Ακολουθήστε μας

Διαφθορά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;»

Δημοσιεύτηκε

στις

Θεοδωράκης: Να δώσει απαντήσεις ο Τσίπρας, η οικογένειά του έχει λάβει και άλλα δημόσια έργα – Μεϊμαράκης: Περιμένω ανακοινώσεις από Φλαμπουράρη – Ζωή: «Με ποιον θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Με τον Φλαμπουράρη;» – Δείτε τι γράφει ο Τύπος για το θέμα Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν μέτοχος στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ που ενώ η χώρα ξέμενε από ρευστό υπέγραψε τον περασμένο Μάιο εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες πληθαίνουν οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι υπό το βάρος των αποκαλύψεων πρέπει να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Αλέκου Φλαμπουράρη στις εκλογές της Κυριακής.

Ο πολιτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό. Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκηςμίλησε και για άλλα δημόσια έργα που η οικογένεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στο λαό για το ποια είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κυρίαρχα συμφέροντα. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα». Ο κ. Θεοδωράκης επανήλθε στο θέμα και στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ (δείτε εδώ)

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε ότι περιμένει ανακοινώσεις από τον Αλέκο Φλαμπουράρη για το θέμα. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και ερωτηθείς σχετικά με το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλησε να εκφράσει την άποψή του, μέχρι ο κ. Φλαμπουράρης να δώσει εξηγήσεις για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Σήμερα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Ο δρόμος προς την κάλπη» ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ ΘεσσαλονίκηςΔημήτρης Μάρδας απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υπογραφής σύμβασης της εταιρείας του Αλέκου Φλαμπουράρη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με την περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατ. ευρώ δεν δίστασε να πει πως «κανονικά δεν έπρεπε ο Φλαμπουράρης να συμμετέχει στον διαγωνισμό». Αν και άποψη του είναι πως πρόκειται για «ηθικό θέμα που ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει…», ενώ ξεκάθαρα πλέον υπάρχει και νομικής φύσης πρόβλημα που μπλοκάρει την εκλογή του κ. Φλαμπουράρη στην Α’ Αθήνας, ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε εμφανώς διαφοροποιούμενος από την αυστηρή κομματική γραμμή στήριξης του στενού φίλου του Αλέξη Τσίπρα πως «δεν πρέπει να μετέχουν υπουργοί σε διαγωνισμούς». 

Στην υπόθεση Φλαμπουράρη αναφέρθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην κεντρική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην πλατεία Ομόνοιας υπονοώντας ότι ο κ. Τσίπρας τον τοποθέτησε επικεφαλής της Α’ Αθήνας παρέχοντάς του με τον τρόπο αυτό «βουλευτική ασυλία» σε ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές περιπέτειες ενώ υποστήριξε πως «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες». Η Πρόεδρος της Βουλής αμφισβήτησε το «αρχηγικό» προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «ηγέτης είναι αυτός που τιμά τον λόγο του και δεν ακυρώνει την βούληση του λαού» ενώ χαρακτήρισε όλα τα πρόσωπα της «αυλής» του κ. Τσίπρα ως διαπλεκόμενους και υποστήριξε ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει την δύναμη αλλά και την διάθεση να χτυπήσει την διαπλοκή. Αναφερόμενη δε στο «καραμπινάτο» ασυμβίβαστο του κ. Φλαμπουράρη καθώς ως υπουργός διατηρούσε παράλληλα την μετοχική του σχέση με εταιρεία που αναλαμβάνει έργα του Δημοσίου αλλά και κατ επέκταση στην «σκαστή» παραβίαση του Συντάγματος υπενθύμισε μια ακόμα υπόσχεση του κ. Τσίπρα ότι δηλαδή «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος». «Μας λένε ότι μπορεί να έφεραν μνημόνιο αλλά θα συγκρουστούν με την διαπλοκή. Το ίδιο είχαν πει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Παπανδρέου όταν έκρυβαν την λίστα Λαγκάνρτ στα συρτάρια τους και αξιοποιούσαν τον υπόδικο σήμερα επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ»  ανέφερε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Με ποιους θα χτυπήσει την διαπλοκή ο κ. Τσίπρας; Μήπως με τον κ. Φλαμπουράρη που βλέπει το ματς δίπλα- δίπλα με ολιγάρχες; Μήπως με τον κ. Παππά που δεν έφερε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις άδειες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων ή μήπως με τον κ. Δραγασάκη που ως υπεύθυνος για τις τράπεζες άφησε άθικτες τις διοικήσεις των τραπεζών;»

Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για κακουργηματικού χαρακτήρα ευθύνες του τέως υπουργού, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει έως και εξεταστική επιτροπή στην Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Τα πυρά της στον τέως υπουργό Επικρατείας και πολιτικό «πατέρα» του πρώην πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη, εξαπέλυσε και η Ραχήλ Μακρή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «νέο διαπλεκόμενο Μακιαβέλι» του Αλέξη Τσίπρα. Με μήνυμα της στο Twitter η κυρία Μακρή σχολίασε: «Αλέκος ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα που έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του».

Στην αποκάλυψη του protothema.gr για την εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη αναφέρθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε πως «αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών». Παράλληλα, τόνισε πως έμπειροι συνταγματολόγοι θέτουν και ζήτημα ευθυνών του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε προσυμβαστικό έλεγχο. 

Το θέμα προβάλλεται και στον Τύπο σήμερα. Η Καθημερινή γράφει ότι προκύπτουν ερωτήματα για Φλαμπουράρη και πως η αποκάλυψη του protothema.gr έρχεται λίγες ημέρες μετά την αναφορά του πρώην υπουργού ότι έχει κλείσει την εταιρεία.. Ο Ελεύθερος Τύπος έχει το θέμα πρωτοσέλιδο με τίτλο «Βασικός μέτοχος ενώ ήταν υπουργός;» – Αναπάντητα ερωτήματα μετά την καταγγελία σοκ.
Πρώτο Θέμα

Αστυνομία

Υπόθεση Καραϊβάζ: “Ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.” περιείχε το cd που καταστράφηκε από συρραπτικό

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Αίτηση αναίρεσης κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η μητέρα και η αδερφή του Καραϊβάζ, επικαλούμενες το κατεστραμμένο cd

Έγγραφο της Εισαγγελίας Αθηνών αποκαλύπτει, ότι το cd με περιεχόμενο από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιείχε “ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.”.

“Το με αριθμό αναγνωστέο 33 (έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για το αποτέλεσμα της ανάσυρσης του κινητού του θύματος Γ. Καραϊβάζ – ιστορικό επαφών, αρχεία εικόνας, κειμένου κ.α.) είχε επισυναπτόμενο cd με το περιεχόμενο της ανάσυρσης το οποίο πιθανότατα είχε καταστραφεί λόγω συρραφής του με συρραπτικό και το γεγονός σημειώθηκε στα πρακτικά” αναφέρει το εν λόγω έγγραφο.

Η αναφορά αυτή καταρρίπτει τη φημολογία εκείνων των ημερών ότι το cd περιείχε απλά επαφές. Οι επαφές, άλλωστε, στην εφαρμογή whatsapp, όπως πρώτο επίσης είχε αποκαλύψει το FoP, αναφέρονταν σε χαρτί και αφορούσαν ονόματα συνεργατών του Καραϊβάζ αλλά και ονόματα όπως Δημητριάδης, Κοντολέων και Καραμαλάκης, που παρέπεμπαν στον πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου -και ανιψιό του Πρωθυπουργού- Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και τον πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη. Στο δικαστήριο τότε είχε αναφερθεί και επαφή Βαγγέλης Ζαμπού, η οποία παραπέμπει στον Βαγγέλη Ζαμπούνη που εκτελέστηκε πριν μερικούς μήνες έξω από πρατήριο καυσίμων ιδιοκτησίας του, στο Νέο Κόσμο.

Η αναφορά σε “ιστορικό συνομιλιών” δείχνει ότι υπήρχαν στοιχεία για το με ποιούς μίλησε ο δημοσιογράφος και πότε, ενώ τα “αρχεία κειμένου κ.α.” ενδεχομένως να αφορούν και γραπτά μηνύματα.

Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη μπορούσε να ζητήσει από τους συνομιλητές του Καραϊβάζ πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών μαζί τους και να τους ρωτήσει εάν τους είχε εκφράσει κάποια ανησυχία για κάτι, από τη στιγμή ανάμεσά τους ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Σήμερα, επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι δικηγόροι της μητέρας και της αδελφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής, για τους δύο κατηγορουμένους, απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastiko.gr αναφέρει ότι “σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του δημοσιογράφου, η πρωτόδικη απόφαση «πάσχει από απόλυτη ακυρότητα και παραβίαση της δημοσιότητας της δίκης, διότι, όπως διαπίστωσε και η εισαγγελέας της έδρας κι έχει καταγραφεί στα πρακτικά, το αναγνωστέο σχετικό 33 που βρισκόταν σε cd έχει καταστραφεί. Πλην όμως το δικαστήριο θεώρησε, εσφαλμένα, ότι αν και καταστραμμένο μπορεί να θεωρηθεί ως αναγνωσμένο”.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι διαθέτουν το περιεχόμενο του cd και ότι το θέτουν στη διάθεση του δικαστηρίου. Όταν, όμως, το δικαστήριο τους το ζήτησε εκείνοι προσκόμισαν ένα στικάκι λέγοντας ότι το εν λόγω αρχείο “δεν ανοίγει”.

Οι ίδιοι, πάντως, στη σημερινή τους αίτηση κάνουν λόγο για «έλλειψη ειδικής αιτιολογίας» της απόφασης, ενώ υπογραμμίζουν πως για την κρίση των δικαστών ελήφθησαν υπόψη «καταφανώς ψευδείς καταθέσεις».

Στη σχετική αίτηση αναφέρεται πως «δεν αιτιολογείται στην απόφαση γιατί δήθεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται μόνο κλοπιμαία οχήματα από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Η αναιτιολόγητη απλοϊκή αυτή σκέψη αντικρούεται από το γεγονός ότι δεν απαντάται στο νομικό κόσμο κάποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμένων δολοφόνων».

ΠΗΓΗ: Freedom of Press

Συνέχεια ανάγνωσης

Video

Δημήτρης Νατσιός: Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Δημήτρης Νατσιός: Ο Μητσοτάκης δεν θα γλιτώσει από το έγκλημα των Τεμπών! Οι τάφοι των παιδιών είναι ανοιχτοί και θα κλείσουν μόνο αν αποδοθεί δικαιοσύνη

Συνέχεια ανάγνωσης

Διαφθορά

Ποιο είναι το “λάθος μήνυμα”, Κυριάκο;

Δημοσιεύτηκε

στις

από τον

Παραιτήθηκαν οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, διότι, όπως μας ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές, “η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση εξέπεμψε το λάθος μήνυμα”. Ποιο ήταν αυτό και γιατί ήταν λάθος; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ: ότι κυβέρνηση και μεγαλοπαράγοντες πότε αγαπιούνται και πότε κάνουν κόνξες, ανάλογα με το επιδιωκόμενο. Κι ότι πάντα υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας και αγγελιαφόροι που θα παζαρέψουν το deal.

Κι αν κάτι πάει στραβά, οι πραιτωριανοί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, για να προστατευθεί το “αφεντικό”. Κατάλαβε κάποιος κάτι άλλο; Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Ισχύει από συστάσεως Ελληνικού Κράτους, για όλες τις κυβερνήσεις και για όλους τους μεγαλοπαράγοντες. Τι διαφορετικό συνέβη το βράδυ του Κυριακής, παραμονή της εορτής των Βαγγέληδων; 

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, για να βοηθήσουμε και τις κυβερνητικές πηγές να καταλάβουν την έννοια του μηνύματος, διότι, απ΄ ό,τι φαίνεται, δυσκολεύονται. Οι Παπασταύρου και Μπρατάκος, εμπειρότατοι και με μακρά θητεία σε κομματικά και πολιτικά πόστα, ήταν υπουργός Επικρατείας και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αντιστοίχως. Δηλαδή, άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου.

Εμφανίζονται λοιπόν στο σπίτι του Βαγγέλη, μένουν αρκετές ώρες, πίνουν, καπνίζουν και συζητούν με τον εορτάζοντα και τους άλλους προσκεκλημένους. Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον πολιτικό τους προϊστάμενο ή αφού συνεννοήθηκαν; Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν το πρώτο. Εάν όντως έγινε έτσι, με δεδομένη την ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κάποτε Alter Ego της, πρόκειται για παιδαριώδες λάθος, που δεν το κάναμε ούτε στο Δημοτικό: όταν κάποιος συμμαθητής τσακωνόταν με τον κολλητό μας, τον είχαμε κι εμείς στο “ντου”. Αν λοιπόν οι δύο στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κρίνουν σε ποιανού το σπίτι θα πάνε και σε ποιανού όχι, και τι μηνύματα θα εκπέμψει η παρουσία τους, δεν κάνουν για τη δουλειά.

Πολύ πιθανό να έχουν και άλλες παρόμοιες δομικές ελλείψεις. Κι αν ο πρωθυπουργός, που τους ανέθεσε αυτές τις εξαιρετικά νευραλγικές θεσμικές θέσεις, δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ποιοι κάνουν για τη δουλειά και ποιοι όχι, δεν κάνει ούτε εκείνος για τη δουλειά. Αυτό είναι το μήνυμα από την εκδοχή στην οποία μας καθοδηγούν οι “κυβερνητικές πηγές”. Είναι σωστό ή λάθος; 

Όμως, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι προφανές ότι η παρουσία των κομισάριων του Μαξίμου εκεί είχε χαρακτήρα αποστολής: να εκτονωθεί η κρίση και να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι του διαχρονικού deal που υπάρχει ανάμεσα στις δύο “οικογένειες”. Όταν τα ΜΜΕ γέμιζαν από φωτογραφίες ένθερμων εναγκαλισμών σε απόσταση αναπνοής του ίδιου του πρωθυπουργού με τον προχθεσινό εορτάζοντα, αλλά και με άλλους μεγαλοπαράγοντες, το μήνυμα ήταν σωστό ή λάθος;

Πάμε όμως στο γεγονός που επιδείνωσε την κλινική εικόνα μιας κάποτε ρωμαλέας σχέσης.

Το “Βήμα” ισχυρίστηκε πως, ενώ ακόμα δεν είχε σβήσει η φωτιά στα εκτροχιασμένα βαγόνια (που, έναν χρόνο μετά, δεν έχουμε μάθει, επίσημα, τι την προκάλεσε), κάποιος έσπευσε να πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και να τις δώσει στο “Πρώτο Θέμα”, γνωστό για την απροκάλυπτα φιλοκυβερνητική του στάση, το οποίο τις έβγαλε στον αέρα, παραποιημένες: δύο διαφορετικές συνομιλίες συνενώθηκαν και παρουσιάστηκαν ως ενιαία.

Ποιος πήρε το υλικό; Ποιος έκανε το μοντάζ; Το “γιατί” είναι προφανές: έπρεπε να φανεί ότι αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο σταθμάρχης. Βασισμένος σε αυτές τις παραποιημένες συνομιλίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε στη Βουλή την εκδοχή του αποκλειστικώς ανθρώπινου λάθους.

Δεν αθωώνει τον σταθμάρχη το δημοσίευμα του Βήματος. Όμως δείχνει μία υπερβολική σπουδή κάποιων να κατευθύνουν την οργή του κοινού μόνο σ΄ αυτόν, μακριά από πολιτικά πρόσωπα. Θα μπορούσε, την αποκάλυψη για την υπεξαίρεση του υλικού, να μην την είχε κάνει το “ΒΗΜΑ” αλλά η “Ηχώ της Άνω Ραχούλας”. Θα άλλαζε τίποτε επί της ουσίας;

για τη συνέχεια CApital

Συνέχεια ανάγνωσης

Ινφογνώμων

Infognomon Logo

Περιηγηθείτε στα κορυφαία βιβλία του βιβλιοπωλείου μας

Προβολή όλων

Δημοφιλή