Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Λιβύη: Το κοινοβούλιο απέλυσε τον Φετχί Μπάσαγα και ανέθεσε την πρωθυπουργία στον Οσάμα Χάμαντ

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Οσάμα Χάμαντ ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπάσαγα

Το κοινοβούλιο της Λιβύης, που εδρεύει στα ανατολικά της χώρας, ψήφισε σήμερα να αντικατασταθεί από πρωθυπουργός ο Φετχί Μπασάγα, αφού δεν κατάφερε να αναλάβει τα καθήκοντά του στην Τρίπολη, όπου ο εν ενεργεία πρωθυπουργός Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά αρνείται να του παραχωρήσει την εξουσία.

Το κοινοβούλιο ανέθεσε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μπασάγα, τον Οσάμα Χάμαντ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Αμπντάλα Μπελχαΐκ. Πρόκειται κατά τα φαινόμενα για μια νέα προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Ντμπεϊμπά και να αναλάβει την εξουσία μια νέα κυβέρνηση στην Τρίπολη.

Ο Μπασάγα διορίστηκε πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2022, όμως η προσπάθειά του να μπει στην Τρίπολη και να ασκήσει τα καθήκοντά του κατέληξε σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του και ομάδων που πρόσκεινται στον Ντμπεϊμπά. Αναγκάστηκε έτσι να ασκεί τα καθήκοντα του πρωθυπουργού εκτός της Τρίπολης αλλά δεν είχε κανέναν έλεγχο στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπασάγα, με επιστολή του προς το κοινοβούλιο, ανέφερε ότι παραδίδει τα καθήκοντά του στον αναπληρωτή του, τον Άλι Κατράνι, χωρίς να διευκρινίσει αν και πότε σχεδιάζει να επανέλθει. Μια πηγή προσκείμενη στον Μπασάγα είπε ότι παίρνει προσωπική άδεια.

Η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά ανέλαβε καθήκοντα το 2021 στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία είχε ως στόχο τη διενέργεια προεδρικών και βουλευτικών εκλογών την ίδια χρονιά. Οι εκλογές όμως ματαιώθηκαν, λόγω διαφωνιών για τους κανόνες.

Οι διπλωματικές προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στο να συμφωνήσουν το κοινοβούλιο και ένα άλλο νομοθετικό σώμα, το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο, σε νέους κανόνες ώστε να διεξαχθούν εκλογές. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη του κοινοβουλίου πιέζουν να αναλάβει την εξουσία μια νέα μεταβατική κυβέρνηση πριν από τις εκλογές, με τους αντιπάλους τους να θεωρούν ότι πρόκειται για μια τακτική παρακώλυσης.

Με την αντικατάσταση του Μπασάγα, το κοινοβούλιο ίσως να ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη και άλλων παραγόντων στη δυτική Λιβύη που αντιτάσσονται στον Ντμπεϊμπά και θέλουν να τον απομακρύνουν.

Το Ανώτατο Κρατικό Συμβούλιο, που ουδέποτε αναγνώρισε τον διορισμό του Μπασάγα, χαρακτήρισε “πολιτική παραδοξολογία” την απόφαση του κοινοβουλίου να τον αντικαταστήσει.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Γάζα: Πάνω από 50 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Άγνωση» η τύχη ισραηλινοαμερικανού ομήρου

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πάνω από πενήντα  Παλαιστίνιους το Σάββατο.

Ειδικότερα, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για τουλάχιστον 54 θανάτους χθες. «Ο απολογισμός μπορεί να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται», δήλωνε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας αυτής.

Ο ισραηλινός στρατός έβαλε τέλος τη 18η Μαρτίου σε δυο μήνες κατάπαυσης του πυρός και ξανάρχισε την επίθεσή του εναντίον της Χαμάς. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε βέβαιη πως μόνο η στρατιωτική πίεση μπορεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των μερικών δεκάδων ομήρων που απομένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Νετανιάχου επανέλαβε χθες ότι είναι πεπεισμένος ότι θα φέρει πίσω τους ομήρους «χωρίς να υποταχτεί στις εντολές» της Χαμάς, ενώ έκρινε ότι ο πόλεμος έχει εισέλθει σε «αποφασιστική φάση».

Αντιδρώντας στην ομιλία του, το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων απαίτησε να κλειστεί συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων για να επαναπατριστούν οι άνθρωποι που κρατούνται ακόμη στον παλαιστινιακό θύλακο.

«Υπάρχει ξεκάθαρη, εφαρμόσιμη κι επείγουσα λύση, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα τώρα: να συναφθεί συμφωνία που θα επιτρέψει να γυρίσουν όλοι σπίτι, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τερματιστούν οι μάχες», έκρινε η συλλογικότητα.

Χαμάς: Αγνοεί την τύχη ισραηλινοαμερικανού ομήρου

Ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς δημοσιοποίησε εξάλλου νωρίτερα νέο βίντεο με όμηρο στη ζωή, μερικές ώρες αφού ανακοίνωσε πως δεν έχει νέα εδώ και τέσσερις ημέρες για τον ισραηλινοαμερικανό υπήκοο Ιντάν Αλεξάντερ, με τον οποίο έχασε την επαφή έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα.

Το πτώμα φρουρού που ήταν αρμόδιος για τη φύλαξη του συγκεκριμένου ομήρου βρέθηκε στον τόπο πρόσφατου βομβαρδισμού, σημείωσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασάμ.

Αλλά η τύχη του Ιντάν Αλεξάντερ, όπως και άλλων μαχητών της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που τον φύλασσαν, «παραμένει άγνωστη», ανέφερε εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών.

Η Χαμάς απέρριψε την Πέμπτη ισραηλινή πρόταση που προέβλεπε, σύμφωνα με στέλεχός της, κατάπαυση του πυρός για 45 ημέρες με αντάλλαγμα την απελευθέρωση δέκα ομήρων στη ζωή, ο πρώτος από τους οποίους θα ήταν ο Ιντάν Αλεξάντερ.

Από τους 251 ανθρώπους που είχαν απαχθεί όταν έγινε η έφοδος της Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας —το έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας— την 7η Οκτωβρίου 2023, στη Λωρίδα της Γάζας απομένουν 58, ωστόσο 34 έχουν κηρυχτεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

Το όνομα του Ιντάν Αλεξάντερ, ο οποίος εμφανίστηκε σε βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς τη 12η Απριλίου, φιγουράριζε επίσης σε πρόταση που έκανε τον Μάρτιο ο ειδικός απεσταλμένος της αμερικανικής προεδρίας για τη Μέση Ανατολή Στιβ Γουίτκοφ.

Υπηρετούσε σε επίλεκτη μονάδα πεζικού στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας όταν αιχμαλωτίστηκε την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το βίντεο με τον Έλκανα Μπουχμπούτ

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσιοποίησε εξάλλου χθες βίντεο με όμηρο στη ζωή, τον Έλκανα Μπουχμπούτ, που είχε απαχθεί από το φεστιβάλ μουσικής Nova.

Για τέσσερα λεπτά, ο όμηρος εικονίζεται να μιλάει στο τηλέφωνο στα εβραϊκά και στα αγγλικά.

Η οικογένεια συναίνεσε να δοθεί το βίντεο στα μέσα ενημέρωσης.

Εμφανώς περνώντας δοκιμασία, με κουβέρτα να καλύπτει μέρος του σώματός του, με τοίχο από μπετόν πίσω του, ο όμηρος εικονίζεται να συνομιλεί με μέλη της οικογένειάς του σε παλιό, ενσύρματο τηλέφωνο περιστροφικής επιλογής.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε τραβήχτηκε αυτό το βίντεο, ούτε αν έγινε πραγματικά συνδιάλεξη.

Κατά τη διάρκεια του υποτιθέμενου τηλεφωνήματος, ο άνδρας ζητεί από φίλο του να στείλει τη γυναίκα του στον Λευκό Οίκο για ζητήσει από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή του.

Πρόκειται για το τρίτο βίντεο με τον άνδρα που δημοσιοποιήθηκε από τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς. Το προηγούμενο είχε δημοσιοποιηθεί την 29η Μαρτίου.

Η σύγκρουση Χαμάς- Ισραήλ

Η έφοδος της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας στοίχισε τη ζωή σε 1.218 ανθρώπους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Σάββατο τον θάνατο σε μάχη στρατιώτη του στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που ανακοινώνεται αφότου τερματίστηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Συνολικά, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, έχουν σκοτωθεί 412 μέλη τους αφότου άρχισαν χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, οι αριθμοί του οποίου χαρακτηρίζονται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 51.157 άμαχοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των ευρείας κλίμακας ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων αντιποίνων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Telegraph: Επιδρομές στα γυμναστήρια! Η Ρωσία ψάχνει νέο «αίμα» για το μέτωπο στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Eπιδρομές της αστυνομίας για τον εντοπισμό νέων στρατιωτών σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε πολλές ρωσικές πόλεις, σύμφωνα με ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία.

Μάλιστα, η Telegraph αναφέρει ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο γυμναστήριο της Μόσχας Spirit Fitness στις 30 Μαρτίου. Λίγες μέρες μετά ακολούθησε και δεύτερη επιδρομή σε άλλο γυμναστήριο της ίδιας αλυσίδας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα που επικαλείται μαρτυρίες από το σημείο, η ρωσική αστυνομία εισήλθε στον χώρο του γυμναστηρίου ζητώντας από όσους βρίσκονταν στον χώρο να πέσουν στο πάτωμα. Έπειτα και αφού δόθηκε το δικαίωμα στις γυναίκες να αποχωρήσουν από τον χώρο, χώρισε τους άντρες σε δύο ομάδες, τους Ρώσους και τους ξένους πολίτες.

Έπειτα οι Ρώσοι προβλεπόταν να οδηγηθούν σε στρατολογικά γραφεία για να ελεγχθούν τα στρατιωτικά τους αρχεία. Μετά τον έλεγχο των εγγράφων, κάποιοι απελευθερώνονται ενώ σε άλλους επιδίδονται επιτόπου στρατιωτικές κλήσεις και κρατούνται.

Στους μετανάστες που κατηγορούνται για μικρές παραβάσεις δίνεται η εξής επιλογή: απέλαση ή ένα στρατιωτικό συμβόλαιο για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Current Time, ανεξάρτητη ρωσική πλατφόρμα ειδήσεων.

Το Spirit Fitness δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό, αλλά το προσωπικό αποκάλυψε στο πρακτορείο ότι οι επιδρομές έχουν γίνει ρουτίνα. Δικηγόροι ανέφεραν επίσης ότι αντίστοιχα περιστατικά πραγματοποιούνται περίπου δύο φορές το μήνα στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Ιρκούτσκ και Αικατερίνμπουργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση 160.000 ανδρών, ηλικίας 18-30 ετών, στον στρατό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο επιστράτευσης από το 2011 το οποίο είναι συνεπές με την δηλωμένη πρόθεση της Μόσχας να αυξήσει το μέγεθος του στρατού της.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Ο Πούτιν “παγιδεύει” το Κίεβο και τη Δύση! Τι σημαίνει η πασχαλινή εκεχειρία του;

H Ρωσία επαναλαμβάνει ένα μοτίβο που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Ανάλογη πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2023, για τα Χριστούγεννα των Ορθοδόξων, η οποία απορρίφθηκε και τότε από το Κίεβο και τη Δύση ως προσχηματική.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η ανακοίνωση για πασχαλινή εκεχειρία από τον Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να αιφνιδίασε τους πάντες. Το Κίεβο τη θεωρεί προσχηματική, ενώ από την αμερικανική πλευρά δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδραση.

Έρχεται πάντως ως απάντηση στο τελεσίγραφο που είχαν στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, για ένα άμεσο και σαφές δείγμα από τη Μόσχα ότι επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου.

Αντικειμενικά η μονομερής ανακοίνωση εκεχειρίας 30 ημερών δεν σημαίνει πολλά για το εάν η ρωσική πλευρά θα δείξει διάθεση συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει. Οι πρακτικές δυσκολίες εφαρμογής μιας άμεσης παύσης πυρός, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων σε αρκετά μέτωπα, είναι τεράστιες. Χωρίς συνεννόηση, χωρίς προετοιμασία και χωρίς καν σαφές πρωτόκολλο εφαρμογής, η πρόταση μοιάζει περισσότερο με διπλωματικό ελιγμό.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία επαναλαμβάνει ένα μοτίβο που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Ανάλογη πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2023, για τα Χριστούγεννα των Ορθοδόξων, η οποία απορρίφθηκε και τότε από το Κίεβο και τη Δύση ως προσχηματική.

Η ουκρανική ηγεσία, διά στόματος Ζελένσκι απάντησε ότι θα σεβαστεί την εκεχειρία μόνο εφόσον τηρηθεί από τη ρωσική πλευρά. «Σιωπή ως απάντηση στη σιωπή, αμυντικά πλήγματα ως απάντηση σε επιθέσεις», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος. Σήμερα μάλιστα σε νέο μήνυμά του κατηγόρησε τη ρωσική πλευρά ότι συνεχίζει τα πλήγματα. 

Το στρατηγικό αδιέξοδο

Η αποτυχία εξεύρεσης κοινής βάσης αποτυπώνει το στρατηγικό αδιέξοδο. Από τη μία πλευρά, ο Τραμπ πιέζει για αποτελέσματα. Εξαγριωμένος με τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ότι «οι προσπάθειες για ειρήνη μπορεί να λήξουν πολύ σύντομα». Από την άλλη, ο Πούτιν επιχειρεί να δείξει πως η Μόσχα επιθυμεί την ειρήνη, επιμένοντας όμως σε δύο βασικές απαιτήσεις: να μείνει η Ουκρανία εκτός ΝΑΤΟ, να αναγνωριστούν ως ρωσικές οι κατεχόμενες περιοχές.

Εντός αυτού του γεωπολιτικού κλοιού, η εκεχειρία του Πούτιν φαίνεται να εξυπηρετεί διττό σκοπό: πρώτον, να παρουσιάσει τη Ρωσία ως δύναμη που επιζητεί την ειρήνη. Δεύτερον, να παγιδεύσει το Κίεβο σε ένα αφήγημα όπου η Ουκρανία φαίνεται ως υπεύθυνη για την αποτυχία των διπλωματικών προσπαθειών.

Αυτό που κυρίως τρομάζει την Ευρώπη είναι το να γίνει πραγματικότητα η αμερικανική απειλή για πλήρη τερματισμό των συνομιλιών.

Και τώρα τι;

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν διαθέτουν τη στρατιωτική και πολιτική ετοιμότητα να υποστηρίξουν μόνες τους την Ουκρανία. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διαπραγματευτική σκηνή θα άφηνε ένα κενό εξουσίας. Θα εξέθετε σίγουρα την Ουάσιγκτον που διεκήρυττε ότι μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο σε 24 ώρες.

Και το πιο σημαντικό θα σήμαινε και παράταση του πολέμου, με αυξανόμενη φθορά για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αν η πασχαλινή εκεχειρία δεν τηρηθεί και δεν ακολουθηθεί άμεσα από διπλωματικές πρωτοβουλίες, αν δηλαδή δεν γίνει το πρώτο βήμα για κάτι πιο ουσιαστικό, αυτό που θα μένει είναι ένας πόλεμος που συνεχίζεται, μια παύση πυρός χωρίς νόημα και μια διπλωματική πρωτοβουλία που αργοσβήνει. Για όλους πια ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική10 λεπτά πριν

Ο Ελληνας μεγιστάνας που ανάγκασε τον Τραμπ να υποχωρήσει

Ο λόγος για το πιο διάσημο τραπεζικό «αφεντικό» στις ΗΠΑ : τον ελληνικής καταγωγής Τζέιμι Ντάιμον , διευθύνοντα σύμβουλο της...

Πολιτική24 λεπτά πριν

Τι έρχεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Γιατί ο Μάιος είναι κρίσιμος μήνας 

Μετά τις ανακοινώσεις για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο της Ε.Ε.  αποτυπώνονται τα απώτατα δυνητικά...

Διεθνή39 λεπτά πριν

Γάζα: Πάνω από 50 νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Άγνωση» η τύχη ισραηλινοαμερικανού ομήρου

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας πάνω από πενήντα  Παλαιστίνιους το Σάββατο. Ειδικότερα, η πολιτική...

Διεθνή54 λεπτά πριν

Telegraph: Επιδρομές στα γυμναστήρια! Η Ρωσία ψάχνει νέο «αίμα» για το μέτωπο στην Ουκρανία

Eπιδρομές της αστυνομίας για τον εντοπισμό νέων στρατιωτών σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε πολλές ρωσικές πόλεις, σύμφωνα με ακτιβιστές για...

Οικονομία1 ώρα πριν

Από τον Έλον Μασκ μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη: Τι απειλεί το brand name των επιχειρήσεων

Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν από μια εκτίμηση που διενεργήθηκε από το Global Risk Advisory Council, του οποίου προήδρευσε η επικεφαλής...

Δημοφιλή