Ακολουθήστε μας

Ρωσία

Ουκρανία: Τα προβλήματα διοικητικής μέριμνας των Ρώσων οδηγούν σε αποπομπή του αρμόδιου υφυπουργού

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Λονδίνο εκτιμά ότι η Ρωσία δεν έχει ικανά πυρομαχικά για να επιτύχει τους στόχους της

Τα θέματα επιμελητείας παραμένουν βασικά για τη Ρωσία στη στρατιωτική της εκστρατεία κατά της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανάρτηση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας την Τρίτη.

Η αναφορά, που έχει στοιχεία των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνει ότι στις 27 Απριλίου ρωσικά κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με στρατιωτικά θέματα ανακοίνωσαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, είχε απολυθεί. Ο κ. Μιζίντσεφ ήταν υπεύθυνος για τη στρατιωτική επιμελητεία και έμεινε στη θέση αυτή μόνο για οκτώ μήνες.

Η αποπομπή του κ. Μιζίντσεφ δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά οι εικασίες για το μέλλον του υποδηλώνουν ότι τα υλικοτεχνικά ζητήματα παραμένουν στο επίκεντρο της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα, τα καθήκοντα του κ. Μιζίντσεφ έχουν ήδη ανατεθεί στον στρατηγό Αλεξέι Κουζμένκοφ, πρώην υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας. Πρόκειται για έναν από τους υπεύθυνους της ρωσικής παρέμβασης υπέρ του Μπασάρ αλ-Ασαντ στη Συρία.

Ελλειψη πυρομαχικών

Κατά τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, η Ρωσία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να πετύχει στην επίθεσή της στην Ουκρανία. Η έλλειψη πυρομαχικών προκαλεί εσωτερικές διαφωνίες, ιδίως μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και της εταιρείας μισθοφόρων Wagner.

«Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην επιστράτευση της αμυντικής της βιομηχανίας, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εν καιρώ πολέμου. Ενώ οι Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες επιμένουν στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης, οι Ρώσοι επαγγελματίες της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν κολλήσει», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο στην ανάρτησή του.

Πηγή: DefenceHQ, Ukrinform, El Pais, Καθημερινή

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πίσω απ’το μοίρασμα του Αιγαίου λένε στη Μόσχα

Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 11 Οκτωβρίου 2024

Δημοσίευμα στο TASS

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για «όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα» στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

Η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για το μοναδικό, κατά την άποψή της, επίμαχο ζήτημα καθορισμού των ορίων της ΑΟΖ προκειμένου να παρουσιάσει τα αποτελέσματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, καταλήγει το ίδιο.

Η Ρωσία δεν επιθυμεί επουδενί επίτευξη των τουρκικών οθωμανικών σχεδίων για επέκταση στο Αιγαίο, αλλά θέλει να παραμείνει η σημερινή κατάσταση.

Η Μόσχα φοβάται ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, είναι πίσω από αυτές τις ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις, με στόχο να μπλοκάρουν το Αιγαίο στα ρωσικά εμπορικά πλοία και αεροσκάφη, κάτι που ισχύει τώρα για τα Πολεμικά πλοία.

Όπως και να έχει η Ρωσία παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει να το πράττει κάθε συνομιλία για το Αιγαίο, για τα δικά της συμφέροντα, έχοντας κατά νου τα τουρκικά σχέδια και στην Ανατολική Μεσόγειο με την τουρκικής δημιουργία αεροναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Θα πέσουν οι Κούρδοι στην παγίδα του καθεστώτος;

Η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει επαφές με τον Οτζαλάν και το PKK για να προσεγγίσει τους Κούρδους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Direct News με τον Ανδρέα Μουντζουρούλια: Η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει επαφές με τον Οτζαλάν και το PKK για να προσεγγίσει τους Κούρδους. Θα πέσουν οι Κούρδοι στην παγίδα του καθεστώτος;

Συνέχεια ανάγνωσης

ΝΑΤΟ

Η Ρωσία έπληξε πλοίο που φέρεται να εκφόρτωνε νατοϊκό οπλισμό στην Οδησσό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος  Iskander-M φέρεται να έπληξε το υπό σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Shui Spirit, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό από το ρουμανικό λιμάνι της Κωνστάντζας στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τον πύραυλο ακριβώς καθώς εκφορτώνονταν το φορτίο, με πλάνα που δείχνει την έκρηξη πυρομαχικών, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους. Ενώ το ακριβές περιεχόμενο και η προέλευση της αποστολής παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, η Μόσχα ισχυρίζεται ότι ήταν όπλα που προμήθευσε η Ευρώπη.

Πλάνα από drone από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καταγράφει τη στιγμή που ο πύραυλος χτύπησε το σκάφος, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η Ουκρανία, ωστόσο, αμφισβητεί τη σοβαρότητα της επίθεσης. Ο Όλεγκ Κίπερ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού υποβάθμισε το περιστατικό, αποκαλώντας το πλοίο «πολιτικό σκάφος» και ισχυριζόμενος ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Παρόλα αυτά, η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε έναν τραυματισμό και ανέφερε ζημιές σε φορτηγά και αποθήκες στην Οδησσό.

Παράλληλα με την πυραυλική επίθεση, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πολλαπλών κυμάτων με στόχο το Κίεβο και κρίσιμες υποδομές στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε 56 από τα τουλάχιστον 87 drones, με 25 να χάνονται λόγω ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Η Κωνστάντζα έχει γίνει βασικός διαμετακομιστικός κόμβος για τις προμήθειες όπλων της Δύσης που κατευθύνονται προς την Ουκρανία και οι αναφορές δείχνουν ότι το χτύπημα κατέστρεψε ένα πολύτιμο αγαθό. Το περιστατικό υπογραμμίζει την αυξανόμενη ευπάθεια των αποστολών όπλων από τη Δύση καθώς διασχίζουν κρίσιμες γραμμές ανεφοδιασμού για να υποστηρίξουν τις αμυντικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Το χτύπημα πυραύλων προκάλεσε δευτερεύουσες εκρήξεις σε χώρους εκφόρτωσης, βυθίζοντας δύο σκάφη ουκρανικής περιπολίας στα σύνορα και με αποτέλεσμα επτά θύματα μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει συστήματα Iskander-M και εκτοξευόμενες από αέρος παραλλαγές όπως ο πύραυλος 9K720 για να εξουδετερώσει υψηλής αξίας δυτικά μέσα που φτάνουν στην Ουκρανία, με ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Σύμφωνα με τη ρωσική εβδομαδιαία εφημερίδα «Argumenty i Fakty»  τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, στα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία βύθισε τρία πλοία μεγάλης χωρητικότητας που μετέφεραν δυτικό στρατιωτικό φορτίο για το Κίεβο και περίπου δώδεκα μικρά πλοία και βάρκες των ουκρανικών ναυτικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ:  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Συνέχεια ανάγνωσης

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή