Ακολουθήστε μας

Γενικά θέματα

Washington Post: Η Χεζμπολάχ δεν θα επιτεθεί στο Ισραήλ όσο διαρκούν οι συνομιλίες στο Κατάρ

Δημοσιεύτηκε στις

“Τα αντίποινα μπορούν να περιμένουν”

Η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται να ξεκινήσει μεγάλη επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ, μετά την εξουδετέρωση ενός ανώτατου διοικητή της από ισραηλινά πλήγματα, όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις στο Κατάρ για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post, που επικαλούνται οι Times of Israel.

«Μπορούμε να πούμε ότι η Χεζμπολάχ δεν θα εξαπολύσει την επιχείριση αντιποίνων στη διάρκεια των συνομιλιών στο Κατάρ γιατί δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνη για παραμπόδιση των συνομιλιών ή μιας πιθανής συμφωνίας», δήλωσε η πηγή.

«Τα αντίποινα μπορούν να περιμένουν. Δεν είναι κάτι επείγον, ούτε υπάρχουν χρονικά περιθώρια», πρόσθεσε για να σημειώσει ότι δεν θέλουν να σαμποτάρουν τις πιθανότητες μιας συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί ότι θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τον περασμένο μήνα.

Ντόχα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Ξαναρχίζουν την Παρασκευή οι έμμεσες διαπραγματεύσεις στην Ντόχα με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τις χθεσινές ταραχές σε παλαιστινιακό χωριό στη Δυτική Όχθη.

Οι μεσολαβητές – το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ – παραμένουν «σθεναρά δεσμευμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα διευκολύνει την απελευθέρωση ομήρων και θα επιτρέψει να εισέλθει η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας» στον θύλακο, ανέφερε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Κατάρ.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς και οι επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ του Ισραήλ είναι παρόντες στις συνομιλίες. Η Χαμάς δεν είναι επίσημα παρούσα, ωστόσο χθες βράδυ ανώτερο στέλεχός της, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η οργάνωση ενημέρωσε τους μεσολαβητές για τις θέσεις της.

Αν οι συνομιλίες έχουν σκοπό «να οριστεί χρονοδιάγραμμα για να τεθεί σε εφαρμογή αυτό που είχε παρουσιαστεί και γίνει αποδεκτό από τη Χαμάς, τότε θα συμμετάσχουμε», εξήγησε.

«Αν οι μεσολαβητές καταφέρουν να αναγκάσουν [το Ισραήλ] να το αποδεχθεί, θα συμμετάσχουμε [στις διαπραγματεύσεις]. Όμως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτε νέο».

«Η όποια συμφωνία πρέπει να καταλήξει σε συνολική κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση (του ισραηλινού στρατού) από τη Γάζα (και) επιστροφή των εκτοπισμένων» στα σπίτια τους, τόνισε χθες βράδυ ο Χουσάμ Μπαντράν, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στη Ντόχα.

Οι συνομιλίες στην Ντόχα βασίζονται στην πρόταση που παρουσιάστηκε την 31η Μαΐου από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Στην πρώτη της φάση, προβλέπει ανακωχή έξι εβδομάδων, αποχώρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει σχεδόν καθημερινά πως θα συνεχίζει τον πόλεμο ώσπου να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Παράλληλα, με φόντο τις συνεχιζόμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις στο Κατάρ, εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συγγενείς απαχθέντων και υποστηρικτές τους, διαδήλωσαν την Πέμπτη το βράδυ στο Τελ Αβίβ. Οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της παραθαλάσσιας μητρόπολης φώναζαν συνθήματα όπως «μη γυρίσετε πίσω χωρίς συμφωνία», ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η κήρυξη ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας θα επέτρεπε να αποφευχθεί επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, παρότι η Τεχεράνη ορκίστηκε πως θα εκδικηθεί τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην ιρανική πρωτεύουσα την 31η Ιουλίου, που απέδωσε στο Ισραήλ.

Ο κίνδυνος μείζονος στρατιωτικής κλιμάκωσης σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής μεγεθύνθηκε μετά το θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια και αυτόν, μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της 30ής Ιουλίου, του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ σε βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού που επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε ο στρατός του Ισραήλ.

liberal.gr

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Γενικά θέματα

Ποιους εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα.

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Γράφει ο Χάρης Σαμαράς

Ντόρα Μπακογιάννη για την πρώτη αρχή της διαπραγμάτευσης: Δεν προσέρχομαι στη διαπραγμάτευση λέγοντας από πριν τι είμαι διατεθημένος να αποδεχτώ.

Το ότι κα Ντόρια Μπακογιάνη

1. Για χρόνια τώρα διατυμπανίζετε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη» και πως «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο γιατί διαθέτει πολλά χιλιόμετρα ακρογιαλιών» (που έχει κατα παρασάγγας λιγότερα χιλιόμετρα από την Ελλάδα), τι είναι;

2. Επανηλειμμένα δηλώσατε πως «Δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», τι είναι;

3. Ισχυρίζεστε πως «Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη γιατί δίαυλοι και χωρικά ύδατα ενδιαφέρουν τους Ρώσους και την παγκόσμια ναυσιπλοΐα». Αυτό που στέκει;

Εκτός του ότι η διέλευση κατοχυρώνεται από την διεθνή σχετική νομοθεσία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο, δεν κατοχύρωσε την ΑΟΖ της με τα επηρεαζόμενα κράτη βάσει της μέσης γραμμής όπως διέπεται από τον UNCLOS, και δεν «εγγυήθηκε» το δικαίωμα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας;

Οι τόσες άλλες χώρες παγκόσμια, αλλά και Ευρωπαϊκές, π.χ. Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, που είναι και παρόμοια περίπτωση με Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο, οι διεθνείς κανόνες της ελεύθερης ναυσιπλοΐας δεν λειτουργούν;

Αν αυτός σας ο ισχυρισμός δεν είναι μια άλλη ατυχής απόπειρα παροχής άλλοθι στην Τουρκία, τι είναι; Εμπίπτει και αυτός σας ο ισχυρισμός μέσα στη δική σας ερμηνεία της Αρχής Διαπραγμάτευσης;

Συμπληρωματικά αλλά άκρως σημαντικό, γνωρίζετε επίσης πως η ΗΠΑ, άσχετα αν και αυτή όπως η Τουρκία δεν «αναγνωρίζει» τον UNCLOS, βάσει ακριβώς του UNCLOS, και σε πολλές περιπτώσεις παρόμοιες με αυτή της Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, πέρυσι τον Δεκέμβριο, έχει ανακηρύξει ΑΟΖ εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων σην Αρκτική και τη Βερίγγειο Θάλασσα, στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Κόλπο του Μεξικού;
[https://x.com/PytheasThe/status/1738771106314457297]

Λέτε κυρία Μπακογιάννη ότι όλα αυτά τα θέματα «είναι θέματα τα οποία όταν τα συζητάς πρέπει να έχεις και μια αίσθηση που βρίσκεσαι πραγματικά».

Ε, λοιπόν κυρία Μπακογιάννη εσείς και οι ομοϊδεάτες σας καμία αίσθηση δεν έχετε που βρίσκεστε (πραγματικά)! Και αν όντως, όπως το ύφος σας τουλάχιστον δείχνει, είστε μελετημένη, ο σκοπός σας μόνο και επιεικώς αλλότριος είναι!

Προσέξτε Έλληνες, αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση όλων των μεγάλων της Ελλάδας κομμάτων, που αποδεικνύεται είτε από την ρητορική τους ή από την σιωπή τους.

Επίσης Έλληνες, καμία κυβέρνηση, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τα κατοχυρωμένα κυριαρχικά της Ελλάδας δικαιώματα. Αυτός δε ο μύθος ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνονται στα κρυφά πρέπει επιτέλους να λήξει. Σκεφτείτε το λιγάκι, γιατί πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις να είναι κρυφές;

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν ρωτάνε τον “μπούτζον” τους όπως ο Καραϊσκάκης;

Εφιάλτης για το σημερινό πολιτικό προσωπικό που στερείται από ψυχικό σθένος και πουλάει ακλόνητη πίστη στους ξένους

Δημοσιεύτηκε

στις

Λίγο αν η Ελλάδα κινηθεί με φρονιμάδα και επιδεξιότητα θα μπορούσε (ίσως) να αποκαταστήσει κάποιες ζημίες, το ελάχιστο.

Εφιάλτης για το σημερινό πολιτικό προσωπικό που στερείται από ψυχικό σθένος και πουλάει ακλόνητη πίστη στους ξένους

Πρόλογος για τις εκλογές ΗΠΑ: Η ρήξη Ρωσίας- ΕΕ είναι προϋπόθεση και απαράβατος όρος για την αμερικανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Συνεπώς κανένας Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί και δεν θέλει να ανατρέψει την αντιρωσική πολιτική των ΗΠΑ. Ευρώπη + Ρωσία=απομόνωση/ήττα ΗΠΑ. Κερδίζει άκοπα η Κίνα ενώ η Γερμανία μένει φτωχός συγγενής των ΗΠΑ.Όλα τα άλλα έπονται.

Η ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα, δεν διεκδίκησε ποτέ τίτλους «μετρ» στην Εξωτερική Πολιτική. Εκτός από την περίοδο του Ελ. Βενιζέλου όπου, όμως, τα πράγματα κατέληξαν σε καταστροφή το 1922. Για την σημαντικότερη πράξη της νεότερης Ιστορίας μας, την Επανάσταση του 1821, ο ήρωας στρατηγός Καραϊσκάκης δήλωσε υπερήφανα ότι ρώτησε «τον μπούτζον του» για να ξεκινήσει την Επανάσταση με το γνωστό, τελικά, αποτέλεσμα: να εκκαθαριστούν οι αγωνιστές και μας καθίσουν στο σβέρκο όλες οι γνωστές τότε Μεγάλες Δυνάμεις και να δολοφονηθεί ο σπουδαιότερος Πολιτικός Ηγέτης της Εποχής, ο Καποδίστριας.

Από τότε και ως σήμερα αυτό που «πουλάμε» στους ξένους (προστάτες) είναι η ακλόνητη πίστη μας σ’ αυτούς, ότι κι αν τραβάμε για χάρη τους. Για την ακρίβεια η κυρίαρχη τάξη της χώρας, (το Αθηναϊκό κατεστημένο) επιστρέφει διαρκώς στους ξένους κυρίαρχους τη χάρη που του έκαναν να το εγκαταστήσουν στην Εξουσία. Οι ιθύνοντες προσφέρουν στη Δύση μια πατρίδα που δεν τη νιώθουν αίμα τους, δική τους πατρίδα . Αντίθετα τα υποκείμενα κοινωνικά στρώματα δεν έχουν άλλο καταφύγιο παρά αυτήν εδώ τη χώρα. Και θυσιάζονται γι’ αυτήν. Δείγμα η Παιδεία.

Θα έλεγα, καθ’ υπερβολήν, ότι οι γόνοι της «αριστοκρατίας» σπουδάζουν στο Κολλέγιο και μετά συνεχίζουν στο εξωτερικό παρά το ότι τα ελληνικά ΑΕΙ είναι τουλάχιστον ίσα (πχ Ιατρική, Πολυτεχνείο). Αυτά, για να είναι σαφείς οι αιτίες, οι ρίζες, του πατριωτισμού. Δεν πρόκειται για ξεκάρφωτες ιδέες, φτερό στον άνεμο, αλλά για ισχυρή κοινωνική, οικονομική και τελικά υπαρξιακή βάση που αν απειληθεί προκαλεί αντιδράσεις που προκαλούν φόβο στους ιθύνοντες αν επιχειρήσουν να την αγνοήσουν.

Με αυτή την έννοια ο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι σκέπτεται να κάνει «κάτι» κι ας τον πούνε και προδότη αλλά από τότε ψάχνει καταφύγιο στην στενή αυλή πρωθυπουργού- επιδιώκοντας τη μοιρασιά της ευθύνης. Και με αυτή την έννοια «αναστήθηκαν» πολιτικά και απειλούν οι κκ Καραμανλής και Σαμαράς. Θα δούμε πόσο μπορούν να αντέξουν με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η εμπροσθοφυλακή του Ηγεμόνα που ποτέ δεν κουράζεται να μας ζητάει θυσίες.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι αμερικανικές εκλογές θα είναι δείκτης για το άμεσο μέλλον. Τώρα, λοιπόν, οι ΗΠΑ (ανεξαρτήτως πρόεδρου) φαίνεται να έχουν επιλέξει ότι στον παρόντα ελληνικό χώρο πρέπει να εισαχθεί, πάλι με δική μας θυσία, ο παράγων της γεωπολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία, ώστε να ικανοποιηθούν, ονομαστικά τουλάχιστον, οι δηλωμένες επιθυμίες επέκτασης της τουρκικής επιρροής, όπως τις διατυπώνει ο Ερντογάν. Παντού αλλού οι φιλοδοξίες αυτές έχουν προσκρούσει σε ισχυρές αντιστάσεις και αποκρούονται στη Δύση και την Ανατολή. Μέσα στη δίνη των αλλαγών το «επιτήδειος ουδέτερος» θα μπορούσε να γίνει «αδέξιος προπέτης» .

Υπόδειγμα των ανεκπλήρωτων τουρκικών βλέψεων είναι η Κύπρος, όπου οι ΗΠΑ επέτρεψαν την εισβολή- κατοχή, αλλά δεν επιτρέπουν στην Τουρκία να νομιμοποιήσει τα κέρδη της. Διότι ο σκοπός του Κίσσινγκερ δεν ήταν να κάνει ισχυρή την Τουρκία αλλά να εξισορροπήσει την επιρροή με την Ελλάδα καθιστώντας και τις δυο χώρες ζήτουλες των ΗΠΑ. Ο Ερντογάν βλέπει τις αδυναμίες των ΗΠΑ και επιχειρεί την επιδέξια αποστασιοποίησή του. Λίγο αν η Ελλάδα κινηθεί με φρονιμάδα και επιδεξιότητα θα μπορούσε (ίσως) να αποκαταστήσει κάποιες ζημίες, το ελάχιστο. Αλλά για το σημερινό πολιτικό προσωπικό αυτό είναι μάλλον πολύ μακρινό όνειρο-αν όχι εφιάλτης. Επειδή απαιτεί ψυχικό σθένος, είδος εν ανεπαρκεία ενθάδε.

 

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Γενικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο η δεύτερη συνάντηση του μηχανισμού της επιτροπής διακυβερνητικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο η δεύτερη συνάντηση του μηχανισμού της επιτροπής διακυβερνητικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας.

Ο Zhang Guoqing, αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, και ο Mehmet Şimşek, υπουργός Θησαυροφυλακείου και Οικονομικών της Τουρκίας, συμπροήδρευσαν στη συνάντηση.

Ο Zhang, που είναι και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια, υπό τη στρατηγική καθοδήγηση των ηγετών των δύο χωρών, οι σχέσεις Κίνας-Τουρκίας έχουν διατηρήσει μια δυναμική σταθερής ανάπτυξης.

Ο  Zhang Guoqing δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εφαρμόσει τη σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, να ενισχύσει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, να εμβαθύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία και να προωθήσει την εις βάθος ανάπτυξη των σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας Κίνας-Τουρκίας.

Ο Şimşek δήλωσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, τηρεί την «αρχή της μίας Κίνας» και είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τις συναλλαγές και τη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορους τομείς.

 

 

Πηγή: http://www.china.org.cn/world/2024-11/08/content_117533717.htm

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναλύσεις26 λεπτά πριν

Ντάγκλας Μάρεϊ στη New York Post: Ξεκαθάρισμα Τραμπ στον Ερντογάν! Ώρα να διαλέξεις – Χαμάς ή ΝΑΤΟ;

Δέκα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Τραμπ για να καθαρίσει τα χάλια του Μπάιντεν στο εξωτερικό

Γενικά θέματα55 λεπτά πριν

Ποιους εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Αυτά που αντιπροσωπεύει η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μόνο η επίσημη του κόμματος της θέση. Είναι και η επίσημη θέση...

Διεθνή1 ώρα πριν

DW: Η εξέλιξη που περιμένει διακαώς ο Ερντογάν με τους Κούρδους και η άλλη όψη του νομίσματος

Σε αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας και σε ευνοϊκές για την χώρα του εξελίξεις στο Κουρδικό προσβλέπει ο Τούρκος πρόεδρος, που...

Αναλύσεις2 ώρες πριν

Ανησυχία στη Ρωσία προκαλεί ο Ερντογάν! Δεν αρέσουν στη Μόσχα οι ζυμώσεις με τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στις διεργασίες που συντελούνται, με πρωτοβουλία της Τουρκίας, στην Κεντρική Ασία και στον...

Άμυνα2 ώρες πριν

Φλώρος Φλούρος: Η πολιτική οικονομία της ασφάλειας και της άμυνας

Η αξία της ασφάλειας και της άμυνας για μια κοινωνία και ένα έθνος-κράτος είναι ύψιστης σημασίας και προτεραιότητα

Δημοφιλή