Άμυνα
Γιάννης Ραχωβίτσας! Ο undercover αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε φόβος και τρόμος των καρτέλ ναρκωτικών
1973-2011 38 χρόνια ‘’υπηρέτης’’ της Ελληνικής Αστυνομίας από τα οποία για 25 ολόκληρα έτη έδινε μάχες για την καταπολέμηση της διακίνησης Ναρκωτικών.
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας παραχώρησε συνέντευξη στο policenet.gr, μιλώντας για την σταδιοδρομία του στο σκληρό χώρο των ναρκωτικών, τις προσωπικότητες που τον στιγμάτισαν αλλά και τις αλλαγές που έχει ανάγκη το ένδοξο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος και Επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας, δημιούργησε έναν μύθο γύρω από το όνομά του. Μια συζήτηση που ταξιδεύει τον κάθε αναγνώστη σε άλλες εποχές, σε εκείνες που τις μικροποσότητες στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα, διαδέχτηκαν οι συμμορίες και τα καρτέλ.
Συνέντευξη στην Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη
Από την συμπλοκή στην Ανδραγαθία
«Τα περισσότερα χρόνια μου –όπως είναι γνωστό- αφιερώθηκαν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Πριν υπηρέτησα στο χώρο του Κοινού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Έχω να θυμάμαι αρκετές φορές που κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα κάποιου συνεργάτη-συναδέλφου μου ή η δική μου, γιατί όταν ασχολείσαι με το κοινό έγκλημα ή τα ναρκωτικά, έρχεσαι σε επαφή με κακοποιούς, γίνονται συμπλοκές ή εμπλοκές που πολλές φορές μπορούν να σου κοστίσουν την ίδια σου τη ζωή.
Η μάχη που δώσαμε με τους Τούρκους λαθρεμπόρους σε τουρκικό έδαφος κατά το 91’ και η μάχη στην Αθήνα με έναν οπλισμένο, μεγαλέμπορο ναρκωτικών το 92’, αποτελούν τα πιο κομβικά σημεία της υπηρεσιακής μου πορείας. Μάλιστα, από τη δεύτερη συμπλοκή αποκόμισα μια ουλή στη παλάμη που θα μου θυμίζει πως μια λεπτή γραμμή χωρίζει τελικά τη ζωή από το θάνατο. Τιμήθηκα με δυο ανδραγαθίες», αναφέρει ο κ. Ραχωβίτσας.
Γιατί Δίωξη Ναρκωτικών;
«Όπως προανέφερα, τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσα στο Κοινό Έγκλημα, παρακολουθήσεις, ανθρωποκτονίες π.χ. υπόθεση Παπαχρόνη, του δράκου της Δράμας. Ήταν μια πολύ καλή υπηρεσία με πολύ ωραίο αντικείμενο. Τώρα το πώς βρέθηκα στη Δίωξη Ναρκωτικών είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία! Κάποτε, ανακρίναμε έναν πολύ σκληρό ληστή στη Β. Ελλάδα και θυμάμαι ότι κατά την ανάκριση δεν μπορούσαμε να του πάρουμε κουβέντα. Τότε πέρασε ένας συνάδελφος της Δίωξης και με ενημέρωσε ότι ο ληστής ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικά και ότι την επόμενη ημέρα θα ομολογήσει χωρίς κανέναν κόπο. Εγώ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, τον αμφισβήτησα. Σε μία φάση, περνάει ο συνάδελφος από δίπλα του, δείχνοντάς του ένα… ‘χαρτάκι’ και φεύγει. Κατάλαβα ότι ήταν παλιοί ‘’ γνώριμοι’.’ Πράγματι, την επόμενη ημέρα ο σκληρός κακοποιός, με εμφανή σημάδια στέρησης, με φώναξε και μου τα παραδέχτηκε όλα. Λίγο αργότερα ο συνάδελφος, μου εξήγησε ότι στο χαρτάκι που του έδειξε, είχε φτιάξει από τα τσιγάρα του ένα ‘’φιξάκι’’ που έμοιαζε με αληθινό και ο ληστής θεώρησε ότι εάν ‘ομολογήσει ’ θα του το προσφέρει.»
Ο πρώην Επίτιμος Υπαρχηγός εκείνη την ημέρα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εντυπωσιάστηκα και διαπίστωσα την τεράστια δύναμη των ναρκωτικών».
Ο «καλός» και ο «κακός» – Προσωπικότητες ανεξίτηλες στη μνήμη
Ο κ. Ραχωβίτσας, μιλώντας στο policenet.gr εξήγησε ότι το μυαλό του ανθρώπου μπορεί να κάνει θαύματα εάν το χρησιμοποιήσει σωστά. Εκείνο όμως που έχει σημασία είναι από ποια πλευρά επιθυμεί κανείς να βρίσκεται. Από την πλευρά των τίμιων ή των κακοποιών;
«Ο άνθρωπος – πρότυπο για εμένα ήταν ο Γιώργος Αγγελάκος. Ένας καταξιωμένος, έξυπνος αξιωματικός που συνάντησα όταν βρέθηκα στη Δίωξη Ναρκωτικών. Όλα μου τα χρόνια τον είχα προϊστάμενο, ώσπου μετέπειτα ανέβηκε στην ιεραρχία και έγινε Αρχηγός της Αστυνομίας.
Από την άλλη πλευρά ‘’θαύμασα’’ την ευστροφία του ”Βαρόνου της κοκαΐνης’‘, Μάικλ Αντόνιο, υπηκόου Εκουαντόρ και του Έλληνα Αλέκου Ζεκερίδη, που άλλαξαν στον χώρο των ναρκωτικών, την εγκληματικότητα στην Ελλάδα.
Ο Μάικλ Αντόνιος διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στις αρχές της δεκαετίας του 90’. Εμείς εκείνη την εποχή ασχολιόμασταν με μικροποσότητες ναρκωτικών και εάν τύγχανε και εντοπίζαμε ποσότητες τεσσάρων και πέντε κιλών κοκαΐνης, τα κανάλια πανηγύριζαν! Ο Αντόνιο κατάφερε να εισχωρήσει στην Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος έμπορος κοκαΐνης της εποχής. Στην πρώτη του μεγάλη υπόθεση συνελήφθη, για 400 κιλά κόκας. Ήταν γρήγορος, κατάφερνε κάθε φορά να ξεγλιστράει και να διαφεύγει στο εξωτερικό.
Ο Ζεκερίδης συνήθιζε να λέει «Το σύστημα -εάν έχεις λεφτά- το χτυπάς όποια ώρα και στιγμή θέλεις». Και οι δυο πέθαναν νωρίς… »
Από την ελληνική στην αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών
Ο κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος εάν είχε να βγάλει εις πέρας μια αποστολή δεν εφησύχαζε, αφού συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε για 8 έτη στην θρυλική αμερικανική υπηρεσία έναντι στα ναρκωτικά, τη DEA.
«Εκείνο που διαπίστωσα από όλα μου τα έτη στη Δίωξη είναι ότι τα ναρκωτικά δεν αποτελούν ένα έγκλημα, το οποίο περιορίζεται στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Οι μεγάλες ποσότητες περνούν πάντα από τα σύνορα. Η ηρωίνη είναι κυρίως εισαγόμενη από Αφγανιστάν, ενώ η κοκαΐνη εισαγόμενη κυρίως από Λατινική Αμερική .Και στις δύο περιπτώσεις για να πεις ότι πέτυχες πρέπει να εντοπίσεις τη πηγή.»
Για να γίνει αυτό θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, αναφέρει στο policenet.gr και συνεχίζει λέγοντας ότι η χώρα είχε τη καλή τύχη να συνεργαστεί με τη DEA. Με αυτή τη συνεργασία η ελληνική σημαία κυμάτισε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου (Τέξας, Καραϊβική, Σικάγο, Βενεζουέλα…)
Από την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την αποστράτευσή του ο κ. Ραχωβίτσας προσλήφθηκε στις αμερικανικές υπηρεσίες καταπολέμησης των ναρκωτικών.
«Οι άνθρωποι προηγούνται σε επαγγελματισμό από εμάς. Ένα ζήτημα το οποίο το μεταλαμπαδεύσαμε και στις επόμενες γενιές των αξιωματικών που υπηρετούν στη Δίωξη ως αστυνομικοί, λιμενικοί ή υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Είναι σπουδαίο πράγμα να συνεργάζεσαι με ανθρώπους σπουδαίους και πιο επαγγελματίες από εσένα», τονίζει.
Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή του Επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομία «ΕΔΩ»
Άμυνα
Δένδιας: “Ξοδεύουμε 3,5% του ΑΕΠ μας επειδή αντιμετωπίζουμε απειλή από γείτονες όπως η Τουρκία”
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε στη γεωγραφική θέση του Λουξεμβούργου και να είμαστε ασφαλείς παντού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στο Forum της International Democracy Union (IDU) στην Ουάσιγκτον στη συζήτηση με θέμα “The Future of Governance: International Security in an Age of Nationalism”, συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.
Με ανάρτηση στο Χ, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι συμμετείχαν, επίσης, η πρώην Πρόεδρος της Κροατίας Kolinda Grabar-Kitarović και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison.
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του Ιnternational Republican Institute Dr. Dan Twining.
Το IDU, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Χ, αναφέρει ότι το πρώτο πάνελ, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Δένδιας, εστίασε σε ζητήματα διεθνούς ασφάλειας και οι ομιλητές τόνισαν ότι πρέπει να προτάσσονται «η δύναμη και το θάρρος έναντι του κατευνασμού στην αντιμετώπιση αυταρχικών απειλών, ανεξάρτητα από το πού στον κόσμο εγείρονται αυτές οι απειλές».
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε στη γεωγραφική θέση του Λουξεμβούργου και να είμαστε ασφαλείς παντού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας.
«Το τελευταίο πράγμα», είπε, «που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε σε κάθε είδους κατευνασμό».
«Αυτό που πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι είναι να υποστηρίξουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες. Να μην αποδεχθούμε αλλαγές με τη βία. Να μην αποδεχθούμε την τρομοκρατία ως τρόπο αλλαγής του κόσμου» υποστήριξε ο κ. Δένδιας.
Για τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ξοδεύει 3% με 3,5% του ΑΕΠ για την ‘Αμυνα».
«Αυτό το κάνουμε όχι μόνο γιατί είμαστε ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ αλλά και γιατί αντιμετωπίζουμε απειλή από τους γείτονές μας, την Τουρκία» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.
Άμυνα
Το «success story» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζεται
Το «άλμα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αποφέρει συνάλλαγμα και επιρροή
Το «success story» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας συνεχίζεται, καθώς τρεις μεγάλες τουρκικές αμυντικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας φιγουράρουν και πάλι στη λίστα των 100 μεγαλύτερων αμυντικών βιομηχανιών του κόσμου, σύμφωνα με τον νέο κατάλογο του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI), παρουσιάζοντας μάλιστα μεγάλη αύξηση κερδών από εξαγωγές.
Το «άλμα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αποφέρει συνάλλαγμα και επιρροή
Γράφει ο Νίκος Μελέτης, Liberal.gr
Οι εταιρείες Aselsan, Baykar και Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) βελτίωσαν τα έσοδά τους κατά 24% και τα συνολικά έσοδά τους έφτασαν το 2023 τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας μάλιστα τη θέση τους στις εξαγωγές αμυντικού υλικού.
Η έκθεση του SIPRI επιβεβαιώνει και δικαιώνει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της κυβέρνησης του ΑΚΡ και του ίδιου του Τ. Ερντογάν για το κτίσιμο μιας εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία θα οδηγήσει σε αυτάρκεια την Τουρκία, και πέραν αυτού θα της δώσει τη δυνατότητα για εξυπηρέτηση και των επιδιώξεων της εξωτερικής πολιτικής της μέσω των εξαγωγών σε χώρες που βρίσκονται σε περιοχές κρίσεων. Είναι χαρακτηριστική η εξαγωγή τουρκικών αμυντικών συστημάτων, κυρίως των Bayraktar, στην Ουκρανία αλλά και στην Κεντρική και Ανατολική Αφρική.
Η Baykar, η οποία έχει γίνει γνωστή για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέβηκε από την 79η θέση το 2022 στην 69η το 2023 με έσοδα 1,9 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων το 90% προέρχεται από πωλήσεις υλικού στο εξωτερικό. Η Baykar ανήκει στην οικογένεια του γαμπρού του Τ. Ερντογάν, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, και ο Τούρκος πρόεδρος έχει αναδειχθεί στον καλύτερο «πρεσβευτή» της εταιρείας στο εξωτερικό, καθώς σε κάθε επίσκεψή του, ειδικά σε χώρες της Αφρικής, επιδιώκει συμφωνίες για την αγορά των UAV της Baykar.
Η Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) ανέβηκε από την 88η θέση το 2022 στην 78η το 2023, σημειώνοντας αύξηση εσόδων κατά 45%, φθάνοντας τα 1,7 δισ. δολάρια σε πωλήσεις, με το 31% να προέρχεται από εξαγωγές.
Όσο για την Aselsan, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αμυντικών ηλεκτρονικών στην Τουρκία, μετακινήθηκε από την 56η στην 54η θέση με αύξηση εσόδων κατά 12%, φθάνοντας τα 2,4 δισ. δολάρια από πωλήσεις που αφορούν κυρίως τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.
Η τάση αυτή συνεχίζεται και το 2024, καθώς σύμφωνα με τον Χαλούκ Γκιουργκούν, επικεφαλής της προεδρίας της αμυντικής βιομηχανίας (SSK), οι εξαγωγές της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας έφτασαν στους πρώτους 11 μήνες του 2024 τα 5,761 δισ. δολάρια, με αύξηση 19,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Οι επιδόσεις της Τουρκίας στην παραγωγή και ολοένα μεγαλύτερη εξέλιξη των UAV έχουν μετατραπεί σε ένα ισχυρό εργαλείο χρηματοδότησης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και εργαλείο άσκησης επιρροής στο εξωτερικό, καθώς σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία, οι τουρκικές εταιρείες εξάγουν προϊόντα σε σχεδόν 178 χώρες.
Τα Bayraktar, μικρότερα drones αλλά και άλλου είδους εξοπλισμοί (τεθωρακισμένα οχήματα, ελαφρά όπλα, οχήματα εκκαθάρισης ναρκών κ.α.) έχουν αποτελέσει τον καλύτερο «πρεσβευτή» της Τουρκίας στην Κεντρική και Ανατολική Αφρική, περιοχή η οποία βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Νίγηρας, Σομαλία, Αιθιοπία είναι από τις πρώτες χώρες που δοκίμασαν τα τουρκικά UAV και σε συνθήκες μάχης, και ακολούθησαν κατόπιν και άλλες χώρες όπως η Μπουργκίνα Φάσο, το Μάλι, η Νιγηρία, η Κένυα, το Μαρόκο και φυσικά η Λιβύη.
Στους «πελάτες» της Τουρκίας περιλαμβάνονται το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, το Τουρκμενιστάν, και από τις ευρωπαϊκές χώρες η Πολωνία και η Κροατία. Κορυφαίος «πελάτης» της Τουρκίας, όμως, είναι η Ουκρανία, όπου τα Bayraktar είχαν εντυπωσιακές αποδόσεις εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, κυρίως εναντίον των ρωσικών τεθωρακισμένων
Η Τουρκία μέσω των πωλήσεων αμυντικού υλικού έχει δημιουργήσει δεσμούς με τις χώρες της Αφρικής συνάπτοντας συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας και συμφωνίες εκπαίδευσης των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών αυτών διευρύνοντας έτσι και την πολιτική επιρροή της και το στρατιωτικό αποτύπωμα σε κρίσιμες περιοχές της Μαύρης Ηπείρου.
Άμυνα
Μήνυμα στους τζιχαντιστές από Ρωσία! Δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου στην Ανατολική Μεσόγειο
Το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύτηκαν στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου για να προετοιμαστούν για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε υπερηχητικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια ασκήσεων στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 3 Δεκεμβρίου.
Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά πραγματοποιήθηκαν εν μέσω μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης υπό την ηγεσία της Hay’at Tahrir al-Sham που συνδέεται με την Αλ Κάιντα στα βορειοδυτικά της Συρίας, το κύριο σημείο πρόσβασης της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Στο πλαίσιο των ασκήσεων, οι φρεγάτες Admiral Gorshkov και Admiral Golovko εκτόξευσαν υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon και το πετρελαιοηλεκτρικό υποβρύχιο Novorossiysk εκτόξευσε πύραυλο κρουαζιέρας Kalibr σε ναυτικό στόχο, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ένα παράκτιο πυραυλικό σύστημα Bastion εκτόξευσε πύραυλο κρουζ Oniks από καθορισμένη περιοχή στην ακτή της Μεσόγειος Θάλασσα.
«Όλοι οι στόχοι που είχαν δοθεί εξαλείφθηκαν με απευθείας χτυπήματα», συνέχισε το υπουργείο.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2024 σύμφωνα με το σχέδιο μάχης εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό την επίβλεψη του Αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού Ναυάρχου Aleksandr Moiseyev.
Το υπουργείο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συσσωρεύτηκαν στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου για να προετοιμαστούν για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
«Ομάδες επιθετικών και ανθυποβρυχιακών δυνάμεων παντός όπλου που έχουν σχηματιστεί υφίστανται ζωντανά πυρά πυραύλων, πυροβολικού και τορπιλών, καθώς και πρακτικά αναπτύσσουν βόμβες», πρόσθεσε.
Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, δέκα πλοία και πλοία υποστήριξης, 24 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων MiG-31I, εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και παράκτια πυραυλικά συστήματα Bastion συμμετέχουν στις ασκήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά πιθανότατα διεξήχθησαν για να στείλουν ένα μήνυμα υποστήριξης στη συριακή κυβέρνηση, καθώς και για να προειδοποιήσουν τις περιφερειακές δυνάμεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από την πρόσφατη κλιμάκωση στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα, κυρίως Τουρκία, Ισραήλ και Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, που αναπτύσσονται κυρίως κατά μήκος της ακτής, παρέχουν στις κυβερνητικές δυνάμεις άμεση υποστήριξη πυρός από την έναρξη της επίθεσης.
-
Γενικά θέματα2 μήνες πριν
Τί είναι αυτά τα μυστηριώδη φωτεινά στίγμα στον ουρανό της Κύπρου;
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Ανατριχιαστικές εικόνες με τον νεκρό ηγέτη της Χαμάς (ΦΩΤΟ)
-
Αναλύσεις1 μήνα πριν
Η Αθήνα παραδίδει τη Θράκη
-
Αθλητικά4 εβδομάδες πριν
Δεν πούλησε οπαδισμό! Δεν έπαιξε σε τουρκική ομάδα που θα τον απογείωνε οικονομικά – Αντώνης Φώτσης: Ο καλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής… ever
-
Video2 μήνες πριν
Ισραήλ: Αν χτυπήσει πυρηνικά, αρχίζει η καταστροφή
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Έτοιμος σε 3 χρόνια ο ελληνικός Σιδερένιος Θόλος! Πόσο θα κοστίσει;
-
Διεθνή2 εβδομάδες πριν
Οι Ουκρανοί ακολουθούν το… δόγμα Μπάιντεν! Χτύπησαν με ATACMS τη Ρωσία – Οδηγούμαστε σε πυρηνικό ολοκαύτωμα;
-
Άμυνα2 μήνες πριν
Έτοιμη η «πρώτη» Belharra