Ακολουθήστε μας

Διεθνή

Σκληρή κρατική καταστολή κατά διαδηλωτών στο Πακιστάν

Δημοσιεύτηκε στις

Η σκληρή κρατική καταστολή εναντίον συμμετεχόντων στην «Εθνική Συγκέντρωση Μπαλόχ» στο Βελουχιστάν συνεχίζεται, με αναφορές για κρατήσεις, αποκλεισμούς δρόμων και διακοπή των προμηθειών τροφίμων, πυροδοτώντας οργή μεταξύ ακτιβιστών και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Σύμφωνα με αναφορές, οι πακιστανικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου σε βασικές τοποθεσίες, όπως το Uthal Zero Point, για να εμποδίσουν τα φορτηγά που μεταφέρουν βασικά αγαθά να φτάσουν στο Γκουαντάρ και στην ευρύτερη περιοχή Μακουράν.

Οι έμποροι αναφέρουν ότι βασικά αγαθά, όπως αλεύρι, ζάχαρη και μαγειρικό λάδι, έχουν κολλήσει στα φορτηγά, οδηγώντας σε αλλοίωση και δημιουργώντας κρίση στους κατοίκους, καθώς τα καταστήματα αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση. Επιπλέον, οι αρχές φέρεται να έχουν σταματήσει την παροχή νερού από το φράγμα Shadi Kaur στο Gwadar τις τελευταίες πέντε ημέρες, επιδεινώνοντας την κατάσταση για τους ντόπιους στο Gwadar.

Η Επιτροπή Baloch Yakjehti (BYC) εξέδωσε ανακοίνωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, υποστηρίζοντας ότι οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί εδώ και μια εβδομάδα, με αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις τροφίμων και μπλακ άουτ στην επικοινωνία. «Αυτή είναι μια μορφή συλλογικής τιμωρίας εναντίον ενός ολόκληρου έθνους για το έγκλημα της άσκησης του δικαιώματος της ειρηνικής συνάθροισης και της ελευθερίας της έκφρασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του BYC και της κυβέρνησης βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω επιτροπής όλων των κομμάτων. Ωστόσο, το BYC ισχυρίζεται ότι τα αιτήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της βίας κατά των διαδηλωτών και της επαναλειτουργίας των δρόμων και των υπηρεσιών Διαδικτύου, δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Ο εκπρόσωπος του BYC είπε ότι «κατά τη διάρκεια αυτών των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων, ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν συλληφθεί και βασανιστεί στην Κουέτα και το Καράτσι». Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν διαδηλωτές στο Noshki, με αποτέλεσμα έναν θάνατο και πολλούς τραυματισμούς.

Το BYC κατηγόρησε τις πακιστανικές αρχές ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και έκανε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση ενέχει κίνδυνο για εκατομμύρια στο Γκουαντάρ και σε ολόκληρη την περιοχή Μακουράν.

Στο Καράτσι, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών συγκεντρώθηκαν έξω από τη Λέσχη Τύπου του Καράτσι το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταχείριση των διαδηλωτών των Μπαλόχ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Gwadar ka mahasara band karo» (να σταματήσει η πολιορκία του Gwadar) και ζήτησαν να σταματήσει η καταστολή.

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να σταματήσει η καταπίεση», είπε η Βίρσα Πιρζάδο, μέλος της Επιτροπής της Σιντ για το Καθεστώς των Γυναικών. «Η κρατική καταστολή είναι απαράδεκτη, ο τρόπος με τον οποίο τους συνέλαβαν είναι απαράδεκτος, ο τρόπος με τον οποίο ξυλοκόπησαν γυναίκες και παιδιά των Μπαλόχ είναι απαράδεκτος».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, η αστυνομία του Καράτσι φέρεται να χειρίστηκε συμμετέχοντες στη διαδήλωση και συνέλαβε περίπου 50 μέλη του BYC, μεταξύ των οποίων γυναίκες, καθώς προσπάθησαν να συγκεντρωθούν κοντά στον κυκλικό κόμβο του Arts Council για να διαμαρτυρηθούν για την «κρατική βία» εναντίον των συμμετεχόντων στην «Εθνική Συγκέντρωση Μπαλόχ». ‘

Η «Εθνική Συγκέντρωση Μπαλόχ», που πραγματοποιήθηκε στο Γκουαντάρ στις 28 Ιουλίου, οργανώθηκε από το BYC για να διαμαρτυρηθεί για τις εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, τις εξωδικαστικές δολοφονίες, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν. Ωστόσο, οι πακιστανικές αρχές χρησιμοποίησαν βία για να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση, με αποτέλεσμα το BYC να επεκτείνει τη διαμαρτυρία σε καθιστική διαμαρτυρία, που είναι τώρα στην όγδοη ημέρα.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο X, το BYC περιέγραψε πολλά βασικά αιτήματα για τον τερματισμό των διαδηλώσεων σε όλο το Βελουχιστάν. Ζητούν την υποβολή Πρώτων Πληροφοριακών Αναφορών (FIR) εναντίον αξιωματούχων που ευθύνονται για επεισόδια πυροβολισμών στο Mastung, Talaar, Gwadar, Noshki και Turbat, όπου διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Το BYC απαιτεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να διασφαλίσει την μη περαιτέρω χρήση βίας ή βίας από τις κρατικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπλέον, επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο του θα επισκεφθούν το Γκουαντάρ για να αναγνωρίσουν, σε συνέντευξη Τύπου με το BYC, ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το BYC ζητά επίσης την άμεση απελευθέρωση όλων των συμμετεχόντων που έχουν συλληφθεί ή εξαφανιστεί βίαια και την κατάργηση όλων των FIR εναντίον τους. Ζητούν να ανοίξουν ξανά όλοι οι δρόμοι, να αρθεί η αδήλωτη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μακουράν, συμπεριλαμβανομένου του Γκουαντάρ, και να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες νερού και διαδικτύου σε όλη την περιοχή.

Το BYC ζητά επίσης διαβεβαιώσεις ότι κανένας συμμετέχων ή υποστηρικτής της «Εθνικής Συνάθροισης Μπαλόχ» δεν θα παρενοχληθεί και δεν θα υποβληθούν περαιτέρω FIR σχετικά με αυτό. Ζητούν αποζημίωση για οικονομικές ζημιές που υπέστη το ευρύ κοινό λόγω των ενεργειών του κρατικού στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένης της διάρρηξης στα σπίτια τους, της καύσης οχημάτων ή της κατάσχεσης προσωπικών αντικειμένων.

 

ΠΗΓΗ: The Balochistan Post

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν από τον ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, ένα συμβολικό μέτρο που αποσκοπεί στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Καμπούλ.

Αφότου οι Ταλιμπάν επανήλθαν στην εξουσία στο Αφγανιστάν το καλοκαίρι του 2021, η χώρα είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα.

«Η απόφαση τίθεται αμέσως σε ισχύ», τόνισε ο δικαστής που είχε επιφορτιστεί με την υπόθεση, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ωστόσο, δεν ισοδυναμεί με επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν από τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο.

Τον Μάρτιο, η ρωσική εισαγγελία ζήτησε να αφαιρεθούν οι Ταλιμπάν από τον κατάλογο των οργανώσεων που χαρακτηρίζονται «τρομοκρατικές» στη Ρωσία και ως εκ τούτου έχουν τεθεί εκτός νόμου. Οι Ταλιμπάν βρίσκονταν στον κατάλογο από το 2003, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Καμπούλ στις 15 Αυγούστου 2021, μετά την κατάρρευση της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης, ενώ λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η πλήρης αποχώρηση του αμερικανικού στρατού.

Έκτοτε, η Μόσχα έχει προχωρήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη νέα αφγανική κυβέρνηση των Ταλιμπάν, την οποία βλέπει ως πιθανό οικονομικό εταίρο και εταίρο κατά της τρομοκρατίας.

Εντούτοις, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Ταλιμπάν δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως από καμία χώρα, ιδίως λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο, εκτός από τη Ρωσία, το Πακιστάν, η Κίνα, το Ιράν και οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ασίας διατηρούν de facto διπλωματικές σχέσεις με τις αφγανικές αρχές.

Προσέγγιση Κρεμλίνου – Καμπούλ

Η Μόσχα έχει δεχθεί απεσταλμένους των Ταλιμπάν στη Ρωσία σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και πριν από την επιστροφή τους στην εξουσία.

Η προσέγγιση μεταξύ του Κρεμλίνου και της Καμπούλ φάνηκε να επιταχύνεται έπειτα από μια επίθεση τον Μάρτιο του 2024 κοντά στη Μόσχα, όταν 145 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αίθουσα συναυλιών από τέσσερις ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν, παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν.

Τον Ιούλιο του 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θεωρεί τους Ταλιμπάν «συμμάχους στην μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Στη συνέχεια, στα τέλη του 2024, υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει στις ρωσικές αρχές να αφαιρέσουν μια οργάνωση από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες απαγορεύονται επομένως στη χώρα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά του Αφγανιστάν και να αναλάβει «ευθύνη» για την ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία έχει καταστραφεί από δεκαετίες πολέμου.

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου επισκέφθηκε την Καμπούλ στα τέλη Δεκεμβρίου, μια σπάνια επίσκεψη υψηλόβαθμου ξένου αξιωματούχου, κατά την οποία δήλωσε την επιθυμία του να ενισχύσει τη «συνεργασία» με το Αφγανιστάν.

Πολλοί ηγέτες των Ταλιμπάν πολέμησαν στον δεκαετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Reuters: Η Ιταλία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ φέτος

Ο προβλεπόμενος αμυντικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2024 ήταν στο 1,49% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας και δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσει τις δαπάνες της.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Η Ιταλία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ (ΑΕΠ) φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Τζιανκάρλο Τζορτζέτι σε κοινοβουλευτική ακρόαση την Πέμπτη.

Ο προβλεπόμενος αμυντικός προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2024 ήταν στο 1,49% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας και δέχεται πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσει τις δαπάνες της.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της ανάγκης να αυξηθούν αυτές οι δαπάνες τα επόμενα χρόνια», είπε ο Τζορτζέτι, απευθυνόμενος στους νομοθέτες σχετικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ιταλίας.

Πρακτικά, η επίτευξη του στόχου του 2% θα απαιτούσε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η Ιταλία θέλει να προσαρμόσει τα λογιστικά της κριτήρια για να τα ευθυγραμμίσει με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και να καταγράψει ως στοιχεία αμυντικών δαπανών που προηγουμένως αποκλείονταν, είπε ο Τζορτζέτι.

Αυτά περιλαμβάνουν χρήματα που δαπανώνται για ορισμένες μη στρατιωτικές τεχνολογίες καθώς και συντάξεις που καταβάλλονται σε συνταξιούχους στρατιώτες.

Πίεση Τραμπ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιέζει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες έως και το 5% του ΑΕΠ, κάτι που ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκίντο Κροσέτο δήλωσε αυτή την εβδομάδα «αδιανόητο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να επιτραπεί στα κράτη μέλη να αυξάνουν τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο για τέσσερα χρόνια, χωρίς πειθαρχικά μέτρα που κανονικά ξεκινούν όταν το δημόσιο έλλειμμα ξεπεράσει το 3% του ΑΕΠ.

Αλλά η υπερχρεωμένη Ιταλία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το περιθώριο προς το παρόν, είπε ο Τζορτζέτι.

Οι προβλέψεις την ιταλική οικονομία

Η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, που επίσης καταθέτει στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, είπε ότι οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να αυξηθούν εν μέρει μέσω επιπλέον δανεισμού και εν μέρει μέσω άλλων οικονομιών στον προϋπολογισμό και αυξήσεις φόρων.

Στους τελευταίους οικονομικούς στόχους που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διατηρήσει υπό έλεγχο το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ακόμη και όταν μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη για φέτος και το επόμενο, εν μέσω αβεβαιότητας για τους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού της Ιταλίας UPB προέβλεψε την Πέμπτη ότι οι δασμοί του Τραμπ θα μπορούσαν να μειώσουν το ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες και να οδηγήσουν σε 68.000 λιγότερες θέσεις εργασίας. Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα.

Ένα σημαντικό μέρος της αύξησης του ΑΕΠ της Ιταλίας εξαρτάται από δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία ανάκαμψης της ΕΕ για την πανδημία COVID-19, αλλά η Τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε για καθυστερήσεις και πιθανούς χαμένους στόχους στην επένδυση των μετρητών, τα οποία υποτίθεται ότι θα διατεθούν έως το 2026.

Η κυβέρνηση είχε δαπανήσει περίπου 66 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τον Μάρτιο, περίπου το 34% των διαθέσιμων κονδυλίων της ΕΕ, και έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Το δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει δαπάνες των κονδυλίων της ΕΕ για τον COVID-19 σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ το 2025, 80 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος και 12 δισεκατομμύρια ευρώ το 2027.

«Είναι αναπόφευκτο ότι η λογιστική ενός μέρους των δαπανών θα πρέπει να πάει πέρα ​​από το 2026», είπε ο Τζορτζέτι.

Πηγή: Reuters

Συνέχεια ανάγνωσης

Διεθνή

Τελεσίγραφο από Ρωσία! Επίθεση με Taurus θα σημαίνει άμεση συμμετοχή της Γερμανίας στον πόλεμο με την Ουκρανία

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Οποιοδήποτε πλήγμα σε ρωσικούς στόχους με γερμανικούς πυραύλους Taurus θα θεωρηθεί ως «άμεση συμμετοχή» της Γερμανίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα η Μόσχα, καθώς το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Ένα πλήγμα με αυτούς τους πυραύλους εναντίον ρωσικών εγκαταστάσεων (…) θα θεωρηθεί ως άμεση συμμετοχή της Γερμανίας σε εχθροπραξίες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σε αντίθετη γραμμή από τον Σολτς

Ο Φρίντριχ Μερτς, ο κατά πάσα πιθανότητα επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας τάχθηκε σε συνέντευξη του την Κυριακή υπέρ της παράδοσης του πυραυλικού συστήματος Taurus στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, «αλλά σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους». Ο απερχόμενος καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνιόταν διαρκώς να προμηθεύσει το Κίεβο με αυτό το πυραυλικό σύστημα.

Το Κρεμλίνο είχε ήδη καταγγείλει τη Δευτέρα τον κίνδυνο «κλιμάκωσης» εάν το Βερολίνο προχωρήσει με την κίνηση αυτή.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η εκτόξευση αυτών των πυραύλων είναι αδύνατη χωρίς την άμεση βοήθεια της Bundeswehr (γερμανικές ένοπλες δυνάμεις).

Η Ρωσία είχε στο παρελθόν απειλήσει τη Δύση όταν ΗΠΑ και Βρετανία προμήθευσαν το Κίεβο με αμερικανικούς πυραύλους ATACMS και βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow.

Αφού το Κίεβο χρησιμοποίησε αυτά τα όπλα εναντίον ρωσικού εδάφους, η Μόσχα απάντησε εκτοξεύοντας τον πειραματικό υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik (Ορέσνικ – «φουντουκιά» στα ρωσικά) εναντίον ενός μεγάλου ουκρανικού στρατιωτικού εργοστασίου.

Η Ρωσία έχει απειλήσει να χρησιμοποιήσει ξανά αυτό τον πύραυλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις28 δευτερόλεπτα πριν

Τα λάθη στον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Δύο βασικά λάθη ακόμα και στη νομική και διπλωματική διάσταση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που ανακοινώθηκε

Αναλύσεις11 ώρες πριν

Με αρνητές στράτευσης και φοβικά σύνδρομα δεν σώζεται η Ελλάδα!

Σε μια συνέντευξη-σεισμό στον Ραφαήλ Καλυβιώτη, ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης δε μάσησε τα λόγια του, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα...

Αναλύσεις13 ώρες πριν

Ξέρετε τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Νετανιάχου;

Παρέμβαση του αντιστράτηγου ε.α. Ιωάννη Μπαλτζώη στο Thessalia Tv

Αναλύσεις13 ώρες πριν

Οι Ισραηλινοί νιώθουν ότι ο Τραμπ τους… άδειασε!

Παρέμβαση του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Διεθνή14 ώρες πριν

Η Ρωσία αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν από τον ρωσικό κατάλογο των τρομοκρατικών...

Δημοφιλή