Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στα ΝΕΑ: Δεν είμαι κατάσκοπος

Δημοσιεύτηκε στις

Την οπτική του για θέματα που απασχολούν την εκκλησιαστική -και όχι μόνο- επικαιρότητα καταθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να βαπτίζονται όταν το αποφασίσουν τα ίδια, όντας πια ενήλικοι: «Στη δική μας Εκκλησία δεν θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο κώλυμα για ένα παιδί οποιασδήποτε προέλευσης. Δεν μπορούμε να βάζουμε κάτω από το μικροσκόπιο τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ένα παιδί και πώς ήρθε στον κόσμο. Εμάς ο ρόλος μας είναι να εξασφαλίζουμε τη νομιμότητα. Να ξέρουμε ότι όσοι έχουν την κηδεμονία αυτού του παιδιού, είτε είναι φυσικοί γονείς είτε έχουν τη νομική του επιμέλεια, συναινούν στη βάπτιση. Αυτό είναι το νομικό κομμάτι. Το εκκλησιαστικό κομμάτι είναι να υπάρχει ανάδοχος που είναι Ορθόδοξος και αποτελεί την εγγύηση για την ορθόδοξη ανατροφή του παιδιού. Δεν νοείται να ζυγίζονται οι γονείς στην ορθόδοξη ευσέβειά τους και αργότερα να αποφασίζεται αν το παιδί μπορεί να βαπτιστεί ή όχι. Για αυτό υπάρχει ο ανάδοχος. Εφόσον, λοιπόν, συντρέχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, δεν υπάρχει ούτε εκκλησιαστικά ούτε νομικά κάποιο κώλυμα για να γίνεται η βάπτιση ενός παιδιού. Αυτό δηλαδή που έπραξα και εγώ το 2022».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την Ομογένεια, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τόνισε πως «όσοι κοιτούν την Ομογένεια από την προοπτική των Αθηνών, παρασύρονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτή την εικόνα. Αλλά όταν ζει κανείς στις ΗΠΑ και συζητά με τους θεσμούς που δραστηριοποιούνται εκεί, έχει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Η ΑΧΕΠΑ, μια από τις πιο καλά δικτυωμένες και θεμελιωμένες ομογενειακές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν συμφωνεί με την άποψη ότι εγώ διαιρώ την Ομογένεια. Ούτε η Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών, μια πάρα πολύ ισχυρή και αντιπροσωπευτική οργάνωση των ΗΠΑ. Αυτοί που προσπαθούν να διχάσουν την Ομογένεια είναι αυτοί οι οποίοι θα ήθελαν ο Αρχιεπίσκοπος να κάνει αυτό που του λένε εκείνοι. Κανείς σοβαρός Αρχιεπίσκοπος, όμως, δεν είναι δυνατόν ποτέ να παραχωρήσει, να εκχωρήσει τις ευθύνες του, σε ένα μέσο ενημέρωσης, το οποίο φιλοδοξεί να κατευθύνει τα ομογενειακά ζητήματα για να εισπράξει το αντίτιμο πάλι από την Ελλάδα».

Ερωτηθείς για την κριτική που έχει δεχθεί ότι έχει «υπερβολικά φιλικές θέσεις με την Τουρκία και ότι αυτό συμβαίνει επειδή διεκδικεί τη θέση του Πατριάρχη όταν αποδημήσει», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο ορισμένοι να τον κατηγορούν και ως «κατάσκοπο της Τουρκίας», ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απαντά: «Ε, όχι και κατάσκοπος! Δεν είμαι κατάσκοπος κανενός. Είμαι άνθρωπος της Εκκλησίας, είμαι παιδί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είμαι γέννημα και θρέμμα της Κωνσταντινουπόλεως και νομίζω ότι έχω γίνει στόχος της νοοτροπίας η οποία βλέπει με καχυποψία οποιονδήποτε Έλληνα δεν έχει γεννηθεί και δεν ζει στην Ελλάδα. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει από την απελευθέρωση του ελληνικού κράτους. Και αυτό το έχουμε ζήσει και στην Κωνσταντινούπολη τόσα χρόνια, όπου πραγματικά αισθανόμαστε ότι συνθλιβόμαστε μεταξύ δύο νοοτροπιών, της Τουρκίας, η οποία μας βλέπει ως κατασκόπους της και ως ενδεχόμενους προδότες της Τουρκίας, και κάποιων ακραίων κύκλων της Ελλάδας οι οποίοι μας βλέπουν ως τουρκόφωνους. Πολλές φορές η Ελλάδα μας πληγώνει, αλλά αυτό δεν είναι αιτία για να στραφούμε στην άλλη πλευρά. Ποτέ. Το αίμα νερό δεν γίνεται».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

«Με τον κύριο πρωθυπουργό και την οικογένειά του ανέκαθεν διατηρούσα και εξακολουθώ να διατηρώ άριστες σχέσεις. Υπήρξε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να υπονομευθεί αυτή η σχέση, η οποία νομίζω ότι απέτυχε, κατέρρευσε. Άφησε κάποια πίκρα, αλλά αυτή η πίκρα δεν αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού, απλώς είναι η πικρή γεύση στο στόμα που σου μένει ότι κάποιοι προσπαθούν να σου χαλάσουν μια φιλία παλιά, εγκάρδια, ειλικρινή και αφιλοκερδή. Διότι και οι δύο το έθνος υπηρετούμε, από διαφορετικές σχέσεις».

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Σχέδια για την ασφάλεια της Ουκρανίας από τη “συμμαχία των προθύμων”

«Θα ενισχύσουμε την άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε ως συμμαχία των προθύμων, στην περίπτωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ώστε να βοηθήσουμε την ασφάλεια της Ουκρανίας στην ξηρά, τη θάλασσα και τους αιθέρες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Κιρ Στάρμερ.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

    • Σχέδια προκειμένου να συνδράμει την ασφάλεια της Ουκρανίας «στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα», σε περίπτωση που επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, πρόκειται να καταρτίσει η αποκαλούμενη «συμμαχία των προθύμων», όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ με περίπου 25 ηγέτες άλλων χωρών, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

«Θα ενισχύσουμε την άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε ως συμμαχία των προθύμων, στην περίπτωση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ώστε να βοηθήσουμε την ασφάλεια της Ουκρανίας στην ξηρά, τη θάλασσα και τους αιθέρες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Στάρμερ.

Συνεδριάζουν την Πέμπτη οι στρατιωτικοί ηγέτες των δυτικών χωρών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσουν στη Βρετανία οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων των συμμαχικών χωρών για να συγκεκριμενοποιήσουν τα σχέδια διαφύλαξης της ειρήνης, εφόσον υπάρξει μια εκεχειρία με τη Μόσχα.

Το «ναι μεν, αλλά» της Ρωσίας «δεν αρκεί» και όλοι οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη συμφώνησαν να ασκήσουν συλλογική πίεση στη Μόσχα, ώστε να αποδεχθεί την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες, πρόσθεσε.

«Πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ»

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να επιδιώκει τη στήριξη της Ουάσιγκτον, ο κ. Στάρμερ είπε ότι τα σχέδια για την ασφάλεια της Ουκρανίας μετά την εκεχειρία θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τη συνεργασία των ΗΠΑ.

«Η θέση μας για τις ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Ήμουν σαφής ότι πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Μιλάμε με τις ΗΠΑ σε καθημερινή βάση», είπε, σημειώνοντας ότι ο σύμβουλός του για θέματα εθνικής ασφάλειας επέστρεψε σήμερα από την Ουάσιγκτον.

«Σαφείς θέσεις» ζητεί ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στους δυτικούς συμμάχους της χώρας του ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν «μια ξεκάθαρη θέση για τις εγγυήσεις ασφαλείας», επιμένοντας ότι μια ενδεχόμενη ειρηνευτική δύναμη θα πρέπει να σταθμεύει στο ουκρανικό έδαφος.

«Αυτή είναι η εγγύηση ασφαλείας για την Ουκρανία και για την Ευρώπη», ανέφερε σε ανάρτησή του, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε.

Πιέσεις στη Ρωσία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η Ρωσία πρέπει να δείξει ότι «στηρίζει μια εκεχειρία που θα οδηγήσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη».

«Η Ρωσία πρέπει να δείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να τερματίσει τον πόλεμο», τονίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, μετά την τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία που συγκάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Η Ρωσία πρέπει να δείξει την πολιτική βούληση να τερματίσει τον πόλεμο. Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα βρίσκεται σε θέση ισχύος στις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση της Ουκρανίας και την αποτελεσματικότητα της ‘Αμυνάς της μέσα από την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη, για να επιτύχει μια συνολική, δίκαιη και διαρκή ειρήνη», σημείωσε ο κ. Κόστα σε ανάρτησή του.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντικ Σχόοφ σημείωσε ότι είναι σημαντικό «να ασκηθούν πιέσεις» στη Ρωσία για να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συμφωνήσει σε μια εκεχειρία.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε από την πλευρά της ότι η χώρα της θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους και τους άλλους Δυτικούς εταίρους της, καθώς και με τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν σκοπεύει να συμμετέχει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική δύναμη που θα σταλεί στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Χριστιανοί λένε απεγνωσμένα στον Τραμπ “κάνε κάτι”

Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 13 Μαρτίου 2025

Τα θέματα του δελτίου

1. Η Αρμενία είναι πλήρως έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία | 00:20

2. Οι σχέσεις Αρμενίας-Ολλανδίας εισέρχονται σε νέο στάδιο – υπογράφηκε δήλωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης | 01:35

3. Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών: Η υπογραφή του εγγράφου στρατηγικής εταιρικής σχέσης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας προς την Αρμενία | 02:40

4. Η Ολλανδία και η ΕΕ συνεχίζουν να ασχολούνται με το θέμα των Αρμενίων κρατουμένων στο Αζερμπαϊτζάν | 04:05

5. Χριστιανοί ηγέτες κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει επειγόντως δράση για την απελευθέρωση 24 χριστιανών ομήρων που κρατούνται στο Αζερμπαϊτζάν | 05:28

6. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας ενημέρωσε για τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Αρμένιο ομόλογό του | 08:05

7. Καμία δίκη στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι ελεύθερη ή δίκαιη, ιδίως κατά των Αρμενίων | 08:40

8. Το 8ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκινά στο Ερεβάν | 09:56

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Το Κουρσκ αποδεικνύεται μεγάλο στοίχημα των Ουκρανών που αποδείχθηκε επώδυνο λάθος! Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν άλλους δύο οικισμούς – Ο Ζελένσκι λέει ότι η μάχη του Κιέβου συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες οι ρωσικές δυνάμεις ανακαταναλαμβάνουν πολλές περιοχές τον έλεγχο των οποίων είχαν μέχρι τώρα οι δυνάμεις του Κιέβου, με πιο σημαντική κατάκτηση αυτή της πόλης Σούτζα. Η τελευταία πρόοδος αφορά τα χωριά Ρουμπανσίνα και Ζαολεσένκα, τα οποία ανακατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Όταν οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στην ρωσική περιοχή του Κουρσκ τον Αύγουστο του 2024 θεωρήθηκε μια τολμηρή κίνηση από το Κίεβο, ένα μεγάλο στοίχημα που είχε στόχο να ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της Ουκρανίας σε πιθανές, μελλοντικές, συζητήσεις με την Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου.

Σήμερα και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να φέρει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με το Κίεβο να έχει ήδη πει «ναι» στην αμερικανική πρόταση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός αλλά τη Μόσχα να χρονοτριβεί καθώς ούτε αποδέχεται αλλά ούτε και απορρίπτει αυτή την πρόταση, το Κουρσκ φαίνεται ότι αποτελεί ένα «αγκάθι» για την Ουκρανία.

Τις τελευταίες μέρες οι ρωσικές δυνάμεις ανακαταναλαμβάνουν πολλές περιοχές τον έλεγχο των οποίων είχαν μέχρι τώρα οι δυνάμεις του Κιέβου, με πιο σημαντική κατάκτηση αυτή της πόλης Σούτζα. Η τελευταία πρόοδος αφορά τα χωριά Ρουμπανσίνα και Ζαολεσένκα, τα οποία ανακατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ειρωνικά, η αναγκαστική αποχώρηση της Ουκρανίας από το Κουρσκ καθιστά πιο πιθανές τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, σχολιάζει η Τelegraph. «Πράγματι, αν ο Πούτιν δεν ήταν σε θέση να διώξει τον ουκρανικό στρατό, θεωρείται απίθανο να σκεφτόταν τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Θα είχε απαιτήσει από το Κίεβο να αποσυρθεί πρώτα από την επικράτειά του, κάτι που θα ήταν τεράστια πολιτική πρόκληση για τον Ζελένσκι», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Όπως επισημαίνεται, ένας από τους στρατηγικούς στόχους της επίθεσης στο Κουρσκ –η απόκτηση διαπραγματευτικού χαρτιού για μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις– δεν θα μπορούσε ποτέ ρεαλιστικά να αποδώσει, κάτι που φαίνεται να συνειδητοποιεί πλέον ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ, που τις τελευταίες ημέρες μιλάει για τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων ζωντανών στρατιωτών αντί να εστιάζει στην διατήρηση των εδαφών που είχαν υπό τον έλεγχό τους στην ρωσική περιφέρεια.

Το Κίεβο ήλπιζε παράλληλα ότι η αιφνιδιαστική αντεπίθεση των Ουκρανών στο ρωσικό έδαφος θα ανάγκαζε τον Πούτιν να αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις για να ανακτήσει τις περιοχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις της Ουκρανίας, χαλαρώνοντας έτσι την πίεση στις πρώτες γραμμές στην περιοχή του Ντονμπάς. Ωτσόσο, ούτε αυτό λειτούργησε. Κι αυτό γιατί η Ρωσία δέσμευσε για το Κουρσκ λίγες δυνάμεις καθώς κάλεσε τα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας να συμπληρώσουν τα απαραίτητα κενά στις δυνάμεις.

Αν και μερικές φορές οι μάχες και οι πόλεμοι κερδίζονται μέσα από τέτοιες τολμηρές κινήσεις, η στρατηγική σοφία της αντεπίθεσης στο Κουρσκ ήταν πάντα αμφισβητήσιμη, σχολιάζει η Τelegraph. Ίσως στην ανώτατη διοίκηση του Κιέβου, οι πολιτικές και όχι οι στρατιωτικές εκτιμήσεις κυριαρχούσαν στη λήψη αποφάσεων. Όταν ξεκίνησε η επιχείρηση, οι εκλογές στις ΗΠΑ πλησίαζαν και υπήρχε η ανάγκη να ενισχυθεί η υποστήριξη τόσο στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών όσο και στην Ευρώπη. «Με αυτήν την τολμηρή νέα επίθεση, ο Ζελένσκι θέλησε να δείξει ξανά στον κόσμο ότι η Ουκρανία ήταν ακόμα μάχιμη και ότι μπορούσε να κερδίσει, αρκεί να διέθετε τα εργαλεία για να το κάνει», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως τότε ήταν πια αργά.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν άλλους δύο οικισμούς στο Κουρσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν τα χωριά Ρουμπανσίνα και Ζαολεσένκα στην περιφέρεια του Κουρσκ στη δυτική Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία έχει εντείνει την προώθησή της για την εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από την περιφέρεια του Κουρσκ, όπου αυτές είχαν καταλάβει περίπου 100 οικισμούς κατά την αιφνίδια διασυνοριακή επίθεση που εξαπέλυσαν στο ρωσικό έδαφος τον περασμένο Αύγουστο.

Ζελένσκι: Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να μάχονται στο Κουρσκ εναντίον Ρώσων και Βορειοκορεατών

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου εξακολουθούν να μάχονται τους Ρώσους και τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες στην περιοχή του Κουρσκ και ότι δεν κινδυνεύουν με περικύκλωση, ωστόσο ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με μια νέα ρωσική επίθεση στην επαρχία Σούμι.

Η Ρωσία βρίσκεται πολύ κοντά στην εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από το Κουρσκ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε την Παρασκευή ότι χιλιάδες Ουκρανοί είναι «εντελώς περικυκλωμένοι».

Στην ανάρτησή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, αφού ενημερώθηκε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι στρατιώτες στο Κουρσκ δεν είναι περικυκλωμένοι. Σημείωσε όμως ότι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα της επαρχίας Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία. «Αυτό δείχνει την πρόθεση (των Ρώσων) να επιτεθούν στην περιοχή του Σούμι. Το γνωρίζουμε, θα το αντιμετωπίσουμε. Θ ήθελα όλοι οι εταίροι μας να καταλάβουν τι ακριβώς σχεδιάζει ο Πούτιν, για ποι πράγματα προετοιμάζεται και τι θα αγνοήσει», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε την Πέμπτη ότι στηρίζει «κατ’ αρχήν», την πρόταση του Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία για 30 ημέρες, αλλά τόνισε ότι οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.

«Η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων δείχνει ότι η Μόσχα σκοπεύει να συνεχίσει να αγνοεί τη διπλωματία», είπε ο Ζελένσκι. «Είναι σαφές ότι η Ρωσία παρατείνει τον πόλεμο».

Ο Ζελένσκι υποστήριξε επίσης ότι η κατάσταση κοντά στην πόλη Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, έχει «σταθεροποιηθεί» και ότι το Κίεβο χρησιμοποίησε με επιτυχία στις μάχες έναν νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζεται στην Ουκρανία.

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή39 λεπτά πριν

Σχέδια για την ασφάλεια της Ουκρανίας από τη “συμμαχία των προθύμων”

«Θα ενισχύσουμε την άμυνα και τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και θα είμαστε έτοιμοι να αναπτυχθούμε ως συμμαχία των προθύμων,...

Οικονομία1 ώρα πριν

Πότε θα μπορούσε η αιμορραγία στις αγορές να αναγκάσει τον Τραμπ σε οπισθοχώρηση στον εμπορικό του πόλεμο

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανακοινώσει μια σειρά δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων από πολλές χώρες, ξεκινώντας ένα εμπορικό πόλεμο που...

Διεθνή2 ώρες πριν

Χριστιανοί λένε απεγνωσμένα στον Τραμπ “κάνε κάτι”

Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας

Διεθνή2 ώρες πριν

Το Κουρσκ αποδεικνύεται μεγάλο στοίχημα των Ουκρανών που αποδείχθηκε επώδυνο λάθος! Οι Ρώσοι ανακατέλαβαν άλλους δύο οικισμούς – Ο Ζελένσκι λέει ότι η μάχη του Κιέβου συνεχίζεται

Τις τελευταίες μέρες οι ρωσικές δυνάμεις ανακαταναλαμβάνουν πολλές περιοχές τον έλεγχο των οποίων είχαν μέχρι τώρα οι δυνάμεις του Κιέβου,...

Διεθνή3 ώρες πριν

Συνέντευξη Μέρκελ στη Berliner Zeitung! Όταν έρχεται η ώρα της διπλωματίας δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του ο Ζελένσκι

Μιλά για τα ειδικά κονδύλια για την Αμυνα του Μερτς, το επεισόδιο στην Ουάσιγκτον και τη διαφορά μεταξύ όσων καταλαβαίνουν...

Δημοφιλή