Ακολουθήστε μας

Οικονομία

Πληθωρισμός σε ύφεση: Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του ευρώ

Παρά τις έντονες ανησυχίες πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ, αυξάνοντας τους δασμούς. Η ΕΚΤ μείωσε χθες τα επιτόκια για όγδοη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το επιτόκιο καταθέσεων να υποχωρήσει στο 2%.

Δημοσιεύτηκε στις

Έπεσε κάτω από το 2% τον Μάιο στην ευρωζώνη και δεν φαίνεται πλέον να αποτελεί άμεσο κίνδυνο: Ο λόγος για τον πληθωρισμό.

Οπως φαίνεται πλέον, ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν χρειάζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτόν, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Παρά τις έντονες ανησυχίες πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ, αυξάνοντας τους δασμούς. Η ΕΚΤ μείωσε χθες τα επιτόκια για όγδοη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα το επιτόκιο καταθέσεων να υποχωρήσει στο 2%.

«Αυτή η μείωση του βασικού επιτοκίου ήταν ευρέως αναμενόμενη σε ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από οικονομική αδυναμία, απότομη πτώση του πληθωρισμού, αλλά και στην  εμπορική απειλή από τις ΗΠΑ και στο χαμηλότερο κόστος ενέργειας, με την πτώση των τιμών του πετρελαίου», τονίζουν στη Ναυτεμπορική, παράγοντες της αγοράς. Ηδη, η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό έως και 0,3 ποσοστιαίες μονάδες. «Οι οικονομολόγοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπουν πληθωρισμό μόλις 1,6% κατά μέσο όρο το επόμενο έτος, παρά τον κίνδυνο αύξησης των δασμών Τραμπ», εκτιμούν οι ίδιες πηγές. «Συνεπώς, οι πιέσεις αποπληθωρισμού είναι ισχυρές στην ευρωπαϊκή οικονομία», προσθέτουν.

Επιτόκιο στο 1,5%;

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της ΕΚΤ, ο γενικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 2% το 2025, στο 1,6% το 2026 και στο 2% το 2027. Οι προς τα κάτω αναθεωρήσεις των 0,3 ποσοστιαίων μονάδων τόσο για το 2025 όσο και για το 2026 σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Μαρτίου αντανακλούν κυρίως την προς τα κάτω αναθεώρηση των υποθέσεων σχετικά με τις τιμές της ενέργειας και την ανατίμηση του ευρώ, σημειώνουν. Οι οικονομολόγοι της Κεντρικής Τράπεζας προβλέπουν βέβαια ότι ο πληθωρισμός εξαιρουμένης της ενέργειας και των τροφίμων θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 2,4% το 2025 και στο 1,9% το 2026 και το 2027.

Οι αναλυτές της JP Morgan συνεχίζουν μάλιστα να βλέπουν τη δυνατότητα η ΕΚΤ να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 1,5% το επόμενο έτος. «Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει έναν ελκυστικό προορισμό για τους παγκόσμιους επενδυτές που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους μακριά από αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία. Οι ευρωπαϊκές πραγματικές αποδόσεις παραμένουν υποστηρικτικές, τα εταιρικά κέρδη φαίνονται πολλά υποσχόμενα και το δημοσιονομικό πακέτο της Γερμανίας προσφέρει σημάδια μελλοντικής ανάπτυξης», τονίζουν παράγοντες της αγοράς.

«Σε κάθε περίπτωση, η ΕΚΤ θα παραμείνει σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα χρειαστεί χρόνος για να κατανοήσουμε εάν ο αποπληθωρισμός είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό ή μια ευρύτερη τάση», σύμφωνα με το τμήμα έρευνας της ING.

Η παγκόσμια ζήτηση σε ύφεση

Αναμφίβολα, ο προστατευτισμός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιδεινώνει την παγκόσμια οικονομική κατάσταση. Καθιστά πιο ακριβές τις εξαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες από μόνες τους αντιπροσωπεύουν το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης. Δημιουργεί επίσης παραλυτικές αβεβαιότητες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες τείνουν να παγώνουν τις επενδύσεις τους εν αναμονή περισσότερης σαφήνειας.

Η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, όπου το 17% των εξαγωγών κατευθύνθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, αναπόφευκτα θα πληγεί. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να ξεπεράσει οριακά το 1% το επόμενο έτος. Μέχρι το 2027, η αύξηση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την πρόβλεψη της ΕΚΤτον περασμένο Μάρτιο.

Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ εκτιμούν ότι η εξωτερική ζήτηση από την ευρωζώνη, η οποία είναι πολύ ανοιχτή στον έξω κόσμο και οι εξαγωγές της οποίας επηρεάζουν περισσότερο το ΑΕΠ από εκείνες της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να αυξηθεί μόνο κατά 1,7% το 2026. Αυτό είναι το μισό ποσοστό από αυτό που παρατηρήθηκε το 2024, πριν από την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Μειώνοντας την παγκόσμια ζήτηση, ο προστατευτισμός του Ντόναλντ Τραμπ έχει και άλλες επιπτώσεις. Πρώτον, μειώνει την τιμή του πετρελαίου, μια τάση που επιταχύνεται από τις αυξήσεις στην παραγωγή που αποφασίζονται από τις χώρες παραγωγής. Η ΕΚΤ αναμένει ότι η μέση τιμή ενός βαρελιού Brent θα είναι μόλις 63 δολάρια το 2026. Αυτό ωθεί τον πληθωρισμό προς τα κάτω».

Ανατίμηση του ευρώ

Αλλος ένας παράγοντας αποπληθωρισμού, είναι η ανατίμηση του ευρώ. Οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με την πολιτική του Τραμπ και οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τον ρόλο της Αμερικής ως ηγεμονικής δύναμης πιέζουν το δολάριο προς τα κάτω και το ευρωπαϊκό νόμισμα προς τα πάνω.  «Η ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ και η πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της ασταθούς οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις αντιπληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη», εξηγεί ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος της ING.

Υπάρχει όμως και  ένας κίνδυνος που εξακολουθεί να είναι πιθανός σήμερα, όπως επισημαίνει η ΕΚΤ. Εάν η αγορά των ΗΠΑ κλείσει στα κινεζικά προϊόντα, «η ευρωζώνη θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό προορισμό για οποιονδήποτε αναπροσανατολισμό των κινεζικών εξαγωγών», επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της κεντρικής τράπεζας.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ μίλησε άλλωστε για την ευκαιρία που ανοίγεται τώρα για το ευρώ να επωφεληθεί από την αυξανόμενη απόρριψη του δολαρίου από τις αγορές. Η Λαγκάρντ αναγνωρίζει ότι «ανοίγει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ενίσχυση του ευρώ ως διεθνούς νομίσματος. Ακόμη και για να κερδίσει έδαφος η Ευρώπη στην κούρσα για να γίνει το ευρώ, το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα». Η πρόεδρος της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν «να στηρίζουν τις προσπάθειες για να καταστεί η Ευρώπη ένας τόπος όπου το κράτος δικαίου είναι σεβαστό και ένας αξιόπιστος τόπος για επιχειρηματική δραστηριότητα. Δεν είναι ζήτημα “ναι ή όχι” -αν το ευρώ θα γίνει τελικά το αποθεματικό νόμισμα- αλλά μάλλον μια μακρά συζήτηση, καθώς ανοίγει πλέον ένα παράθυρο ευκαιρίας».

Λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης και του πολύ χαμηλού πληθωρισμού, τα δημόσια οικονομικά της Ευρωζώνης αναμένεται  όμως να επιδεινωθούν κάπως τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται μάλιστα ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί ξανά έως το 2027. Ευτυχώς, όμως, η ανεργία δεν θα αυξηθεί, εν μέρει λόγω της υποτονικής δημογραφικής εξέλιξης.

Ενίσχυση από τον… πόλεμο

Από την άλλη πλευρά, η ΕΚΤ διατήρησε την άποψή της για την οικονομική ανάπτυξη, δεδομένου ότι ο αντίκτυπος των δασμών θα αντισταθμιστεί από τις αυξημένες δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμυνα και τις υποδομές. «Παρόλο που η αβεβαιότητα σχετικά με τις εμπορικές πολιτικές αναμένεται να επηρεάσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, ιδίως βραχυπρόθεσμα, οι αυξημένες δημόσιες επενδύσεις στην άμυνα και τις υποδομές θα στηρίξουν προοδευτικά την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα», εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ. Επιπλέον, «η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων και μια σταθερή αγορά εργασίας θα επιτρέψουν στα νοικοκυριά να δαπανήσουν περισσότερα, κάτι που, σε συνδυασμό με ευνοϊκότερες συνθήκες χρηματοδότησης, θα πρέπει να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε παγκόσμιους κραδασμούς». Σε κάθε περίπτωση, η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι η αβεβαιότητα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της και σύντομα θα δημοσιεύσει προβλέψεις για εναλλακτικά σενάρια.

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Οικονομία

Ανεξάρτητη Αρχή το Δημοσιονομικό Συμβούλιο – Νέες αρμοδιότητες και πρόσβαση σε δεδομένα

Το Συμβούλιο μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, αποκτώντας κρίσιμες αρμοδιότητες και αυξημένο ρόλο τόσο στον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και στην αξιολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων – ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πλήρως ενισχυμένο και με νέο θεσμικό ρόλο αναμένεται να λειτουργεί το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το Συμβούλιο μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, αποκτώντας κρίσιμες αρμοδιότητες και αυξημένο ρόλο τόσο στον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και στην αξιολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων – ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.

Πλέον, κάθε πολιτικό κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων θα μπορεί να υποβάλει τα προγράμματά του για ανάλυση και εκτίμηση του δημοσιονομικού τους κόστους από το Συμβούλιο. Οι αξιολογήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται με βάση πρότυπα και μεθοδολογία που θα ορίζονται από το ίδιο το Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος και απόφασης του αρμόδιου κομματικού οργάνου.

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα δημόσιων φορέων όπως η ΑΑΔΕ, τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και πληροφοριακά συστήματα όπως το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, με στόχο την τεκμηριωμένη ανάλυση και την ενίσχυση της διαφάνειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορεί να ζητά ακόμα και σύζευξη μικροδεδομένων (ΑΦΜ) πριν την ψευδωνυμοποίηση, για πιο ακριβή ποσοτικοποίηση δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Το νέο πλαίσιο προβλέπει επίσης την αυξημένη ευθύνη του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα υποχρεούται σε λήψη διορθωτικών μέτρων εάν οι προβλέψεις του αποκλίνουν σημαντικά από τις εκτιμήσεις του Συμβουλίου. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα ελέγχει τα μακροοικονομικά σενάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα αξιολογεί τη συμβατότητά τους με τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών και θα εξετάζει κάθε νέο ή αναθεωρημένο προϋπολογισμό, με σκοπό την ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τόσο εκ των προτέρων (ex ante) όσο και εκ των υστέρων (ex post) τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Πολυετών Προγραμμάτων Δημοσιονομικού Σχεδιασμού.

Ως Ανεξάρτητη Αρχή, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο αποκτά πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Δεν θα υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικούς ή κρατικούς φορείς, παρά μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό του δεν θα λαμβάνουν οδηγίες από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα και θα απολαμβάνουν πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία

Σε ρυθμούς αγορών η Αθήνα – Άνοδος +25% από την αρχή του έτους

Σε στενό εύρος τιμών κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται μεταξύ 1.828 και 1.839 μονάδων, κλείνοντας τελικά στις 1.839,22 μονάδες με άνοδο +0,23%.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Σε στενό εύρος τιμών κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται μεταξύ 1.828 και 1.839 μονάδων, κλείνοντας τελικά στις 1.839,22 μονάδες με άνοδο +0,23%. Παρά τις εναλλαγές προσήμου, στο τέλος επικράτησαν οι αγοραστές, εξασφαλίζοντας θετικό πρόσημο για τρίτη διαδοχική ημέρα. Ο δείκτης διατηρείται κοντά στα υψηλά 15ετίας, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει συνολικά άνοδο +25,15%.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα (άνω των 200 εκατ. ευρώ), με μεγάλες προσυμφωνημένες πράξεις στις τράπεζες. Ενδεικτικά, στην Εθνική Τράπεζα διακινήθηκαν πάνω από 2 εκατ. μετοχές αξίας 21,05 εκατ. ευρώ, ενώ στην Πειραιώς έγιναν δύο πακέτα συνολικής αξίας σχεδόν 29 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, η Εθνική και η Πειραιώς σημείωσαν αξιοσημείωτα κέρδη, ανακτώντας έδαφος μετά τις αποκοπές μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου. Ο ΟΤΕ συνέχισε την ανοδική του πορεία, πλησιάζοντας τα 18 ευρώ – το υψηλότερο επίπεδο από το 2022. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φλέρταρε με τα 20 ευρώ, επίπεδα που είχε να δει από το 2004. Στον αντίποδα, πτώση σημείωσαν οι Lamda Development και ΔΑΑ, ενώ ξεχώρισε η Κέκροψ με άνοδο +20%, φτάνοντας σε υψηλό από τον Απρίλιο του 2024.

Στο εξωτερικό, οι διεθνείς αγορές κατέγραψαν μικτές τάσεις. Η Wall Street εμφάνισε σταθεροποιητική εικόνα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την απόδοση των τεχνολογικών μετοχών σε αντιστάθμιση των αρνητικών ενδείξεων για την απασχόληση. Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες, επηρεασμένοι και από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Στην Ευρώπη, οι αγορές κινούνται επιφυλακτικά ενόψει των αποφάσεων της ΕΚΤ. Η Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 2%, ακολουθώντας τη μείωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 1,9%. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,2%.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Ασία, όπου η πλειονότητα των δεικτών παρουσίασε μικρές μεταβολές. Ξεχώρισε ο Kospi στη Νότια Κορέα με άνοδο +1,5%, λόγω αισιοδοξίας για μεταρρυθμίσεις στην αγορά από τη νέα κυβέρνηση.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία

Eurostat: Ιρλανδία Πρωταθλήτρια Ανάπτυξης στην ΕΕ, Στάσιμη η Ελλάδα

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,6% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2025, μετά από +1,2% στην ευρωζώνη και +1,4% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Κατά 0,6% αυξήθηκε το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της ΕΕ και της Ευρωζώνης την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Eurostat.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,6% στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο του 2025, μετά από +1,2% στην ευρωζώνη και +1,4% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Βάσει των στοιχείων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η Ελλάδα κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ανάπτυξη 2,2% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2024.

Ξεχωρίζει η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία (+9,7%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από τη Μάλτα (+2,1%) και την Κύπρο (+1,3%).

Αρνητικά κινήθηκε το ΑΕΠ σε Λουξεμβούργο (-1,0%), Σλοβενία (-0,8%), Δανία και Πορτογαλία (και οι δύο -0,5%).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2025, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από +0,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2024).

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομία32 δευτερόλεπτα πριν

Πληθωρισμός σε ύφεση: Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του ευρώ

Παρά τις έντονες ανησυχίες πριν από λίγες εβδομάδες όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ, αυξάνοντας...

Διεθνή31 λεπτά πριν

Ζημιές στο 10% των στρατηγικών βομβαρδiστικών της Ρωσίας πρoκάλεσε η ουκρανική επίθεση εκτιμά το Βερολίνο

«Σύμφωνα με την εκτίμησή μας, περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95 και TU-22, καθώς και αεροσκάφη επιτήρησης...

Διεθνή1 ώρα πριν

Τι είναι η Αμερικανική Εθνοφρουρά και πώς ενεργοποιείται

Η Εθνοφρουρά των Ηνωμένων Πολιτειών, που εκλήθη να επέμβει στις ταραχές του Λος Αντζελες, είναι μια εφεδρική δύναμη που συνήθως...

Διεθνή2 ώρες πριν

Ισραηλινή επίθεση σε μέλος της Χαμάς στη Συρία – Κλιμάκωση εν μέσω νέων εντάσεων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε στόχο της Χαμάς στην περιοχή Μαζράατ Μπέιτ Ζιν, στη νότια Συρία. Η επίθεση...

Αθλητικά2 ώρες πριν

Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ λόγω του Δημήτρη Χατζηχρήστου, ενός χαρισματικού ηγέτη που την αναγνώρισή του θα ζήλευαν και πολιτικοί

Είχε φοβερή ρητορική, πνεύμα και πειθώ. Μπορούσε να μιλάει για ώρες, σαν τον Φιντέλ Κάστρο. Και όμως υπήρχε πολύς κόσμος...

Δημοφιλή