Ακολουθήστε μας

Διαφθορά

Εμπαίζουν τον κόσμο με την υπόθεση Φλαμπουράρη – Μέθοδοι Βόρειας Κορέας από ΑΥΓΗ, Εφημερίδα Συντακτών, ΕΡΤ και μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων

Δημοσιεύτηκε

στις

Αμείλικτα ερωτήματα:

  • Πώς μπήκαν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας οι υπογράφοντες;
  • Υπάρχει σχετική άδεια για την είσοδό τους;
  • Ποιος την υπέγραψε;
  • Υπάρχει η εγγραφή τους στα βιβλία Εισόδου του Αρχηγείου;
  • Υπάρχουν βίντεο που κατέγραψαν την είσοδό τους τη συγκεκριμένη μέρα;
  • Οι σκοποί που ήταν στην είσοδο την ημέρα εκείνη, πιστοποιούν την είσοδο Φλαμπουράρη στο Αρχηγείο;
  • Γιατί δεν παρεμβαίνουν οι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι και ο Εισαγγελέας για τον αστυνομικό που φέρεται να υπέγραψε γνήσιο της υπογραφής στο ιδιωτικό συμφωνητικό;

Πολιτική θύελλα: Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για το «συμφωνητικό» Φλαμπουράρη που υπεγράφη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Δεν αποτελεί ικανό πειστήριο για το χρόνο μεταβίβασης η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, λέει η ΝΔ – Ποιος ο ρόλος του ανθυπασπιστή-συνδικαλιστή που «διευκόλυνε» τον υπουργό

Λίγες ώρες μετά την απάντηση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, πως παραχώρησε τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό στον στενό συνεργάτη κι επαγγελματικό του «ψυχοπαίδι» Γιάννη Κοτταρίδη, δίχως όμως ακόμα να έχει απαντηθεί το αν έχει κατατεθεί στην εφορία η πράξη αυτή άρα και να έχει τεθεί σε ισχύ η μεταβίβαση  αλλά και ταυτόχρονα αναφέροντας πως ως αντιπρόεδρο και μέλος του δ.σ.στη δική του θέση τοποθέτησε τον γιο του Μιχάλη Φλαμπουράρη Ρετσίνα, η ΝΔ σηκώνει τους τόνους. Για την ακρίβεια με ανακοίνωση της η Συγγρού αναφέρει πως «δεν έχει ξαναγίνει να υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό στο αρχηγείο της Αστυνομίας» και πως «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».
Η ΝΔ σημείωσε ότι  «η εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του protothema.gr, ο ανθυπασπιστής που υπέγραψε την επίμαχη μεταβίβαση ως προς το γνήσιο της υπογραφής, είναι γνωστός συνδικαλιστής του χώρου των αστυνομικών, με έμφαση στις οικονομικές υποθέσεις και με επαφές στον λογιστικό κυρίως κόσμο. Μάλιστα παρά τη διαφορετική του πολιτική καταγωγή, έχει εσχάτως πραγματοποιήσει ανοίγματα στον ΣΥΡΙΖΑ υπογράφοντας πρόσφατα κι ένθερμο άρθρο υπεράσπισης του Γ Μνημονίου! Όπως αναφέρουν πηγές από το Αρχηγείο της Αστυνομίας πάντως και ειδικότερα από τον κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Αστυνομίας, είναι πραγματικά πολύ σπάνιο – έως και απίθανο – να έχει ξανασυμβεί, αστυνόμος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να υπογράφει για το γνήσιο της υπογραφής. Ακόμα όμως και στα απλά κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της επικράτειας, οι αστυνομικοί δεν προβαίνουν με ευκολία σε τέτοιες δραστηριότητες παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες στα ΚΕΠ. Τι συνέβη λοιπόν και δίχως καμία αιτιολογία ο κ. Φλαμπουράρης με τον συνεταίρο του Γιάννη Κοτταρίδη «φιλοξενήθηκαν» για μια τόσο απλή υπόθεση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; Γιατί ο κ. Φλαπουράρης προχώρησε σε μια επικύρωση που δεν ήταν αναγκαία καθώς η εφορία δεν απαιτεί τέτοια διαδικασία; Μήπως επιχειρήθηκε να δοθεί μια αίσθηση «νομιμότητας» σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ξεκάθαρα μπάζει από παντού και που δεν είναι σε ισχύ;



 

Έσβησαν ίχνη με …μπλάνκο


Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι αποκαλύψεις του οικονομικού site www.capital.gr οι οποίες παρουσιάζουν πως στο έγγραφο «μετοχολόγιο 2» που δήθεν παρουσιάζει τις μεταβιβάσεις των μετοχών, υπάρχει εμφανής διόρθωση με μπλάνκο (!)  στην αναφορά “βάση ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβαση μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη”. Όπως αναδημοσιεύουμε και φαίνεται ξεκάθαρα, έχει σαφώς υπάρξει παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά. Ποιοι έκοβαν κι έραβαν το σχετικό μετοχολόγιο, πότε και για ποιους λόγους; Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως από τη συναλλαγή, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Φλαμπουράρης οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα. Πως όμως ένας 77χρονος επιχειρηματίας – πολιτικός πλέον επιλέγει να αποπληρωθεί σε τέτοιο βάθος χρόνου, δηλαδή το 2018 κι όταν θα είναι 80 πλέον ετών; Τόσο μεγαλόψυχος είναι και δεν ενδιαφέρεται για τους κόπους μιας ζωής; Γιατί δεν άφησε τις μετοχές στην κόρη του ή στη σύζυγο ή ακόμα καλά – καλά στον γιο του Μιχάλη που όμως τον άφησε στο «πόδι» του ως αντιπρόεδρο; Επίσης, με τι είδους εξασφαλίσεις πούλησε τον Ιανουάριο τις μετοχές του ο κ. Φλαμπουράρης, όπως έχει δηλώσει; Μήπως αυτές οι «εξασφαλίσεις» ήταν η προσωπική του «εποπτεία» ως υπουργού Επικρατείας σε έργα γύρω από το Κράτος όπως αυτό της περιφέρειας Πελοποννήσου; Από την εξέταση του συμβολαίου δεν προκύπτει κανενός είδους εξασφάλιση για τον πωλητή, ήτοι τον κ. Φλαμπουράρη. Αίσθηση επίσης προκαλεί μια απλή ανάλυση του ταμείου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, το οποίο σε μια περίοδο όπου παρουσίαζε τζίρο 1,9 εκατ. ευρώ είχε ταμείο όχι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες εταιρείες το πολύ έως και 50.000 ευρώ αλλά 1 εκατ. ευρώ!

Το επίμαχο έγγραφο

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο Στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας ο Φλαμπουράρης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση του πρώην υπουργού να παρουσιάσει στοιχεία για την υπόθεση. Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να εμπλακεί στο θέμα, με την Κουμουνδούρου να λέει ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό. Η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι πρώτο θέμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Με τον τίτλο «Υπερήρωας ο Φλαμπουράρης» η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην υπουργός σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τις καταγγελίες κατάφερε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να καταπολεμήσει την ελληνική γραφειοκρατία. Δηλαδή: σε μια εργάσιμη ημέρα κατάφερε να 1. καταθέσει το πτυχίο του στο ΤΕΕ, 2. να υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης στο ΤΣΜΕΔΕ, 3. να πουλήσει το 50% της εταιρείας στο συνέταιρό του, 4. να πάει στην ΕΛΑΣ για θεώρηση της υπογραφής του, 5. να συνομιλήσει με τον Τσίπρα για να αναλάβει υπουργείο!



Η εφημερίδα μάλιστα δημοσιεύει και ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή, εμπνευσμένο από την γνωστή διαφήμιση του τζόκερ, με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.  





Πρώτο Θέμα

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Νατσιός: Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Νατσιός: Ο Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει από το έγκλημα των Τεμπών! Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

Ποιο είναι το “λάθος μήνυμα”, Κυριάκο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παραιτήθηκαν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, διότι, όπως μας ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές, “η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα”. Ποιο ήταν αυτό και γιατί ήταν λάθος; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ: ότι κυβέρνηση και μεγαλοπαράγοντες πότε αγαπιούνται και πότε κάνουν κόνξες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο. Κι ότι πάντα υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας και αγγελιαφόροι που θα παζαρέψουν το deal.

Κι αν κάτι πάει στραβά, οι πραιτωριανοί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να προστατευθεί το “αφεντικό”. Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο; Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Ισχύει από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, για όλες τις κυβερνήσεις και για όλους τους μεγαλοπαράγοντες. Τι διαφορετικό συνέβη το βράδυ του Κυριακής, παραμονή της εορτής των Βαγγέληδων; 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να βοηθήσουμε και τις κυβερνητικές πηγές να καταλάβουν την έννοια του μηνύματος, διότι, απ΄ ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται. Οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, εμπειρότατοι και με μακρά θητεία σε κομματικά και πολιτικά πόστα, ήταν υπουργός Επικρατείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αντιστοίχως. Δηλαδή, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Εμφανίζονται λοιπόν στο σπίτι του Βαγγέλη, μένουν αρκετές ώρες, πίνουν, καπνίζουν και συζητούν με τον εορτάζοντα και τους άλλους προσκεκλημένους. Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο ή αφού συνεννοήθηκαν; Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν το πρώτο. Εάν όντως έγινε έτσι, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κάποτε Alter Ego της, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος, που δεν το κάναμε ούτε στο Δημοτικό: όταν κάποιος συμμαθητής τσακωνόταν με τον κολλητό μας, τον είχαμε κι εμείς στο “ντου”. Αν λοιπόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κρίνουν σε ποιανού το σπίτι θα πάνε και σε ποιανού όχι, και τι μηνύματα θα εκπέμψει η παρουσία τους, δεν κάνουν για τη δουλειά.

Πολύ πιθανό να έχουν και άλλες παρόμοιες δομικές ελλείψεις. Κι αν ο πρωθυπουργός, που τους ανέθεσε αυτές τις εξαιρετικά νευραλγικές θεσμικές θέσεις, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι κάνουν για τη δουλειά και ποιοι όχι, δεν κάνει ούτε εκείνος για τη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα από την εκδοχή στην οποία μας καθοδηγούν οι “κυβερνητικές πηγές”. Είναι σωστό ή λάθος; 

Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι προφανές ότι η παρουσία των κομισάριων του Μαξίμου εκεί είχε χαρακτήρα αποστολής: να εκτονωθεί η κρίση και να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του διαχρονικού deal που υπάρχει ανάμεσα στις δύο “οικογένειες”. Όταν τα ΜΜΕ γέμιζαν από φωτογραφίες ένθερμων εναγκαλισμών σε απόσταση αναπνοής του ίδιου του πρωθυπουργού με τον προχθεσινό εορτάζοντα, αλλά και με άλλους μεγαλοπαράγοντες, το μήνυμα ήταν σωστό ή λάθος;

Πάμε όμως στο γεγονός που επιδείνωσε την κλινική εικόνα μιας κάποτε ρωμαλέας σχέσης.

Το “Βήμα” ισχυρίστηκε πως, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στα εκτροχιασμένα βαγόνια (που, έναν χρόνο μετά, δεν έχουμε μάθει, επίσημα, τι την προκάλεσε), κάποιος έσπευσε να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και να τις δώσει στο “Πρώτο Θέμα”, γνωστό για την απροκάλυπτα φιλοκυβερνητική του στάση, το οποίο τις έβγαλε στον αέρα, παραποιημένες: δύο διαφορετικές συνομιλίες συνενώθηκαν και παρουσιάστηκαν ως ενιαία.

Ποιος πήρε το υλικό; Ποιος έκανε το μοντάζ; Το “γιατί” είναι προφανές: έπρεπε να φανεί ότι αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο σταθμάρχης. Βασισμένος σε αυτές τις παραποιημένες συνομιλίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη Βουλή την εκδοχή του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους.

Δεν αθωώνει τον σταθμάρχη το δημοσίευμα του Βήματος. Όμως δείχνει μία υπερβολική σπουδή κάποιων να κατευθύνουν την οργή του κοινού μόνο σ΄ αυτόν, μακριά από πολιτικά πρόσωπα. Θα μπορούσε, την αποκάλυψη για την υπεξαίρεση του υλικού, να μην την είχε κάνει το “ΒΗΜΑ” αλλά η “Ηχώ της Άνω Ραχούλας”. Θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας;

για τη συνέχεια CApital

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή