Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Ρωσία: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ τις επόμενες εβδομάδες

Δημοσιεύτηκε στις

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Βιετνάμ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ τις επόμενες εβδομάδες, γράφει σήμερα η εφημερίδα “Βεντομόστι”, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα Αλεξάντερ Ματσεγκόρα επιβεβαίωσε στη ρωσική εφημερίδα “Βεντομόστι” ότι η επίσκεψη του προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ θα πραγματοποιηθεί, προσθέτοντας ότι “προετοιμάζεται ενεργά”.

Η “Βεντομόστι” σημείωσε επίσης ότι επίσκεψη του Πούτιν στο Βιετνάμ μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη αυτόν τον μήνα και το πιθανότερο μετά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο για συνομιλίες με τον Πούτιν. Ο Κιμ επισκέφθηκε το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι, στην ρωσική Άπω Ανατολή, και ο Πούτιν δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει μια σύμπραξη με τη Βόρεια Κορέα “σε όλους τους τομείς”, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία της επίσκεψής του στη χώρα.

Η Ρωσία ενίσχυσε τους δεσμούς της με τη Βόρεια Κορέα κι άλλες χώρες εχθρικές προς τις ΗΠΑ, όπως το Ιράν, μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία, με τις σχέσεις αυτές να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη Δύση.

Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία κατηγόρησαν τον Ιανουάριο τη Ρωσία ότι εκτόξευσε στην Ουκρανία βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς που προμηθεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα, πράγμα το οποίο η Ρωσία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Η “Βεντομόστι” σημείωσε ότι ο Πούτιν και ο Κιμ μπορεί να συζητήσουν αν η Ρωσία θα προχωρήσει στην είσοδο οικονομικών μεταναστών από τη Βόρεια Κορέα. Η Ρωσία αντιμετωπίζει οξείες ελλείψεις εργατικού δυναμικού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι είτε έχουν πάει στο μέτωπο είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό για να αποφύγουν την στράτευσή τους.

Η μόνη επίσκεψη που έχει πραγματοποιήσει ο Πούτιν στην Βόρεια Κορέα ήταν το 2000, κατά τον πρώτο χρόνο της προεδρίας του.

Η “Βεντομόστι” επικαλέστηκε επίσης δηλώσεις του εμπορικού αντιπροσώπου της Ρωσίας στο Βιετνάμ, ο οποίος διευκρίνισε τον περασμένο μήνα ότι το πιο πιεστικό εμπορικό ζήτημα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι η τραπεζική υποστήριξη για τον διακανονισμό πληρωμών.

capital.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Γενικά θέματα

Intelligence and Security: Σκηνικό που θυμίζει σενάριο ταινίας! Πώς η MOSSAD έκλεψε τα Πυρηνικά Μυστικά του Ιράν

Η Επιχείρηση που Άλλαξε την Ιστορία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η ισραηλινή κατασκοπευτική υπηρεσία κατόρθωσε να αποκτήσει μισό τόνο υλικού με απόρρητες πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Επιχείρηση που Άλλαξε την Ιστορία

Γράφει ο Φίλιππος Χατζής, Intelligence and Security

Στην ιστορία των μυστικών υπηρεσιών, λίγες επιχειρήσεις μπορούν να συγκριθούν σε τόλμη και επιτυχία με εκείνη της MOSSAD το 2018, όταν μια ομάδα πρακτόρων διείσδυσε στην καρδιά της Τεχεράνης και απέσπασε τα πυρηνικά μυστικά του Ιράν. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει σενάριο ταινίας, η ισραηλινή κατασκοπευτική υπηρεσία κατόρθωσε να αποκτήσει μισό τόνο υλικού με απόρρητες πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αυτή η επιχείρηση όχι μόνο έδειξε τις απίστευτες δυνατότητες της MOSSAD, αλλά και καθόρισε την πορεία της διεθνούς διπλωματίας στη Μέση Ανατολή, επηρεάζοντας άμεσα την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν.

Η Έναρξη της Επιχείρησης

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018, όταν οι πράκτορες της MOSSAD έλαβαν την αποστολή να αποκτήσουν απόρρητα έγγραφα και ψηφιακό υλικό που περιείχαν τα σχέδια του Ιράν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Η επιχείρηση, που είχε προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια από τον αρχηγό της MOSSAD, Γιόσι Κοέν, περιλάμβανε την εκτενή παρακολούθηση του στόχου, τον εντοπισμό των συστημάτων ασφαλείας και τη δημιουργία πολλών αποπροσανατολιστικών ομάδων για την κάλυψη της πραγματικής αποστολής.

Οι πράκτορες χρειάστηκαν πάνω από έξι ώρες για να παραβιάσουν τα χρηματοκιβώτια της μυστικής αποθήκης στην Τεχεράνη. Χρησιμοποιώντας φλόγιστρα υψηλής θερμοκρασίας, διείσδυσαν στα θωρακισμένα σιδερένια χρηματοκιβώτια, όπου το Ιράν είχε αποθηκεύσει τα πιο πολύτιμα μυστικά του, και τα μετέφεραν με ασφάλεια σε φορτηγά.

Η Αποκάλυψη στον Κόσμο

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε τον Απρίλιο του 2018, όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποκάλυψε την ύπαρξη των αρχείων αυτών στον κόσμο μέσα από μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη. Με κάθε λεπτομέρεια, εξήγησε πως το Ιράν είχε ένα μυστικό πρόγραμμα, με την κωδική ονομασία Project Amad, που στόχευε στη δημιουργία πυρηνικών κεφαλών ικανών να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις. Παρουσίασε χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες και σχέδια, που απεδείκνυαν πως το Ιράν, παρά τις διαψεύσεις του, εργαζόταν εντατικά για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Αποτέλεσε την αφορμή για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αποχωρήσει από τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά του Ιράν (JCPOA), μια απόφαση που μετατόπισε άμεσα την αμερικανική πολιτική και έφερε το Ιράν αντιμέτωπο με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις.

Ένα Ρίσκο με Τεράστια Οφέλη

Η επιχείρηση ενείχε τεράστιο ρίσκο για το Ισραήλ. Η αποτυχία θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις, καθώς η αποκάλυψη της συμμετοχής της Μοσάντ σε μια τόσο επιθετική ενέργεια θα έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με άλλες δυνάμεις, ενώ θα έδινε στο Ιράν το έναυσμα για αντίποινα. Ωστόσο, ο Νετανιάχου και ο Κοέν ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το ρίσκο, βλέποντας την αποστολή ως μοναδική ευκαιρία να αποκαλύψουν την πραγματικότητα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ο Γιόσι Κοέν, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ισραηλινής κατασκοπείας, είναι γνωστός για την τόλμη του και τη στρατηγική του διορατικότητα. Η επιτυχημένη διεξαγωγή της επιχείρησης αποτέλεσε σημαντικό επίτευγμα τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Μοσάντ, αναδεικνύοντας την ικανότητά τους να προσαρμόζονται και να καινοτομούν στην παγκόσμια σκηνή των πληροφοριών.

Ο Ρόλος των Πληροφοριών στην Διπλωματία

Η επιχείρηση αυτή δεν ήταν απλώς μια απόδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Μοσάντ. Ήταν ένας νέος τρόπος χρήσης των πληροφοριών ως διπλωματικό εργαλείο. Μέσα από την αποκάλυψη των πυρηνικών σχεδίων του Ιράν, το Ισραήλ κατάφερε να πιέσει τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση και να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν. Οι πληροφορίες έγιναν ισχυρό διπλωματικό εργαλείο, το οποίο ενίσχυσε τη θέση του Ισραήλ και υποστήριξε τις επιδιώξεις του στην περιοχή.

Η Κληρονομιά της Επιχείρησης και οι Μελλοντικές Προκλήσεις

Η επιτυχία της επιχείρησης είχε μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη στρατηγική του Ισραήλ στην περιοχή. Οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν εξακολουθούν να είναι κρίσιμες για την παρακολούθηση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ενώ η επιχείρηση έθεσε τον πήχη για μελλοντικές αποστολές της Μοσάντ σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου.

Η πρόκληση για το Ισραήλ παραμένει: το Ιράν εξακολουθεί να αναπτύσσει πυρηνικές ικανότητες, και το Ισραήλ θα πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί και να εμποδίζει τυχόν απειλές με κάθε μέσο. Η ιστορία αυτή δείχνει ότι, σε έναν κόσμο όπου η πληροφορία είναι η απόλυτη δύναμη, οι σωστές κινήσεις μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ιστορίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Washington Post: Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν! Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Βλάιντιμιρ Πούτιν μετά την νίκη του πρώτου στις αμερικανικές εκλογές.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να μην προχωρήσει σε κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία και του υπενθύμισε την παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να συμβούλευσε τον Πούτιν να μην κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και του υπενθύμισε “την ευμεγέθη στρατιωτική παρουσία της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη”, ανέφερε η Post.

Κληθείς να επιβεβαιώσει την τηλεφωνική επικοινωνία, ο διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, είπε: “Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές κλήσεις μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και άλλων ηγετών του κόσμου”. Ωστόσο, είπε ότι διεθνείς ηγέτες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προσέγγισης του εκλεγμένου προέδρου, όπως μετέδωσε το BBC.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα βρει μια λύση για να τερματίσει τον πόλεμο “μέσα σε μία ημέρα”, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς θα το κάνει.

Ο Τραμπ μίλησε επίσης την Τετάρτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει με τον Τραμπ για την Ουκρανία, αλλά διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πρόθυμος να αλλάξει τις απαιτήσεις της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου, ο Πούτιν είχε θέσει τους όρους του για τον τερματισμό του πολέμου: η Ουκρανία θα πρέπει να παραιτηθεί από τη φιλοδοξία της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της απ’ όλα τα εδάφη τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει απορρίψει αυτούς τους όρους λέγοντας ότι ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε ένα “σχέδιο νίκης” που περιλαμβάνει αιτήματα για πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη από τη Δύση.

Διαψεύδει η Ουκρανία ότι γνώριζε για τη συνομιλία

Η Ουκρανία ξεκαθάρισε σήμερα (10/11/2024) πως δεν είναι ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών στην Ουκρανία ανακοίνωσε πως ότι οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το Κίεβο είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι αναληθείς.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο Τραμπ και ο Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη και συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το Κίεβο είχε ενημερωθεί για την τηλεφωνική επικοινωνία και δεν είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η συνομιλία.

«Πληροφορίες ότι η ουκρανική πλευρά είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για το φερόμενο τηλεφώνημα είναι αναληθείς. Κατά συνέπεια, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να έχει υποστηρίξει ή αντιταχθεί στο τηλεφώνημα», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χεόρχι Τίκι.

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Ποιους εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα.

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Γράφει ο Χάρης Σαμαράς

Ντόρα Μπακογιάννη για την πρώτη αρχή της διαπραγμάτευσης: Δεν προσέρχομαι στη διαπραγμάτευση λέγοντας από πριν τι είμαι διατεθημένος να αποδεχτώ.

Το ότι κα Ντόρια Μπακογιάνη

1. Για χρόνια τώρα διατυμπανίζετε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη» και πως «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο γιατί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακρογιαλιών» (που έχει κατα παρασάγγας λιγότερα χιλιόμετρα από την Ελλάδα), τι είναι;

2. Επανηλειμμένα δηλώσατε πως «Δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», τι είναι;

3. Ισχυρίζεστε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη γιατί δίαυλοι και χωρικά ύδατα ενδιαφέρουν τους Ρώσους και την παγκόσμια ναυσιπλοΐα». Αυτό που στέκει;

Εκτός του ότι η διέλευση κατοχυρώνεται από την διεθνή σχετική νομοθεσία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο, δεν κατοχύρωσε την ΑΟΖ της με τα επηρεαζόμενα κράτη βάσει της μέσης γραμμής όπως διέπεται από τον UNCLOS, και δεν «εγγυήθηκε» το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας;

Οι τόσες άλλες χώρες παγκόσμια, αλλά και Ευρωπαϊκές, π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, που είναι και παρόμοια περίπτωση με Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο, οι διεθνείς κανόνες της ελεύθερης ναυσιπλοΐας δεν λειτουργούν;

Αν αυτός σας ο ισχυρισμός δεν είναι μια άλλη ατυχής απόπειρα παροχής άλλοθι στην Τουρκία, τι είναι; Εμπίπτει και αυτός σας ο ισχυρισμός μέσα στη δική σας ερμηνεία της Αρχής Διαπραγμάτευσης;

Συμπληρωματικά αλλά άκρως σημαντικό, γνωρίζετε επίσης πως η ΗΠΑ, άσχετα αν και αυτή όπως η Τουρκία δεν «αναγνωρίζει» τον UNCLOS, βάσει ακριβώς του UNCLOS, και σε πολλές περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή της Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, πέρυσι τον Δεκέμβριο, έχει ανακηρύξει ΑΟΖ εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων σην Αρκτική και τη Βερίγγειο Θάλασσα, στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Κόλπο του Μεξικού;
[https://x.com/PytheasThe/status/1738771106314457297]

Λέτε κυρία Μπακογιάννη ότι όλα αυτά τα θέματα «είναι θέματα τα οποία όταν τα συζητάς πρέπει να έχεις και μια αίσθηση που βρίσκεσαι πραγματικά».

Ε, λοιπόν κυρία Μπακογιάννη εσείς και οι ομοϊδεάτες σας καμία αίσθηση δεν έχετε που βρίσκεστε (πραγματικά)! Και αν όντως, όπως το ύφος σας τουλάχιστον δείχνει, είστε μελετημένη, ο σκοπός σας μόνο και επιεικώς αλλότριος είναι!

Προσέξτε Έλληνες, αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Επίσης Έλληνες, καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα. Αυτός δε ο μύθος ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται στα κρυφά πρέπει επιτέλους να λήξει. Σκεφτείτε το λιγάκι, γιατί πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις να είναι κρυφές;

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενικά θέματα26 λεπτά πριν

Intelligence and Security: Σκηνικό που θυμίζει σενάριο ταινίας! Πώς η MOSSAD έκλεψε τα Πυρηνικά Μυστικά του Ιράν

Η Επιχείρηση που Άλλαξε την Ιστορία

Άμυνα56 λεπτά πριν

Το ισχύον καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου

Η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να παραιτηθεί από το φυσικό και νόμιμο δικαίωμά της για άμυνα.

Γενικά θέματα8 ώρες πριν

Washington Post: Συνομιλία Τραμπ-Πούτιν! Η Ουκρανία στο επίκεντρο της συζήτησης

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν τι έχει ειπωθεί στη συνομιλία και αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για...

Ενδιαφέροντα9 ώρες πριν

Πώς θα προστατευτούμε από μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος στο “WhatsApp”

Το WhatsApp, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της ΜΕΤΑ, μας δίνει την δυνατότητα να μιλάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ωστόσο,...

Διεθνή9 ώρες πριν

Κύμα ανησυχίας στη Λιβύη λόγω της απαγωγής του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών

Οι ένοπλες ομάδες αμφισβητούν την ύπαρξη του κράτους.

Δημοφιλή