Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Οι ΗΠΑ δίνουν πιο γρήγορα τα F-16 στην Ουκρανία – Παράδοση πριν το τέλος του έτους

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ουκρανία θα λάβει F-16 μέχρι το τέλος του έτους

Η Ουκρανία θα λάβει F-16 μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο σύμβουλος ασφαλείας J. Kirby, παρότι δεν πιστεύει ότι θα αλλάξουν την κατάσταση

Ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας John Kirby αποκάλυψε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σε συνέντευξή του στο Fox News.

Η αντεπίθεση δεν εξελίσσεται όπως επιθυμούν η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της, με αποτέλεσμα να έχουν έρθει σε αδιέξοδο έναντι της μαζικής ρωσικής απάντησης, γεγονός που οδηγεί σε νέες αποφάσεις και ανανέωση της βοήθειας που αποστέλλεται συνεχώς.
Στα πλαίσια αυτά, «τα F-16 θα φτάσουν στην Ουκρανία πριν από το τέλος του έτους.
Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι τα F-16 από μόνα τους μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης“, δήλωσε ο Kirby.
Πολύ πιθανό, η εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους –η οποία δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη (τουλάχιστον επίσημα) δεδομένου ότι οι δηλώσεις τύπου του ΝΑΤΟ έδειξαν ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των βάσεων στη Δανία πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο- δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.
Ανώτατοι αξιωματούχοι του Zelenski, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Ουκρανού προέδρου, ζήτησαν να φτάσουν νωρίτερα στο πεδίο της μάχης πιο προηγμένα όπλα.
Εν μέσω αυτού που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στον κυρίαρχο τύπο ως αποτυχημένη αντεπίθεση, οι στρατιωτικοί ηγέτες της Ουκρανίας έχουν ζητήσει «ανωτερότητα των ουρανών».
Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Kirby έχει υποβαθμίσει ότι ακόμη και τα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη θα αλλάξουν σημαντικά το παιχνίδι.
Τόνισε επίσης στη συνέντευξή του ότι η πιο άμεση ανάγκη παραμένουν μεγαλύτερες ποσότητες πυρομαχικών πυροβολικού, λαμβανομένων ιδίως υπόψη των ανώτερων προμηθειών που διαθέτουν οι Ρώσοι.

Ο Kirby απαρίθμησε αυτά που ονόμασε τα σημαντικά «τέσσερα Α» της μάχης... ως «πυροβολικό, πυρομαχικά, αεράμυνα και τεθωρακισμένα — τανκς» (artillery, ammunition, air defense and armor—tanks).
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν επίσης να αναγνωρίζουν ότι τα δυτικά μαχητικά ενδέχεται να έχουν μικρό αντίκτυπο στη συνολική αρνητική πορεία της αντεπίθεσης:
Πριν από μια εβδομάδα, ο αντιστράτηγος Douglas Simms είπε ότι οι συνθήκες για τη μεταφορά F-16 δεν είναι «ιδανικές».
Τόνισε ότι οι Ρώσοι εξακολουθούν να διαθέτουν ικανότητα αεράμυνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αριθμός των τζετ που μπορούν να φτάσουν δεν θα αλλάξει την πορεία της αντεπίθεσης.
Ο Πρόεδρος Putin και οι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δήλωσαν ότι τα αεροσκάφη που προμηθεύονται από τη Δύση θα «καούν» όπως και άλλος ξένος εξοπλισμός.
Έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι το ΝΑΤΟ «παίζει με τη φωτιά» εγκρίνοντάς τα για τους Ουκρανούς.
001_3.JPG
Αρχικά, τα F-16 αναμένεται να σταλούν “πιθανότατα από ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πλεονάζοντα προμήθειες F-16” – σύμφωνα με τα προηγούμενα λόγια του Jake Sullivan από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Lavrov υπογράμμισε στο μεταξύ ότι τα F-16 είναι ικανά να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα και έτσι θα αντιμετωπίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις ως τέτοια.
«Έχουμε ενημερώσει τις πυρηνικές δυνάμεις – τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία – ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει την ικανότητα αυτών των αεροσκαφών να φέρουν πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
«Καμία διαβεβαίωση [από τη Δύση] δεν θα βοηθήσει εδώ», προειδοποίησε.
Εν μέσω των μαχών, ο ρωσικός στρατός δεν πρόκειται να διερευνήσει εάν κάποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο για να παραδώσει πυρηνικά όπλα ή όχι», πρόσθεσε.

Και νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας έως και 400 εκατ. δολαρίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τρεις αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει.
Θα περιλαμβάνει αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker, πυραύλους (για NASAMS, HIMARS, Patriot και Stinger), αντιαρματικά όπλα (συμπεριλαμβανομένων TOW και Javelin) και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Σε αυτό το πακέτο δεν θα περιλαμβάνονται αυτήν τη φορά πυρομαχικά διασποράς, όπως αυτά που εκτοξεύονται από αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer και χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να γίνουν προσθήκες ή αλλαγές.
Θα είναι το 43ο που θα εγκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden για την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.
Η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ξεπερνά τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Η επανατοποθέτηση της χώρας, οι διαφοροποιήσεις Δένδια και οι κινήσεις Σαμαρά

Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αν και οι τεκτονικές αλλαγές της ηγεσία Τραμπ διαμορφώνουν ένα διαφορετικό διεθνές περιβάλλον, το ελληνικό πολιτικό σύστημα παρακολουθεί με αμηχανία και αναλώνεται σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αδυνατώντας να συλλάβει τόσο την μεγάλη διεθνή εικόνα όσο και την μικρότερη εικόνα της χώρας.

Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης, Ναυτεμπορική

Η ήττα της συλλογικής Δύσης στην Ουκρανία που επισφράγισε η ηγεσία Τραμπ, η αποκήρυξη του δικαιωματισμού και της woke ατζέντας, η επιστροφή σε εθνικές πολιτικές στο μεταναστευτικό, η εγκατάλειψη της κλιματικής αλλαγής που επιφέρει συνολικότερη αλλαγή στην ενεργειακή πολιτική με επιστροφή στους υδρογονάνθρακες, διαμορφώνουν ένα νέο διεθνές περιβάλλον που οι απολήξεις του φθάνουν στην εσωτερική πολιτική και επιβάλλουν επανατοποθέτηση της χώρας. Ιδιαίτερη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η ενδυνάμωση της Τουρκίας και η ενίσχυση του περιφερειακού της ρόλου που δεν αντιμετωπίζεται με την «υποχωρητική πολιτική» των ήρεμων νερών και επιφέρει την ανάγκη για αλλαγή δόγματος στα ελληνοτουρκικά.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στην Βουλή ο μόνος που άνοιξε την βεντάλια των θεμάτων ήταν ο Αντώνης Σαμαράς -ανεξάρτητα από την συμφωνία ή διαφωνία με τις θέσεις του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιορίστηκε να μιλήσει για την ανάγκη να διατηρηθεί η εσωτερική σταθερότητα σε μία συγκυρία διεθνούς αναταραχής, δίχως να δίνει κατεύθυνση για την χώρα. Η αντιπολίτευση δεν έθεσε καθόλου τα ζητήματα, πέρα από το δυστύχημα των Τεμπών σε όλες τις διαστάσεις του.

Είναι ιδιαίτερα δυσχερής η θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός. Η ταύτιση με την προηγούμενη ηγεσία των ΗΠΑ και οι δημόσιες καταγγελίες περί «τραμπισμού» τον έχουν απομακρύνει από τη νέα ηγεσία. Η προθυμία του να ανακηρύξει ότι είμαστε σε «εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία», τον έχει κάνει εχθρό της χώρας που τώρα κερδίζει τον πόλεμο. Αλλά ούτε και στην Ευρώπη είναι ανεβασμένες οι μετοχές του. Ο πρωθυπουργός αποκλείστηκε από από τρεις διεθνείς διασκέψεις -Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο- για το Ουκρανικό παρότι η Ελλάδα είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και ήταν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Ουκρανίας. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να προβάλλει τις καλές του σχέσεις με τον Ζελένσκι, την ώρα που ο υπουργός των Εξωτερικών του συμφωνεί με την στάση της Ουάσιγκτον για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Η Αριστερά που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι άνευ όρων υπέρ της ειρήνης αναζητά προσχήματα για να στηρίζει την επικίνδυνη πολιτική του Ζελένσκι καταδικάζοντας τον Τραμπ για «φραστικές υπερβολές», παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε καθαρά τον κίνδυνο να εκτραπούν τα πράγματα σε μία πυρηνική αναμέτρηση. Την ίδια ώρα τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης της αμυντικής ανεξαρτησίας της Ευρώπης ενώ καταδικάζει την αύξηση των αμυντικών δαπανών που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση του κοινωνικού κράτους – λες και μπορεί να υπάρξει το ένα δίχως το άλλο.

Αποστάσεις Δένδια

Στα δυο θέματα που αποκτούν εμβληματική σημασία, στο Ουκρανικό και στο Συριακό, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και ταλαντευόμενη ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Οι χθεσινές διαφορετικές τοποθετήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις στην Συρία και τις σφαγές που διαπράττει το νέο ισλαμικό καθεστώτος, δείχνουν ασάφεια της κυβερνητικής γραμμής. Το υπουργείο Εξωτερικών που είχε σπεύσει να χαιρετίσει την πτώση του καθεστώτος Άσαντ δείχνει να είναι πιο κοντά στις Βρυξέλλες που ακόμη και τις σφαγές υποκριτικά τις αποδίδουν στα υπολείμματα του καθεστώτος Άσαντ και όχι στους Ισλαμιστές που καθοδηγούνται από την Τουρκία. Ο Νίκος Δένδιας πάλι ταυτίστηκε με την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο σε απόσταση από την αρχική δήλωση Γεραπετρίτη, ο οποίος ακολούθως έσπευσε να υπαναχωρήσει μετά από επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Η διάσταση έρχεται σε μία συγκυρία που έχουν ανοίξει όλα τα σενάρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο, από την αλλαγή πρωθυπουργού εν πλω – σενάριο στο οποίο παίζει το όνομα του Νίκου Δένδια ως βασικού δελφίνου- μέχρι τις πρόωρες εκλογές, όταν θα εξαντληθεί το επικοινωνιακό αποτύπωμα του ανασχηματισμού.

Ενώ το νέο διεθνές περιβάλλον επιβάλλει την επανατοποθέτηση της χώρας και αναγκαίες διορθώσεις, το ελληνικό πολιτικό σύστημα δίνει μάχες οπισθοφυλακών μένοντας στην προηγούμενη κατάσταση, που όμως αποδοκιμάζεται από τους λαούς των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Τα συλλαλητήρια αλλά και οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν μεν κατακόρυφη πτώση της κυβέρνησης αλλά και συνολική δυσαρμονία του πολιτικού συστήματος με το εκλογικό σώμα διαμορφώνοντας συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου.

Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο αποκτά σημασία, η κινητικότητα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μετά την ομιλία του στην Βουλή πήρε σαφή θέση κατά των σφαγών στην Σύρια συνδέοντας τες με την Άγκυρα και χαρακτηρίζοντάς τες «νεο οθωμανικής έμπνευσης». Φήμες και πληροφορίες στα δημοσιογραφικά και πολιτικά παρασκήνια αναφέρουν ότι ο Μεσσήνιος πολιτικός κινείται προς την δημιουργία νέου κόμματος που θα εκφράσει την «όλη Δεξιά παράταξη» την οποία  σταδιακά αφήνει εκτός πολιτικής ομπρέλας η ηγεσία Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι εναρμονισμένος με τις αλλαγές που επιφέρει διεθνώς αλλά και στο εσωτερικό της χώρας η αλλαγή υποδείγματος από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το εάν αυτό είναι αρκετό ή αποτιμηθεί θετικά από την ελληνική κοινωνία είναι άλλης τάξης ζήτημα.

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Επιμέλεια: Γιάννης Πεγειώτης

«Η UNICEF είναι βαθιά ανήσυχη από την πρόσφατη αύξηση της βίας στις παράκτιες περιοχές της Συρίας, η οποία φέρεται να στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού έξι μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλιμάκωση προκάλεσε επιπλέον θύματα και τραυματισμούς αμάχων, εκτοπισμό χιλιάδων οικογενειών και ζημιές σε υποδομές ζωτικής σημασίας.

«Η UNICEF απηχεί την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών. Προτρέπουμε όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να συμμορφωθούν πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων, ιδιαίτερα των παιδιών, και τη διασφάλιση ζωτικής σημασίας μη στρατιωτικών υποδομών, όπως τα νοσοκομεία. Η συνεχιζόμενη βία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη τήρησης αυτών των νόμων και διασφάλισης ταχείας, ασφαλούς και ανεμπόδιστης πρόσβασης των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας για την παροχή υπηρεσιών σωτηρίας σε όσους πλήττονται από τις μάχες.

«Η UNICEF καλεί όλα τα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στη συμφιλίωση και να δεσμευτούν για μια ειρηνική πολιτική μετάβαση, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά της Συρίας μπορούν να επιβιώσουν, να ευδοκιμήσουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Τα παιδιά της Συρίας έχουν υποφέρει αρκετά. Έχουν το δικαίωμα να ζουν ειρηνικά και να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον».

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Χαιρετίζει το μήνυμα του Οτσαλάν για αφοπλισμό και διάλυση του PKK το ιρακινό Κουρδιστάν

Τί ανέφερε ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί χ

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Νετσιρβάν Μπαρζανί χαιρέτισε το κάλεσμα του ιστορικού ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν για αφοπλισμό και διάλυση του κινήματος. «Χαιρετίζουμε το μήνυμα του Οτσαλάν (…) και καλούμε το PKK να συμμορφωθεί και να το εφαρμόσει», έγραψε ο Μπαρζανί σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξή του στην ειρηνευτική διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) Μπαφέλ Ταλαμπανί προέτρεψε όλες τις πλευρές να εκμεταλλευτούν αυτή την «ιστορική ευκαιρία» για την επίλυση των προβλημάτων μέσω ειρηνικού διαλόγου.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε την οργάνωση που ο ίδιος δημιούργησε το 1978 να καταθέσει τα όπλα και απηύθυνε έκκληση για επίλυση του κουρδικού ζητήματος στην Τουρκία με ειρηνικά μέσα. Το μήνυμα του Οτσαλάν μετέφερε αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών και Ισότητας (DEM) που τον επισκέφθηκε νωρίτερα στο νησί-φυλακή Ιμραλί της Προποντίδας, όπου κρατείται τα τελευταία 26 χρόνια.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) – το οποίο έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τη Βρετανία – διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από το 1984.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή7 ώρες πριν

Μάρκο Ρούμπιο: Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ριάλιτι

Τα πράγματά με το όνομά τους είπε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την...

Διεθνή8 ώρες πριν

Κάλεσμα των Δημοκρατικών στα πολιτικά κόμματα της Γροιλανδίας! Να σχηματιστεί γρήγορα ευρύς συνασπισμός απέναντι στον Τραμπ

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων του κοινοβουλίου Inatsisartut της Γροιλανδίας συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν μια κοινή απάντηση στα...

Διεθνή8 ώρες πριν

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ ερευνά 45 πανεπιστήμια σχετικά με τις φυλετικές πολιτικές

Από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην προεδρία τον Ιανουάριο, η κυβέρνησή του προσπάθησε να περιορίσει τις προσπάθειες παροχής...

Οικονομία9 ώρες πριν

Η Γερμανία, με ένα διπλάσιο «σχέδιο Μάρσαλ», ξορκίζει την ύφεση

Το μεγαλύτερο σχέδιο δημοσίων δαπανών στη γερμανική ιστορία υιοθετεί το Βερολίνο για να αποκαταστήσει την οικονομική ισχύ της χώρας.

Διεθνή9 ώρες πριν

Διευκρινίσεις για την επικοινωνία με Πούτιν μετά την σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο...

Δημοφιλή