Ακολουθήστε μας

Άμυνα

Ο ”σουλτάνος” Ερντογάν βάζει την Τουρκία στο ”παιχνίδι” της Ευρωάμυνας

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα για την Άμυνα της Ευρώπης έπρεπε  να συμμετάσχουν μόνο κράτη-μέλη της κι όχι υποψήφια για να μπουν κράτη που δεν ασπάζονται το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους κανόνες της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητούμενα που δεν εκπληροί η Τουρκία…

Δημοσιεύτηκε στις

   Το ότι η  μνήμη είναι κλειδί όχι μόνο της αυτογνωσίας, αλλά και της αυτοπροστασίας από μελλοντικούς κινδύνους, πολύ περισσότερο όταν είναι ιστορική (όπλο διαφύλαξης της εθνικής συνείδησης), το γνωρίζουμε από τα βιβλία σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Γράφει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κρινιώ Καλογερίδου

   Ωστόσο, στη δεύτερη τουλάχιστον περίπτωση, η γνώση αυτή φαίνεται να υποτιμάται από τις ηγεσίες των ισχυρών της Ε.Ε, ίσως γιατί αυτοί δεν έχουν τη στόφα των αυθεντικών του παρελθόντος που διέθεταν σοφία και διορατικότητα και δε θα ρίσκαραν ποτέ τη συνοχή της Ενωμένης Ευρώπης βάζοντας μες στους κόλπους της έναν περιφερειακό ”λύκο” της Μεσογείου (βλ. Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν) ο οποίος εποφθαλμιά από χρόνια να προσεταιριστεί τα κράτη-μέλη της (οιονεί ”πρόβατά” της).

   Δε θα ρίσκαραν και δε θα την οδηγούσαν στον ολισθηρό δρόμο της αυτοκαταστροφής επιτρέποντας να εμφιλοχωρήσουν στην καρδιά της Ευρώπης υποβολιμαίες περιφερειακές δυνάμεις (σαν την αναθεωρητική Τουρκία εν προκειμένω) με βεβαρημένο ιστορικό παρελθόν.

   Παρελθόν γενοκτόνου και εισβολέα ο οποίος – χάρη στη διπλωματική ευλυγισία και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του – καταφέρνει να αναβαθμίζεται συνεχώς πολιτικά και στρατιωτικά αποκρύπτοντας την επικινδυνότητά του (βλ. ”Γαλάζια Πατρίδα”: τουρκικό δόγμα επεκτατισμού και αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνόρων- των ελληνοτουρκικών αρχικά – με στόχο μια Νεοοθωμανική αυτοκρατορία που θα αφομοιώσει τα Βαλκάνια, θα διαφεντεύει στην Ανατολική Μεσόγειο και θα απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Ευρώπη).

  Ήδη ο ”σουλτάνος” Ταγίπ Ερντογάν έχει καταφέρει (για λογαριασμό της χώρας του) να παίζει τον ρόλο του ”ειρηνοποιού”, της εγγυήτριας δύναμης της Ουκρανίας και του διαμεσολαβητή μεταξύ εμπολέμων (Ρωσία-Ουκρανία) ασκώντας εντυπωσιακή γεωπολιτική επιρροή  από τη Χερσόνησο του Αίμου μέχρι τη Μέση Ανατολή, αφού κατόρθωσε προηγουμένως να θάψει το ποινικό παρελθόν του, που στοιχειώνει ακόμα τη μνήμη των θυμάτων του και των απογόνων τους.

  Έχει καταφέρει – σε μια διπλωματική και στρατιωτική εκστρατεία διαρκείας – να ανεβάσει την Τουρκία στο επίπεδο μεγάλων ”παικτών” έχοντας στο πλευρό του Πούτιν και Τραμπ με σχέδια… διαπλανητικά για περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής δυναμικής της (βλ. κατασκευή [από εταιρείες του Καναδά, της Κίνας, της Ρωσίας ή της Νότιας Κορέας]) άλλων δύο πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στη Σινώπη (Εύξεινος Πόντος, αρχαία Παγλαγονία) και τη βορειοδυτική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης, πέραν του Ακούγιου στην Μερσίνα (Νότια Τουρκία).

   Κι αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι η δυναμική της νέας τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας (που αποδείχθηκε επί του πεδίου των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή)  στηρίζεται στα μεγαλεπήβολα και συνεχόμενα προγράμματα των ΤΕΔ (τουρκικών ενόπλων δυνάμεων), τότε θα καταλάβουμε γιατί άλλαξε η γνώμη των Ευρωπαίων μετά τον Μάρτιο και έπαψαν να είναι τόσο επιφυλακτικοί μαζί της.

   Επιφυλακτικοί όσον αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας μαζί της με βάση το κείμενο του κανονισμού SAFE για το αμυντικό ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δανειακό πακέτο 150 δις ευρώ κοινοτικών πόρων για εξοπλιστικά και ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία), που θα ανοίξει το παραθυράκι ενίσχυσης των αμυντικών διαθεσίμων των 27 κρατών-μελών της από κράτος μη μέλος της…

   Ωστόσο έχει αρθεί, ως φαίνεται, κάθε επιφυλακτικότητα απέναντι στην Τουρκία δυο μήνες μετά από τον σκεπτικισμό του Μαρτίου. Η ευνοϊκή προδιάθεση των Ευρωπαίων στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα είχε διαφανεί άλλωστε στην Αθήνα από τη στάση συγκεκριμένων ηγετών της, όπως αυτή του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο.

   Κι αυτό παρά την έγκαιρη δική μας ενεργοποίηση μέσω των πρέσβεών μας στις Βρυξέλλες και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, προς ενημέρωση της θέσης της Ελλάδας στα υπουργεία τους Εξωτερικών και Άμυνας (βάσει του άρθρου 212 της συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ) ότι σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα για την Άμυνα της Ευρώπης έπρεπε  να συμμετάσχουν μόνο κράτη-μέλη της κι όχι υποψήφια για να μπουν κράτη που δεν ασπάζονται το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους κανόνες της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Δένδιας). Ζητούμενα που δεν εκπληροί η Τουρκία…

 Ζητούμενα που περιλαμβάνονταν στα ελληνικά επιχειρήματα, αλλά αντιμετωπίστηκαν σαν… έπεα πτερόεντα με το αιτιολογικό ότι η Ευρώπη δεν μπορούσε να αποκλείσει ένα χέρι βοήθειας σ’ αυτήν από χώρα ΝΑΤΟϊκή που έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της Συμμαχίας (βλ. Τουρκία).

   Έχει, επίσης, επιρροή στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία (με πρόταση Ζελένσκι η Τουρκία αναγορεύτηκε εγγυήτρια δύναμη της Ουκρανίας, χωρίς να τα ”σπάσει” με την αντίπαλό της Ρωσία) και τη Μέση Ανατολή (βλ. Σχέδιο ”Τουρκική Ημισέληνος”).

   Είναι φανερή πλέον η αστάθεια των ευρωπαϊκών συμμαχιών μας απ’ τη στιγμή που, μ’ ένα νεύμα της Γερμανίας (γιατί αυτή εξακολουθεί να ηγείται της Ευρώπης και την μεταμνημονιακή εποχή, όσο κι αν έχει εξασθενίσει), δεν μας υπολογίζει κανείς στο θέμα της συνδρομής τρίτων εταίρων εκτός Ε.Ε.

 Ειδικά, μάλιστα, επί πλανητικής κυριαρχίας των φιλότουρκων Τραμπ και Πούτιν και λόγω ανάγκης της Γερμανίας να τα βρει με την Τουρκία, καθώς η πρώτη αντιμετωπίζει οικονομικές και στρατιωτικές δυσκολίες.

   Δυσκολίες που καθιστούν την Τουρκία ιδανικό εταίρο της, δεδομένων και των παραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η τουρκική βιομηχανία (ακόμη και στην αεροναυπηγική), πέραν του τομέα των οπλικών συστημάτων, τα οποία την έχουν μετατρέψει από καιρό σε παραγωγό και εξαγωγό χώρα.

   Μ’ αυτά και μ’ αυτά έφτασαν Ελλάδα και Κύπρος να παρακολουθούν την αλματώδη εξέλιξή της γείτονος εξ Ανατολών ως απλοί θεατές, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα όσα τραγικά διαδραματίζονται στη Γάζα.

   Η Κομισιόν, όπως αποδείχθηκε – παρά την κατανόηση των επιχειρημάτων Αθήνας-Λευκωσίας – ”μιλάει” τη γλώσσα του συμφέροντος που γέρνει προς την κατοχική Τουρκία. Έτσι, προς ενίσχυση της άμυνάς της, δε διστάζει να την εντάξει στη δρομολόγηση των άμεσων σχεδίων της για κοινά αμυντικά πρότζεκτ, έστω κι αν δεν είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε και δεν έχει αναγνωρίσει ως τώρα την Κυπριακή Δημοκρατία (την οποία, παρεμπιπτόντως, αποκαλεί ”Νότια Κύπρο”), σαν να είναι… εκλιπούσα.

   Έτσι το μόνο κάπως ενθαρρυντικό στην υπόθεση ανάμειξης της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά κονδύλια άμυνας, είναι το γεγονός ότι – χάρη στην επιμονή της Γαλλίας – πέρασε το αίτημά της για περιορισμένη συμμετοχή των υπεργολάβων τρίτων χωρών (15% για μη κράτη-μέλη της Ε.Ε, όπως η Τουρκία), αν και – μες στη γενικευμένη αστάθεια, που βολεύει την Τουρκία – δεν αποκλείεται να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής της στην Ευρωάμυνα.

   Δεν αποκλείεται – χάρη στη διπλωματική ευελιξία του Ερντογάν και δεδομένων των  χρήσιμων για την Ευρώπη ναυπηγικών δυνατοτήτων της Τουρκίας στη σχεδίαση και ναυπήγηση κορβετών, φρεγατών και υποβρυχίων – να  φτάσει στο 35% η συμμετοχή της, πράγμα ζημιογόνο και επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου…

   Επικίνδυνο και για την Ευρώπη μακροπρόθεσμα αυτό το άνοιγμα ”παραθύρου” για συμετοχή της ισλαμιστικής Τουρκίας στην χριστιανική Ευρώπη και την άμυνά της. Συμμετοχή στα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα, παρά τις αντιδράσεις Ελλάδας και Κύπρου, με δικαιολογητικό ότι είχαν προηγηθεί ”σκληρές διαπραγματεύσεις για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των συμμετεχόντων τρίτων χωρών”.

   Διαπραγματεύσεις όπου τον πρώτο λόγο έχουν φυσικά (στους κόλπους της Ε.Ε) οι τρεις χώρες οι οποίες συνεργάζονται με την τουρκική βιομηχανία: η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία. Χώρες που στηρίζουν – σε γενικότερο πλαίσιο – τα τουρκικά συμφέροντα, καθώς – κατ’ αναλογία με το λεχθέν του Μποστ το ’60 (”Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”) – και ”Οι καλοί εξοπλισμοί κάνουν τους καλούς φίλους”…

Η Κρινιώ Καλογερίδου (φιλολογικό ψευδώνυμο της Βούλας Ηλιάδου) γεννήθηκε στο Κιλκίς. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών). Το 1982 διορίστηκε στην Μέση Εκπαίδευση. Εργάστηκε οκτώ χρόνια ως καθηγήτρια σε σχολεία της συμπρωτεύουσας. Το 1990 μετατέθηκε στην Αθήνα, όπου υπηρέτησε σε Λύκεια, συγγράφοντας παράλληλα μικρά και μεγάλα αφηγήματα. Το 1997 γνωρίστηκε με τον Αντώνη Σαμαράκη, η προτροπή του οποίου την ώθησε να εκδώσει αργότερα αυτά που έγραφε. Η είσοδός της στην πεζογραφία έγινε το 2006 με το "Βαθύ κόκκινο σε γαλάζιο φόντο" (εκδ. Μ. Σιδέρης). Ακολούθησαν το "Μην ξεχάσεις τη φωνή μου" (2007) και η συλλογή για παιδιά (με αλληγορικές ιστορίες και παραμύθια) "Κάτω απ' τον ίδιο ουρανό" (2008). Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο ιστορικό μυθιστόρημά της "Ματωμένη πορφύρα" (εκδ. Γκοβόστης). Το 2013 κυκλοφόρησε το επίσης ιστορικό "Καλπάζοντας στον άνεμο" (εκδ. Λιβάνης). Το 2021 κυκλοφόρησαν το μυθιστόρημά "Ο πλανήτης των ψυχών" (εκδ. Βακχικόν) και το ιστορικό μυθιστόρημα "Φλογισμένος ουρανός" (εκδ. Ινφογνώμων), ενώ υπό έκδοση είναι το κοινωνικό μυθιστόρημα "Το λάθος του πεπρωμένου". Από το 2018 αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες.

Άμυνα

Στη Βουλγαρία συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι που αναζητούνταν για τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Μετά τη σύλληψη των δύο Τούρκων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής τους στη χώρα μας, με σχετικό αίτημα των δικαστικών αρχών της Ελλάδας προς τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι που αναζητούνταν για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες (23 και 43 ετών) συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης, περίπου στις 03.00, στα σύνορα Βουλγαρίας με Τουρκίας. Οι ελληνικές αρχές έδωσαν την πληροφορία στις Αρχές της Βουλγαρίας και προχώρησαν στη σύλληψη των δύο Τούρκων στο Σβιλεγκραντ. Σημειώνεται ότι για τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκτελούσε σε βάρος τους από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη σύλληψη των δύο Τούρκων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής τους στη χώρα μας, με σχετικό αίτημα των δικαστικών αρχών της Ελλάδας προς τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας.

Οι δύο άνδρες που είχαν διαφύγει της σύλληψης, επέβαιναν σε όχημα μαζί με ακόμα έναν 49χρονο, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.  Οι συγκεκριμένοι διώκονται για την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία. Ο 49χρονος που απολογείται αύριο, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, ο 49χρονος Τούρκος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού όταν πυροβόλησε κατά των στελεχών της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται ότι γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαιναν άτομα της ΕΥΠ και ισχυρίζεται πως τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε υπό καθεστώς τρόμου, καθώς πίστευε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ο οποίος μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και να είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μετανιώσει.

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Αυτό είναι το στρατιωτικό όχημα που θα παράγεται Ελλάδα

Είναι το στοίχημα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας για να περάσει από την εποχή της υποκατασκευής στην εποχή της κυρίαρχης σχεδίασης και παραγωγής. Ο «ΟΠΛΙΤΗΣ», το πρώτο τεθωρακισμένο πολλαπλών ρόλων ελληνικής σχεδίασης…

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Ένα σημαντικό επίτευγμα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την εταιρεία EODH (Engineering Office Deisenroth Hellas), με έδρα τη Θεσσαλονίκη αποτελεί το στρατιωτικό όχημα «ΟΠΛΙΤΗΣ». Η EODH έχει μακρά εμπειρία στον τομέα της θωράκισης στρατιωτικών οχημάτων, συνεργαζόμενη με διεθνείς κατασκευαστές όπως οι Leopard, Boxer και Puma .

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του ΟΠΛΙΤΗ
Κινητήρας: Τουρμποντίζελ 6.7 λίτρων, απόδοσης 700 ίππων και ροπής 1100 Nm.|
Αυτονομία: Πάνω από 700 χιλιόμετρα, με δεξαμενή καυσίμου 300 λίτρων
Μεταφορική Ικανότητα: Φιλοξενεί έως 8 επιβάτες με πλήρη εξοπλισμό.
Διαμόρφωση: Διαθέσιμο σε εκδόσεις με 2 έως 5 πόρτες, προσαρμόζεται για διάφορες αποστολές όπως μεταφορά προσωπικού, πυροσβεστικές επιχειρήσεις ή άλλες στρατιωτικές ανάγκες.
Εξοπλισμός: Δυνατότητα ενσωμάτωσης οπλικών συστημάτων, αισθητήρων και άλλων τεχνολογιών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Το νέο εργοστάσιο στην Χαλκιδική

Όπως αποκάλυψε προ ημερών το newsauto, η εταιρεία EODH προχωρά στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με στόχο την παραγωγή του ΟΠΛΙΤΗ. Το εργοστάσιο θα έχει στεγασμένη επιφάνεια 10.000 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης στα 20.000 τ.μ., και θα απασχολεί περίπου 200 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Η κατασκευή ανατέθηκε στην εταιρεία Preconstructa SA και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2026.

Οι εγκαταστάσεις θα είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα μηχανήματα και θα περιλαμβάνουν χώρους κοπής, συγκόλλησης, κατεργασίας, συναρμολόγησης οχημάτων, βαφής και δοκιμών. Επιπλέον, θα διαθέτουν γραμμή παραγωγής για πύργους, τηλεχειριζόμενους σταθμούς οπλισμού (RWS) και ενσωμάτωση συστημάτων ελέγχου πυρός (FCS), ηλεκτρονικών και ηλεκτροοπτικών μονάδων.

Η ανάπτυξη και παραγωγή του ΟΠΛΙΤΗ ενισχύει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και μειώνει την εξάρτηση από εισαγόμενα στρατιωτικά οχήματα. Η EODH, μέσω της θυγατρικής της EODH DYNAMICS, στοχεύει να καλύψει τόσο τις ανάγκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων όσο και να προωθήσει το όχημα σε διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της στον τομέα της άμυνας.

Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανικής παρουσίας στον τομέα της άμυνας και την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας στη χώρα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Άμυνα

Το μάθημα για την Ελλάδα από την καταστροφική επίθεση με Drones στη Ρωσία

Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος στόλος από φτηνά εξοπλισμένα drones τα οποία να μπορούν να πλήξουν στόχους στην τουρκική επικράτεια.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Το μαζικό καταστροφικό χτύπημα της Ουκρανίας με Drones εναντίον σημαντικών στόχων στο βάθος της ρωσικής επικράτειας, περιέχει ένα σοβαρό μήνυμα για την Ελλάδα.

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης

Τα drones αποτελούν ένα πολύ φτηνό επιθετικό όπλο το οποίο μπορεί να αποτελεί λύση, ειδικότερα για χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη σε μέγεθος στρατιωτική απειλή. Δηλαδή περίπτωση Ελλάδας – Τουρκίας.

Με μία σημαντική επισήμανση, μιλάμε για τα εξοπλισμένα – επιθετικά drones και όχι για drones επιτήρησης.

Θα πρέπει να σταματήσουμε να παρουσιάζουμε τον “Σιδερένιο Θόλο”, δηλαδή το εθνικό αντιαεροπορικό σύστημα ως την τελική επιλογή αντιμετώπισης της τουρκικής από αέρος επιθετικότητας. Το χρειαζόμαστε και θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του. Αυτό όμως που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος στόλος από φτηνά εξοπλισμένα drones τα οποία σε διασπορά από τον Έβρο, το Αιγαίο και την Κύπρο να μπορούν να πλήξουν στόχους στην τουρκική επικράτεια.

Ο Αντιαεροπορικός Θόλος είναι απαραίτητος, όμως είναι ένα αμυντικό όπλο. Οι Τούρκοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πονέσουν πολύ εάν τολμήσουν να ακουμπήσουν την επικράτειά μας. Όχι μόνο από τα μαχητικά μας αεροσκάφη αλλά και από τα ύπουλα μικρά εξοπλισμένα drones τα οποία εμφανίζονται από εκεί που δεν τα περιμένεις.

Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από επίθεση.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομία31 λεπτά πριν

Υπό διπλό ασφυκτικό κλοιό η ελληνική κονσερβοποιία

Ο δασμολογικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ), Κώστας...

Οικονομία46 λεπτά πριν

Οι επικίνδυνες εξαρτήσεις που απειλούν το οικονομικό μέλλον του Πακιστάν

Κρίσιμο σταυροδρόμι! Ο Οικονομικός Διάδρομος Κίνας-Πακιστάν εξελίσσεται σε συστηματική υπονόμευση της βιομηχανικής κυριαρχίας του Ισλαμαμπάντ

Διεθνή47 λεπτά πριν

Ζελένσκι: Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου προσκλήθηκε η Ουκρανία

ΟΟυκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η μη συμμετοχή της χώρας του στη σύνοδο θα χάριζε «μια νίκη» στον Ρώσο πρόεδρο...

Πολιτική54 λεπτά πριν

Νέα παρέμβαση Φαραντούρη στην Κομισιόν για επανεξέταση του πακέτου €4 δισ. προς την Αίγυπτο

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο Νικόλας Φαραντούρης χαρακτήρισε το πακέτο των €4 δισ. της ΕΕ προς την...

Ιστορία - Πολιτισμός1 ώρα πριν

Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στη Θεσσαλονίκη! Η Άλωση της Πόλης – Γεωπολιτικές και Πολιτικο-οικονομικές Αιτίες της Παρακμής του Ελληνισμού της Ελληνικής Αυτοκρατορίας που Οδήγησαν στην Άλωση

Εκδήλωση ια την ημέρα μνήμης της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης διοργανώνεται την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2025 και ώρα 19:00 στην αίθουσα...

Δημοφιλή