βάρος η Πράσινη Ανάπτυξη.

Δημοφιλή