Ακολουθήστε μας

Πολιτική

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κυπριακό

Δημοσιεύτηκε στις

Σε πρόσφατες αναρτήσεις μας, δηλώσαμε ότι: σφίγγει ο κλοιός γύρο από το Κυπριακό με στόχο τη «λύση» του, της οποίας λύσης, ο κεντρικός πυλώνας είναι Η ΑΠΟΔΟΧΉ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗ, των κατοχικών δεδομένων του 1974, τα οποία αποτελούν και τους όρους όρους του κατακτητή, η οποία λύση έχει βαπτισθεί στα Έγγραφα της Βρετανο-Τουρκικής συνωμοσίας διχοτόμησης της Κύπρου, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ).

Απόδειξη αυτής της εκτίμησης είναι οι επισκέψεις των ξένων επισκεπτών που προσκαλούνται στην Κύπρο να δουν τάχα και να ενημερωθούν και φεύγουν με πλούσιο ευχολόγιο υποστήριξης στις προσπάθειες υπέρ της ολοκλήρωσης της μεγάλης προδοσίας του 1974 με λύση ΔΔΟ, η οποία ξεδιάντροπα και παράνομα μνημονεύεται:

  • και ως λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, η οποία θα κατοχυρώνει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των Κυπρίων κάτι το οποίο δεν ισχύει μέσα από το μέχρι τώρα «κεκτημένο των παράνομων Συνομιλιών», και τις «συγκλίσεις» τις οποίες επικαλούνται, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας, καθώς και οι Διζωνικοί Κομματάρχες.

Τέτοιους επισκέπτες είχαμε και έχουμε τον τελευταίο καιρό, Ευρωπαίους Παράγοντες, Βρετανούς Βουλευτές, την κα Ολκιν και άλλους σε συνάξεις και συνέδρια και των οποίων η στήριξη στην «κινητικότητα» για συνέχιση του παράνομου Δικοινοτικού Διαλόγου για τη διχοτομική λύση ΔΔΟ, δηλαδή των δύο Κρατών, ενός Ελληνικού προσωρινά και ενός Τούρκικου/Ισλαμικού και μόνιμα πληθυσμιακά αναπτυσσόμενου, σε βαθμό που θα «καταβροχθίσει» τελικά ολόκληρη την Κύπρο, αποτελεί απειλή για την Κύπρο και τον Λαό μας. Αποτελούν και αυτές οι πράξεις, στρατηγική πλύσης εγκεφάλου και εξουδετέρωσης της Λαϊκής αντίστασης σε λύση διχοτομική που ακούει στο όνομα ΔΔΟ και η οποία υποστηρίζεται τάχατες από την Διεθνή Κοινότητα. Τα περί στήριξης από τη Διεθνή Κοινότητα, αποτελούν επίσης μια απάτη διότι οι Άγγλοι και οι Τούρκοι που είναι οι νονοί της λύσης ΔΔΟ την οποία πειθαρχημένα Ηγέτες μας ανάλαβαν να μας φορτώσουν χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους, ούτε ίχνος ντροπής, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, και η Αμερική, δεν αποτελούν τη Διεθνή Κοινότητα. Όλοι αυτοί είναι οι συνοδοιπόροι των Άγγλων και Τούρκων νονών της ΔΔΟ οι οποίοι ενεργούν για ικανοποίηση δικών τους συμφερόντων και ΟΧΙ των Δικαίων μας που πρέπει να αποκατασταθούν.

Κυπριακέ Λαέ, θανάσιμες οι παγίδες που στήνονται στο δρόμο σου και το βάρος για να μην παγιδευθείς, μεγάλο. Όμως οι παγίδες πρέπει να προσπεραστούν αφού σκεφτούμε σοβαρά τί θέλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Σίγουρα ΟΧΙ ότι κληρονομήσαμε εμείς από τους δικούς μας γονείς το 1960. Κληρονομήσαμε τότε ένα σχέδιο σατανικό για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτε. Σήμερα γνωρίζουμε απόλυτα πιά είναι η συνέχεια με λύση ΔΔΟ και τί εμπερικλείει και ουέ και αλοίμονο αν παρασυρθούμε να πούμε ΝΑΙ σε λύση ΔΔΟ. Το δις εξαμαρτείν ουκ Λαού σοφού. Το ΟΧΙ του 2004 πρεπει να αποτελεί μόνιμη απάντηση σε λύση ΔΔΟ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Είναι ο άγνωστος Χ, αλλά φυσικό πρόσωπο που βοηθάει στην παραγωγή ειδήσεων στο Geopolitico.gr, αλλά και τη δημιουργία βίντεο στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη. Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως ανθρώπινο αλγόριθμο λόγω του όγκου των δεδομένων και πληροφοριών που αφομοιώνει καθημερινώς. Είναι καταδρομέας με ειδικότητα Χειριστή Ασυρμάτων Μέσων.

Πολιτική

Οργή Γιάννη Μάζη: Δια της διολισθήσεως και όχι με υπογραφές γίνονται οι παραχωρήσεις

Ο κ. Μάζης μέσα από την εκπομπή “Γνώση δια λόγου” εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του, για την αφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Δημοσιεύτηκε

στις

Επικριτικός ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εξωτερικά θέματα με αφορμή το πρόσφατο με τη Μονή Σινά Σινά, το Τουρκολυβικό μνημόνιο αλλά και την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Άμυνα. Ο κ. Μάζης μέσα από την εκπομπή “Γνώση δια λόγου” εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του, για την αφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Συμπλήρωσε δε, ότι οι παραχωρήσεις στην Τουρκία, γίνονται δια της διολισθήσεως και όχι με υπογραφές, γιατί θα ερχόταν αντιμέτωποι οι αρμόδιοι, με την αντίδραση του λαού, όπως είπε συγκεκριμένα και ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας μας. Κάνουμε εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σε κεκτημένα αιώνων, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία

Ανεξάρτητη Αρχή το Δημοσιονομικό Συμβούλιο – Νέες αρμοδιότητες και πρόσβαση σε δεδομένα

Το Συμβούλιο μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, αποκτώντας κρίσιμες αρμοδιότητες και αυξημένο ρόλο τόσο στον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και στην αξιολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων – ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Πλήρως ενισχυμένο και με νέο θεσμικό ρόλο αναμένεται να λειτουργεί το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το Συμβούλιο μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, αποκτώντας κρίσιμες αρμοδιότητες και αυξημένο ρόλο τόσο στον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και στην αξιολόγηση των οικονομικών προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων – ειδικά σε προεκλογικές περιόδους.

Πλέον, κάθε πολιτικό κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων θα μπορεί να υποβάλει τα προγράμματά του για ανάλυση και εκτίμηση του δημοσιονομικού τους κόστους από το Συμβούλιο. Οι αξιολογήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται με βάση πρότυπα και μεθοδολογία που θα ορίζονται από το ίδιο το Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος και απόφασης του αρμόδιου κομματικού οργάνου.

Ταυτόχρονα, το Συμβούλιο αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα δημόσιων φορέων όπως η ΑΑΔΕ, τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και πληροφοριακά συστήματα όπως το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, με στόχο την τεκμηριωμένη ανάλυση και την ενίσχυση της διαφάνειας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορεί να ζητά ακόμα και σύζευξη μικροδεδομένων (ΑΦΜ) πριν την ψευδωνυμοποίηση, για πιο ακριβή ποσοτικοποίηση δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Το νέο πλαίσιο προβλέπει επίσης την αυξημένη ευθύνη του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα υποχρεούται σε λήψη διορθωτικών μέτρων εάν οι προβλέψεις του αποκλίνουν σημαντικά από τις εκτιμήσεις του Συμβουλίου. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο θα ελέγχει τα μακροοικονομικά σενάρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα αξιολογεί τη συμβατότητά τους με τις προβλέψεις διεθνών οργανισμών και θα εξετάζει κάθε νέο ή αναθεωρημένο προϋπολογισμό, με σκοπό την ενίσχυση της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τόσο εκ των προτέρων (ex ante) όσο και εκ των υστέρων (ex post) τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και των Πολυετών Προγραμμάτων Δημοσιονομικού Σχεδιασμού.

Ως Ανεξάρτητη Αρχή, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο αποκτά πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Δεν θα υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικούς ή κρατικούς φορείς, παρά μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο πρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό του δεν θα λαμβάνουν οδηγίες από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα και θα απολαμβάνουν πλήρη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτική

Η Αθήνα και το «ναρκοπέδιο» της Λιβύης

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Έτοιμη να μπει στην «κινούμενη άμμο» της Λιβύης είναι η ελληνική διπλωματία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης σχεδιάζει εντός του Ιουνίου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα.

Γράφει ο Νίκος Μελέτης, Liberal.gr

Καθώς πρέπει να τηρηθούν λεπτές ισορροπίες στην εύθραυστη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, με την ύπαρξη ουσιαστικά δύο κυβερνήσεων, στην Τρίπολη και στη Βεγγάζη, η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο, ώστε η επίσκεψη στην Τρίπολη να συνδυαστεί με επικοινωνία ή ακόμη και με μετάβαση και στην Ανατολική Λιβύη.

Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Λιβύη είχε ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες πριν και την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, ο Έλληνας πρέσβης στην Τρίπολη, Ν. Γαρίλιδης, είχε συναντηθεί με τον Λίβυο ΥΠΕΞ, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις αλλά και την προετοιμασία της επίσκεψης.

Τις τελευταίες ημέρες μεσολάβησε η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Τομπρούκ για σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την εξέταση του τουρκολιβυκού Μνημονίου, που σήμανε συναγερμό στην Αθήνα και καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την αποκατάσταση των διαύλων με τη Λιβύη σε ανώτερο επίπεδο.

Η Ανατολική Λιβύη και οι δύο ισχυροί άνδρες, ο πρόεδρος της Βουλής Α. Σάλεχ και ο στρατηγός Χαφτάρ, είχαν αποτελέσει τα στηρίγματα της Ελλάδας το 2019 έναντι των τετελεσμένων που προσπάθησε να επιβάλει η Άγκυρα σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τρίπολης του Αλ Σαράζ, καθώς απέρριψαν το τουρκολιβυκό Μνημόνιο, το οποίο τότε είχε προσφερθεί ως αντάλλαγμα για τη στρατιωτική στήριξη που έδωσε ο Τ. Ερντογάν στην Τρίπολη, ώστε να αποκρούσει την επίθεση του στρατηγού Χαφτάρ.

Έκτοτε η Ανατολική Λιβύη, ειδικά τους τελευταίους μήνες, έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Άγκυρα. Οι Α. Σάλεχ και Χαφτάρ έχουν επισκεφθεί την Άγκυρα, επαναλειτούργησε το τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη, ενώ τον Απρίλιο ο γιος του Χαφτάρ, Σαντάμ Χαφτάρ, επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων του LNA, έγινε δεκτός από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Γ. Γκιουλέρ και συζήτησαν τη συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο άλλος γιος του Χαφτάρ, Μπελκάσιμ, που έχει αναλάβει τον αμφιλεγόμενο Οργανισμό Ανάπλασης και Ανοικοδόμησης, διαχειριζόμενος δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, έχει καλέσει και τουρκικές εταιρείες να συμμετάσχουν στα υπό υλοποίηση έργα.

Η πρωτοβουλία για εξέταση του τουρκολιβυκού Μνημονίου από τη Βουλή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μήνυμα τόσο προς την Αθήνα, ώστε να μην εμφανισθεί ότι τοποθετείται υπέρ της νομιμοποίησης της κυβέρνησης της Τρίπολης, όσο και προς την Άγκυρα, παζαρεύοντας ανταλλάγματα με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ή πάντως διατήρησης ισορροπίας σε σχέση με τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση Ντμπεϊμπά.

Το γεγονός ότι το τουρκολιβυκό Μνημόνιο δεν είχε επικυρωθεί από τη Βουλή (της οποίας, βεβαίως, η θητεία έχει λήξει εδώ και καιρό) ήταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα για την ακυρότητα του Μνημονίου σε σχέση με την εσωτερική έννομη τάξη, πολύ περισσότερο που και η κυβέρνηση της Τρίπολης το 2019 δεν είχε τη νομιμοποίηση, ώστε να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες.

Ακόμη κι αν τελικά η Βουλή στο Τομπρούκ προχωρήσει στην επικύρωση του Μνημονίου, πρακτικά δεν αλλάζει κάτι, καθώς η ελληνική αντίθεση (την οποία συμμερίζονται και άλλες χώρες της περιοχής με προεξάρχουσα την Αίγυπτο, αλλά και η Κύπρος, το Ισραήλ, η Συρία και φυσικά η ΕΕ) εστιάζεται στις κατάφωρες παραβιάσεις βασικών Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Όμως πολιτικά θα είναι ένα αρνητικό μήνυμα εάν η Ανατολική Λιβύη, με την οποία είχε υπάρξει κλίμα ουσιαστικής συνεννόησης με την Αθήνα τα προηγούμενα χρόνια, στραφεί τελικά προς την πλευρά της Τουρκίας αποδεχόμενη το Μνημόνιο, το οποίο έτσι θα «δεσμεύει» σε έναν βαθμό την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης και τη διεξαγωγή εκλογών.

Η επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στη Λιβύη εξαρτάται, φυσικά, και από τις συνθήκες ασφαλείας, καθώς στην Τρίπολη συνεχίζουν να κυκλοφορούν παντού οι ένοπλες αντίπαλες ομάδες, αλλά και από τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω του Μπαϊραμιού.

Στην ατζέντα θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν μείνει πολύ πίσω, αλλά και το μεταναστευτικό, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί δραματικά οι ροές από τη Λιβύη με κατεύθυνση την Κρήτη. Στις συναντήσεις του Γ. Γεραπετρίτη, ίσως δοθεί η ευκαιρία να τεθεί και το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, καθώς η λιβυκή πλευρά έχει δεσμευτεί και με επιστολές της στον ΟΗΕ για συνομιλίες με την Ελλάδα, με ορίζοντα την παραπομπή στη Χάγη, εφόσον δεν εξευρεθεί συμφωνημένη λύση.

Η Ελλάδα εφαρμόζει έναντι της Λιβύης τη μέση γραμμή, βάσει των διατάξεων του Νόμου 4001/2011, και σε αυτή στηρίζεται και η χάραξη των οικοπέδων, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί στην ExxonMobil, αλλά και των δύο νοτίως της Κρήτης, για τα οποία έχει δείξει ενδιαφέρον η Chevron.

Η Αθήνα, σε αυτή την προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με τη Λιβύη, έχει ως διπλωματικό εργαλείο την ενεργό εμπλοκή της ΕΕ στις λιβυκές υποθέσεις, όπου η χώρα μας και ως ευρωπαϊκή και ως γειτονική χώρα της Λιβύης, έχει λόγο. Επίσης, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΣΑ του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος, έχει ιδιαίτερη σημασία για όλες τις πλευρές στη Λιβύη. Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΣΑ του ΟΗΕ αναμένεται να εξετάσει και να λάβει αποφάσεις σε σχέση με την έκθεση της απεσταλμένης του ΟΗΕ για τη Λιβύη, η οποία προτείνει ένα σχέδιο τεσσάρων εναλλακτικών για την έξοδο της βορειοαφρικανικής χώρας από τη βαθιά κρίση που διαρκεί από το 2011, όταν ανετράπη το καθεστώς Καντάφι.

Η Αποστολή Υποστήριξης του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL), που ξεκίνησε το 2011, παρουσίασε πρόσφατα τέσσερις προτάσεις ως οδικούς χάρτες εξόδου από την κρίση: Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ταυτόχρονα. Πρώτα βουλευτικές, μετά υιοθέτηση Συντάγματος. Πρώτα Σύνταγμα, μετά εκλογές. Σύσταση επιτροπής πολιτικού διαλόγου για θέματα εκλογών και εκτελεστικής εξουσίας.

Η κατάσταση στη Λιβύη είναι εξαιρετικά εύθραυστη μετά το ξέσπασμα βίας και ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ ομάδων που υποστηρίζουν τον Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη. Οι ένοπλες συγκρούσεις προκάλεσαν ένα κύμα διαδηλώσεων με αίτημα την ανατροπή της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία είναι προσωρινή αλλά αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς στη Λιβύη είναι διαδεδομένη η πεποίθηση ότι ο Ντμπεϊμπά σκόπιμα υπονομεύει τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή εκλογών, ώστε να παραμείνει και να νέμεται την εξουσία.

Ζητά, μάλιστα, να είναι η κυβέρνησή του εκείνη που θα οργανώσει τις εκλογές όταν αυτές γίνουν, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η πλευρά της Ανατολικής Λιβύης.

Οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει στην Τρίπολη, αλλά κάθε άλλο παρά επικρατεί κλίμα ασφάλειας, με τις διαφορετικές ένοπλες ομάδες να καραδοκούν. Η πολιτική αστάθεια αλλά και οι ένοπλες συγκρούσεις ομάδων και φατριών έχουν πλήξει και τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της Λιβύης, τις εξαγωγές πετρελαίου, καθώς διαταράσσεται η ομαλή εξόρυξη και εξαγωγή του προς τις διεθνείς αγορές.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική31 δευτερόλεπτα πριν

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κυπριακό

Σε πρόσφατες αναρτήσεις μας, δηλώσαμε ότι: σφίγγει ο κλοιός γύρο από το Κυπριακό με στόχο τη «λύση» του, της οποίας...

Διεθνή24 λεπτά πριν

Τραμπ για Λος Αντζελες: Ευχαριστώ την Εθνοφρουρά, πληρωμένοι οι ταραχοποιοί, απαγορεύονται οι μάσκες στους διαδηλωτές

Με μία ανάρτηση διά της οποίας συγχαίρει την Εθνοφρουρά για την επέμβασή της στο Λος Αντζελες, ο Τραμπ επιτίθεται στον...

Γενικά θέματα1 ώρα πριν

Σχέδιο κατάργησης του τεκμαρτού εισοδήματος για ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση

Στόχος του σχεδιασμού είναι η μετάβαση σε ένα σύστημα φορολόγησης βάσει πραγματικών εισοδημάτων, όπως καταγράφονται από τις δηλώσεις και τα...

Πολιτική2 ώρες πριν

Οργή Γιάννη Μάζη: Δια της διολισθήσεως και όχι με υπογραφές γίνονται οι παραχωρήσεις

Ο κ. Μάζης μέσα από την εκπομπή "Γνώση δια λόγου" εξέφρασε την βαθύτατη ανησυχία του, για την αφωνία της Ελληνικής...

Οικονομία2 ώρες πριν

Ανεξάρτητη Αρχή το Δημοσιονομικό Συμβούλιο – Νέες αρμοδιότητες και πρόσβαση σε δεδομένα

Το Συμβούλιο μετεξελίσσεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, αποκτώντας κρίσιμες αρμοδιότητες και αυξημένο ρόλο τόσο στον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής όσο και...

Δημοφιλή