Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Γιατί η πακιστανική κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη βάση της πυραμίδας και δεν ερευνά τις παράνομες μεταναστεύσεις από το παρελθόν;

Δημοσιεύτηκε στις

Η εμπορία ανθρώπων δεν εμπλέκει μόνο τους πράκτορες αλλά κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους σε διάφορα επίπεδα που το επιτρέπουν να συμβεί.

Του Παύλου Αντωνόπουλου

Τι προτρέπει τους Πακιστανούς, ιδιαίτερα τις θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, να εγκαταλείψουν παράνομα τη χώρα σε μια φιλοδοξία για μια καλύτερη ζωή με τόσο βαρύ τίμημα;

Χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταστροφή με μεταναστευτικό σκάφος στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η τραγωδία με σκάφος στα ανοιχτά της Ελλάδας δημιουργεί επείγοντα ερωτήματα. Από τους 750 άτυχους επιβάτες, οι 400 ή περισσότεροι από τους μισούς ήταν Πακιστανοί, μεταξύ των οποίων μόνο στους 12 δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, τα πακιστανικά Μέσα Ενημέρωσης παρέμειναν συγκεντρωμένα και τόνισαν πώς οι υπήκοοί τους έτυχαν της χειρότερης μεταχείρισης μεταξύ όλων των ταξιδιωτών. Λένε πως «άνθρωποι δεν πνίγηκαν αλλά σκόπιμα πνίγηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή».

Αυτή η δήλωση εκθέτει μια μεγάλη πλάνη του πακιστανικού κατεστημένου – την αυταπάτη ότι το πρόβλημά τους είναι πρόβλημα όλων. Δείχνει επίσης την έλλειψη ευθύνης και την κυριότητα των λαθών τους.

Το ερώτημα δεν πρέπει να είναι γιατί οι Έλληνες δεν βοήθησαν αρκετά, αλλά τι προτρέπει τους Πακιστανούς, ιδιαίτερα τις θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, να εγκαταλείψουν παράνομα τη χώρα με τη φιλοδοξία για μια καλύτερη ζωή με τόσο βαρύ τίμημα;

Από τη δεκαετία του 1960, μειονότητες στο Πακιστάν που μπορούσαν να μαζέψουν αρκετά χρήματα μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτοί ήταν ως επί το πλείστον άνθρωποι από τις καταπιεσμένες πολιτείες του Μπαλουχιστάν και του κατεχόμενου από το Πακιστάν Τζαμού-Κασμίρ (PoJK).

Όσο για αυτούς που δεν μπορούσαν να φύγουν, με την πάροδο του χρόνου, η ιδιότητά τους υποβαθμίστηκε και η κυβέρνηση ανέλαβε τις πηγές εσόδων τους. Οι άλλοι τους επέκριναν και τους απέφευγαν από την καλή κοινωνία.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι εγκαταλείπουν παράνομα το Πακιστάν σε απόγνωση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τους κινδύνους.

Υπάρχουν αναφορές ανθρώπων που προσπάθησαν περισσότερες από έξι φορές να φύγουν από το Πακιστάν. Μερικοί πήραν όλα τα χρήματα και τα τιμαλφή τους από την ασφάλεια των συνόρων του Ιράν και του Πακιστάν, κάποιοι εμποτίζονται σε φυλακές της Λιβύης και του Ιράν, οι άλλοι απάγονται και πωλούνται στο σκλαβοπάζαρο και οι υπόλοιποι πεθαίνουν ως παράπλευρη ζημιά για την αγορά του εμπορίου οργάνων.

Για κάποιους, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν από τη χώρα, επειδή η κριτική τους στην κυβέρνηση τους έχει κερδίσει κακή φήμη στις υψηλότερες βαθμίδες. Ο μόνος τρόπος να παραμείνεις ζωντανός είναι να φύγεις απαρατήρητος.

Ο αριθμός των νεκρών εξηγεί γιατί τουλάχιστον 21 άτομα στο σκάφος ήταν από το κατεχόμενο από το Πακιστάν Τζαμού και Κασμίρ (PoJK), το οποίο ζητούσε την ελευθερία από την τυραννική εξουσία του Πακιστάν. Τους έχουν κλέψει τη γη και τους πόρους τους και τους έχουν φέρει σε καθεστώς σκλάβων στην επικράτειά τους. Όποιος υψώνει φωνή ενάντια στον κανόνα έχει οδυνηρό τέλος.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, από το χωριό Μπαντάλι του κατεχόμενου από το Πακιστάν, Τζαμού και Κασμίρ, 22 νέοι ταξίδεψαν με αυτό το σκάφος. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι καν ένα χωριό γνωστό για τη νεολαία που μετανάστευσε. Είναι από την περιοχή Κότι του Κατεχόμενου από το Πακιστάν Τζαμού και Κασμίρ, απ’ όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν παράνομα κάθε χρόνο. Αν 22 άτομα ήταν μόνο από το Μπανταλι, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο μεγάλος θα ήταν ο αριθμός από όλο το κατεχόμενο από το Πακιστάν, Τζαμού και Κασμίρ.

Θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες όπως οι Σιίτες, οι Αχμαντίγια, οι φυλές των Μπαλόχ, οι Χαζάρα κ.λπ. είναι η άλλη ομάδα ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το Πακιστάν για άλλη μια ευκαιρία ζωής. Αντιμετωπίζουν προκαταλήψεις και αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι πολίτες από την ίδρυση του κράτους.

Μια συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή της Σαχιντά Ραζά, της χθεσινής σταρ του χόκεϋ του Πακιστάν που είχε την ίδια μοίρα σε ένα παρόμοιο ατύχημα με σκάφος κοντά στην Ιταλία νωρίτερα φέτος. Μια Χαζάρα Σιίτης από τα βουνά του εμπλεκόμενου και αγνοημένου Μπαλουχιστάν πέθανε μόνη σε ένα κουτί στη μέση του πουθενά, επειδή η πακιστανική κυβέρνηση απέσυρε την οικονομική της υποστήριξη όταν έπρεπε να πληρώσει τους ιατρικούς λογαριασμούς του γιου της.

Αυτό είναι το τίμημα της ζωής ως μειονότητας στο Πακιστάν. Τα επιτεύγματά της ως πακιστανή αθλήτρια δεν ήταν αρκετά για να την κρατήσουν στη ζωή.

Για να πάρει γρήγορα την υπόθεση από τα χέρια τους και να κατευνάσει την πανεθνική αναταραχή ενάντια σε μια τέτοια παράνομη μετανάστευση και την έλλειψη επαγρύπνησης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών του Πακιστάν, η κυβέρνηση συνέλαβε δώδεκα πράκτορες που πήραν τεράστια χρηματικά ποσά από ανθρώπους και ζωγράφισαν για αυτούς φωτογραφίες πιο πράσινων βοσκοτόπων. .

Η εμπορία ανθρώπων δεν εμπλέκει μόνο τους πράκτορες αλλά κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους σε διάφορα επίπεδα που το επιτρέπουν να συμβεί. Γιατί η πακιστανική κυβέρνηση δεν θέλει να φτάσει στη βάση της πυραμίδας; Και γιατί δεν ερευνούν τις παράνομες μεταναστεύσεις από το παρελθόν;

Πρέπει να υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο δεν θέλουν να ανακατέψουν πολύ το δοχείο μήπως εμπλέκονται βασικές κυβερνητικές και στρατιωτικές προσωπικότητες. Το γεγονός αποκαλύπτει τις τραγωδίες της αγνοημένης τάξης στο Πακιστάν – στερημένης ελπίδας και θέλησης για ζωή και που κυβερνάται από ξεδιάντροπα ιδιοτελή πολυτέλεια με φθίνουσα ηθική. Σύντομα αυτή η ζέστη θα μετριάσει και η λεγόμενη καταστολή θα αραιωθεί.

Οι ελίτ θα συνεχίσουν την πορεία τους για απαίσια χρήματα και θα προχωρήσουν στο επόμενο συγκλονιστικό θέμα και ο ήλιος θα δύσει στα φτωχά θύματα της τραγωδίας με το πλοίο.

ΠΗΓΗ: Greek City Times

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Μάρκο Ρούμπιο: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ριάλιτι

Τα πράγματά με το όνομά τους είπε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την ειρήνη στην Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την G7, είπε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτρέψουν στα πράγματα στα οποία διαφωνεί η G7 να εμποδίσουν τη χώρα του να συνεργαστεί με άλλα έθνη «για τα πράγματα στα οποία συμφωνούμε».

Ο Ρούμπιο τόνισε ότι «υπάρχει λόγος να είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι» για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, ωστόσο πρόσθεσε ότι αυτό «δεν θα είναι ούτε εύκολο ούτε απλό».

Ακόμη, είπε ότι οι ΗΠΑ αισθάνονται ότι είναι «μερικά βήματα πιο κοντά» στο τέλος του πολέμου, αλλά είναι ένα «ταξίδι πολλών βημάτων».

«Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι θα μάθουν περισσότερα μόλις επιστρέψει στις ΗΠΑ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Για τον Πούτιν

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται τον Πούτιν, με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να απαντά ότι αυτή είναι μια άσχετη ερώτηση γιατί δεν αφορά την εμπιστοσύνη αλλά τη δράση.

Ο Μάρκο Ρούμπιο επισήμανε ότι εάν είμαστε σοβαροί στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτού του είδους τις συζητήσεις. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι ριάλιτι και δεν αφορά προσωπικότητες.

Οι διαπραγματεύσεις «δεν θα γίνουν» σε συνεντεύξεις Τύπου

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πούτιν παίζει με τον χρόνο, ο Μάρκο Ρούμπιο σχολίασε ότι «η Αμερική δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής με βάση αυτά που λέει ένας ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Και συμπλήρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εξελιχθούν με τους ηγέτες να μιλούν ιδιωτικά στις συνομιλίες, όχι μπροστά στις κάμερες.

«Δεν γνωρίζω ακόμη πόσο ευθυγραμμισμένες είναι οι ΗΠΑ, η Ουκρανία και η Ρωσία»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συνεχίζει απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων κατάπαυσης του πυρός για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρούμπιο επαναλαμβάνει ότι ο Γουίτκοφ δεν είναι ακόμα εδώ, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι θα είναι δύσκολο, λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι θα ήταν «εύκολο, γρήγορο, απλός ελιγμός».

Θα μπορούσε να συνδυαστεί πολύ γρήγορα εάν όλοι ευθυγραμμιστούν, τόνισε ο Ρούμπιο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ξέρει ακόμη πόσο ευθυγραμμισμένοι είναι. «Αυτό πρόκειται να μάθουμε», σημείωσε.

Ερωτηθείς ξανά για πόσο καιρό πρέπει να συμφωνήσει ο Πούτιν για την κατάπαυση του πυρός, ο Ρούμπιο απάντησε: «Το ερώτημα δεν είναι πόσο καιρό, αλλά κινούμαστε στην πραγματικότητα προς μια κατάπαυση του πυρός ή πρόκειται για μια τακτική καθυστέρησης;»

Τόνισε ότι θα το μάθουν σύντομα, πολλά από τα οποία θα βασίζονται στη συνομιλία του Γουίτκοφ με τον Πούτιν.

«Δύσκολο να διαπραγματευτεί κανείς διαρκή ειρήνη εν μέσω πολέμου»

Ακόμη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε ότι κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της και την επικράτειά της. Προσθέτει ότι η Ουκρανία «προφανώς θα πρέπει να συμφωνήσει» για το τι σημαίνει μακροπρόθεσμη ασφάλεια για τη χώρα.

Τόνισε δε ότι είναι απαραίτητη η άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στη δεύτερη φάση μέχρι να περάσουμε την πρώτη φάση», σημείωσε ο Ρούμπιο.

«Είναι πολύ δύσκολο να διαπραγματευτείς μια διαρκή ειρήνη εν μέσω ενός συνεχιζόμενου πολέμου».

«Να κάνουν και οι δύο παραχωρήσεις»

Ο Ρούμπιο επαναβεβαίωσε ότι «ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος είναι μέσω μιας διαδικασίας διαπραγματεύσεων».

Επιπλέον, ανάφερε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η «πραγματικότητα» του τερματισμού ενός πολέμου.

Η ακριβής φύση αυτών των παραχωρήσεων μένει να φανεί και η πραγματοποίηση «συνολικών δηλώσεων» δεν θα ήταν χρήσιμη σε αυτό το στάδιο, προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: BBC 

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Κάλεσμα των Δημοκρατικών στα πολιτικά κόμματα της Γροιλανδίας! Να σχηματιστεί γρήγορα ευρύς συνασπισμός απέναντι στον Τραμπ

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων του κοινοβουλίου Inatsisartut της Γροιλανδίας συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στα σχόλια του Τραμπ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οι Δημοκρατικοί κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα της Γροιλανδίας να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να σχηματίσουν γρήγορα μια κυβέρνηση ευρέος συνασπισμού για να επιδείξουν ενότητα απέναντι στην εκστρατεία των ΗΠΑ να προσαρτήσουν το νησί.

Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν, ο ηγέτης του φιλοεπιχειρηματικού κόμματος που τάσσεται υπέρ της σταδιακής ανεξαρτησίας από τη Δανία, εξέφρασε τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης σε ανάρτησή του στο Facebook μετά από έναν πρώτο γύρο συζητήσεων συνασπισμού. «Δεν είναι ώρα για πολιτικές τακτικές και εσωτερικές διαφωνίες. Η κατάσταση για τη χώρα μας είναι πολύ σοβαρή για κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε: “Όταν κάποιος μας απειλεί, μας περιφρονεί ή μιλάει άσχημα για εμάς, στεκόμαστε ενωμένοι».

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται τον έλεγχο της Γροιλανδίας για να ενισχύσουν τη διεθνή ασφάλεια, προσθέτοντας όταν ρωτήθηκε ευθέως για την προοπτική προσάρτησης: «Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί».

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων του κοινοβουλίου Inatsisartut της Γροιλανδίας συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στα σχόλια του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι υπερτριπλασίασαν τις έδρες τους σε 10 στο Σώμα των 31 εδρών, έχουν ταχθεί υπέρ της υπεύθυνης εξόρυξης των τεράστιων αλλά σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτων ορυκτών πόρων της Γροιλανδίας, ως μέσο για την ανάπτυξη της οικονομίας και της ευημερίας της, καθώς το ημιαυτόνομο έδαφος μεταβαίνει σε πλήρη ανεξαρτησία από τη Δανία.
Το κόμμα Naleraq που τάσσεται σθεναρά υπέρ της ανεξαρτησίας ήρθε δεύτερο στις εκλογές της Τρίτης, διπλασιάζοντας τις έδρες του σε οκτώ.

Πηγή: Reuters

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ερευνά 45 πανεπιστήμια σχετικά με τις φυλετικές πολιτικές

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην προεδρία τον Ιανουάριο, η κυβέρνησή του προσπάθησε να περιορίσει τις προσπάθειες παροχής υποστήριξης σε άτομα με βάση τη φυλή, το φύλο ή την εθνικότητα.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το γραφείο του για τα πολιτικά δικαιώματα ερευνά 45 πανεπιστήμια, επικαλούμενο παράπονα ότι τα σχολεία συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα που όριζε την επιλεξιμότητα με βάση τη φυλή.

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην προεδρία τον Ιανουάριο, η κυβέρνησή του προσπάθησε να περιορίσει τις προσπάθειες παροχής υποστήριξης σε άτομα με βάση τη φυλή, το φύλο ή την εθνικότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας είπε ότι η νέα έρευνα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή ακολούθησε τους ισχυρισμούς ότι τα πανεπιστήμια συνεργάστηκαν με ένα πρόγραμμα που επιδιώκει να αυξήσει την ποικιλομορφία στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δραστηριότητες παραβίαζαν έναν νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα του 1964, ο οποίος αρχικά ψηφίστηκε για να μειωθούν οι διακρίσεις σε βάρος των μη λευκών Αμερικανών.

Ενώ η δήλωση που ανήγγειλε την έρευνα δεν ανέφερε ποιος βλάπτεται από τα πανεπιστημιακά προγράμματα, ο Τραμπ και πολλοί συντηρητικοί των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι οι προσπάθειες για αύξηση της διαφορετικότητας είναι άδικες και κάνουν διακρίσεις σε βάρος των λευκών Αμερικανών.

«Η σημερινή ανακοίνωση διευρύνει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι τα πανεπιστήμια δεν κάνουν διακρίσεις εις βάρος των φοιτητών τους με βάση τα φυλετικά και φυλετικά στερεότυπα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Λίντα Μακ Μάχον στη δήλωση.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επίσης βάλει στο στόχαστρο πανεπιστήμια για διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων, τις οποίες η κυβέρνηση χαρακτήρισε αντισημιτικές.

Η αμερικανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτό το μήνα ακύρωσε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις και συμβόλαια 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια ως απάντηση στην κακή απάντηση της σχολής Ivy League στον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: Reuters

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις18 λεπτά πριν

Η «Ενωμένη» Ευρώπη μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία σε Τραμπ-ολίνο!!

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο προκάλεσε σοβαρές γεωπολιτικές και οικονομικές αναταράξεις στην Ευρώπη και σε όλο τον...

Πολιτική1 ώρα πριν

Thraction: Έφαγαν πόρτα οι παρακρατικοί της Θράκης στην Ξάνθη

Διαμαρτυρίες του φιλοπροξενικού μηχανισμού της Θράκης

Οικονομία2 ώρες πριν

Η «εκδίκηση» του «μετάλλου του διαβόλου» – Γιατί το ασήμι είναι ο νέος χρυσός

Από τις αρχές του 2023, η τιμή του έχει εκτιναχθεί κατά σχεδόν 60%. Ένα άλλοτε περιορισμένης σημασίας περιουσιακό στοιχείο αρχίζει...

Διεθνή11 ώρες πριν

Μάρκο Ρούμπιο: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ριάλιτι

Τα πράγματά με το όνομά τους είπε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την...

Διεθνή11 ώρες πριν

Κάλεσμα των Δημοκρατικών στα πολιτικά κόμματα της Γροιλανδίας! Να σχηματιστεί γρήγορα ευρύς συνασπισμός απέναντι στον Τραμπ

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων του κοινοβουλίου Inatsisartut της Γροιλανδίας συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στα...

Δημοφιλή