Ανθρώπινα Δικαιώματα
Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν! Ο λαός του Μπαλοχιστάν καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις εμπορικές συναλλαγές
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων και υποστηρικτών του Εθνικού Κόμματος, του Haq Do Tehreek και άλλων κομμάτων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργάνωσαν καθιστική διαμαρτυρία στην περιοχή Τουρμπάτ, του πακιστανικού Μπαλουχιστάν κατά της απαγόρευσης των εμπορικών δραστηριοτήτων στις συνοριακές περιοχές Πακιστάν-Ιράν το Σάββατο, αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα «Dawn».
Οι ηγέτες του Εθνικού Κόμματος οδήγησαν τους διαδηλωτές και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μετά την πορεία στην πόλη, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στον κεντρικό δρόμο της πόλης Τουρμπάτ, όπου οι ηγέτες από διαφορετικά πολιτικά κόμματα μίλησαν στους διαδηλωτές. Καταδίκασαν έντονα την απαγόρευση εμπορικών δραστηριοτήτων που η κυβέρνηση χαρακτήρισε μέτρο κατά του λαθρεμπορίου.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη δημόσια συνεδρίαση εγκρίθηκε ένα αυστηρό ψήφισμα. Στο ψήφισμα, χαρακτήρισαν την απαγόρευση «συνωμοσία εναντίον του λαού του Μπαλουχιστάν». Κάλεσαν την προσωρινή κυβέρνηση του Πακιστάν να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει αμέσως το συνοριακό εμπόριο με το Ιράν.
Στο ψήφισμα, ανέφεραν ότι ο χαρακτηρισμός της προμήθειας ιρανικού πετρελαίου από τα σύνορα του Μπαλουχιστάν ως «λαθρεμπόριο» δεν υποστηρίζεται από γεγονότα. Το ψήφισμα ανέφερε: «Όλοι οι μεταφορείς που επιχειρούσαν στα σύνορα Πακιστάν-Ιράν ήταν εγγεγραμμένες στο Συνοριακό Σώμα και στην τοπική διοίκηση και πέρασαν στο Ιράν με την άδεια των αρμόδιων αρχών».
Ανέφερε επίσης ότι οι άνθρωποι κανόνισαν χιλιάδες οχήματα μετά την εγγραφή τους, καθώς ήταν νόμιμο εμπόριο. Οι ηγέτες των διαμαρτυρόμενων κομμάτων διαμαρτυρήθηκαν για την ξαφνική αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας παράνομη τη «νόμιμη προμήθεια» ιρανικού πετρελαίου και άλλων ειδών. Απαίτησαν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της και να επιτρέψει το συνοριακό εμπόριο.
Κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος του Μπαλοχιστάν (BNP-Awami) Mir Asadullah Baloch είπε ότι τα προς το ζην εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών εξαρτώνται από το συνοριακό εμπόριο και το κλείσιμό του δεν θα γίνει αποδεκτό με οποιοδήποτε κόστος.
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Ευρεία καταδίκη στο Πακιστάν για την απαγόρευση του κινήματος για τα Δικαιώματα των Παστούν
Το Πακιστάν κινδυνεύει να αποξενώσει περαιτέρω την κοινότητα των Παστούν, η οποία μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε μαχητικές ομάδες
Το Πακιστάν έχει συχνά καταδικαστεί για τη χρήση πόρων για την καταστολή της κριτικής από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτή την τάση, το Πακιστάν επέβαλε πρόσφατα απαγόρευση στο Κίνημα των Παστούν Ταχαφούζ (PTM), το οποίο έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη.
Απαντώντας σε αυτή την εξέλιξη, η ηγεσία του Κινήματος Ελευθερίας Τζέι Σιντ (JSFM) εξέδωσε μια έντονη επίπληξη. Σε κοινή δήλωση, ο Πρόεδρος του JSFM Sohail Abro, μαζί με τους ηγέτες Zubair Sindhi και Amar Azadi, καταδίκασαν τις ενέργειες του Πακιστάν, τονίζοντας ότι το PTM είναι μια ειρηνική, μη βίαιη οργάνωση που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη στις περιοχές των Παστούν.
«Αυτή η ενέργεια δεν αποτελεί μόνο σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές που κατοχυρώνονται στο σύνταγμα του κράτους. Το PTM ήταν σταθερό στον ειρηνικό αγώνα του για τα δικαιώματα του λαού των Παστούν, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης λογοδοσίας σε περιπτώσεις εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και της αποκατάστασης των πολιτικών δικαιωμάτων για την κοινότητα των Παστούν», ανέφερε η δήλωση.
Ο Abro τόνισε επίσης ότι το PTM έχει ζητήσει με συνέπεια δικαιοσύνη και ειρήνη χωρίς να καταφεύγει στη βία. Σημείωσε ότι η υπεράσπιση του PTM έχει τις ρίζες του στις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ισότητας.
Με την απαγόρευση μιας τέτοιας οργάνωσης, προειδοποίησε ο Άμπρο, το Πακιστάν κινδυνεύει να αποξενώσει περαιτέρω την κοινότητα των Παστούν, η οποία μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε μαχητικές ομάδες – κάτι που το PTM αντιτίθεται εδώ και καιρό.
Η ηγεσία του JSFM κάλεσε την πακιστανική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της. Η κοινή δήλωση προέτρεψε τις αρχές να άρουν την απαγόρευση του PTM και να ξεκινήσουν διάλογο με ειρηνικές οργανώσεις που εργάζονται για την κοινωνική βελτίωση.
Η δήλωση προειδοποίησε περαιτέρω ότι η καταστολή ειρηνικών φωνών θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερες αναταραχές. Ο JSFM υποστήριξε ότι η απαγόρευση του PTM δεν θα ενισχύσει την ειρήνη, αλλά αντίθετα απειλεί να βαθύνει την κρίση στις περιοχές των Παστούν.
Η δήλωση προέτρεψε την κοινωνία των πολιτών, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διεθνή κοινότητα να σταθούν αλληλέγγυα με το PTM στον ειρηνικό αγώνα τους για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα.
«Ακραία απόφαση»
Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRCP) ζήτησε την απόσυρση της απαγόρευσης του PTM.
«Το HRCP καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το PTM, ένα κίνημα βασισμένο στα δικαιώματα που δεν έχει ποτέ καταφύγει στη βία και πάντα χρησιμοποιούσε το πλαίσιο του Συντάγματος για να υποστηρίξει τον σκοπό του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.
«Αυτή η ακραία απόφαση δεν ήταν ούτε διαφανής ούτε δικαιολογημένη».
Το Πακιστάν αντιμετωπίζει εδώ και καιρό τη βία στις συνοριακές περιοχές κοντά στο Αφγανιστάν, με τις επιθέσεις να αυξάνονται από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στην Καμπούλ το 2021.
HRCP condemns the government’s decision to proscribe the PTM, a rights-based movement that has never resorted to violence and always used the framework of the Constitution to advocate its cause. This extreme decision was neither transparent nor warranted.
The notification…
— Human Rights Commission of Pakistan (@HRCP87) October 6, 2024
Ανθρώπινα Δικαιώματα
The Hong Kong Post: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας στοχεύει δημοσιογράφους και οικογένειες στο Χονγκ Κονγκ
Οι δημοσιογράφοι και οι οικογένειές τους στο Χονγκ Κονγκ βιώνουν κλιμακούμενη παρενόχληση και απειλές από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός διαδικτύου. Η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτών των περιστατικών έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων του Χονγκ Κονγκ (HKJA) Selina Cheng κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου.
Μια έρευνα από το HKJA αποκάλυψε ότι η συστηματική παρενόχληση κορυφώθηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, με αξιοσημείωτη αύξηση από τα μέσα έως τα τέλη Αυγούστου. Αυτό το κύμα εκφοβισμού επηρέασε 15 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων 13 Μέσων Ενημέρωσης και δύο ιδρυμάτων κατάρτισης δημοσιογραφίας. Μεταξύ των στόχων ήταν το HKJA, το Hong Kong Free Press, το Inmedia και το Hong Kong Feature. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στοχεύει να ασκήσει έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ παρόμοιο με τον έλεγχο του στην ηπειρωτική Κίνα. Το ΚΚΚ φέρεται να ανακατεύεται στην ελευθερία του Τύπου στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η χώρα επιτρέπει στους δημοσιογράφους να δημοσιεύουν επικριτικά ρεπορτάζ για την Κίνα και την κυβέρνησή της σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Από τον Ιούνιο, ανώνυμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραπόνων από λογαριασμούς Microsoft Outlook, που υποτίθεται ότι προέρχονται από «πατριώτες», έχουν στοχεύσει τουλάχιστον 15 οικογένειες δημοσιογράφων, μαζί με τους εργοδότες ή τους ιδιοκτήτες τους. Αυτά τα μηνύματα, συχνά απειλητικά στη φύση, διέφεραν σε τόνους. Οι μεγαλύτερες οργανώσεις έλαβαν επίσημες καταγγελίες, ενώ τα μικρότερα μέσα αντιμετώπιζαν περισσότερα απειλητικά μηνύματα, μερικές φορές με τη φωτογραφία και το κείμενο του δημοσιογράφου που έμοιαζαν με σημείωμα λύτρων. Πιστεύεται ότι οι πτέρυγες κατασκοπείας του ΚΚΚ, δηλαδή το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS) και το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας (MPS), ενορχηστρώνουν αυτές τις δραστηριότητες. Στόχος τους είναι να εκφοβίσουν τη δημοσιογραφική κοινότητα είτε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της είτε να εγκαταλείψει τη χώρα.
Από τον Αύγουστο, το Facebook έχει δει μια έκρηξη εχθρικών αναρτήσεων που στοχεύουν Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας τις νόμιμες αναφορές ως παράνομες ή ταραχές. Το HKJA ανακάλυψε ότι τουλάχιστον 36 δημοσιογράφοι από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης κατονομάζονταν σε αυτές τις θέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παρενοχλητές επεξεργάστηκαν ή δημοσίευσαν απειλητικές καταχωρήσεις στη Wikipedia. Επιπλέον, σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, παρενοχλητικά μηνύματα στάλθηκαν στους αριθμούς τηλεφώνου της εργασίας ή του σπιτιού των δημοσιογράφων λίγο μετά τη δημοσίευση αυτών των αναρτήσεων.
Ο πρωταρχικός στόχος του ΚΚΚ είναι να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους, τις οικογένειές τους ή τους συνεργάτες τους, διαταράσσοντας τις πηγές εισοδήματός τους ή τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αυτή η στρατηγική στοχεύει να τους πιέσει, να τους απομονώσει και να τους απειλήσει, αναγκάζοντας τελικά τους δημοσιογράφους να παραιτηθούν από τη δουλειά ή τους συνδικαλιστικούς ρόλους τους. Ο Τσενγκ περιέγραψε αυτές τις επιθέσεις ως «συντονισμένες και συστηματικές», με στόχο τη δημοσιογραφική κοινότητα στο σύνολό της και όχι συγκεκριμένα άτομα. Η HKJA καταδίκασε αυτές τις τακτικές εκφοβισμού και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αντισταθεί στις προσπάθειες φίμωσης του Τύπου. Ωστόσο, στις δηλώσεις τους, απέφυγαν να εμπλέξουν άμεσα την κινεζική κομμουνιστική κυβέρνηση.
Ο Τσενγκ συνέκρινε την παρενόχληση με μια «εξόρμηση για ψάρεμα», όπου οι δράστες προχωρούν εάν ο στόχος δεν ανταποκριθεί. Τουλάχιστον τέσσερα θύματα που συμμετείχαν με τους παρενοχλητές αντιμετώπισαν κλιμακούμενες απειλές. Συμβούλεψε τους δημοσιογράφους να αναφέρουν αυτά τα περιστατικά στην αστυνομία, να ενημερώσουν τον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (PCPD) και να αποφύγουν την αλληλεπίδραση με τους παρενοχλητές. Αν και ορισμένα μηνύματα ανέφεραν ζητήματα όπως οι εκλογές στην Ταϊβάν ή η απαγόρευση του Χονγκ Κονγκ για τα ιαπωνικά θαλασσινά, ο Τσενγκ σημείωσε ότι η παρενόχληση δεν φαίνεται να συνδέεται με συγκεκριμένες ιστορίες ή καταστήματα.
Στα τέλη Ιουλίου, ο Τσενγκ και δύο από τα μέλη της οικογένειάς της παρενοχλήθηκαν. Τα email κατηγορούσαν τους συγγενείς της ότι προωθούν «αντικινεζικά αισθήματα» και απείλησαν τους εργοδότες τους, προειδοποιώντας ότι μπορεί να κινδυνεύσουν να παραβιάσουν τον Νόμο Εθνικής Ασφάλειας ή το Άρθρο 23 εάν συνέχιζαν να συνδέονται με τα μέλη της οικογένειας του Τσενγκ.
Η HKJA, μαζί με τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφους, έχει αναφέρει αυτά τα περιστατικά στην αστυνομία. Η HKJA κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες ως εκφοβισμό και σοβαρή παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στο Χονγκ Κονγκ. Οι παρενοχλητές χρησιμοποίησαν τακτικές δυσφήμισης και εκφοβισμού για να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να εργάζονται ελεύθερα. Η Ένωση έχει επίσης προσεγγίσει πλατφόρμες όπως το Meta και η Wikipedia. Σε απάντηση, η Wikipedia απαγόρευσε έναν χρήστη που δημοσίευσε προσωπικά στοιχεία δημοσιογράφων. Επιπλέον, η HKJA κινεί νομικές ενέργειες και έχει υποβάλει καταγγελίες στον Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (PCPD).
Επιπλέον, τρία θύματα ανέφεραν ότι οι αποσκευές τους ερευνήθηκαν από το τελωνείο κατά την επανείσοδό τους στο Χονγκ Κονγκ και δύο από αυτά έλαβαν απειλητικά μηνύματα WhatsApp λίγο μετά την άφιξή τους. Η HKJA εξέφρασε ανησυχίες για πιθανές διαρροές κυβερνητικών δεδομένων, καθώς οι παρενοχλητές είχαν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμες στο κοινό. Αν και δεν υπάρχουν άμεσες αποδείξεις που να συνδέουν την παρενόχληση με κυβερνητικές υπηρεσίες, η HKJA ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας και προέτρεψε τις αρχές να προστατεύσουν το απόρρητο των δημοσιογράφων.
Το HKJA ενθαρρύνει τους δημοσιογράφους και τις οικογένειές τους που υφίστανται παρενόχληση να αναζητήσουν επαγγελματική υποστήριξη, είτε μέσω του HKJA είτε μέσω των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει υπηρεσίες συναισθηματικής συμβουλευτικής για να βοηθήσει όσους επηρεάζονται από αυτά τα περιστατικά. Συμβουλεύει επίσης τους δημοσιογράφους να προστατεύουν τα προσωπικά τους στοιχεία αποφεύγοντας την κοινή χρήση οικογενειακών φωτογραφιών στο διαδίκτυο και χρησιμοποιώντας ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης με επαλήθευση σε δύο βήματα για τους λογαριασμούς τους.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου του στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι δήλωσε ότι όποιος χρειάζεται βοήθεια από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορεί να αναφερθεί στην αστυνομία ή σε αρμόδια τμήματα όπως το Τμήμα Μετανάστευσης ή τα Τελωνεία και Τμήμα ειδικών φόρων κατανάλωσης. «Οι αρχές επιβολής του νόμου θα χειριστούν τις υποθέσεις αμερόληπτα», διαβεβαίωσε.
ΠΗΓΗ: The Hong Kong Post
Ανθρώπινα Δικαιώματα
Καναδός που κρατήθηκε για 1000 ημέρες στην Κίνα για κατασκοπεία περιγράφει την οδυνηρή εμπειρία του
Τον ανέκριναν για 6 έως 9 ώρες καθημερινά, τον έκλειναν σε μια καρέκλα για ώρες και τον αναγκάζανε να επιβιώνει με τρία μπολ με ρύζι την ημέρα.
Ένας Καναδός πολίτης που πέρασε 1.000 ημέρες στην κινεζική κράτηση αποκάλεσε την εμπειρία τίποτα λιγότερο από ψυχολογικά βασανιστήρια που δεν θα ξεχάσει. Το θύμα κρατήθηκε με κατηγορίες κατασκοπείας από τις κινεζικές αρχές και επέστρεψε στην πατρίδα του το 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.
Ο λόγος για τον Michael Kovrig, είναι ένας από τους δύο Καναδούς πολίτες που κρατήθηκαν από την Κίνα για περισσότερες από 1.000 ημέρες για καταγγελίες κατασκοπείας, τέθηκε σε απομόνωση για έξι μήνες και υποβλήθηκε σε συνεχείς ανακρίσεις, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ψυχολογικά βασανιστήρια.
«Ήταν ψυχολογικά, απολύτως, το πιο εξαντλητικό, οδυνηρό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ», είπε ο Κόβριγκ στις πρώτες του δηλώσεις που έδωσε σε καναδικό ειδησεογραφικό οργανισμό CBC μετά την απελευθέρωση από την κινεζική φυλακή πριν από τρία χρόνια.
«Προσπαθούν να εκφοβίσουν, να βασανίσουν, να τρομοκρατήσουν και να σας εξαναγκάσουν να αποδεχτείτε την ψεύτικη εκδοχή της πραγματικότητας», είπε ο Κόβριγκ.
Ο Καναδός πολίτης είχε εμπλακεί σε μια τριετή διπλωματική διαμάχη που ξεκίνησε το 2021 όταν οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την Meng Wanzhou, την οικονομική διευθύντρια του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei, στο Βανκούβερ με την κατηγορία της απάτης. Ο Κόβριγκ αφέθηκε ελεύθερος μόνο αφού οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα έκδοσης και συμφώνησαν να αφήσουν ελεύθερο τον Μενγκ, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα.
Ο Kovrig, ο οποίος ήταν πρώην διπλωμάτης, εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος για το think tank International Crisis Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεφε στο σπίτι με τη σύντροφό του μετά το δείπνο στο Πεκίνο στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Η σύντροφός του εκείνη την εποχή ήταν έξι μηνών έγκυος όταν συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές.
«Ανεβήκαμε μια σπειροειδή σκάλα ακριβώς μπροστά από την πλατεία μπροστά από την πολυκατοικία μου και μπουμ. Υπήρχαν δώδεκα άντρες στα μαύρα με κάμερες πάνω τους γύρω μας, που φώναζαν στα κινέζικα, «Αυτός είναι», θυμάται ο Κόβριγκ.
Το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ της Canadian Broadcasting Corporation (CBC) αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του CNN για τον Κόβριγκ, στο οποίο είχε πει ότι κατά τη σύλληψή του του πέρασαν χειροπέδες, του έδεσαν τα μάτια και τον πέταξαν σε ένα μαύρο SUV και στη συνέχεια τον πήγαν σε ένα κελί με επένδυση που θα ήταν το σπίτι του για τους επόμενους έξι μήνες.
-
Γαλλία2 ημέρες πριν
Έτοιμη η «πρώτη» Belharra
-
Εθνική Άμυνα2 ημέρες πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Ιράν3 ημέρες πριν
Κόκκινος συναγερμός στο κεντρικό Ισραήλ! Εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος από την Υεμένη – Αναχαιτίστηκε με επιτυχία λέει ο IDF
-
Video3 ημέρες πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Ιστορία1 ημέρα πριν
Πιέσεις στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση να ανοικτούν τα πρακτικά της Δίκης των Ελλήνων που εκτελέστηκαν στην Αμάσεια το 1921
-
Video3 ημέρες πριν
Ασταμάτητο το Ισραήλ! Βομβάρδισε Ρωσική βάση στην Συρία
-
Αναλύσεις5 ημέρες πριν
Quo vadis κύριε Γεραπετρίτη;
-
Γενικά θέματα5 ημέρες πριν
Μία νέα αρχή για το «Γεωπολιτικό»