Διεθνή
Τριήμερη κατάπαυση του πυρός κήρυξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν
Η εκεχειρία ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της νύχτας 7ης προς 8ης Μαΐου μέχρι τα μεσάνυχτα τη νύχτας της 10ης προς 11ης Μαΐου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε άλλη μια μονομερή τριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για την 80η επέτειο της νίκης Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου ότι ο Πούτιν κήρυξε κατάπαυση του πυρός για την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου, την ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η εκεχειρία ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της νύχτας 7ης προς 8ης Μαΐου μέχρι τα μεσάνυχτα τη νύχτας της 10ης προς 11ης Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη κατάπαυση του πυρός που κηρύσσει η Μόσχα. Η πρώτη ήρθε για τον εορτασμό του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια της σύντομης λεγόμενης εκεχειρίας, η Ουκρανία κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι την παραβίασαν επανειλημμένα. Αντίστοιχες κατηγορίες εξαπέλυσε και η Ρωσία.
Το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι η νέα κατάπαυση του πυρός καταδεικνύει την ετοιμότητα της Ρωσίας να λάβει μέρος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις για την εξάλειψη των «βασικών αιτιών» του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόκειται για «εκδήλωση» της καλής θέλησης της Ρωσίας, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Είναι όμως έτσι; Πότε η κατάπαυση του πυρός είναι μια ειλικρινής προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και πότε είναι απλά PR για να ικανοποιηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ (;), διερωτάται σε ανάλυσή του το BBC.
Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν σημαντικό αριθμό ξένων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των πρώην σοβιετικών, λατινοαμερικανικών, ασιατικών και αφρικανικών χωρών, για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της Ρωσίας και ο Πούτιν πιθανότατα προσπαθεί να αποφύγει την αμηχανία που θα προκαλούσαν η πραγματοποίηση ουκρανικών χτυπημάτων κατά τη διάρκεια των εορτασμών, σημειώνουν οι αναλυτές του Ινστιτούτου για την Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Αν πάντως πρόκειται για μια προσπάθεια να πειστεί η Ουάσιγκτον που απειλεί να αποχωρήσει από την διαμεσολάβηση εάν δεν επιτευχθεί πρόοδος ότι το Κρεμλίνο έχει τις καλύτερες προθέσεις στις συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, φαίνεται να έχει μέτρια αποτελέσματα.
Σχολιάζοντας η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λεβιτ σημείωσε την προσφορά της Μόσχας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αλλά είπε: «Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει πρώτα να δει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός για να σταματήσουν οι θάνατοι, να σταματήσει η αιματοχυσία».
Αυτό ζητάει και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Για κάποιον λόγο, υποτίθεται πως όλοι πρέπει να περιμένουν την 8η Μαΐου και μόνο τότε να υπάρξει κατάπαυση πυρός ώστε να διασφαλιστεί η ηρεμία για τον Πούτιν στη διάρκεια της παρέλασης», δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
«Δίνουμε περισσότερη αξία στις ανθρώπινες ζωές, όχι στις παρελάσεις. Πιστεύουμε πως ο κόσμος θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε μέχρι τις 8 Μαΐου. Και η κατάπαυση του πυρός δεν θα πρέπει να είναι για λίγες ημέρες και να ξαναρχίσουν οι σκοτωμοί μετά», πρόσθεσε.
Τι μας έμαθε η πασχαλινή εκεχειρία
Τα πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της πασχαλινής εκεχειρίας και οι κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν και από τις δύο πλευρές υπογραμμίζουν την ανάγκη να δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες οποιασδήποτε μελλοντικής κατάπαυσης του πυρός ή ειρηνευτικής συμφωνίας, οι οποίες πρέπει να έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων από όλα τα μέρη και να περιλαμβάνουν ισχυρούς μηχανισμούς παρακολούθησης, τονίζουν οι αναλυτές του ISW.
Η προτεινόμενη εκεχειρία για την Ημέρα της Νίκης του Πούτιν δεν περιλαμβάνει μηχανισμούς παρακολούθησης και η ρωσική πλευρά πιθανότατα θα αξιοποιήσει αυτή την έλλειψη μηχανισμών για να εκτοξεύσει αβάσιμους ισχυρισμούς για παραβιάσεις της εκεχειρίας από την Ουκρανία, συνεχίζουν.
Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν ενδιαφέρονται για την δημιουργία σημαντικών μηχανισμών παρακολούθησης ή μιας γενικής δημόσιας βάσης για αυτές τις εκεχειρίες, πιθανότατα επειδή η Ρωσία επωφελείται από τις ασαφείς ασαφών συνθήκες των εκεχειριών, εκτιμούν επίσης.
Τι επιδιώκει ο Πούτιν
«Ο Πούτιν εκμεταλλεύεται τις μονομερείς εκεχειρίες για να επιτύχει πλεονεκτήματα στον χώρο των πληροφοριών και στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τον στόχο του προέδρου των ΗΠΑ να χρησιμεύσει η γενική κατάπαυση του πυρός ως σκαλοπάτι προς μια διαρκή και βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία», λένε χαρακτηριστικά και εξηγούν πως:
- Ο Πούτιν φαίνεται να κηρύσσει ευκαιριακά κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών και στρατιωτικών εορτών προκειμένου να αναγκάσει την Ουκρανία να αποδεχτεί την κατάπαυση διαφορετικά κινδυνεύει να φανεί ως αδιάλλακτη στη Δύση.
- Η μονομερής κήρυξη εκεχειριών επιτρέπει επίσης στον Πούτιν να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι στην ουσία απορρίπτει την πρόταση για γενική κατάπαυση του για 30 ημέρες και να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ενώ διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των όρων και του χρόνου οποιωνδήποτε συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός.
- Οι ρωσικές δυνάμεις εκμεταλλεύτηκαν την εκεχειρία του Πάσχα για να βομβαρδίσουν και να πραγματοποιήσουν αναγνώριση θέσεων στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας και κατεστραμμένων οχημάτων κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις, και πιθανότατα θα εκμεταλλευθούν την εκεχειρία για την Ημέρα της Νίκης για να πραγματοποιήσουν παρόμοιες προπαρασκευαστικές κινήσεις.
- Ο Πούτιν θεωρεί πιθανώς την κατάπαυση του πυρός για την Ημέρα της Νίκης ως μια ευκαιρία για τις ρωσικές δυνάμεις να ξεκουραστούν πριν από τις μελλοντικές δραστηριότητες στην Ουκρανία και ως έναν τρόπο για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία δεν θα πραγματοποιήσει κανένα σημαντικό πλήγμα μεγάλης εμβέλειας κατά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης.
«Ο Πούτιν πιθανότατα δεν θεωρεί την κατάπαυση του πυρός της Ημέρας της Νίκης ως ένα σοβαρό βήμα προς τη διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», καταλήγουν οι αναλυτές του ISW.

Διεθνή
Κλείνει τα κέντρα του για τη διανομή βοήθειας στη Γάζα το ανθρωπιστικό ίδρυμα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ
Το βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί για σχέδιο απόφασης που ζητεί κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και ανεμπόδιστη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή που έχει υποστεί πελώριες καταστροφές τους είκοσι μήνες πολέμου με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.

Το βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί για σχέδιο απόφασης που ζητεί κήρυξη κατάπαυσης του πυρός και ανεμπόδιστη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή που έχει υποστεί πελώριες καταστροφές τους είκοσι μήνες πολέμου με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου 2023.
غدًا، 4 يونيو، ستكون مراكز التوزيع مغلقة لأعمال التحديث والتنظيم وتحسين الكفاءة.
بسبب التحديثات الجارية، يُمنع منعًا…Posted by Gaza Humanitarian Foundation on Tuesday, June 3, 2025
Όμως το σχέδιο αναμένεται να προσκρούσει σε ακόμη ένα βέτο των ΗΠΑ –το πρώτο αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ–, παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση στο Ισραήλ για να βάλει τέλος στον πόλεμο, καθώς, όπως τονίζουν τα Ηνωμένα Έθνη, το σύνολο των κατοίκων του παλαιστινιακού θυλάκου κινδυνεύει να λιμοκτονήσει.
Μετά τη μερική χαλάρωση του απόλυτου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας για πάνω από δυο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν επιτρεπόταν η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, το GHF άρχισε τη δράση του πριν από μια εβδομάδα και κάτι.
Η ανάπτυξή του όμως σημαδεύτηκε από σκηνές χάους και πληροφορίες για θύματα από ισραηλινά πυρά κοντά σε κέντρα διανομής του. Το GHF επιμένει αρνείται πως υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο.
«Τα κέντρα διανομής θα είναι κλειστά για εργασίες ανακαίνισης, αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας», ανέφερε μέσω Facebook το GHF, οργάνωση με αδιαφανή χρηματοδότηση υποστηριζόμενη από την αμερικανική και την ισραηλινή κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως οι επιχειρήσεις θα ξαναρχίσουν αύριο.
Χθες 27 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να πάνε να πάρουν βοήθεια από την αμερικανική οργάνωση κοντά στον κυκλικό κόμβο Αλ Αλάμ, στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ «εναντίον χιλιάδων πολιτών», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ πως «στρατιώτες άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά (…) προς την κατεύθυνση υπόπτων που τους πλησίαζαν κατά τρόπο που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά τους» και πρόσθεσε πως θα διενεργήσει έρευνα για να ρίξει «πλήρες φως» στα γεγονότα.
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι «εξετάζει την αυθεντικότητα» των πληροφοριών που κάνουν λόγο για θανάσιμα πυρά.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδίκασε» τα πυρά αυτά, κάνοντας λόγο για «αδιανόητες» απώλειες ζωών στη Γάζα, δυο ημέρες έπειτα από παρόμοια τραγωδία στην ίδια τοποθεσία με 31 νεκρούς, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ από την πλευρά του κατήγγειλε «εγκλήματα πολέμου».
Πέρα από τους 27 ανθρώπους που σκοτώθηκαν χθες στη Ράφα, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για άλλους 19 νεκρούς από πυρά του ισραηλινού στρατού σε όλο τον θύλακο.
Ο κυκλικός κόμβος όπου εκτυλίχτηκε η τραγωδία βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από κέντρο διανομής που διαχειρίζεται το GHF.
Ο ΟΗΕ και πολλές άλλες ΜΚΟ έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν προτίθενται να συνεργαστούν με την οργάνωση αυτή, εξαιτίας των ανησυχιών τους για τις μεθόδους και την έλλειψη ουδετερότητάς του. Φοβούνται πως δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει στρατιωτικούς σκοπούς του Ισραήλ.
Στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ο σύζυγος και τα παιδιά της Ριμ αλ Άκρας, η οποία σκοτώθηκε από πυρά χθες τα ξημερώματα, ήταν βυθισμένοι στο πένθος.
«Πώς να σ’ αφήσω να φύγεις, μαμά;» είπε ο γιος της Ζάιν, σφίγγοντας το άψυχο σώμα της, τυλιγμένο με λευκό σάβανο. Κοριτσάκι πήρε το ένα χέρι της μητέρας του και το φίλησε, άλλα έκλαιγαν τη στιγμή του αποχαιρετισμού.
Ο Μοχάμεντ αλ Σάερ, 44 ετών, παρών επιτόπου, αφηγήθηκε στο AFP ότι «ελικόπτερο και drones άρχισαν να ρίχνουν εναντίον του πλήθους για να το εμποδίσουν να πλησιάσει τα άρματα μάχης, Είχαμε νεκρούς και τραυματίες».
Τη 17η Μαΐου ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας, με δημόσια διακηρυγμένους στόχους να τεθεί υπό τον «έλεγχό» του «όλος» ο παλαιστινιακός θύλακος, ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο, και να αφανιστεί η Χαμάς, στην εξουσία εκεί από το 2007.
Με σκοπό να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, ιστιοφόρο της συμμαχίας του στολίσκου της ελευθερίας, στο οποίο επιβαίνουν η νεαρή σουηδή οικολόγος ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και η γαλλίδα βουλεύτρια Ριμά Χασάν, απέπλευσε την Κυριακή από την Ιταλία και κινείται προς την περιοχή.
Το πολεμικό ναυτικό «κινητοποιείται μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τον θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορά του», προειδοποίησε χθες Τρίτη ο Εφί Ντεφρίν, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Η έφοδος της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 στοίχισε τη ζωή σε 1.218 ανθρώπους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.
Από τους 251 ανθρώπους που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ, στη Λωρίδα της Γάζας απομένουν 57, πλην όμως τουλάχιστον 34 από αυτούς είναι νεκροί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Η Χαμάς έχει εξάλλου ακόμη στα χέρια της τη σορό ισραηλινού στρατιώτη που είχε σκοτωθεί το 2014, σε προηγούμενο πόλεμο στον θύλακο.
Πάνω από 54.510 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν σκοτωθεί έκτοτε στις ισραηλινές ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, κατά τα πιο πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, που χαρακτηρίζονται αξιόπιστα από τον ΟΗΕ.
Διεθνή
Financial Times: Το τίμημα ενός πολέμου διαρκείας! Το χτύπημα της Ουκρανίας θα υποχρεώσει τη Ρωσία να αναθεωρήσει τη στρατηγική της

Ένας στόλος τόσο βαριά χτυπημένος που ενδέχεται να υποχρεώσει το Κρεμλίνο να αναθεωρήσει τη στρατηγική του απέναντι στην Ουκρανία, τονίζουν οι Financial Times. Τα βαθιά πλήγματα σε ρωσικό έδαφος αποκαλύπτουν το τίμημα ενός πολέμου διαρκείας — ακόμη κι αν ο αντίπαλος είναι πιο αδύναμος.
Η εμβέλεια της ουκρανικής επιχείρησης με drones κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρη, καθώς οι αναλύσεις από δορυφορικές εικόνες και εκτιμήσεις ειδικών φωτίζουν το μέγεθος της καταστροφής.
Η Ουκρανία σχεδίαζε επί 18 μήνες μια τολμηρή επιχείρηση: έκρυβε drones σε φορτηγά, τα μετέφερε χιλιάδες χιλιόμετρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές και έπληξε τέσσερις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις με στρατηγικά βομβαρδιστικά. Η επιχειρησιακή τόλμη συνοδεύτηκε και από καταστροφή στόχων.
Εκτιμήσεις αναλυτών υποστηρίζουν ότι η επίθεση «υπονόμευσε με ουσιαστικό τρόπο τη δυνατότητα της Ρωσίας να εκτελεί πλήγματα εκτός βεληνεκούς της εχθρικής άμυνας (stand-off)». Σύμφωνα με τον Μάικλ Κόφμαν του Carnegie Endowment for International Peace, «καταστράφηκαν αεροσκάφη που η Ρωσία θα δυσκολευτεί να αντικαταστήσει». Προσθέτει ο ίδιος: «Μπορεί να μην είναι αρκετό για να σταματήσουν πλήρως οι ρωσικές επιθέσεις, αλλά δείχνει ότι η συνέχιση του πολέμου έχει πραγματικό κόστος για τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας».
Διεθνή
Τρίωρη συνάντηση Μελόνι-Μακρόν για να αμβλυθούν οι διαφορές Ρώμης-Παρισίων
Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν το Ουκρανικό και η στάση της Ευρώπης, οι ευρωατλαντικές σχέσεις και το Μεσανατολικό.

Περίπου τρεις ώρες κράτησε η συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.
Απευθυνόμενη σε φωτογράφους που απαθανάτισαν την χειραψία τους, η Μελόνι είπε χαμογελώντας: «απόψε βλέπω ότι η παρουσία σας είναι μαζική, σαν και αυτές που αρμόζουν στις μεγάλες ευκαιρίες».
Η ατζέντα
Σύμφωνα με πληροφορίες, κύρια θέματα της συνάντησης ήταν το Ουκρανικό και η στάση της Ευρώπης, οι ευρωατλαντικές σχέσεις και το Μεσανατολικό.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι η σημερινή συνάντηση οργανώθηκε για να αμβλυνθούν οι διαφορές ανάμεσα στη Ρώμη και το Παρίσι, οι οποίες προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες.
Με αναφορά, ιδίως, στην στρατηγική που μπορεί να οδηγήσει σε μια διαρκή και μόνιμη ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά και στην καταλληλότερη σχέση τις Γηραιάς Ηπείρου με την κυβέρνηση Τραμπ, με στόχο την επίλυση των διαφορών που αφορούν τους εμπορικούς δασμούς.
Πηγή: ΑΜΠΕ
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Ομολογία αποτυχίας! Οι Τούρκοι εγκαταλείπουν τη “Γαλάζια Πατρίδα” δια στόματος του εμπνευστή της
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Τούρκοι εισέβαλαν στην Καβάλα για να δείξουν «απειλητική» πινακίδα της ματωμένης Κύπρου! (video)
-
Πολιτική5 ημέρες πριν
Ανατροπή στην ανατροπή! Ο Σίσι βάζει τα πράγματα στη θέση τους για το Σινά – Καμία προσβολή της μοναδικής και ιερής θρησκευτικής θέσης της Μονής -Δεν αλλάζει πουθενά το καθεστώς
-
Άμυνα4 εβδομάδες πριν
Χειρουργική επιχείρηση! Η Ινδία χτύπησε το Πακιστάν με SCALP και HAMMER που εκτοξεύτηκαν από Rafale
-
Πολιτική3 μήνες πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Διεθνή4 εβδομάδες πριν
Ινδός στρατηγός απειλεί με πυρηνικό αφανισμό την Τουρκία
-
Διεθνή2 μήνες πριν
Με την ουρά στα σκέλια! Φιντάν: Η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία αντιπαράθεση με το Ισραήλ στη Συρία