Ακολουθήστε μας

Αναλύσεις

Επιβεβαίωσε και το αμερικανικό FBI – Δράστες ΤΜΤ και Ντενκτάς…

Δημοσιεύτηκε στις

Μέρος 6 (τελευταίο)

Έκθεση του Commissioner Αμμοχώστου R. G. Sheridan 1/11/1958:

«… Μετανάστευση

Δεν υπήρξε νέο κύμα μετανάστευσης στην περιοχή και κάποιες οικογένειας πείσθηκαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους… Σχεδόν 130 οικογένειας από τη Λέμπα της Πάφου, περιλαμβανομένου και του μουχτάρη, έχουν εγκατασταθεί στην Αφάνεια… Η αρχική ιδέα για τη μετακόμιση στο χωριό Αφάνεια ήλθε από την Ομοσπονδία και ήταν μέρος της γενικής πολιτικής κίνησης προς τον στόχο της διχοτόμησης…».

Εμπρησμοί εναντίον Ελληνοκυπρίων – Τούρκοι πληρωμένοι μπράβοι

Σε έκθεση του Special Branch 12/12/1958 αναφέρεται:Τούρκοι ευθύνονταν για πολιτικά εγκλήματα εμπρησμών ελληνικών περιουσιών, Τουρκοκύπριος απειλήθηκε να δολοφονηθεί με επιστολή της ΤΜΤ αν δεν ακολουθούσε τη γραμμή όλων… Κουτσιούκ και Ντενκτάς στο Λονδίνο εξηγώντας στους Τ/κ την κατάσταση, T/k πληρώνονταν 10 σελίνια μέχρι μία λίρα από την Ομοσπονδία τους για να παρακολουθούν τις σχέσεις Τ/κ με Έλληνες εμπόρους, η τουρκική κυβέρνηση θα άνοιγε παραρτήματα της υφιστάμενης τουρκικής Τράπεζας Εργασίας για δάνεια. Οι ακόλουθες αντιπροσωπεες στα ελληνικά χέρια δέχθηκαν να διορίσουν ξεχωριστούς αντιπροσώπους για τις δύο κοινότητες… Στόχος να χωρίσουν ακόμα περισσότερο τις δύο κοινότητες…

  1. Imperial Tobacco Company,
  2. Nestle Milk Company Ltd,
  3. I.C.I.,
  4. Cadbury’s Ltd.,
  5. Simcar Cars Ltd.,
  6. Hutley & Palmers.
  7. Manchester Textile Firms.

H Rootes Group είναι η μόνη εταιρεία που αρνήθηκε να λάβει μέρος στο σχέδιο αυτό.

Λιθοβολισμός αγωνιστών

Αναφορά Σερ Χιου Φουτ, 3/2/1959: Κατά την απελευθέρωση κρατουμένων, Τούρκοι λιθοβόλησαν τα οχήματα δίχως ζημιές ή θύματα, μόνο στο χωριό Πέργαμος… τραυμάτισαν ορισμένους Ελληνοκύπριους στα οχήματα. Ένα εννιάχρονο αγόρι, συγγενής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου…

Παράνομη εισαγωγή όπλων και κάλυψη από τον Φουτ

Σερ Χιου Φουτ ΜΟΝΟ προς τον Υπ. Αποικιών, 2/11/1959: Ένας εκ των τριών Τούρκων που συνελήφθησαν στην υπόθεση του τουρκικού πλοίου Ντενίζ (που μετέφερε όπλα στους Τουρκοκυπρίους), ο Μουράτ Κουντούς, ήταν εν υπηρεσία αξιωματικός του τουρκικού στρατού, ο οποίος είχε ξαναπάει στην Κύπρο 7 φορές (1958-1959). Και ο δεύτερος εν υπηρεσία αξιωματικός του ναυτικού, Ρεσιάτ Γιανούζ…

Λαθραία όπλα

Βρετ. Υπ. Αρμοστεία Λευκωσίας προς Λονδίνο, 27/2-12/3/1962: O Οσμάν Καζίμ, Τούρκος υπήκοος και μέλος του πληρώματος του τουρκικού πλοίου «Άτανα», συνελήφθη στη Λάρνακα στις 3 Μαρτίου για κατοχή πέντε αυτόματων Beretta revolvers. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τη δίκη.

Δολοφονίες δύο Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων

Έκθεση Απριλίου 1962 αναφέρεται στις δολοφονίες Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκουρκάν τη νύχτα της 23/4/1962, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Αμφότεροι επέκριναν την τ/κ ηγεσία για καταπίεση και κακή διαχείριση…

Βόμβες στα τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ – υπεύθυνος ο Τουργκούτ Σουνάλπ

Τις πρωινές ώρες της 25ης Μαρτίου 1962 (ημέρα της ελληνικής εθνικής επετείου) εξερράγησαν δύο ορολογιακές βόμβες στα τουρκικά τεμένη Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ, που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά της Λευκωσίας.

Ο Βρετανός ΄Υπ. Αρμοστής, Σερ Άρθρουρ Κλαρκ, στις 13/12/1962 έγραψε ότι οι Τούρκοι οι ίδιοι είχαν βάλει τις βόμβες στα τεμένη τους και υπεύθυνος ήταν ο Ταξίαρχος Τουργκούτ Σουνάλπ της ΤΟΥΡΔΥΚ (Τουρκικής Δύναμης Κύπρου). Τον Δεκέμβριο του 1962 βρισκόταν πια στην Άγκυρα, στη θέση του Αρχηγού Σχεδιασμού και Επιχειρήσεων του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η ανταπόκριση του μ. Άλεξ Ευθυβούλου

Στις 2 Απριλίου 1962 ο κ. Μουφτιζατέ, του γραφείου του Δρος Κουτσιούκ, παραπονέθηκε στο Associated Press ότι ο Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος Άλεξ Ευθυβούλου (που ήταν ανταποκριτής τους) σε ανταπόκρισή του στην «Ουάσιγκτον Ποστ» της 26ης Μαρτίου έγραψε ότι τις βόμβες στα τεμένη στη Λευκωσία έβαλαν Κύπριοι τουρκικής καταγωγής.

Τόσο ο κ. Ευθυβούλου όσο και άλλοι Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι, μετά τις κατηγορίες Τουρκοκυπρίων ηγετών, αποφάσισαν ότι οι κατηγορίες εκείνες έπρεπε να απαντηθούν αμέσως και ο κ. Ευθυβούλου ήταν ένας από εκείνους που έπεισαν τον Υπ. Εξωτερικών (Π. Γιωρκάτζη) για την ανάγκη να προβεί σε δηλώσεις για τα επεισόδια της 25ης Μαρτίου (από αναφορά της βρετανικής Υπ. Αρμοστείας προς το Γραφείο Κοινοπολιτειακών Σχέσεων στο Λονδίνο, 16/4/1962).

17.2. Άλεξ Ευθυβούλου.jpg

Ο αείμνηστος Ά. Ευθυβούλου – απεβίωσε στις 30.12.2024.

https://www.sigmalive.com/news/local/1260191/efighe-apo-ti-zoi-o-emvlimatikos-dimosioghrafos-aleks-efthivouloy

Έρευνα για τις βόμβες στα τεμένη

Η κυπριακή Κυβέρνηση διόρισε Επιτροπή Έρευνας, αποτελούμενη από τον Δικαστή Γουίλσον (Justice Wilson), τον κ. Τριανταφυλλίδη, δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, και τον κ. Ζεκιά, Τούρκο δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να ερευνήσουν τις βομβιστικές εκρήξεις στα τουρκικά τεμένη και τον εμπρησμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο… Ο Υπουργός Εσωτερικών (Π. Γιωρκάτζης) παρουσίασε ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του ιδίου και του Αχμέτ Γκουρκάν, ενός από τους δύο Τούρκους δημοσιογράφους που δολοφονήθηκαν στις 23/4/1962. «Σ’ αυτήν ακούγεται η φωνή του Γκουρκάν να ισχυρίζεται πως ο επί του Τύπου της τουρκικής πρεσβείας τού παραδέχθηκε ότι Τουρκοκύπριοι είχαν βάλει τις βόμβες, κάτω από τις διαταγές του κ. Ντενκτάς…».

Τον Ιούνιο 1962 Έκθεση της Υπ. Αρμοστείας αναφέρει ότι «η επιτροπή για την έρευνα των βομβιστικών εκρήξεων στα τεμένη ολοκλήρωσε τις ακροάσεις της στις 25 Μαΐου και στο κοινό της ανακοινωθέν έγραψε πως ‘ο στόχος των ανεύθυνων ατόμων για τα επεισόδια ήταν να δημιουργήσουν κακές σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων και να καταστρέψουν τις ελπίδες συνεργασίας’’… Η Επιτροπή ακόμα να ανακοινώσει το πόρισμά της…».

Mαρτυρία Ανδρέα Αζίνα – Το FBI επιβεβαίωσε

Γ’ τόμος, βιβλίο «50 Χρόνια Σιωπής», μ. Ανδρέα Αζίνα.

Σελίδες 936 – 937: «…Οι Τουρκοκύπριοι ήταν πλέον αιχμάλωτοι των εξτρεμιστικών στοιχείων, που αρχικά ανέθρεψαν και εξόπλισαν οι Άγγλοι, εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα ‘‘διαίρει και βασίλευε’’…

»Έγιναν ανατινάξεις μουσουλμανικών τεμενών, αλλά ύστερα από πολλά χρόνια ομολογήθηκε πως ήταν προβοκατόρικες ενέργειες… Όχι μόνο δικές μας πηγές… όπως και οι μαγνητοταινίες που παρέδωσε στο δικαστήριο ο Γιωρκάτζης. Σε αυτά προστέθηκε και η απόπειρα φόνου Τουρκοκύπριου δασκάλου στο χωριό Κορνόκηπος, που απόδειξε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, είχε χρησιμοποιηθεί και σε αριθμό φόνων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτά τα στοιχεία έδωσε το FBI από τη Νέα Υόρκη…Οι δράστες ήταν η ΤΜΤ…».

Σελίδα 975: «…Ο μαύρος Δεκέμβρης

Στις 4/12/1963 τοποθετήθηκε βόμβα στον ανδριάντα του Μάρκου Δράκου, κοντά στην Πύλη Πάφου, στη Λευκωσία… Ο Ντενκτάς παραδέχθηκε, χρόνια αργότερα, ότι διατάχτηκε από τον ίδιο και εκτελέστηκε από τα όργανά του, για να προκληθεί ένταση και αναταραχή…».

17.2. Αζίνας -.jpg

Ο Α. Αζίνας απεβίωσε στις 16/6/2012. Ένας από τους στενούς συνεργάτες των ηγετών της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Γεωργίου Γρίβα-Διγενή.

Υ.Γ. Έρευνα, μετάφραση κα παρουσίαση Φ.Α. Πρώτη δημοσίευση/παρουσίαση σε συνέχειες στη «Σημερινή» τον Νοέμβριο του 2010.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

Προηγούμενα:

https://simerini.sigmalive.com/article/2025/1/13/to-bretaniko-spesial-mprants-1957-gia-tis-tourkikes-epidioxeis-dikhotomeses/

https://simerini.sigmalive.com/article/2025/1/20/to-bretaniko-spesial-mprants-2-1957-1958-gia-tis-tourkokupriakes-epidioxeis-dikhotomeses/

https://simerini.sigmalive.com/article/2025/1/27/tourkika-skhedia-gia-duo-krate-apo-te-dekaetia-tou-1950/

https://simerini.sigmalive.com/article/2025/2/3/tourkoi-purpoloun-ellenika-spitia-sphage-kontemenioton/

*https://simerini.sigmalive.com/article/2025/2/10/to-bretaniko-spesial-mprants-5-akel-gia-asudosia-tourkon/

 

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Αναλύσεις

Η κατάσταση στη Συρία μετά το αιματοκύλισμα και τη συμφωνία Αλ Σαράα-SDF!

Τα πέντε γεγονότα στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Γιώργος Μενεσιάν
Η κατάσταση στην Συρία μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της μεταβατικής κυβέρνησης του Αλ Σαράα και των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF):
→ Η τουρκική πολεμική αεροπορία χτύπησε κουρδικούς στόχοθς στην βόρεια και βορειοανατολική Συρία.
→ Η κατάσταση στην δυτική Συρία μετά τα τραγικά γεγονότα με τις σφαγές αμάχων παραμένει ήρεμη. Υπήρξαν μόνο ελάχιστες περιπτώσεις όπου οι δυνάμεις ασφαλείας του μεταβατικού καθεστώτος δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους οπαδούς του πρώην προέδρου Άσαντ. Παράλληλα, εκατοντάδες όπλα παραδόθηκαν στις αρχές.
→ Η ισραηλινή αεροπορία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, κυρίως στη νότια Συρία και την Δαμασκό.
→ Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η μεταβατική κυβέρνηση και οι ένοπλοι Δρούζοι στην Επαρχία Σουεϊντά προχώρησαν σε συμφωνία παρόμοια με εκείνη που η κυβέρνηση υπέγραψε με τις SDF.
→ Η σημαντικότερη είδηση όλων είναι η συνταγματική διακήρυξη που ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά πρόκειται για ένα προσωρινό σύνταγμα το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ για πέντε χρόνια. Πάνω σε αυτό θα βασιστεί το νέο σύνταγμα της χώρας.
Σύμφωνα με την διακήρυξη, η συριακή νομοεθσία θα βασιστεί στο Ισλάμ. Προβλέπονται, επίσης, εγγυήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, την ελευθερία του λόγου και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Οι SDF και ο πολιτικος της βραχίονας, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, απέρριψαν την συνταγματική διακήρυξη διότι αυτή δεν εγγυάται την εξασφάλιση των δικαιωμάτων και την συμπερίληψη των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας.
Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Κούσαντας: Μέγα λάθος που η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία

Η υποχωρητικότητά μας, με πιο πρόσφατο το πάγωμα του ευρωπαϊκού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, έρχεται να προστεθεί στο ντόμινο των υποχωρήσεων και γενικά του φοβικού συνδρόμου από ελληνικής πλευράς

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της χώρας που ζητούν αποφασιστική εξωτερική πολιτική στα θέματα με την Τουρκία, καθώς η υποχωρητικότητά μας, με πιο πρόσφατο το πάγωμα του ευρωπαϊκού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, έρχεται να προστεθεί στο ντόμινο των υποχωρήσεων και γενικά του φοβικού συνδρόμου από ελληνικής πλευράς, επισημαίνει στον star fm και την εκπομπή «Ήρθε η Ώρα», ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Κων/νος Κούσαντας.

Την ίδια ώρα με τις ευλογίες του Ηνωμένου Βασιλείου δημιουργούνται οι συνθήκες για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Άμυνα, μια δυσάρεστη προοπτική για την Ελλάδα, λέει ο κ.Κούσαντας και αναλύει γιατί η Τουρκία δεν είναι υπερδύναμη χώρα, όπως λανθασμένα δημιουργείται η εικόνα από κάποιους κύκλους ακόμη και εντός της χώρας μας.

Ο κ. Κούσαντας σχολιάζει τις εξελίξεις στο ΡωσοΟυκρανικό μέτωπο, κάνοντας και το απολογισμό του τριετούς καταστροφικού πολέμου, περισσότερο για την Ουκρανία και της Ευρώπη που έχουν χάσει πολλά περισσότερα από ότι η Ρωσία. Επίσης ανησυχητικές κρίνει και τις μη αναμενόμενες εξελίξεις στη Συρία, καθώς το τοπίο γίνεται περίπλοκο μετά την υπογραφή συμφωνίας του νέου καθεστώτος του Τζολάνι με τους Κούρδους της Συρίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Όλα τα της…συμφωνίας, δύσκολα

Ο Πούτιν δεν απορρίπτει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που προτείνουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανία, αλλά δεν τη θέλει, όπως είναι.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος, Ναυτεμπορική

Η αόριστη αντίδραση του Πούτιν ήταν αναμενόμενη. Μια κατηγορηματική άρνηση θα τον έκανε να μοιάζει με εμπόδιο στην ειρήνη, ακόμη και στα μάτια των υποστηρικτών του.

Αλλά και μια δέσμευση χωρίς τους δικούς του όρους, θα ερχόταν σε αντίθεση με την γραμμή της Μόσχας, εδώ και τρία χρόνια που ξεκίνησε ο πόλεμος: Ο Πούτιν ζητά μια διαρκή ειρήνη, μέσα από μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μια «αρχιτεκτονική», που θα αποκλείει κατ` αρχήν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και της  Μόσχας.

Σε ποιες βάσεις θα πρέπει να βασίζεται αυτή η «αρχιτεκτονική»; Και τι είδους σχέσεις θα μπορούσε να σχεδιάσει μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρώπης; Κατά συνέπεια, μια λύση, για να είναι οριστική, θα πρέπει να δημιουργεί ένα γεωπολιτικό πλαίσιο, αποδεκτό από τα δύο μέρη και τους συμμάχους τους.

Δεν είναι μόνο ζήτημα εδαφικών ζητημάτων, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να επιλυθούν. Πρέπει να εξισορροπηθούν δηλαδή , οι εγγυήσεις της Ουκρανίας για ασφάλεια με τις απαιτήσεις της Ρωσίας να μην συνεχίσει το ΝΑΤΟ να προωθεί τις θέσεις και τους πυραύλους του, ακόμη πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Φυσικά, τις λεπτομέρειες γνωρίζει  μόνο ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ που συναντήθηκε χθες με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο. Ο Γουίτκοφ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον για να ενημερώσει τον πρόεδρο Τραμπ.

Να σημειωθεί ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλες οι πτυχές της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας σχετικά με την εκεχειρία. Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κάνουμε εκτιμήσεις για ένα γεγονός που μπορεί να υποστεί και ξαφνικές αλλαγές.

Αναμφίβολα, μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα ήταν καλό νέο. Ακόμη και για 30 μέρες. Θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο βήμα για την αποκατάσταση μιας ελάχιστης έστω, αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο εμπόλεμων και την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Όπως λένε διπλωματικές πηγές στη Μόσχα, ο Πούτιν  θέλει να μάθει ποιος θα πρέπει να δώσει την εντολή για παύση των εχθροπραξιών και ποιος θα πρέπει να εντοπίσει τυχόν παραβιάσεις της εκεχειρίας. Θα υπάρξουν για παράδειγμα κοινές στρατιωτικές επιτροπές από προσωπικό των δύο εμπόλεμων κρατών; `Η από ουδέτερα όργανα που  θα αναφέρονται στις ανώτατες στρατιωτικές διοικήσεις. Διαφορετικά, θα ήταν αρκετός ένας μόνο πυροβολισμός, για να τεθούν τα πάντα υπό αμφισβήτηση.

Δύσκολη διαπραγμάτευση

Υπάρχει ανάγκη για ένα αμερόληπτο ειρηνευτικό σώμα. Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό το «σώμα» δεν μπορεί να προέλθει από την Ευρώπη, την οποία θεωρεί «εχθρική δύναμη». Ποιος θα διαχειριστεί όμως όλες αυτές τις πτυχές;

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Μια οριστική λύση θα πρέπει να συνδέεται με το διεθνές δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι οι εδαφικές κατακτήσεις μέσω της χρήσης βίας είναι παράνομες και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από τα υπόλοιπα κράτη. Ο Πούτιν δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά την Κριμαία και τις άλλες τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, που έχει κατακτήσει- Χερσώνα, Ζαπορίζια,  Ντόνετσκ και  Λούγκανσκ.

Η διαπραγμάτευση για οριστική λύση στο Ουκρανικό δεν θα είναι εύκολη. Όλα τα της συμφωνίας, δύσκολα, για να παραφράσουμε μια παλιά παροιμία της Εύβοιας, για τον γάμο.

Αλλά η κατάπαυση του πυρός είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Πηγή: Naftemporiki

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διεθνή25 λεπτά πριν

Διευκρινίσεις για την επικοινωνία με Πούτιν μετά την σύγχυση που προκάλεσε η ανάρτηση Τραμπ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ότι ο Τραμπ δεν συνομίλησε ο ίδιος με τον Πούτιν, αλλά ο...

Οικονομία55 λεπτά πριν

Γιατί η Ουγγαρία συναίνεσε σε ανανέωση προσωπικών κυρώσεων ΕΕ κατά ρωσικής εισβολής

Η Ουγγαρία είχε επιμείνει αρκετές φορές σε συναντήσεις των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών (COREPER) τις περασμένες εβδομάδες να μη...

Ενδιαφέροντα1 ώρα πριν

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μουσικό έργο του Γιώργου Τζώρτζη για τον Γιάννη Σκαρίμπα

Χαιρετισμό κατά την εκδήλωση του μουσικού έργου του Γιώργου Τζώρτζη «Αντιγράμματα» στη Στέγη Ελλήνων Λογοτεχνών απηύθυνε ο πρώην Πρόεδρος της...

Οικονομία1 ώρα πριν

Ο κινεζικός «δράκος», αντίβαρο της ΕΕ στον Τραμπ;  

«Αυτή που ωφελείται από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης είναι η Κίνα», κατά την Κάγια...

Οικονομία2 ώρες πριν

Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης: Άσχημα νέα για την αμερικανική οικονομία

Η ομάδα Τραμπ βλέπει την οικονομία σαν Monopoly – Αυτογκόλ ο εμπορικός πόλεμος

Δημοφιλή