Ακολουθήστε μας

Άμυνα

Ελληνικά Rafale ταξιδεύουν στην Ινδία

Δημοσιεύτηκε στις

Οι Ινδοί παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες δείχνουν έντονη διάθεση για ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.

Mαχητικά Rafale από την 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» θα είναι τα αεροσκάφη που θα κάνουν το μεγάλο ταξίδι στην Ινδία προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Tarang Shakti 24».

Η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας αποφασίστηκε έπειτα από επαφές του Αεροπορικού Επιτελείου με την Indian Air Force και «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ινδία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη. Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ελληνικών και Ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία έρχεται ως συνέχεια στις άριστες σχέσεις της Αθήνας με το Δελχί σε πολιτικό επίπεδο, όπως επισφραγίστηκε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Για τα ελληνικά Rafale, το μεγάλο ταξίδι των περίπου 3.000 χλμ από την 114 Πτέρυγα Μάχης έως την Αεροπορική Βάση Τζοντχπούρ στην επαρχία Ράτζασταν στη βορειοδυτική Ινδία, σχετικά κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως είχε αποκαλύψει το Onalert.gr, θα είναι η δεύτερη εκτός Ελλάδος αποστολή έπειτα από την πρόσφατη συμμετοχή τους στην πολυεθνική άσκηση «VOLFA 24», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία.

Η επιλογή των Rafale από την Πολεμική Αεροπορία φαίνεται ότι ήταν μονόδρομος, καθώς η Ινδική αεροπορία διαθέτει τον ίδιο τύπο μαχητικών και μπορεί να υποστηρίξει τα αεροσκάφη της HAF, ενώ στην «Tarang Shakti 24» (Κύμα Δύναμης) αναμένεται να συμμετέχουν και οι Γάλλοι επίσης με Rafale. Ήδη το Αεροπορικό Επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με την Armee D’el Air προκειμένου τα μαχητικά των δύο κρατών να πετάξουν ταυτόχρονα προς την Ινδία. Οι Γάλλοι άλλωστε διαθέτουν και ιπτάμενα τάνκερ, τα οποία μπορούν να ανεφοδιάσουν στον αέρα τα μαχητικά της HAF, αν τελικά αποφασιστεί να μην προσγειωθούν σε ενδιάμεσο αεροδρόμιο. 

Οι Ινδοί παρά τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες δείχνουν έντονη διάθεση για ευρύτερη στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα. Άλλωστε, είναι γνωστή στο Νέο Δελχί η φήμη της HAF, η οποία περιλαμβάνεται στις κορυφαίες αεροπορίες της Δύσης. Η Πολεμική Αεροπορία ήταν από τις πρώτες οι οποίες δέχτηκαν πρόσκληση από την Indian AirForce προκειμένου να συμμετέχει στη μεγαλύτερη πολυεθνική αεροπορική άσκηση που διοργανώνει η χώρα, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 52 χώρες είτε με αεροπορικά μέσα είτε με παρατηρητές μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής της USAF με μαχητικά F-35. Οι Αμερικανοί δείχνουν έντονη διάθεση να προσεγγίσουν την Ινδία του 1,5 δις κατοίκων, την πολυπληθέστερη πλέον χώρα στον κόσμο, να την απομακρύνουν από τη ρωσική επιρροή και να τη φέρουν πιο κοντά στη Δύση, ως αντίπαλο δέος στην Κίνα. Το 2023 είχαν για πρώτη φορά στείλει F-35 στην Ινδία κατά τη διάρκεια της  άσκησης «AERO INDIA». Ενώ, έχουν ήδη προτείνει συμπαραγωγή στην Ινδία του μαχητικού F-21 (το ινδικό F-16) με κοινή συμμετοχή στο πρόγραμμα της αμερικανικής Lockheed Martin και της ινδικής ΤΑΤΑ.

Η «Tarang Shakti» έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο με στόχο να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των αεροπορικών δυνάμεων παγκοσμίως. Η συμμετοχή της Πολεμικής μας Αεροπορίας με τα Rafale θα επιβεβαιώσει την εξωστρέφεια της HAF αλλά και εν γένει των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ανοίγουν τα φτερά τους έξω από τα στενά όρια της Ανατολικής Μεσογείου.

Είχε προηγηθεί η συμμετοχή για πρώτη φορά της Indian Air Force στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «INIOCHOS 23», η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του περασμένου Απριλίου με επίκεντρο την Ανδραβίδα. Τα επιβλητικά ινδικά μαχητικά Su-30MK προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης και έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή παρουσία τους. Ήταν μία από τις ελάχιστες παρουσίες μαχητικών της Indian Air Force έξω από την Ινδία, καθώς έως τότε συμμετείχαν μόνο στην Αμερικανική Red Flag και σε ασκήσεις που διοργανώθηκαν από τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

 

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Άσκηση ασφάλειας ευρείας κλίμακας στο αεροδρόμιο”Μακεδονία”

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Άσκηση ευρείας κλίμακας στο αεροδρόμιο Μακεδονία, πραγματοποίησε η Fraport Greece, ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Στην άσκηση εκτός από τα στελέχη της Fraport Greece, συμμετείχαν, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Και συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Ε.Κ.Α.Β, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, η Αυτοτελής διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και από το αεροδρόμιο, ο πύργος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, o φορέας Επίγειας Εξυπηρέτησης και o πάροχος Υπηρεσιών Ασφάλειας. Επίσης, συμμετείχαν 110 σπουδαστές από τα ΙΕΚ ΕΚΑΒ, ΣΑΕΚ Θέρμης, ΣΑΕΚ Υπουργείου Τουρισμού, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οι οποίοι σύμφωνα με τα σενάρια που τους είχαν διανεμηθεί προσομοίωσαν τους επιβάτες του αεροσκάφους και τους φίλους & συγγενείς των επιβατών.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε ατύχημα αεροσκάφους εκτός αεροδρομίου. Με την εκδήλωση του συμβάντος, ενεργοποιήθηκε άμεσα το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του αεροδρομίου, με παράλληλη έναρξη των σχετικών επιχειρησιακών διαδικασιών. Τέθηκαν σε λειτουργία οι ενέργειες για τη διάσωση, την παροχή Α’ βοηθειών στο πεδίο και τη διακομιδή των επιβαινόντων, σε άριστο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του αεροδρομίου για τον συντονισμό του περιστατικού και τα κέντρα υποδοχής για την υποστήριξη των θυμάτων.

Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης ευρείας κλίμακας ήταν η αξιολόγηση και τυχόν βελτίωση του επιχειρησιακού επιπέδου ανταπόκρισης σε ένα τέτοιο συμβάν, κυρίως όμως η ανάλυση του βηματισμού της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των εμπλεκόμενων φορέων, στην αντιμετώπιση μίας τέτοιας κρίσης.

Ο chief operations officer της Fraport Greece, Παναγιώτης Σπυράτος, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, την οποία χαρακτήρισε ως επιτυχημένη, πρόσθεσε ότι «αποτελεί κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των αεροδρομίων και των πτήσεων. Η Fraport Greece, με δεδομένη τη δέσμευσή της για την παροχή υψηλού επιπέδου ασφάλεια στους επιβάτες, διαθέτει έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό, μέρος του οποίου αποτελεί και η συγκεκριμένη άσκηση. Το πλάνο αυτό υλοποιείται σε μόνιμη βάση – και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία – περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, την ανανέωση των υποδομών, τη συμμόρφωση των διαδικασιών και λειτουργειών με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά και διεθνή standards, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού της, με στόχο τη διατήρηση και την αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας που διαθέτει και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια».

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Τί δήλωσε ο Δένδιας για το Ελληνο-Γαλλικό Συμπόσιο Αμυντικής Καινοτομίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το σημερινό Συμπόσιο υπηρετεί τη δημιουργία ευρύτατων διαύλων επαφής ανάμεσα στο οικοσύστημα καινοτομίας της Γαλλίας, ένα ώριμο οικοσύστημα, και το δημιουργούμενο οικοσύστημα καινοτομίας της πατρίδας μας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος κήρυξε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, την έναρξη των εργασιών του 1ου Ελληνο-Γαλλικού Συμποσίου Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο διοργανώνεται στο Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) από το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛ.Κ.Α.Κ.), σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (AID) της Γαλλίας.

«Η Ελλάδα και η Γαλλία συνδέονται διαχρονικά με δεσμούς φιλίας, που βασίζονται στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, στη δημοκρατία, στο Διεθνές Δίκαιο. Και είναι δεσμοί που επισφραγίστηκαν με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2021, που είμαι τόσο περήφανος που φέρει την υπογραφή μου. Μια συμφωνία που υλοποιείται με κοινές ασκήσεις, με κοινές αποστολές, με αμοιβαία υποστήριξη στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Και επίσης στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών έχουμε αναπτύξει μια πολύ στέρεη, πολύ ισχυρή βάση. Το πρόγραμμα «BELHARA» είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου αυτής της στενής συνεργασίας.

Είμαστε πολύ περήφανοι που τμήματα των «BELHARA» κατασκευάζονται από ελληνικές εταιρείες. Και βέβαια, δεν θέλω να παραλείψω το πρόγραμμα των αεροσκαφών Rafale» συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε όλοι πια», είπε, «ότι το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, οι συγκρούσεις στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύουν την ανάγκη να περάσουμε στην καινοτομία, να εξελίξουμε τις εγχώριες τεχνολογικές μας δυνατότητες. Αυτό καλύπτει το ΕΛΚΑΚ. Είναι η απάντησή μας στα ερωτήματα που θέτει η νέα εποχή».

«Αποσκοπούμε στη δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Πατρίδα μας, στα πολλά χρόνια μας, ενός ολοκληρωμένου συστήματος αμυντικής καινοτομίας. Και επίσης το ΕΛΚΑΚ πρέπει να εκπληρώσει τον ρόλο του συντονιστή των μετεχόντων σε αυτό το αναδυόμενο σύστημα μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, της αμυντικής βιομηχανίας, των νεοφυών επιχειρήσεων» ανέφερε.

«Καταλυτικό παράγοντα αυτής της προσπάθειας συνιστά η συνέργεια με αντίστοιχους φορείς καινοτομίας του εξωτερικού. Να μπορέσουμε μαζί να διαμορφώσουμε κοινές προτάσεις. Να αναπτύξουμε και να παράξουμε αμυντικά προϊόντα διττής χρήσης. Αυτό που στην παγκόσμια κοινότητα λέγεται dual-use» πρόσθεσε.

«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα. Έχουμε ένα επιτυχημένο παράδειγμα. Το ξέρετε όλοι πια, το «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», προϊόν συνεργασίας του ΕΛΚΑΚ με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, την ΕΑΒ, το οποίο θεμελιώνει αυτή την προσπάθεια. Αλλά πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες, δυνατότητες και σε νέες εταιρείες. Βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ο διαγωνισμός που οργανώνεται από το ΕΛΚΑΚ και η σημερινή απονομή βραβείων στοχεύουν στις νέες ιδέες, στους νέους ανθρώπους για να καλύψουν τις επιχειρησιακές προτεραιότητες που θέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» εξήγησε.

«Για να επιτευχθεί αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και δυνάμεων καινοτομίας, το ΕΛΚΑΚ δημιούργησε ένα κατάλληλο γραφείο μεταφοράς τεχνολογίας, ένα transfer office.

Έτσι μπορούν να πετύχουν και οι Ανώτατες Στρατιωτικές μας Σχολές να συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα. Να δοθεί κι εκεί διέξοδος στις δημιουργικές δυνατότητες των νέων που φοιτούν σε αυτές τις Σχολές» επισήμανε.

«Η συνέργεια με το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας της Γαλλίας (Agence de l’ Innovation de Defense) είναι εφαλτήριο αυτής της προσπάθειας και σηματοδοτεί, και μάλιστα με το σημερινό Συμπόσιο, την έναρξη μιας σταθερής, αποδοτικής και ελπίζω μακροχρόνιας συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τη μεγάλη Γαλλική Δημοκρατία» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Παρόντες ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτρης Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας Παντελής Τζωρτζάκης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων υποστράτηγος Ιωάννης Μπούρας.

Από τη γαλλική πλευρά παρίσταντο η πρέσβης της Γαλλίας Λωράνς Αουέρ, ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας της Γαλλίας Αντιστράτηγος Γκέλ Ντιάζ Ντε Τουέστα και ο διευθυντής του Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (DGA) υποστράτηγος Πατρίκ Ωφόρ (Patrick Aufort).

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του συμποσίου υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στη ΓΔΑΕΕ και την DGA (Direction Générale del’Armement), ενώ βραβεύθηκαν πρωτοπόρες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει ευφυείς τεχνολογίες για την αναγνώριση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και τον χειρισμό και έλεγχο μη επανδρωμένων συστημάτων.

Την πρώτη ημέρα του συμποσίου παρακολούθησαν επίσης στελέχη των ελληνικών και γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία κατασκευής αμυντικού υλικού, επαγγελματικών οχημάτων, ναυπηγικών κατασκευών, ανάπτυξης ρομποτικών συστημάτων, αυτοματισμών και εφαρμογής δικτύων τεχνητής νοημοσύνης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Freedom Of Press: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού 2,8 Ρίχτερ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο συγκεκριμένος σεισμός είχε συντεταγμένες 38.0003 – 23.784, οι οποίες με μία απλή αναζήτηση στους χάρτες εδάφους της Google οδηγούν στην παρακάτω εικόνα: υπουργείο Εθνικής Άμυνας…

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου στεγάζονται ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ, βρίσκεται το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ όπως προκύπτει από τα στοιχεία και το σχετικό χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο συγκεκριμένος σεισμός είχε συντεταγμένες 38.0003 – 23.784, οι οποίες με μία απλή αναζήτηση στους χάρτες εδάφους της Google οδηγούν στην παρακάτω εικόνα: υπουργείο Εθνικής Άμυνας…

Στην πραγματικότητα και από τον δορυφορικό χάρτη είναι πασιφανές ότι ο σεισμός των 2,8 ρίχτερ, που έγινε στις 17.29 και 22 δευτερόλεπτα, είχε επίκεντρο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας και Διαχείρισης Καταστροφών του ΕΚΠΑ, ο οποίος μίλησε στο skai.gr, «είναι αξιοπερίεργη η εμφάνιση σεισμικής δόνησης στην Αγία Παρασκευή, καθώς η περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από μεγάλα ρήγματα. Κάτι ενεργοποίησε μικρά ρήγματα και προέκυψε ο σεισμός. Πιθανώς, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικροσεισμοί 2,3-2,5 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός γιατί είχε χαμηλό εστιακό βάθος. Δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή15 λεπτά πριν

Η κατάσταση στη Συρία! Ο πόλεμος δεν τελείωσε – Οι Ισραηλινοί χτυπούν και καταλαμβάνουν περισσότερες περιοχές – Αντιδράσεις σε Χασάκα-Ράκα

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν περισσότερες περιοχές κοντά στην ουδέτερη ζώνη UNDOF. Στις 12 Δεκεμβρίου, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο...

Αναλύσεις46 λεπτά πριν

Ποιες οι σχέσεις HTS-Γκολάνι με ΗΠΑ και Ισραήλ;

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2024

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Η Τουρκία δεν έχει καμία τύχη απέναντι στο Ισραήλ

Λάζαρος Καμπουρίδης: «Η Ελλάδα με την φοβία της, κάθεται στην άκρη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις… Θα το πληρώσει…» Η Τουρκία κατέχει...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Με το κλειδί της Ιστορίας: Η Μέση Ανατολή αλλάζει με πολύ αίμα

Μια νέα διατάξη που θα θυμίζει τη συμφωνία Sykes Picot όταν κατά τη διάρκεια Α' Παγκοσμίου Πολέμου χαράχτηκαν τα συγκεκριμένα...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Πάνε να μας τρελάνουν!

Εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα η άνοδος των τζιχαντιστών στη Συρία;

Δημοφιλή